torsdag 30. januar 2014

Kveldsmat på Hovdeåsen 369moh, SykkylvenTidligere på dagen var mor, lillemann og mormor på lunsjtur til Brunstadsætra. Lillemann har gått og prata om "tytta", altså hytta på Hovdeåsen nokre dager. Så mor foreslo for mormor å ta kveldsmaten på Hovdeåsen seinere på kvelden, ilag med syste,  frøkna og søstern. Mormor var heilt enig! Mor måtte berre heim og middag, lekser på kids og pianotime på syste. Så rett etter pianotime, var det å ta med meisa, koke opp pasta og pølsebiter, hive alt i en stor termos, og la det koke seg ferdig i termosen.


Mormor, frøkna, syste, søstern, lillemann og mor, samla begir vi oss opp til Hovdeåsen. Lillemann hadde ikkje tid til å komme seg i meisa, men berre begynte å følge dei andre. Så får vi sjå kor langt han vil gå sjøl :)Lillemann fekk litt hjelp av søstern, og blir bært første metrane med stein.


Men han ville fort ned, og gå sjøl igjen! Trur det er en liten som plutselig finner ut at oppover ikkje er så ille allikavel ;) mormor og jentene er langt der framme, litt meir tempo på dei enn lillemann, men lillemann koser seg med søstern han, og bryr seg ikkje at dei forsvinner.Pirke, pirke, pirke.... ei lita fjør på bakken! Kvit og dunete, og lillemann tar litt synd i pippipen som har mista den.
Mormor og jentene er langt framme, så søstern tar lillemann opp for å ta litt innpå. Liten pause for små bein også.Et tre innenfor rekkevidde! Pirke litt på mosen, undersøke litt, er veldig viktig.


Lillemann skifter på å gå sjøl, og på å la søstern bære han litt. Kikke litt på lysa ifra Ålesund, og en pust i bakken. En ting er å bære lillemann i meis, noke heilt anna å bære han i hendene. Meisa er fullstendig uinteressant når han får all oppmerksomheta til søstern, og får veksle fra å gå sjøl, og bli bært.

Gjengen forran, stopper av og til litt opp, og lar oss andre ta litt innpå dei, men ikkje heilt. Dei går der og prater og kvitrer opp fjellsiden :-)

Det er ingen flat vei dette her, og lillemann har små føtter. oi da, steiner! Dei kan stables gitt! Søstern enter tålmodig mens lillemann lager minivarde midt i stien.Liten sta lillemann som insistere på å gå sjøl på vanskelige plasser. Søstern går og passer på...


Enkelte plasser bli så bratt for liten, at det nesten blir klatring! Neimen hei! Snø! Mor aner en liten stopp.
Resten av gjengen har stoppa på flata og venta på oss andre. Lillemann surrer rundt, sprudlande og prater i vei :)

Videre så følger han syste! Lillemann er veldig glad i syste si, for ho er alltid i aktivitet og tuller med han :))Mot slutten er det søstern som tar over igjen, trur lillemann har litt sånn tantedag idag ;))
Toppen og den etterlengta hytta!! :-D lillemann jubler! Endelig hytta!

Koselig å sitte inne i den lille hytta, samla rundt bordet med all slags mat og drikke. Er ikkje så mykje at det er samla måltid anna enn middagen. Alle står opp til forskjellige tider for jobb, skule eller være heime. Til kvelden så legg man seg til forskjellige tider også. Er liksom kun midag som er det samla måltidet. Derfor så er det ekstra koselig å sitte sånn samla o spise kveldsmat ilag <3
En anna grunn til lillemann er ekstra glad i søstern, er at ho lar han trykke på mobilen sin! Lillemann er en teknologifreak, og er som alle andre barn, glad i å trykke! Dei tar bilde av kvar enkelt inni hytta!

Pastaen som kun fekk et oppkok i panna, har no trekt seg ferdig i termosen. Tok litt lengre tid opp enn vanlig, så pastaen er litt vel trekt. Men godt var det uansett :)
De gærne har det godt! :-D


Hot stuff!! Pølsene til mormor er i alle fall varme :-SKan kveldsmat bli bedre enn dette??

