mandag 27. januar 2014

Kveldsmat er best ute :-DLillemann har vært litt innekosegutt idag, og var en tur på vift. Mor var en kjapp tur og sjekka lavvoen. Har blåst bra i helga, og måtte sjekke om alt stod bra til der oppe. Det er ca 5-6min å kjøre ifra huset vårt.Lavvoen hadde klart seg fint i en sterke vinden den! Puh! Tanken var å ta en tur opp idag, og ta kveldsmaten her.

Fra lavvoleiren ser mor rett bort til Tuvatnet, og hører ungane som er på isen og står på skøyter.Kveld, og lillemann er heime att. Meisa er pakka med mat og drikke, og vi alle 3 drar ut til lavvoen. Mor har lillemann i meisa, og  far går fremst opp.Den gamle brønnen har frosset att. Lillemann ser på isen, og roper litt forferdet: Borte!!


Far forsvinn opp gjennom skogen, mens mor og lillemann leiter etter hjort bak en stooor stein! Lillemann har pistolen sin med seg, og roper Pang! Pang!Lillemann var litt sånn ubestemmelig da vi skulle gå ifra bilen, ville heim, men ikkje heim også. Men vi forsøkte litt og fekk heller snu om nødvendig. Akkurat no så er lillemann ikkje klar for å gå heim, for hjortejakt bak steiner og trær, er veldig spennende! :-D og lillemann ser hjort overalt!


Litt vanskelig å være stor jeger når votter er vanskelig å bruke på avtrekkeren. "Å nei!!" kom det fra lillemann. Tenkte i 2 sekund, peikte på pistolen, "mamma". Når han hadde vanskeligheter med å bruke pistolen, så måtte mor sskyte! Han utkikker, mor skyte. Greitt lillemann, mor kan skyte ho ;)


"Stoooo tett!" lillemann oppdager lavvoen, som den supre utkikkeren han er på mors rygg.
Sambo begynner på bålet, lillemann er raskt bort for å overvåke at opptenninga går rett for seg ;)
Til meir ivrig lillemann vart, jo lengre ned i bålet seig han. Her er det berre å plukke han ut av bålet kjapt!Mor plukker mat og drikke ut av meisa. Mmmmmm.... litt sulten både den eine og andre av oss 3 :)
Lillemann har hastverk med å få toddyen sin, røre i 2 sekund, "Feddi!!" påstår han. Mor rister på hodet, litt til du!


Lillemann hadde spist litt hos tanta, men ei pølse ville han grille seg uansett.


Få litt hjelp er greitt også. Far og sønn med kvar si pølse.
Og da får mor også grille seg ei pølse :-) mens vi grilla, så hørte vi ei ugle inni skogen. Lys Uhuuuu! inni skogen, men som vi ikkje såg. Spennede lyder inni en skog ;)
1stk pølse med brød, sprøstekt løk, og en stor kopp varm kakao <3En tur inn i lavvoen for å sjekke forholda der inne.
Hei!! Lillemann, du kan ikkje stikke av med heile boksen! Som om å snakke til døve ører... mor har med en boks Tind snacks Elg og einebær. Falt tydeligvis i smak, for lillemann forsvant fort avgårde med boksen.Hjorteskogen! Her er det enormt mykje hjort. Tett med veldig fin gammel skog, der fantasien kan få fritt spillerom. Elg, hjort, mus, rev, romvesen, troll og alt anna som faller seg inn i et barnesinn (eller mor sitt sinn )

Mor og lillemann skal en tur i skogen, sjå om vi ser noke spennende.Har blitt et hull, 4 etasjes telehiv! Lillemann skulle lage hus til musa nedi telehullet.


Mor ser et hull ved et tre, viser lillemann. Kven bor der tru??

Lillemann både kikka inni hullet, stakk en pinne inn, og banka på treet. men ingen som kom ut, eller svarte. Men vi konkluderte med at det var ei mus som bodde der, men var litt redd store lillemann.

Lillemann jakter videre, sjekke for meir hjort. Superjegeren påstår at han såg både en og to hjorter, men ingen treff på noken av sine Pang! Like greitt, mors fryser er full av hjortekjøtt allerede.

Ingen hjort på oss idag, berre en masse fersk bæsj oppå den smeltande snøen. Hjortebæsj er her over alt. Spørs om mor må flytte lavvoen utpå våren når flåtten auler som verst her. Vi får sjå. Føreløpig så er lavvoen veldig kjekk å ha stående her, for en liten tur og lage bål, som overnattingsplass, eller berre opp for å sitte i fred ei lita stund.
Vi var ikkje så lenge her, grille kveldsmat, leike litt i skogen, og så heim. Heilt perfekt for en liten aktiv kar :))2 kommentarer:

  1. Bålmat er er en favoritt hos oss også. Det blir oftest pølser i brød. http://youtu.be/OFSS3663l00

    SvarSlett
  2. Det er noke rart dette med pølser... sjøl om vi er en del ute og griller pølser, så blir lillemann aldri lei av pølser! Prøver inni mellom noe annet, men han spør etter den pølsa.... der er noe med barn og pølse :-)

    SvarSlett