søndag 19. januar 2014

Kveldstur med bæremeis Kolda-Myrsethrunden, SykkylvenLørdag og helg! Lillemann er trøtt og sliten etter ei uke på barnehagen, og vil ha en laaang ettermiddagslur. Så den planlagte rundturen til Koldsætra, Myrsethstølen og tilbake, vart litt seint. Men har no hodelykter, så ingen fare ;) Mormor plukka oss opp, og kjørte til parkeringsplassen som ligg akkurat på høgda mellom Tusvik og Hundeidvik.Parkert, og lillemann er klar for tur! Utforskeren legger i vei med mormor på slep. Med flotte Skopphornet i bakgrunn, del Storheia på 1086moh i denne retninga.  Runden er fra parkeringa her ved hovedveien, opp til Kolda, så veien langs foten av fjellet (ser den som ei kvit stripe) til Mytsethstølen, så til hovedveien og gå hit. Grovt regna er rundturen på +5,4km.Lillemann har ingen hast. Henger over kanten og kikker på den frosne elva. Kaste Plopp! er ikkje berre berre vinterstid :-/

Skulle ha en stor pinne som stav. Husker litt fra en tidligere tur, der han og tanta leika gamle og støle.


Lillemann? Kva gjer du på? Kjem du snart? Ikkje noke svar, opptatt med å sage.... med en pinne, da skal du holde på lenge!

Siste sukk av dagslys over myra. Fjella i bakgrunn er Ramoen 1419moh og Molladalstindane.

Mormor og lillemann i samtale og skogens dyr og andre ting mor ikkje får med seg.
Turen er på lillemann sine prinsipper, så tempo er ikkje stort. Mor ser på veien som er langs fjellet der. Ikkje sikkert vi kjem oss dit bort, men det gjer ingenting! Lillemann koser seg, hilser på andre turfolk og er i godt humør.

Lillemann ga opp litt lengre nede, ville opp til slutt. Det mørknes fort, og sjøl om både mor og mormor enda ser kor dei går, så har dei på hodelyktene så det ikkje skulle bli så kjedelig for lillemann. Blir ikkje mykje utsikt av halvmørke. Sånn! Da har mor og mormor hodelykt, og mormor har på lillemann hodelykta hans. Han og må jo få lys! Veldig viktig...
Og mens vi stå der og får på lys, så ser lillemann at der ligg et stoooort tre som har fallt ned! "Datta ne!" roper lillemann og tar synd i treet.

Mormor i godt driv siste stykket før Kolda. Ikkje mykje snø att no lengre :-(

Kolda! Er ikkje mange bygga att her lengre, ikkje i forhold til det var før. No er kun desse to her, og ei hytte over elva som er att. Stølen blir ikkje så mykje brukt heller, mest turfolk som passerer.Mormor på brua, laga av ei plate faktisk mormor henta en gang med traktor! Trur eg herved døper den brua for Mormor!
Mor fann noken søte spor i snøen, og måtte vise lillemann! Ei mus har krøpet utav et lite hull, og kryssa veien. Bittelite søtt spor <3 mor og lillemann fulgte sporet ove til andre siden, der sporet forsvant ned i et anna hull.

Elva. Her kunne lillemnn ha kastaa Plopp! men har ingen stein. Oppe i høgre hjørnet av bildet vises hytta som ligg for seg sjøl.

Veien etter brua har fått en kraftig ansiktsløfting, vedig den beste Hollywood kirurg! Brei, fin vei av beste kvalitet. Sånn er det når monstermaster skal bygges og vei utbedres. Her gikk det ikkje ann å trille ei vogn engang for litt siden, kun en slags sti i gjengrodd vei. No kan man ha barseltreff i breidda!