Lillemann er glad i å spise sprøstekt løk rett i fra pakken. Søstern hjelper han, og etterpå lener han seg inntil mormor eller søstern, så dei får høre kor det knaser inni munnen hans :-D

Som tenåringer flest, trykke på spill på mobilen :-/ men de koser seg godt ilag med oss, og var ikkje mykje dei trykte. Utrulig kjekt at dei ville være med! <3

Lten tur ut ilag med mormor og søstern og sjekke forholda. Var litt kjedelig de ute i mørket, og han kom fort inn att.
Vi hadde det så koselig ilag, at vi egentlig ikkje ville ned att, men ingen bønn. Leggetid for liten snart. En kikk mot Ålesund og alle lysa, fø vi i samla flokk begir oss på ned att turen.
Mo prøvde med meisa om lillemann ville opp, men nei. Mormor prøvde å ville holde handa, men nei. Her var det kun søstern som gjaldt! Han ropte på tanta, og gav seg ikkje. Og han fekk det som han ville. Opp i armane på søstern, og kjeksa i handa, var lillemann fornøgd han :)

Sjå kva eg har!! Og lillemann gaper høgt så mor skulle få sjå at han hadde kjeks han! Han skaratta og tulla mens søstern hopper nedover stien og  tuller ho også. Er no ikkje så rart at han vil være med søstern heller, 2 stykk tullemuser! :))
Så fort kjeksa var førtært, så vile lillemann gå sjøl igjen. Til og med ned dei vanskelige patia skulle han sjø. Så her måtte søstern berre strekke seg så godt ho kunne, mens lillemann fortsatte i et rasende tempo ned! Vanskelig avsats? Hopp!!
På finere parti kunne søstern berre glemme å få holde. Mor prøvde også, men nei. S J Ø L!  Mor spurte mange gonger både opp og ned om ho skulle overta, men nei. Kun tante idag. Mor syns det er kjekt at han kan være hos andre enn mor, for han skal som regel kun være med mor, uansett. Ingen andre skal hjelpe, ingen andre skal bære, kun mor. Ja momor får hjelpe når han sitt i meisa og litt sånn ellers. Men er mor der, så er det mor som gjelder. Så det er godt å sjå han være hos andre også

Vi gikk i samla gjeng ned. Lillemann var slett ingen sinke ned, han for som et lyn ned fjellsiden, og søstern hadde nok med å holde følge enkelte parti :) Han har faktisk gått under halve veien opp, og over halve veien ned! Opp er det fakisk 1km med motbakke og store avsatser for en liten. Alle var super imponerte!
No har søstern hatt krum rygg store deler av veien ned, med lillemann framfor og lavere, så no var søstern litt støl i ryggen. Da greitt å få retta seg opp, og få lillemann på skuldrane siste biten. Lillemann sjøl som skulle opp dit. Liten kar, men han veit kva han vil! At lillemann er utydelig på bildet, er fordi dei rister!!
Det har vært en så herlig tur ilag denne kvelden, alle har vært i godt humør, alle hadde god tid, god mat, og det å være ilag og ta tullebilder (som er sensurerte for omverden). Vært virkelig koselig <3
Tusen takk alle sammen for en veldig trivelig kveldsmat tur! :))
Og jenter? Håper dokke vi være med en annen gong også ;)

6 kommentarer:

 1. Så utruleg flinke dokke er! Og såååå kjekt at heile storfamilien er med på tur :)

  SvarSlett
 2. Det er faktisk dei turane der alle er med som blir huska best, sjøl om det er en kort tur. For det er dei turane som sitt att med mest latter og vært virkelig koselig også :-)

  SvarSlett
 3. Svar
  1. Lillemann sin favorittplass! Han spør stadig etter den hytta :)

   Slett
 4. Om ikke lillemann blir en ny Lars Monsen vet ikke jeg:)) som dere koser dere:)))

  SvarSlett
  Svar
  1. He he he! Håper berre at han vil like naturen og friluftsliv når han blir voksen også :))

   Slett