søndag 12. januar 2014

Snø!! :-D Gimsdalen 460moh, SykkylvenSøndag og snøen som kom dalande igår og i natt, har no gjordt landskapet her kvitt! :-D Da er det berre å pakke meisa og mat, ringe mormor og ta oss en tur ut. Mormor har lyst opp på Gimsdalen, for å sjå på gapahuken som er der. Lyst på en slik i Eventyrskogen, der lavvoen til mor står for tiden. Lillemann er i ekstase over snøen som har komt, og tripper etter å komme ut :))

Gimsdalen. Kjøre opp til venstre ved statoilstasjonen på Vik. Kjøre heilt til endes der veien tar en 90 graders sving til venstre. Der er en grusvei med bom, og parkering.
Lillemann skulle starte å gå sjøl, spennendes med snø! :)
Men det varte ikkje lenge... er snart middagslurtid, og han ber fort om opp.


3 gode turvenner!! Mormor, mor og lillemann. 3-kløveret som har utallige turer ilag <3
Vi hadde med truger, men la dei att i bilen. Snøen var utrulig lett, så ingen problemer med å gå. Mormor hadde med Chainsenbroddane sine og hadde dei på, mor sine ligg att heime.Himmelen er litt ubestemmelig. Litt åpen, så snø, en bitteliten smule sol bak skyene, så borte.Uansett vær, det er herlig å gå her no. Ca -3 grader og fjørlett snø.
Mormor peiker på dagens mål, Gimsdalen. Den lille kulen der. Ca 4km opp dit, og fra ca 145moh til 460mog= 315 høgdemeter opp skal vi. Vi var her sist i oktober, i skikkelig ruskevær!


Ser så vidt fjelltoppen Gimsdalstinden 1007moh titte fram fra skylaget.Etter ca 20-25min gange, så dukker første postkasse opp. Lillemann har fått i oppdrag å finne benken, for mor og mormor er varme, og må ta av seg termofleecejakkene sine. For etter benken begynner dei bratte bakkane. Lillemann har utmerket syn, og er den perfekte utkikker :))Lillemann vil helst sitte sjøl på benken, og litt protester kom når vi berre hadde en lynstopp. Men vart ort stille da vi sjekka postkassa, for den var intreressant!
På et tre ved benken hadde noken satt opp denne lappen. Burde vært heilt unødvendig å måtte minne folk på å ta med se sitt eget søppel når dei er på tur. Du hadde plasss til det fram dit, da har du plass til det tilbake også. Naturen er ingen søppelkasse. Har mor plass i meisa, så bruker mor å ta med seg boss mor finn ute på tur også.
Mormor starter på bakkane oppover. Mor følger spora til en arbeidskollega som også er ute og går. Han er den eineste som er før oss siden snøen fallt ned i dag tilig. Han og skulle opp til Gimsdalen, men kjem nok opp god tid før oss :-/Ser kanskje kkje slik ut når alt er kvitt, men det er masse uti naturen man kan prate med en liten om. Tre som har fallt ned, som her. Lillemann er stadig på jakt etter trær som har fallt ned, blåst ned av vinden. Og så blæs han som vinden!Riste greiner som er fulle av snø, er også gøy!! Berre å huske å koste av kosedyna etterpå, for den og blir full av snø. Vart litt masing av en bestemt gut på å riste kvart et tre! Litt trøtt også, og dermed meir bestemt....


Å kikke etter hjort er alltid like populært! Mor fann hjortespor, og da glemte lillemann den treristinga ei lita stund. Da var det hjort som var det store samtaleemnet. For no var det snø ute, og dermed var all graset borte! Så var det å finne løsninge på problemet...

Lillemann ville gå sjøl. Og opp av meisa bar det. Men når han først kom ned på bakken, da var det ikkje så kjekt å gå sjøl allikavel. Litt lokking måtte til her.


Peike på et tre så var passelig til han, og så hjelpe han dit opp. Da var det gøy ei lita stund ;) Riste riste riste!! Tomt! Men da ville han oppi meisa igjen....


