søndag 26. januar 2014

Utfordring, bade i sjøen i januar! :-SEt par arbeidskolleger av mor drive å bader i sjøen, 1 gong i uka. Legger biler ut på face, og mor grøsser!! Blitt litt snakk og små utfordring på dette med å bade, og mor er ikkje den som bakker først ut på ei utfordring! Men det tok litt tid før mor sa ok..... en tvilende ok, meeeget tvilende ok for å være ærlig. Hallo, det e ganske kaldt ute, og vatnet er ikkje varmt det heller. Mor bader knapt når det er sommer, for mor synst vatnet er kaldt. Så no skal mor bade på vinteren? Et par sjølmotsigelser her??


Mor kom, og gjengen stod og venta. Mor er så nervøs at ho nesten skjelver berre ved tanken på vatnet der nede... kva har mor no begitt seg ut på? Kjem mor seg ut i vatnet, eller trekker mor seg? Nei å nei å nei..... dette her virker skummelt. 


Fin strand, men så var det temperaturen da. Mor stikker fingeren ned i vatnet. Jo, kaldt! Mor, kva har du no begitt deg ut på?? Det har vært med ei dame 2 siste gongane, ho er ikkje med idag. 2 andre damer skal være med neste gong mest sannsynlig. Mor trudde ho ikkje kom til å bli aleine dame idag, men vart no det. Men neste gong (om mor overlever dette) blir mor ikkje ensom dame.


Streng beskjed, varme opp i 10 minutter, kroppen skal være varm. Karane tar gymnastikkøvelser og pushups, mor tar seg en joggetur opp marka. Bortover, nedover, sidelengs mens tankane surrer i hodet: overlev, overlev.... litt gymøvelser, så jogge litt til.Karane begynner å bli ferdig med oppvarminga.... bade no?? Mor føler seg ikkje klar :-S sønnen skal kanskje bade også, etter oss. Fru til nærmeste er med som fotograf, og en venn av gjengen er her, og får mors mobil og er fotograf for mor. 


På med lue, hansker og crocs! Here goes!!! 

Det var kaldt ja! Mor setter opp tempoet utover, skal det bades, så skal det bades! Ikkje så ille som forventa, faktisk.Skal vi dukke? Er det sånn å forstå? Mor får beskjed om hodet skal ikkje under. Puh! Enda bra det, vått hår er ikkje særlig bra i kulda. Og ned!! :-D smeise, dette her går bedre enn forventa :) temperaturen på vatnet vart målt da vi kom, 5,5 grader, så var bedre enn sist dei bada.Mor svømmer litt rundt, mens karane prater seg i mellom. Er noen morsomme ansikter på oss der ute i kuldegys! :-D


3 forfrosne badere, med krampe smil om munnen. 
Svømme rundt var faktisk heilt greitt! Heilt sant altså!Etter 3 minutter i vatnet, er det innatt på land. Mor meget fornøgd med å ha overlevd! Og hallo, det var ikkje så ille som forventa heller :)) Må no få lov til å være fornøgd vel? ;)Men så tok det ei vending, gymme litt for så ut for 2. gong! Mor kikker skjevt på karane, tuller dei no? Er det for å skremme mor litt her eller? Neida, skal inn på land, varme opp kroppen, og så ut igjen. Og gong nr2 var ikkje så ille som gong nr1!  Og her stopper vi bilda... mor i kun bikini i forfrossen tilstand på nært hold, dropper vi...... mor ser på stranda og vatnet. Har bada her som lita nokre gonger, på sommerstid. No var mor tilbake, men vinterstid. Mor overvann frykta for å fryse i hel, og det var ikkje så ille som frykta!
No er det opp til fruen og ene karen som bada for å varme oss litt, og invitert på kaffi. Mor hadde med seg kakao for å få litt varme i seg, er ikkje akkurat en kaffidrikker. Kjempe hyggelige folk :)) Mor har overvunnet seg sjøl. Tommelen opp for oppdrag utført!! Tusen takk for selskapet, og for at dere lot meg være med :))2 kommentarer: