lørdag 15. februar 2014

Klatrevegg er gøy! Brattkort skal takast....


Mor har 2 barn som er glad i å klatre. Mor er veldig glad i å klatre ho også. Syste på 12år har lyst oppi klatrevegg med sele, lillemann vil han og. Så for at vi skal kunne dra til klatrevegg og låne utstyr, så må mor ha brattkortet. Og med nye og dyrere regler i mars, så fekk mor hastverk med å øve seg så ho får prøvd seg på brattkortet. Mor har aldri klatra i klatrevegg med tau, så dette her kunne bli interessant....Redning i nøden, Carol! <3 ho ville meir enn gjerne hjelpe mor så ho kanskje kunne klare dette her... Dama er flink å klatre, både ute og inne, og har selvfølgelig brattkortet sjøl.
Brattkort er: En test der klatreren skal vise at han nok kunnskaper og ferdigheter til å kunne sikre og opptre sikkert i en klatrehall.  Kunne ha på utstyr, kammeratsjekk og løpende sjekk, sikre en anna klatrer under led, topptau og nedfiring. Og mor skulle også få et fall i testen. Ja ha... her er det berre å øve seg på knuten man skal kunne, og ta et par kvelder i klatreveggen og øve seg....

På jobb og øver på knuten man skal kunne godt. Knyte den nokre gonnger iløpet av dagen. Tross alt den som skal holde mor oppe. Livet henger i den der... Carol sitt på plassen bortenfor mor og berre smiler av mor, med tauet hengede ifra buksa.

Det er syste som  passer lillemann, for ho veit at delvis grunnen til at mor vil ta brattkortet, er for å kunne ta med ho på klatring. Mor tar med Carol til Sunnmørshallen der klatreveggen er, skriver oss inn, betaler, og får på oss seler. Snakker litt med instruktøren om grunnen til mor er der, og han forklarer grundig kva han krever, og kva mor bør kunne. Det viser seg at der skal være mange små barn her idag, ups... det var i barneveggen Carol tenkte at mor skulle starte. Ja ja, rett i voksenveggen.
Min kjære Carol, skal opp med et topptau.
Voksenveggen.... om mor kjem seg dit opp idag da? Greitt nok at mor er veldig glad i å klatre i trær og fjellet, men dette er noke heilt anna.
En ting er sikkert, dette blir nok ikkje mor idag, eller kanskje aldri!
Litt oppvarming.... Dette her kan bli gøy!!!
Mor? No må du komme ned att, på med tau! Carol meiner at det er høgt nok uten tau. Så mor er lydig, og klatrer ned att.

Går gjennom kameratsjekk, på med tau, og opp i veggen bærer det! Litt nervøs, men du store kor gøy!! :))Vi skifter på å klatre, og vel oppe 4 gonger kvar. Første gongen mor sikra Carol, hadde mor en annen klatrer som var der til å sjekke at mor gjorde riktig. Så mor har ingen bilder av Carol oppi veggen, dessverre, for mor var for opptatt med å tenke over ting....
Mor og instruktøren. Alle ungane har dratt, og mor snakker med instruktøren, Georg. Han sa mor kunne få prøve seg på bratt testen. Carol var skeptisk, mor også, for mor rekner med ho stryker, men da veit til neste gong kva mor gjorde galt.Første del, fortelle om selene, kammeratsjekk, vise knuten osv. Så skulle mor sikre Carol opp en runde. Det gikk greitt :)
Men så skulle mor ta imot et fall samtidig som sikre et led. Instruktøren spurte ei anna klatrer om ho kunne stille opp, og det gjor ho. All ære til den tøffe dama som turte! Og mor klarte det også! Dama tok et fall, så mor letta ifra bakken, men mor tviholdt og satte beina i veggen. Ingen panikk, ingen hyling, kneip ikkje att øynene, men tviholdt og var heilt rolig.


Mor fekk bestått!!! :)))) Brattkortet er i boks!! :-D Mor fatter det ikkje.... første gong i klatreveggen med tau, og klarte testen! Lykkelig mor og hiver seg rundt halsen på Carol og klemmer ho. Carol berre flirer og rister på hodet. Dette var over hennes forventninger totalt. Ho hadde aldri vært medpå at noken som har sin første tur i veggen, og tar med brattkortet heim... så det lønte seg for mor å øve på knuten, studere videoen, høre meget godt etter kva både Carol og instruktøren sa, og ikkje minst, være meget nøyen med kva man gjer.

En seiers heng i veggen i glede! Tusen takk Carol <3 du er en reddende engel! Heile veien heim satt mor og berre gliste bredt! Mor og Carol satt og flira og rista på hodet, at det var mulig! Da lille frøken mi, da kan mor ta deg og lillemann i klatreveggen en dag! :) :)


2 kommentarer:

  1. Klatring er gøy! Gratulerer med brattkort! :) Eg tok brattkort i november. Ungane likar godt å klatre, særleg ho på fem. Eg håpar å få klatre meir sjølv og, for det er veldig artig! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk :) Klatre er rasende morsomt! Og utfordrande. Bruker muskler du ikkje bruker til vanlig ;) Håper å få til en tur med to av mine snart, ho på 12 og han på 2, som liker klatring også.

      Slett