For å holde en liten ved humør, så fann mormor passelige trær ho kunne sparke lett i så snøen datt av! Så da var det å leite etter trær ;)

Riste litt sjøl også..... mor passe nakken sin så den ikkje blir full av snø! :-SDet er så nydelig å være ute når trærna er dekt av snø!! Litt lei det kompostbrune landskapet ute no, så kvitt er velkomment :-D
Hmmm... kor vart mormor av tru?? Lillemann og mor snur seg og kikker. Mormor, kvifor er du så langt bak?? Lillemann roper på mormor. Mormor har stoppa for å ta fleire bilder... mor visste det og rusla sakte, men lillemann vart litt bekymra når han ikkje såg mormor meir.
Da lillemann rista på ei grein til, da såg mor på en kvist som kila mor på nasen. Vises dårlig på bildet, men treet har fått knopp!! Antydning til grønt på kvisten... en vårkvist allerede! Sorry, men trur du skal sove litt til tre.


Mor og lillemann midt i Winter Wonderland!


Visst du står under ei furu som mor gjer her, legg merke til greinene. Snøen ligg som et tynt lag med kvit strek! Nesten som snøen tegner kvit skygge på greinene, og treet bli som et kunstverk. Greinene kjem så fint fram med sine buer og vendinger når snøen ligg sånn.


Komt til dei føste hyttene på Gimsdalen. Meir snø her oppe, meir åpent også. Lillemann har fått i oppgave å finne hytter! Og helst da ei hytte uten dør (altså gapahuken). Lillemann prøver seg på ordet, men er ikkje sikker på kva en gapahuk er enda. Derfor hytte uten dør ;)

"Tytte!! Tytte!!" Lillemann roper ut. Mor forklarer den hytta er låst. "Nøkkel?" spør lillemann. Mor måtte forklare at dama har nøkkel, ikkje mor."2, 3 tytte!" Lillemann roper i ekstase!! Det var mange hytter!! Mor lovte vi skulle banke på og sjekke om noken var der. Men sa at alle hadde dører.Da er vi oppe!! Utsikta ned til Vik og Vikedalen, Sykkylvsbrua og over til Ikornnes. Ser bak i det grå til Ålesund. Men snøvværet stopper for utsikta idag.


Gapahuken ligg her til venstre. Mormor har opptenningsved med seg, og skal starte opp et bål.Litt rød i toppen? Mor gått på siste stykket. Lillemann er litt trøtt og lei. Men no er det lovt pølse! :))

Men du store! Skeia som "mannen" hadde glemt att da vi var he i oktober, er her enda! Lillemann husker den, og forteller masse om den. Han tar litt synd i skeia som mannen har glemt att...

Lillemann såg noke gult i meisa til mor, freia melkesjokolade... mor rakk ikkje å skjule den. Fornøgd sitter han med en liten bit, og venter på pølsa i termosen. Og kakao.Mor litt oppgitt over seg sjøl her...... tatt med 2 kopper, røreskei og termos med vatn. Men kva mangler?? Jo, mor har glemt å ta med seg 2 poser med Rett i koppen kakao!! Aaargh....mor hadde sett fram til en kopp varm kakao. Lillemann også, der han spør på kakao :( mor må forklare at mor glemte att kakaoen heime. Mor er lei seg, sei mor. Lillemann ser på mor... lei seg? Ikke kakao, sei lillemann, lei seg. Lillemann skjønner. Han skjønner mor er lei seg for at ho glemte att kakaoen. Men han hadde koppen med eplejuice, og fekk seg ei pølse, og da var alt greitt.

Mor tar også ei pølse ifra termosen. Den er rykende varm! Så kaldt ute at det ryker bra ifra pølsa og den åpne termosen.

Fornøgd lillemann med pølsa si :))

Lillemann er så fasinert over røyken som kjem ut av munnen hans! Mor prøver å forklare at kaldt ute, varmt inni munnen hans. Så lillemann blåser og blåser!

