torsdag 9. januar 2014

Stressless Metro på Hovdeåsen369moh, Sykkylven


OBS bilda er mine, husk copyright

Altså, mor tenkte tanken her en tur: Toppen av lykke hadde vært å sitte i en Stressless på toppen av fjellet og nyte utsikta. Og jo meir mor tenkte på det, jo meir vart tanken forlokkande, mor ville ta med seg en stol med krakk på toppen av Hovdeåsen! Mor spurte pent på jobb om det var greitt at mor tok med seg en stol på tur? Joda, var svaret, det kunne mor! Og etter litt diskusjon om modeller osv, så fallt valget på en Metro. Litt fordi den har stålunderstell og dermed lettere. Og så litt fordi det er den nyeste stolen til Ekornes også. Mor avtalte med PU (produktutviklinga) om lånet av en stol. Så var det å vente på ok vær da..... og det var lettere sagt enn gjort :-/ Heile desember har Sunnmøre vært dominert av en masse vind og regn. Og med mørke kvelder, så begrenser mulighetene til helger, og onsdager da mor har fridag for tur og lillemann.Endelig kom en dag med NULL regn om morgonen! Inn med stolen og krakken i bilen, pipe mormor at no er det vær!! Mormor er klar på et blunk, og så er vi avgårde :)) Mor er litt spent på korleis i alle dager det skal gå å bære stolen. Kjem mor seg opp?
Mormor ser stolen for første gong, og må selvfølgelig prøvesitte den ;))
Mor tar tak, løfter stolen opp, og plassere den på hodet. Det går faktisk! Stolen veg ca 22-23kg, så no er mor glad for at ho er vant med å bære bæremeis på 20kg på tur! 
Mormor er krakkebærer og fotograf på denne turen. Ho ser på mor og berre flirer. Allle ideer mor no skal få i dette hodet ;) 
Dette her går faktisk ok det, ikkje særlig utsikt pga setet, men mor ser kor ho går. Mor tenke på dei som bærer vann og ved på hodet heile dagen, dei må ha litt av noken nakkemuskler! Mor kjenner at det har ho ikkje såååå mykje av :-SMed freidig mot vandrer mor den kilometeren det er opp til toppen som ligg 369moh. Er under 200 stigningsmeter, så det må vel gå greitt ;) Eller??


Stolen Metro har ganske så høg rygg, men mor har ikkje lillemann med idag, berre en liten sekk. Lillemann er det ikkje plass til idag dessverre. 


Må berre sei en ting, ikkje mykje her som minne om 8 januar? Tørt og fint, men 6 + grader ute. Akkurat no er det greitt det er tørre fine stier, bedre for mor å få opp denne stolen :) tenke på dei i nord som har masse snø....
Pause..... altså, mor tar hode-pause. Ved favorittreet til mor, sette mor stolen ned og setter seg i stolen. Mormor legger seg på bakken, forsøker å få bilde av stolen med greinene i toppen! Mor må plukke diverse av mormor etterpå. Kva mormor ikkje gjer for å få det bildet ho vil ha??
Mor gjer det enkelt, tar bilde av stolen ved favorittreet sitt :)Komt oss lengre opp, og mor tar pause nr 2.... mormor kjem etter, og tar krakken på hodet. Mor skal innrømme, litt slitsomt med den stolen på hodet, ser lite og tar på nakken. Hjelper ikkje at mor går på antibiotika heller for bihule :-SMen da er et greitt å lene seg godt tilbake i stolen, regulere nakkestøtta, og nyte utsikta! Noke som var grunnideen til at mor drar med seg "jobben" på tur ;)


Mormor fann ut at det kanskje var plass bakpå sekken til krakken! Tanken tenkt, og gjordt! Gikk akkurat det der, og dermed vart det meir praktisk å gå for mormor også.


