lørdag 25. januar 2014

Skøytetur på Tuvatnet, SykkylvenLørdag og vindfullt ute. For vindfullt for tur med lillemann, for vindfullt for planlagte toppturen også :-( så etter at lillemann var i seng på ettermiddagen, så dro mor med søstern, frøkna med venninna Bekka, til Tuvatnet for å stå på skøyter! Med +5 grader ute, så var vi no litt skeptiske til isen. Men vi fekk no sjå nå vi kom fram. Framme ved vatnet var der allerede mange folk! Så da rekna vi med at den holdt no oss også ;-)
Skøytene på, no er mor litt spent. Var på isen i vinter som var, men da med barnevogn. No skal mor stå på egne bein, bamibein!

Utpå isen er der fleire barnefamilier og har det kjekt. Om her er lite snø og ingen muligheter til aking, så er her heldigvis is :)


Mange sånne vakre isroser! Men mor syns det virker litt skummelt med dei, føler seg en smule utrygg, liker isen heil  og fin.


Søstern var på for 2 dager siden også, og har stilen inne :))


Om været ikkje det beste, så gjer vi det beste utav det. Yr.no meldte vind 9ms så vindfritt kom det ikkje til å bli. Ser sludd på Skopphornet 1086moh også, og vindfullt!

Isen er våt i plussgradene, men er heilt nydelig å gå på skøyter på. Litt sånn ruglete her og der, men får da en artig risting av det ;)
Å ja, Hovdeåsen til venstre, 369moh. Midt i fjellsiden der står lavvoen til mor :))


Sjekk bambistilen! :-P grøss... mor er verre enn noensinne! Krampe i framleggen og kjenner at mor kniper med tærna fast ned i skøyta.
Mor, frøkna og Bekka <3


1,2,3 og 4 par kvite skøyter på isen, og 4 brede smil!


Jentene WTF og OMG. Ikkje noke å sei på humøret i alle fall ;)

Eine veien så er det nesten berre å stå still når vinden kjem med et kast, og så fyker man avsted! men verre denne veien her, å komme seg tilbake mot vinden. Og med elendig teknikk (rettelse, ingen teknikk) så var det tungt :-P
Heile vatnet er full av sånne isroser. Stoppe og kikke etter mønster og farger. Is er en fasinerendes ting, så umulig å kontrollere, blir en sånn spennende usikkerhets faktor om isen held eller ikkje. Æresfrykt kanskje?

Det gikk som det måtte, plutselig i sittende stilling! Ja ja, isen er grei å sitte på også den, om en hard og kald.
Is is på vannet der,
hva skjuler det seg ned i der??
Nesten midt på vatnet, så ser man gras! Ikkje djupt dette vatnet her nei.Noke is har brutt opp også, pga grunna her. Rart å skøyte forbi og sjå vatnet som beveger seg sånn utpå.


Vannets øye!! Og med dei vippane der, så må det være et damevatn!


Og reven raskar over isen..... tydelig at her har reven tatt en snarvei før det hadde frosset skikkelig til.En liten pust i bakken.... varm kakao er ikkje å forrakte på en vindfull dag :)Noen har satt ned 2 sparker ved vatnet, kjekt for dei som treng litt støtte, og kjekt å leike seg med! Frøkna sender Bekka i full fart på spark mot mor! Spark har ingen bemser! Redde kakaoen!!Sjokoladetid <3 mor er sjokoman, men det rekner mor med at dokke har skjønt for lenge siden.....

Mor og tantegullet sitt <3 frøkna.Carol kom også ut på isen! :)) ho åpner jakka, og lar vinden dytte seg avgårde med jakka som seil. Og det vart fart!!


Søstern leiker fangarmer med vinden, og svusj! så fyke ho også avsted!

Mor slapper meir av no, ingen krampe i framleggane, og ingen tær som kniper fast i panikk. Mor faktisk koser seg utpå isen :))Carols datter med fam kom også, og kjære Eamon! Mor har savna den hunden på tur.... det har lillemann også, husker hunden når han ser på bilder.


Rånetur på isen!Svigersønnen til Carol kom med sko utpå isen, på jakt etter isroser med kameraet sitt.


Mor rappa hjelmen til bror, tenkte som så at faller mor, så skal i alle fall hodet være beskytta! Men kun et fall er tålelig for utrente mor, og trengte ikkje hjelmen. Men en anna gong så kan hjelmen være redninga. Neste gong blir også med hjelm, om så sykkelhjelmen.Fjella der i midten, er noke av dei råaste toppane som er i området. Må over fjorden herifra, men dei synes godt. Mor veit kva som skjuler seg bak dei, nemmelig Molladalen! Vakraste og råaste dalen mor veit om! Og er du klatrer, så veit du kva Molladalen er.


Resten har reist, er kun vi gjengen att på isen. Begynner å bli skymt ute no, snart på tide for oss å gi oss også.

Fanger vinden med jakka. Ei som imponerte virkelig idag, Bekka! Kjøpte skøytene idag, og har ikkje prøvd før. Jenta datt noen ganger, men du store all verden ho var flink! Trudde virkelig ikkje det var første gongen. Imponert Bekka! :))

Vi avslutter dagen, vært her ganske lenge. Vi har hatt det gøy i vinden på isen, frister til fleire gonger. Mor er ikkje noke flink, kjem seg fram og tilbake, ingen piruett eller dans. En stil som ei ku hadde kalt elegant, men utgangspunktet er å ha det gøy! Mor får håpe på fleire anledninger til å prøve skøytene, kanskje ta med lillemann på snowraceren når mor får til å dra med skøytene :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar