onsdag 22. januar 2014

Solotur til Megardsdalen 505moh, SykkylvenOnsdag og fridag. Lillemann er forkjøla :( blir visst aldri kvitt den sjuka der, sitter bom fast! Ute er det minusgrader, men ser sola ifra stuevinuet. Er ca 1 måned til enda, før sola gløtter på huset til mor. Mor har lagt lillemann, og kikker laaaangt ut av vinduet. Ta deg en tur, meiner sambo. Mor tenker, 1 time opp, 1 time ned. Jo, det skal gå. Pluss litt kjøring. Sambo er ikkje så glad i tur, han og mor har forskjellige interesser enn mor. Mor liker fjelet, sambo tar en kveldsrunde på asfalten av og til.
Mormor er opptatt, Carol svarer ikkje. Mor pakker og hiver seg avgårde.Kjører til Hundeidvik, passere fergekaia, og rett før Formfinfabrikken, står et skilt ved en grusvei som går opp til venstre. Står Crossbana og Megardsdalen. Bom på 20kr litt lengre opp. Grusvei på under 2km, så kjem du til ei rundkjøring. Ja du hørte riktig, ei rundkjøring midt i skogen ;-) parker der.


Opp veien ved rundkjørnga, ca 1,25km grusvei. Ikkje akkurat den beste kjørbare grusveien, men greitt nok å gå. Bommen bruker å være nede, litt lengre opp ei grind. Går sauer her sommeren.


Fått skilt også! :-D det er heilt nytt. Flott!! Skulle berre hatt km på også, så hadde det vært perfekt.

Mor er ensom på tur idag, men heilt greitt.  Det er faktisk deilig å nyte landskapet, høre snøen som knitrer under skoa.
Berre elsker denne siden her av Skopphornet! 1226moh. Til høgre for mor, er denne rekka. Taggane vises ikkje så godt i sola, bedre når mor er nesten oppe ved hyttene.
På veien er der bilspor, atvspor, fotspor, og hjortespor i massevis.Bilspora er nok ifra folk som har jobba på hyttene her oppe. Ei hytte vart tatt av Dagmar også.


Mor komt et stykke opp, snur seg og ser utover fjorden. Utsikt mot Ålesund, Sula osv. Skimter så vidt Festøykollen 911moh bak fjellkanten til venstre her. Fra den andre fjellkanten til høgre, skimtes Hovdeåsen 369moh.
Mor får berre nyte solstrålene på toppane her, er vel det nærmaste mor kjem sol idag.
Pausebenken. Ikkje pause på den idag..... lille toppen midt i bildet, Gjævenakken 627moh. I området der skal monstermastene gå. Skal bli lite festlig å sjå på.Så dukker det opp trugespor også. Hmmm...  sjå kor langt dei går.Ikkje mykje snø her lengre. Midt i januar, og kun få cm med snø. Greitt å gå da. Til høgre for mor, Hundatinden 1234moh.
Litt tele er det i den ruskete veien. Mor stikker mobilen ned i hullet i veien, sånn ser det ut :))Mor måtte ned i sekken og hente noke, stopper opp på steinen og ser på utskten. Skylag på vei inn.

Endelig sti! Vei er greitt av og til, men sti er å foretrekke ;)

Det var så stille ifra Storfossen, og når mor kjem nærmere så ser mor grunnen. Heile fossen er i is. Mor ser vatnet som renn bak isen, spennende å kunne fått undersøkt, men ikkje har tid til idag. Og et bedre kamera med enn mobilen :-PUps! Ikkje mange metrane med sti, før mor møter is. Mor har med broddane, men får sjå om mor kan unngå å ta dei på.
Mor ser no Megardsstølen! Hyttene ligg der framme. Se det er is på Heimstevatnet her. Siste stykket bort er ganske så flatt og fint. Ser Tverrfjellet bak stølen. Der har mor vært 2 gonger til Trollvatnet 610moh.


Elva fra Heimstevatnet ligg mykje under is. Mor stopper opp og ser på at vatnet strømmer under isen, bobler og prikker som svirrer rundt der.Vakkert, ikkje sant? ;) Heimstevatnet og Hundatinden.Mor har no gått rundt fleire ispartier, men no kom et stort parti, og mor gir herved opp og tar på Chainsen broddane.

Skjønner du kva mor meiner med stort isparti? Brodder på, og trasker rett over :)

Megardsstølen midt mellom 2 store flotte fjell. Ligg så midt mellom 2 majesteter at det er ikkje noke rart at her ofte er en del vind, mor kjenner trekken godt her ho går.
Vinden og kulda gjer at det gjer vondt i ørene til mor. Skulle hatt bedre lue, pluss bøff. At mor ikkje kom på bøffen! Sette på handlelista, kjøpe en balaklava også. Trur det kan bli godt å ha. Finnmarkinger har vel brukt den lenge no, mor får vel kjøpe seg ei også.Der er faktisk bekker som ikkje har frosset til enda. Var ikkje meir enn -3,5 grader da mor forlot bilen. Det var grei temperatur, men her oppe er det betraktelig kaldere, pluss vind.

Mange turer som er mulig med Megardsdalen som utgangspunkt! Berre å kikke på fjella rundt, masse å ta av ;)

Mor har passert første hytta, og ser der er store endringer på den. Fullstendig ny bordkledning, ny terrasse. Tydelig her har blitt gjordt en del. Da skjønner mor alle bilspora.
For på den andre siden av elva, ligg fleire hytter. Den i midten, den er heilt ny. I sommer da mor og lillemann låg her i telt, var her snikkere og helikopter. Hytta vart tatt av Dagmar, og er no oppattbygdd.
Elva er ganske frossen her, vakkert med is og elver.

Litt lengre bak ligg siste hytta blant ruinene. Den vart fullstendig skjev etter at Dagmar som flytta den.  Til tross for den e bardunert.


Oi! Komt et skilt her også! Ikkje verst ;) Stien opp til Skopphornet har ikkje vært så lett å finne uten at du veit kor den er.

Mor stikk litt lengre bak for å sjå. Alle vatna er frosset og tildekt, ikkje mykje å sjå her, så berre å snu.
Litlevatnet og Hundatinden. Det er 4 vatn her, sett fisk som hoppa i dei, men størrelsen aner mor ikkje.
Sola holder på å forsvinne ifra Skopphornet, synd, det er så kjekt å sjå dei få solstrålene vi får.  

Megardsstølen sett bakfra :) er 7 hytter her oppe, alle samla på en plass, på kvar si side på elva.
Mor sett seg  den eine ruinen for litt lunsj. Rett i koppen nudelsuppe med masse smak! Og mor fått sansen for Bixit sine porsjonspakninger perfekt for tur, blåbær i 2 pakning.

Deilig å sitte her i fred og ro, nyte stillheten, fjella og være fullstendig aleine. Mor kan nok ikkje sitte her så lenge, middag og kids venter heime. Men mor nyter denne lille stunden til det fulle :))
Eine ruinen her, er 4 stk på området her. Ganske høge ruiner også.

Men det er berre å pakke sekken, traske seg ned att til bilen, trygg på beina. Ikkje møtt et eineste menneske her idag. Dei kjem vel ut på kvelden? Er litt folk som går her, er en veldig fin kveldstur å gå opp hit. Grovt rekna er det litt over 3km opp, over 300 høgdemeter opp. Kjempefin trugetur også, berre den derre snøen kjem.....
2 kommentarer:

  1. Flott bilder, veldig kjekt å lese om turen. Du er tøff.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Kjell Ove :)) kjekt å være på tur, om enn ensom av og til.

      Slett