Sånn gapahuk ønsker mormor seg i Eventyrskogen! Men så er det å få samla sammen en gjeng og utstyr til å få den bygd da. Gapahuken her er ganske så ny, og den er veldig flott da ;)
Der ligg ved under benken, og vi brukte litt av den. Et lite tips til grunneigerane som har laga gapahuken: gjer som dei på Langeneset har gjordt, sett opp ei postkasse så folk som bruker ved kan legge att litt penger. Mor veit ikkje kven grunneigerane er, så mor håper noken gir dei ideen ;)

Veldig, veldig koselig å sitte her og nyte utsikta med et bål. Grille ei pølse eller to, kanskje pinnebrød. For utsikta er ikkje å klage på i allefall.


Det stakk innom 2 par på tur, og lillemann klaga. Han ville oppatt i meisa si. Han er trøtt. Så det vart ikkje lange stoppet på oss. Så her var det å pakke sammen, og la andre ta over bålet. Turen er på hans premisser, så når han ikkje vil meir, da gir vi oss. Sjokoladebit fra mormor er god trøst. Og siden han spiste nesten 2 heile pølser, så er det lov med en bit.Bålet brenn godt no, har fine glør til å grille. Inni gapahuken ligg det ferdige pølsepinner også. Men det får glede andre no. Hører støtt folk som kjem og går.Ilag med den ensomme skeia, lar vi et ødelagt pølsebrød ligge att til musa. Lillemann syns det er viktig at no når det er snø, så må no musa også få litt mat.
Siste kikk på utsikta, med litt snøskyer i sikte.
Det snør, det snør, tiddelibom! Snøvær ingen hindring. Vi er godt kledde. Mormor trasker i vei, mor og lillemann vart litt hengande etter, måtte sjå på ei hytte.


Kanskje snøværet gir seg? Et lite hull med lys er observert på himmelen.
Vi har passert mormor, og no er det mormor som henger att. Lillemnn rooooper på mormor: "Kom,kom!" Må ha med seg mormora si ;)Utsikt for snøstopp??


Kjekkest med å gå ned, er så fort gjordt i forhold til å gå opp ;)


Klask!! Mor traff noke is under snøen, og eine skoen har klabba. Der satt plutselig mor! Mor er forberedt på det å dette med meis, så gikk bra med lillemann. Mor berre satte seg ned. Men lillemann som holdt på å sovne, kjipte seg litt. Skreik littegrann i sin trøtthet. Det er så lenge jaggu ikkje ofte mor dett. Heldigvis.


Et par plasser er der istapper på berga. Kulda kom fort, så dette er hurtigis!Mor måtte bøye seg så lillemann kunne ta på isen. Spennande for en liten isen hengande sånn. Så solid at han ikkje klarte å slå laus noke av den.
Mor og lillemann på pausesteinen. Sjekke utsikta!Sånn er utsikta ifra steinen ;)


Straumshornet 976moh kikker fram fra skyene. Det har stoppa å snø, og himmelen har gitt skyene litt pause no. Sola lager fine farger, og vi er sultefora på farger i denne perioden her. Vært så grått og trist siste måneden.Skyfri himmel!! Nesten jubel her vi går! :))

Merkelig stille bak i meisa.... lillemann hadde endelig sovna. Han får berre en 30minutters dupp no, dessverre. Mor får kose ekstra med han heime før mor legg han igjen.
Siste halvtimen går fort unna, og vi treff på en del folk som no er ute på tur. Så fort snøen slutta å lave ned, kom folk ut. Og mor skjønner det, det er nydelig ute no. Gimsdalen er en mykje brukt turvei, og folk i alle aldrer går der. Og med utsikt til sånne syn som dette, så er det berre å komme seg ut ;))

Tusen takk mormor, for nok en fin tur :-)

2 kommentarer:

  1. Fin blogg du har.. he lagt meg til som følger. Kommer innom igjen :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så kjekt at du likte bloggen! Veldig hyggelig å høre :)) Velkommen skal du være.

      Slett