Mor ser på lyset ifra Ålesund, mens lillemann prater i vei om musa, mat, pølsebrødet vi la att i gapahuken på Gimsdalen, hjorten, ugla som spiser mus og traktorer.
Mor viser lillemann en vei, de en traktor har kjørt opp. Brum brum! roper lillemann. Og mor spinner videre om den lille musa som vart redd for den store traktoren som bråka så masse at musa vart redd! "Hyyyyl!" lillemann hyler oppi meisa så mor nesten hopper! "sa musa" kom det ifra lillemann. "musa jedd tattoj!" Lillemann er så inni historien med traktoren og den redde musa, at lydeffektane er av ypperte klasse! Her lever han seg virkelig inn i historien...
Lillemann serverer den eine historien etter den andre. Ingenting i veien med verken kortidshukommelsen eller lantidshukommelsen på den karen. Men no en liten kjapp pause ved Myrsethstølen.
Velkomsten på stølen :))
Ingen tvil om kor vi er ;)
Mormor og lillemann på kvar sin stol, deler mormors sjokolade.Lillemann er litt opptatt av hjortehorna på veggen, at hodet til en hjort faktisk henger der! Mormor får full informasjon over hans forferdelse :)
Mor har med en Kvikklunsj og en boks med noke lillemann ikkje skjønner kva er. Fiken, lillemann. Mor kjøpte en pakke på butikken idag, men dei var så stein harde at dei kunne vært brukt som mordvåpen :-(  søppelbøtta neste.
Lillemann i "litt" for store duntøfler. Han har lett for å bli kald på beina, samme kva mor har på og prøver. Så tjukk ny strømpebukse, nye ullsokker og sko som skal tåle ned til -35-40 når han går sjøl. Men når han sitt i meisa, tar mor skoa av for dei er vanskelig  få ned i voksiposen. Så da trer mor på heimestrikka tjukkeragger ifra momor, og desse nyinnkjøpte duntøflane fra Europris kjøpt idag. Og lillemann holder seg varm! Yess!! :-D
Da får det heller være at det ser litt rart ut, for dei hadde ikkje mindre størrelse :-P


Fornøgd turgut treng litt påfyll av drikke også.

Klar for avgang! Siste etappe før heim. Lillemann skal kikke etter gravemskiner, noke vi håpte på å sjå, men ikkje funnet enda.
Er kun 3 bygg att her. Hytta vi satt på, pluss en skur nedenfor. Og denne her som er under oppussing.


Mor fann meir musespor! Sikkert musa lillemann har prata så masse om.... men lillemann var plutselig ikkje så intressert i musespora, men noke lengre oppe!.......................en atv!! Brom brom! Ingenting slår noke motorisert kjøretøy når du er en liten gut! Og selvfølgelig så ville lillemann opp, men fekk ikkje. I stadenfor så snikprøvde mor atv`en, satte seg på med meis og lillemann. Lillemann omtrent hang utav meisa mens mor viste alle knappane, gass og bremse."Stooooooj!!" Lillemann ser eine masta av gamlelinja. Ja den er stor, men snart kjem der enda større master og tar over.

I et tre heng en stroppekrok. Mor og lillemann lurer på om det er ei gravemaskin som har mista den, og at vi måtte fortelle mannen det neste gong vi såg han! Lillemann hadde ikkje tid til å vente, og satt i meisa og ropte på mannen. "Mann!! Mann! Neeeeeei.... borte. Mann! Mann! Neeeeei... borte!" Lillemann gav opp, mannen hadde reist heim.
På en liten bakke ved veien, stod denne brakka, skjevt plassert. Med stroppene på enda, så fann vi ut at det sikkert er helikopteret som har komt med den. Og helikopter er noke lillemann er veldig veldig glad i. Her kunne mor og lillemann laga histore i en evighet!


Der låg mange høge stabler, metervis lange med ved. Ei utrulig mengde med ved! Og det lukta så sterkt og godt av nysaga tømmer, at mor og mormor berre gikk å snusa inn den gode lukta :) I følge lillemann så var all veden morfar sin, og han måtte komme og hente den. Og så skulle vi lage bål....


Mor såg en stamme med et stort og langt hull inni. Lillemann var 100% sikker på at der inni bodde musa. Vi kikka, banka på og ropte, men ingen mus kom ut :-(

Heilt til slutt, da fann lillemann eeendelig gravemaskin og lastebil! :-D da vart han fornøgd.
Graveskuffa var så stor at mormor fekk plass oppi den! Mor var glad for at vi fann gravemaskin til slutt, for no er det slutt på grusveien, bilvei resten tilbake til bilen. Litt over 900m på bilvei er att, og turen er over. Egentlig så skal ikkje turen på +5,4km ta så lang tid, men trur vi brukte 2,5 timer! men vi kikker på masse, lillemann får gå litt sjøl når han vil, oppleve ting og prate om det. Han skal jo lære også ;) Tur er ikkje alltid berre å rase avgårde, tur skal være en opplevelse også. Og en opplevelse har vi virkelig hatt også :))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar