tirsdag 7. januar 2014

Lavvo var litt kjekt! Dacapo!Første natta i lavvo vart så koselig og kjekt, at vi bestemte oss for å la soveposer og ting ligge att, og dra heim for å være med familien, hente litt meir mat, og ta natt nr 2 i lavvoen! Verken yr.no eller storm.no har vært særlig heldige med å melde rett vær her i siste halve året. Denne kvelden intet unntak... det regner :( søstern og svoger hadde komt seg opp i leiren, da regnet kom. Så mor med lillemann venta litt til. Kjekkest for liten når det ikkje regner.
Lillemann oppi meisa peiker på lyset! Tydelig at dei brenner bål på plassen :))

Lillemann ville raskt utav meisa for å delta i bålbrenninga :)Mor la store stokker på kanten der vinden tar før mor dro tidligere idag. Skulle vel kanskje lagt på andre sia også, i tilfelle meir vind fra anna vinkel?Lillemann har bytta ut geværet sitt med kosekaninen. Tydelig at det er kveld på lillemann ;)

Mormor i full aksjon med å sage ved.
Aktiv leir! Alle styrer med noke, deler på arbeidet.Koselig plassering av bålet, utsikt utover fjorden og lysa fra Ålesund i bakgrunn.Søsterns skinn å sitte på, sitter Lillemann i armkroken til tanta, ved bålet og mors pose med seigemenn :)Litt meir vind idag enn igår, og røyken skifter retning støtt :( bakdelen ved å ha bålet så åpent til.


Mor fekk redda restane av seigemannane før lillemann spsite for mange, bytta mot ei kjeks.
Søstern steiker biffen til svoger, og det freste godt i panna over det ganske så varme bålet!
Mor og lillemann tok seg en tur rundt i skogen, kikke om vi fann noke spennende. Lillemann var sikker på at det bodde ei mus under steinen. Vi lokka og ropte, men ingen mus kom ut. Konkluderte med at den måtte være redd for stooore lillemann ;))


Ei råtten stubbe var interessant å pirke på. Så mor begynte å plukke på stubben, sjå om der var noken smådyr inni restane.
Etter fullstendig ødeleggelse, vart resultatet 2 kapsler etter biller, og 1 springande liten svart edderkopp som vi fulgte etter i stubben. Var kjekt nok det for en liten :)

Etter sånn leitejakt, da har mor og lillemann fortjent litt marsmellows!Litt urolig lillemann, så vi undesøker litt til rett ved bålet. Under ei rot er det ei grop, og et hull!! Her må det berre bo ei mus! Mor og lillemann banker på, men ingen mus kjem ut...
Kjæresteparet på skinnfellen ved bålet.... sei ikkje meir ;)


Alt kan leikast med, også mormors skolisser. Dyp konsentrasjon, dyktig fingerarbeid, og vips er dobbeltknutene oppe! Så var det den andre skoen....
Svoger, bålglade mannen er fornøgd med bålet og kvelden.Sambo kom opp seint på kvelden en liten tur. Lillemann fekk litt kos før det er leggetid på en liten :)
Når lillemann sover godt i soveposen sin, så kan mor grille seg ei pølse i fred og ro :)


Og mor tok med seg en boks sjøl idag, plass i ei nesten tom meis siden alt låg att i lavvoen. En liten time med avslapning og kos før leggetid på mor også.Mor, mormor og søstern tok seg en oppdagelserunde i skogen litt lengre bort. Spennende trær, veks i merkelige vinkler :-P

Vi fann en gammel skog, med store, veldig store einer!! Mormor ved stammen, og mor prøver å lyse opp toppen. Eina er over 6m høg!Enorme furutrær var her også. Mormor klemmer rundt stammen, mens mor forsøker å sjå toppen. Dette treet ser mormor langt oppi fjellsia ifra kjøkkenvinduet sitt :))

Tilbake til karane som sitt ved bålet og skravler, og sambo takker for seg og drar heim. Det er leggetid for oss voksne også no.


I lavvoen ligg lillemann og søv godt. Klemmer koseputa si og er god og varm.
Mormor godt nedi sine 2 poser. Krøller seg sammen og klemmer posekanten. Fornøgd dame på tur :)Turtelduene har også komt inn og krøpet nedi soveposane sine :)
God natt alle sammen!
Lillemann våknet kun 2 gonger denne natta, og sovna like fort. Så har vært ei god natt :) Og mor, ho har sovet innmari godt i soveposen sin!


Morrmor ligg godt gjemt inni posane sine, er våken men ligger og koser seg :)

Stille borte med turtelduene.... søv godt desse to.


Mor tar lillemann oppi mors pose. Han er kald på hendene dessverre, neste gong må mor ha på han votter. Men er ikkje kald så han har ubehag. No litt kos med mor :)


Lillemann begynner å romstere, så no er det morgen for alle, om dei vil eller ikkje ;)Kjøligere idag enn igår, så setter på litt varme. Kjekt å ha et "bord" i lavvoen også. Står sikkert.
Søstern er våken, svoger våkner også. Og når søstern koser på svoger med klem og nuss, da kom lillemann også og vil kose :) Familiekos! Svoger får nok kos denne morgonen, det er i allefall sikkert!

Mor leiter fram såpeboblene som ligg i meisa, til lillemanns store glede! Bobler er så kjekt! Både at mor blåser, eller at han blåser sjøl.