Pause over, og mormor går fremst mot toppen. Ser ikkje toppen, selvfølgelig, men den er der oppe en plass.
Mor gikk og plaga mormor, sånn som barn skal plage sine foreldre på tur: er vi framme snart? Er vi halvveis? Er det langt igjen? Mor må tisse! Mor får mormor til å smile i det minste ;)

Siste pause på mor. Mormor er i ekstase over å få sjå sola og tar panoramabilder. Mens mor setter seg godt til rette i stolen, slenger dei moldete skoa på krakken, og nyyyter dei få solstrålene vi får :))

Bildet til mormor vart no ikkje så verst da ;)) Hundeidvik til venstre, Festøykollen 911moh midt i bildet. Hjørundfjorden inn til venstre, og Storfjorden til høgre her. Bak til høgre her er Sula og Langevågen.
Da er vi omtrent oppe! No er det faktisk toppen vi ser :)


Mor bærer Metro stolen dei siste metrane til hytta. Yess! Og det med siste solstrålane for dagen i ryggen :-D


Mor setter Metro pent ifra seg, med utsikt innover Storfjorden. Metro er en retrostol. Mor tenker litt tilbake på Orginal, stolen som kom i 1972, med knappestopping og stålunderstell. Så var det utsikta. Skal vi sjå no... Blindheimsfjellet til venstre her, heilt til høgre ein spiss topp som er Sandvikhornet 876moh. Midt på fjorden skimter så vidt ei ferge, sambandet Aursnes- Magerholm. Innover er Storfjorden, ei arm til høgre er Sykkylvsfjorden. Inn der kjem du til Ekornesfabrikken, der denne stolen er laga :)Fornøgd mor tar et splitthopp over stolen, endelig gjennomført prosjektet! :)) og så må no mor gjere det som var ideen, nemelig sitte i en stressless på toppen av Hovdeåsen <3 heilt ærlig, dette kan virkelig anbefales! Komme opp på toppen, sette baken fint nedi  Stresslessen, og berre nyyyyte utsikta :))


Så er det inn i hytta og ta en lunsj. Kakao, mormors heimelaga skive, sjokolade og en klementin. Grei lunsj ;)
Mormor og sin kjære kaffi. Og fram fra sekken drar mormor fram storkameraet sitt. Her har ho planer om å ta bilder av stolen overalt! Mor aner at ho skal sitte en del....
Men no blæs det en del ute, så mor er ute og flytter stolen bort til hytteveggen. Spise i fred, uten å være redd for at stolen skal forsvinne ned fra toppen.

Men før mormor får leike hobbyfotograf, så er det mormor sjøl som skal få seg ei stund i stolen med kaffikoppen sin :) Mormor, du kledde den stolen der!Så er mormor igang... mor setter stolen midt på ei flate i einekrattet. Mormor vil ha akkurat DEN vinkelen, og kaver seg gjennom einer. Ikkje mykje som stopper den dama der!

Mor sitter godt i stolen ho, mens mormor kaver i einene :)
Mens mormor ser på bilda sine, tar mor et blikk på sjølve stolen. Den ser ikkje så verst ut, midt i einekrattet. Langt ifra noke vanlig studiobilde av stolen dette. Rom dekorert og styla etter siste interiørmote, stolen vaska og shina, ikkje midt i bushen. Så kejm en pent kledd, pent sminka og styla modell, og setter seg pent i stolen og smiler pent. Metro får i det minste nydelig utsikt, og fantastisk bakgrunn her. Men får ei mor i som er turkledd, rufsete hår etter å ha hatt stolen på hodet og vinden som bles, og skitne sko som etterlater mold på krakken...Men mor har lagt merke til et par ting med Metro, nye stolen til Ekornes. Nakkeputa er ikkje så dum. Folk med forskjellig høgde kan sitte i den, berre å regulere den "lause" nakkedelen, så den passer kvar enkelt. Så slepp du å kjøpe en i Large, og en i Medium for at mor og far skal sitte godt. Da kan den omtrent passe alle.

