onsdag 19. februar 2014

Jakten på skiføre, Ørskogfjellet, 320moh


Onsdag, igjen. Fridag, igjen. Jippi!! Sorry, men mor berre elsker den fridagen midt i uka, som det står TUR på :-D et er vinterferie på mors 2 eldste barn, og syste skal opp og besøke sin stesøster Angel i Molde området. Dermed skal mor kjøre henne til ferga på Vestnes. Og siden det er fridag, turdag og faktisk har snødd, så har mor et håp om å ta på langrennskia for første gong denne vinteren. Noke langrennsløyper har det dessverre ikkje blitt oppkjørt andre plasser enn på Stranda, men trakke litt i laussnø skader ikkje ;-)Parkerer på parkeringsplassen på langstrekka oppå Ørskogfjellet, like ved skitrekket. Og for ei strålende sol! For en knallblå himmel! Og kvit snø!! :-D


Lillemann fekk leike seg med pulken igår kveld, for å gjere seg kjent med den igjen, og kanskje huske at han har vært oppi den før. Han ville ake! Så da var det ingen problem å få han oppi den igen.Mor har fått oppi sekken med div og mat, og lillemann krøller seg i posen sin :)

Syste med mors langrennski, ikkje heilt fortrulig med desse plankane med navnet ski... litt glatte :-/


Etter litt om og men, er vi i marka. Trakker i andre sine spor, veldig greitt. Her er folk oppi siden, og folk kjem etter oss også. Populær plass dette å gå på ski! Steinen her er kommunegrensa mellom Ørskog og Tresfjord. Ørskogfjellet er på en måte delt i 2 mellom dei kommunene.
Enten så er mor i dårligere form, eller så er innholdet i pulken tyngre enn forrige vinter, eller så har mor dårlig husk?? Kombinasjon av alle 3 alternativene kanskje... Den virker i allefall tyngre no enn det mor husker. Syste slit med glatte ski, så mor smører på skismøring etter et som står på temperatur, -5 her oppe, men det hjelper berre litt.Ikkje sikkert vi kjem oss så langt idag, men det var heller ikkje målet, målet var berre å komme oss ut, på ski :)) Og ja, nyte det fantastiske været vi har fått!
Syste gjer sitt beste, og labber ifra mor. Langrenn er ikkje akkurat hennes arena, heller slalom, og tynne planker under føttene er litt forvirrandes ;)


Bakover der gikk mor ifjor vinter, bak til Jutevatnet. Nyyydelig tur! Virkelig å anbefale om du skal på langrenn, og løypene her er oppkjørte. Mor har håpet om å gjenta turen og snøen kan bli litt stabil. Toppen som stikk opp der bak, mor trur det er Næremstindan 1163moh.


Til høgre, retning hovedveien der mor kom ifra. Til venstre Nysæternakken 549moh og bak, Svartløkfjellet 562moh.


Mor og syste surra rundt på området, ta en runde rundt berre. Få følelsen av ski og snø, uten stress om å komme fram til noe, berre slappe av og gjere det vi føler for. sånne vakre dager som dette er det ikkje mange av, så det er berre å nyte det til det fulle!
Mor nyter sola, det vakre landskapet, og tenker for seg sjøl, Kong Vinter, mor begynner virkelig å like deg :-P

Ee melle, gå hit eller dit? Enkleste løsning, følge andre sine spor. Fjellet der bak, fjellet mor har som landemerke når mor er på fjelltur! Trolltinden 1170moh og Ytstetinden 1162moh. Ser ut som et troll har tatt en stor bit, så fjellet er så lett gjenkjennelig! Det er  1 av 3 fjell mor har som landemerke.Mor med si herlige frøken <3
Langrenn er ikkje akkurat hennes sport nr1, derfor er mor ekstra glad for at ho er med, og prøver. Skal mor på ski, så må mor ha med lillemann, og da blir det langrenn. Takk frøken!Matpause er obligatorisk på tur, og syste syns at en pause hadde vært greitt no. Så luffa oss utenom spor og fann oss en lovande haug, som hadde sol og kunne brukes til aking. Toddy på gang!
Lillemann ville smake på kakaoen med skei, for den var litt varm enda...Mors kakaokopp! Blitt en del kopper kakao oppi den no, lurer på kor mange?
Lillemanns favoritt fra vinter som var, termosenn med pølser! Ikkje nok med at vi grilla pølse på bål igår kveld, men jagu så ville han ha pølse og ikkje skive idag.
Mini appelsinhaug :))Rett ved vår utvalgte rasteplass, der står en høg og tynn bauta. Stod ingenting på den, men er kanskje en del av kommuneskillet?


Skitrekket til Ørskogfjellet. Sandtinden 1065moh. Aldri vært der, men kanskje flatt nok for mor og hennes carvingski??2 av mors herlige "små" <3 <3 lillemann og syste.
Kikke mellom trea, over til andre siden av Ørskogfjellet, andre siden av hovedveien som på en måte deler området i 2. Mor husker ho og mormor trakka der i fjor vinter i laussnø med pulk på slep.... herlig tid!
Mor hadde med 3stk rompeakebrett i pulken, og siden mor er tyngst, så var mor først ut ned bakken for å lage bane. Snakk om fornuftig bruk av den tyngste bakenden! :-D
Lillemann er i akehimmelen!! Dagens største smil kom her i bakken :))Pass opp! Syste kjem!! Ho dytter fart på lillemann som ikkje heilt har lært å løfte på føttene for å ake ;)
Utsikta fra appelsinhaugen vår. Fra venstre, flate Sandfjellet 903moh, gapet Trolltinden og Ytstetinden, Remmemstinden 1090moh. Så er det Sandtinden 1065moh og Varuraksla 772moh heilt til høgre.


Syste skal ta 14 ferga fra Vestnes, så vi snur tilbake til bilen. Lillemann ville gjerne ake i pulken han, så heilt greitt :)
Glatte ski, og litt knall og fall! Heldigvis tar syste det med godt humør :)
Vi hadde ikkje den kjempe lange turen idag, vi skulle berre teste ski og føre, kose oss litt og fordrive tiden til ferga skulle gå. 2 timer går fort!! Men mor er ingen smøre ekspert, smøute etter + og - gradene som stod på smøringa. Men en tiing er sikkert, mor skal kjøpe et par smørefrie ski som både mor, syste og bror kan bruke, alt etter kven mor får med seg, for å ikkje ta livet av skigleden ;)

4 kommentarer:

 1. Så herlige bilder, så ut som en kjempe tur. Det herlige været da! Savner Møre når jeg ser slike bilder :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner godt du savne møre, er flott der! Endelig kom finværet, med snø innkludert til oss også :))

   Slett
 2. Herlig tur og det på den perfekte dagen. Tenkte faktisk på dere på Godøyfjellet idag at dagen hadde vært perfekt for et besøk. Men idag kunne man være hvor som helst å ha det like fint.

  Måtte vel tråkke opp løyper selv på Ørskogfjellet?

  Klem og snute fra oss:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har rett, mam kunne vært kor som helst denne dagen og hatt det bra, været var det beste på lenge! Men Godøyfjellet er da en heilt spesiell plass, noke eget ved stedet. Men skulle man gå på ski, så var Ørskogfjellet perfekt! Ingen trakka løyper nei, men det gjor ingenting ;)

   Slett