Det har regna i natt. Det regna da vi våkna også, så vi holdt oss inne ei stund. Men no stoppa regnet, og folket begynte å krype utav lavvoen og ønske morgonen velkommen :)Ingen truande regnskyer i sikte heller! Flott! dette kan bli en bra morgen :)
To morgen trøtte typer!Mor rota litt i bålet, fann litt glør og samla sammen litt bjørkefjom og tørr mose. Knekke småkvist, og blåse ilag med søstern.

Og snart var det liv i bålet igjen! :))Lillemann blir med mor for å finne den beste veden, tørre og gamle einetrær. Lillemann er flink å jobbe.


Vatn ifra kjelen, rett fra bålet. Lillemann får sin morgen kakao. Viktig å røre, men idag hadde ikkje lillemann tid til å røre skikkelig. "Fæddi!" annonserte han, og hadde på lokket. Tålmodighet lillemann, tålmodighet....


Mor skulle hente ved, og mormor lukta noke muffens ifra lillemann. Ho tok fram bleie og våtservietter, og husja vekk mor før lillemann såg ho. Så, mor tok en tur i skogen rett bak... Mose er fint på nært hold også ;)
Trestubber kan være mange dyr når man ser lenge nok på dei.... mor sitt stille mens ho hører mormor og søstern i samarbeid med bleieskift.
Med rein bleie, er lillemann klar for frokost :) mor prøver å få lillemann til å spise noke anna enn pølse, men nei. Han skal ha den pølsa..... sukk....


Lillemann har tydligvis huska fra igår kveld, da svoger laga til steikepanna si. Lillemann jobber iherdig med å få greina inn på handtaket på steikepanna. Litt for stor grein lillemann! Men han vil ikkje høre, er fullt konsentrert.Frokost i leiren :)) vi har det ganske så koselig ilag her.
Koke meir vatn til morgenkaffien :)) mors kjele er ifra stormkjøkkensettet. Toppa på lokket har smelta fullstendig! Hatt det litt for varmt kanskje inni flammane?? Eller mor må få seg en bedre kjele?


Lillemann er nysgjerrig når svoger sitt med kniv, og skjærer brød sånn midt i skogen... må få med seg kva mannfolk gjer når dei lager seg mat ;)
2 kjeler på bålet, og mor får sin morgen kakao <3 denne kaffien kan dei ha for seg sjøl syns mor, ingenting slår en god kakao en morgen i skogen!


Og så er lillemann på`n igjen... "Banke, banke, banke!" Dei voksne sitt er mykje meir spennande enn sitt eget.... med klare instrukser med at øksa blir borte om han ikkje held begge hendene på øksa, så "banker" lillemann på stokkane. Nøye påpassa og under oppsikt, selvfølgelig.


Ferdig å banke, og tok en tur inni lavvoen. Under bunnduken klarte han jaggu å finne den lille greinsaksa til mor! Den er mor meir redd, pga fingrer. Men han tør knapt å sleppe taket, redd for at mor skulle ta ifra han saksa.Lillemann er litt småsutrete no, virker litt utilpass. Så mor henter begge liggeunderlaga, og henter voksiposen i dun og koseputa. Litt kos trur mor er på sin plass no.Lillemann er det nok berre å få heim no. Men når mormor spør om dei skal gå ned og sei god morgen til morfar, så tok det er par minutt før lillemann syns at det var en bra ide. Så der for mormor og lillemann...


Da tar mor seg litt frokost! Hittil har mor passa på lillemann som ikkje var heilt i humør.
Så var det å pakke sammen alt utstyret. Mor pakker sammen lillemann og mor sitt, mens søstern pakker sammen mormor sitt. Med litt mormor sitt i meisa også, så vart det fullt! Da er det berre å traske seg nedatt til bilen, og dra til mormor og morfar der lillemann er. Søstern bærer ned sekken til mormor, til mors bil. Ho og svoger skal være att i lavvoen, skal gå en liten tur seinere. Lavven vart kjekkere å ha enn mor trudde! Var rett og slett koselig! Og med stor takhøyde så var det ganske så kjekt å være der :)) skal prøve å la lavvoen stå der ei stund framover, sjå korleis det går om det kjem snø. Får berre passe på med vind og snøfall, så kanskje mor og lillemann kan få mange fleire netter her oppe :)
Tusen takk alle sammen or ei riktig koselig helg :))

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Takk for det Kjell Ove! Kjekt å kunne inspirere andre, en av den største grunnen til å skrive ;-) det verste er alltid det å prøve første gongen, og så lære man fort!

   Slett
 2. Herlig :-) Dere begynner få noen utenetter i telt og lavvo nå :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Begynner å bli nokre utenetter no ja :-) begynte seint å ta med lillemann dessverre. Kolikken og at han ikkje sov nettene før langt over 1 år var årsaken. No er han 2, men fremdeles søv han sjelden gjennom ei heil natt uten å våkne. Men prøver no da å ta han med ;-) er no kos også :))

   Slett
 3. Så koselig tur for en liten tass, han får turgleden inn tidlig :)

  SvarSlett
 4. Veldig koselig å ha liløe med <3 tur er ikkje det samme uten han! Begynte da han var 4mnd pga kolikk. Måtte bære han veldig mykje, og kunne da like greitt bære han ute. Begynte å telte ifjor, men han har ikkje meir enn 6-7netter ute, men han koser seg på tur :))

  SvarSlett