lørdag 8. februar 2014

Buhu!! Hytta! Lillemann vil på tur... Hovdeåsen, igjen.Fredags morgen og lillemann våkner i senga si og mor henter han. "Buhu! Hytta!" Hytta? spør mor. "Hmm" nikker lillemann, "ut, hytta, no, mommo, syste, bo." Tydelig at lillemann vil på hytta på Hovdeåsen ilag med sine kjære. Sukk... det skal bli vanskelig å få han i barnehagen idag... men mor lover, vi skal gå på hytta i kveld, lover. Så etter arbeid og barnehagetid, så lager mor og lillemann middag ilag. Vi er heime aleine heile helga. Sambo er på sjøen i 5 uker, bror og syste er hos far sin denne helga. Mor ringer mormor, og blir enige om å ta kveldsmaten på Hovdeåsen, igjen. Mormor har 2 barnebarn denne helga, og eldste ville også være med på tur.
Lillemann meiner han e så stor no, at han ville smøre sin egen niste. Med 2 rundsttkker skåret i småbiter på benken, finn lillemann ut, at ei skive med prim er det han vil ha. Greitt, så da kan mor koke vatn til kakao.

Kjørte til mormor og plukka dei opp, kjørte så til Hovden i Hundeidvik og parkerte i enden av veien. Lillemann insisterte på å gå sjøl, heilt greitt :)

Ikkje mykje som minner om vinter nei.... fullstendig bare stier! Vindstille og er ikkje kaldt ute engang. Februar... jepp.


Eldste fann seg ei einerot som ligna en bazooka! Opp på skuldra med den, og bar i vei. Praten gikk livlig om våpen i forskjellige spill og filmer. Mor skjønner at ho er utdatert på våpenfronten når eldste snakker om laservåpen, avanserte effekter i spesielle spill og lignende. Mor er fremdeles på Tommygun-stadiet :-S


Vandrer freidig videre....Alt en 10åring  husker om våpen og spill! Mor er heilt imponert! Er vel sånn når det er noke man engasjere seg for, så husker man det. Anna med kjedelige lekser...


Skogens Rambo! :-D
Mor såg et egna tre til å klatre litt i... berre må prøve! Men svarte kor tungt det var med meisa på :-PNår mor kom seg opp, da la Rambo ned våpenet, og opp skulle han og!

Ha! Rambo fekk til han også! ;)
Lillemann ville ha pang-pang han også, så mor ga han ei grein til han også, som føltes!Rambo hevda at våpenet ikkje var tungt å bære, men vi tok en pause allikavel ;) kikke på lysa fra Ålesund og omegn.

Rambo fekk seg ny mobil til jul, og han også ville prøve å ta nattbilde. Innstillinger måtte leites etter her.


Mens Rambo prøver seg fotograf, kikka mor og lillemann etter hjorten som vi veit er her. Sett den før på tur. men akkurat no så trur mor at vi har prata den vekk.


"Månen!!" Lillemann roper ut i glede. Han er så glad i å kikke etter månen og stjernene, det gjer vi alltid når vi går ut døra heime. "Bånan" hevder lillemann. Månen ser ut som en banan!
Rambo hadde lagt ifra seg våpenet, no var det jungeltrening. Mor kikker inn i skogen, Rambo er borte! Hmmm... kor vart han av??

Mor og mormor fekk streng beskjed om å ikkje kikke bak, han skulle sjå om han klarte å snike seg innpå oss i mørkret. Ok, så mor og mormor ser fram, mens vi lytter etter lyd i buskene.Mor snur seg inni mellom til  slutt, for mor er sikker på at ho hører noe! Men ser ingenting... mormor roper ut i lufta, som for å advare andre på tur: Vær forsiktig, det er is i stien! Neida, det var ikkje mynta på Rambo uten lys ;)
Merkelig. Hull i denne lille maurtua også. Samme hullet som i maurtuene  til Brunstadsætra. Lillemann tar synd i mauren som no fryser!Mormor skal snike seg bak Rambo, og gjemmer seg bak nokre einer ho også. Rett nedenfor ligg Rambo og gjemmer seg for mor som speider ut over buskene.


Mor ser toppstolpen og hytta bak, hører noken rasler i krattet borti her. Mor roper ut: Mor blir først til  toppen! Får sjå om Rambo tar en spurt!
Men nei! Ingen spurt, men han hadde sneket seg i mørkret først til hytta! Han sneik seg rundt mormor faktisk!
Lillemann våkna endelig til oppi meisa, hytta si!! Han var fornøgd no, om enn litt trøtt :))
Her er det berre å leite fram mat og kakao, lillemann er så fornøgd at smilet snart går trill rundt det lille ansiktet <3
3 sekunders alvorlig kakaorøring.... tunga beint i munnen så koppen ikkje tipper over.

Ekstra stas syns lillemann det er at Rambo også er med på tur, han syns at jo fleire av sine kjære som er med, jo bedre er det.
Skååål! Kakaoskål er noe mor og lillemann er gode på :))


Dagens Rambo som klarte å snike seg fram til hytta i totalt mørkre :)
Kveldens største smil! <3 han som har mast på hytta i flrie dager, og heile dagen gjennom. Ønsket oppfylt!Altså, vart ikkje mykje til skivespising på lillemann, ikkje så veldig sulten til tross for han smurte sin egen niste.

Kanskje kjeks og noe anna kan friste?? Mor og mormor tømte sekk og meis for diverse snacks.Vart litt meir fart på spisinga no ;)) Men ikkje så lenge, for begge gutta var klar for å gå ned att. Lillemann ville oppi meisa, og kom med et ord "Bilen...." Hytta var målet hans, og fornøgd med å ha vært der og spist litt mat. No var han fornøgd og ville heim.
Lillemann var skravlete halve turen ned, men så vart det stillere og stillere. Tydelig trøtt av dagen. Mor prøver med jamne mellomrom å spørre lillemann om hjort, månen, turen vi hadde dagen før og anna. men siste 5 minutta, da klarte han ikkje meir. Jon Blund tok seieren heim.Forsiktig ut av meisa, av med pose, og kose litt. Så rett i bilen, fremdeles i Jon Blunds land, og kjøre mormor og Rambo heim. Lillemann sov så godt og tungt, at mor bar han rett på rommet, berre lirka av han dressen og klærna, og droppa tannpussen denne kvelden. Litt protesta, men  stille vart det da hodet vart lagt på puta. God natt mors lille fjellprins <3

Takk til mormor for nok en gang lån av bilder :)2 kommentarer:

 1. Flotte bilder, ser ut som noen koser seg her :) ønsker dere en fin uke

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Ellen :)) vi er gode på koseturer, og den hytta er virkelig høgt elska av store og små!
   Håpe du får ei fin uke du også ;-)

   Slett