Stressless merket, det begynner å bli nokre år siden Ekornes såg dagens lys. Alt starta i 1934 på Ikornnes med fjører til madrasser og stoler. Så stor og omfattande den fabrikken har blitt, trur eg ikkje grunnleggeren Jens Ekornes kunne drømt om! Og mor har vært der i snart 19 år.... skal sjå mor blir der i mange år til. Mor har vært så heldig å prøvd masse forskjellig der, og har en fysisk jobb no, med oppakking, lemping av paller og pallekarmer. Mor er ikkje skapt til å sitte stille!
Mens mor og mormor var der, kom en tidigere arbeidskollega av mor. Ho også var på tur. (Hei Edel!) Aldri om ho hadde sett en stol på tur før! Spurte pent om å få ta et bilde av mor i stolen, for å vise mannen, som forøvrig også jobber på Ekornes. Kokken vår :) Selvfølgelig skulle ho få lov til det!Fotopause! Trudde mor.... knyte skolissene på fjellskoa, begge skoa. Satt fast i diverse mens mor flytter rundt på stolen. Einekratt er ikkje berre berre...Heilt ærlig folkens, tenk å sitte i godstolen med en kaffikopp, te eller kakao, og ha denne utsikta? Skulle hatt en sånn stol ståendes i hytta. Metro hadde passa, for den har høg rygg, så den kan passe dei fleste. Vart laga med vilje med høg rygg, pga noken kunder syns noken stoler vart for lave. Metro har en variant til, med kort rygg, den stopper ca ved mors skuldrer, og har dermed ikkje nakkestøtta. Mor syns denne er penere, derfor det vart med høg rygg og ikkje den med lav, sjølv om den lave er lettere å bære. Skulle mor for en gong skyld bære med seg en stol opp hit, så ville no mor sitte godt! ;)


Mor tar en siste "sitt" i stolen før ned att. Ser utover Hundeidvik. Fra venstre Skopphornet 1086moh, Hundatinden 1234moh, Gjevenakken uten snø 627moh, Hjørundfjorden, Molladalstindane, til slutt Festøykollen med sine 911moh.
Mor er egentlig fornøgd med å få opp Metro stolen. Mor var litt skeptisk til kor vanskelig det kom til å bli å håndtere stolen. Å ta tak, å lempe den opp på hodet, men gikk greitt. Fått øvelse med å løfte tung meis og få den på ryggen, pluss halvveis kaste opp paller i stabler. Men mor kjente det i nakken når mor kom til bilen igjen, da trykket av vekta på stolen var borte. Så noke lengre enn dett trur mor ho ikkje skal bære den stolen på hodet. Uansett, oppdrag utført! No skal mor ta med stolen tilbake på jobb, med einenåler i setet og mold på krakken. Men den har no fått lufta seg litt, og fått sett seg litt rundt. Ikkje berre dei betongveggane som er på fabrikken :))

7 kommentarer:

 1. Typisk Sunnmøre, fin natur og stressless :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir litt sånn når eg jobber med det også ;-) tanken om å ta med en stol vart så forlokkande at eg berre måtte prøve! Og når jobb ville låne meg en stol, da var saken biff! :))

   Slett
 2. Hehe, dette var utrolig kult!! Digga bildene med stresslessen og fine fjella bak :-) Ler litt her jeg sitter! Og så må jeg si at mamman din ser også veldig sprek ut :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Liker å gjere ting litt annerledes ;-) og en stol på toppen der har ikkje noken gjordt, så da var det å prøve! Mor mi er med på sprø innfall og er sprek, så honer lett å spørre :))

   Slett
  2. Ja man har det ikke mer morro enn det man lager selv hehe

   Slett
 3. Så tøft :)
  Stressless er den beste stolen da :)
  Har prøvd endel, men faller alltid tilbake til Stressless, så skjønner godt at du ville ha den med deg opp på fjellet og sitte og nyte utsikten i den :)
  Kjempe flott utsikt, herlig stol, kan ikke bli bedre en det :)

  Kjempe flotte bilder.

  Å sist men ikke minst man har det ikke mer moro en det man lager selv :)

  Ha en fin høst :9

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for den Monica :-) Har akkurat den stolen der heime, akkurat den. Fekk den faktisk litt seinere av Ekornes for turen :-D Smeise god å sitte i faktisk ;-)

   Slett