tirsdag 4. februar 2014

Kveldstur med mine 2 gutter, Sessvatnet rundt 168moh, SykkylvenLillemann har vært forkjøla i heile helga, og dermed ikkje vært noke særlig ute. Denne mandagen har han vært heime med sin far pga litt feber og hoste, og litt frisk luft er i manko på lillemann. Fram med bæremeisa, og spurte om lillemann ville på tur. Joda, men han ville ha bål og hytta. Bål er uaktuelt med brenneforbud både i denne kommuna her, og andre kommunane rundt. Hytta, har akkurat vært der. Spurte bror om han ville være med, jo det ville han! Gå rundt Sessvatnet vart da turmålet. Mor og lillemann er ofte til og ved Sessvatnet, men pga myrveien mellom vatna, er mor sjelden heilt rundt.
Pakker kjeks, drikke og hodelykter, og ut bar det! :))
Lillemann skulle starte å gå sjøl, men fann fort ut at å være oppi armane til bror, var mykje bedre...Og som den snille storebror bror er, så fekk lillemann sitte på skuldrane :)
"Hjott!! Hjott!!" Bror måtte stoppe og kikke, skjønte ikkje heilt kva lillemann meinte. På ei "garasje" om står her, kikker lillemann alltid etter traktoren som bruker å stå her, men idag la han heller merke til hjortehorna på veggen ;)
Ikkje noke lyst ned fra skuldrane til bror, så no får vi teste kondisen til bror litt! :-D


Veien er veldig mykje brukt som turvei, nesten alltid folk her til alle døgnets tider, i alle aldre. Fin fin vei å gå på, for både liten og stor.


Bror ga seg... lillemann vadrer litt sjøl, kikker etter hjort, månen og stjerner.
Full stopp! Søledam! Bror sukker litt, ikkje mykje famdrift på en liten som skal undersøke alt mulig ;)Lillemann masa på bror, vil bærast igjen. Ikkje mykje til form på lillemann, hoster og er litt bleik. Etter litt så ville han i meisa og kvile seg. Mor, lillemann og bror, 3 kløver på tur!


Blir for skymt, klokka har passert 17 også, så på med nattmodus på kamera... Skopphornet er et stort fjell egentlig, med 3 "topper" der bak. Høgaste punktet er på 1226moh.
Et lite stykke før du kjem opp til vatnet, så går det en avstikker til venstre, ikkje skilta. Veien/stien går mellom Sessvatna her. Går vei rundt heile vatnet, så du kjem til veien på den andre siden, stien her gjer at du kan gå heilt rundt, og ikkje berre snu for å gå samme vei tilbake rundt vatnet. Elendig forklart :-/Er ikkje så mørkt ute sånn egentlig, men for at lillemann skal sjå best mulig og ikkje kjede seg, så tar mor lys på.
Lita bru krysser elva ifra Sessvatnet. "Is!!" lillemann har nok lyst på en bit, men trur nok lillemann får holde seg til isen i fryseren ;)
Veldig fint å gå mellom vatna her. Du får furutrærna og myrlandskapet, med Skopphornet i bakgrunn.

Til venstre for mor no, så ser mor det litt mindre vatnet som er her oppe. Ikkje et vatn mor ser særlig mykje til når ho er her oppe.
Telen i bakken har begynt å tine litt, så stien er litt våt og sleip. Stien er laga av myrjorda her, så i våte perioder, er den ikkje noke særlig å gå.Temmelig mykje vind no, så det var berre å stoppe og få på regntrekket som beskyttelse for en forkjøla lillemann.

Til høgre ser mor det vatnet av Sessvatna som vi bruker å være ved, og no skal gå heilt rundt.

Da har vi komt over til veien på den andre siden av vatnet. Så følger vi den til høgre, og går dermed rundt vatnet, og kjem tilbake til utgangspunktet :)Lillemann såg benkane, og ville sitte. Men med denne vinden så er det ikkje så lurt for en liten. Pause ved slenga heller, og finne ly. Men å sitte på benkane her når det er solnedgang, det er nydelig det! Sola går ned over vatnet her.

Is på heile Sessvatnet, men ser den er temmelig våt no. Er plussgrader ute igjen, så no smelter den. Du hadde ikkje fått mor utpå her no. Lillemann ville at bror skulle kaste en stein, så bror kaster en stor stein, så lillemann får sjå at det ikkje år hull i isen. "Neeeeei...." lillemann rister oppgitt på hodet, ikkje hull jo!
Heldigvis så har det vakre furutreet fått stå att da dei utbedra veien her. Puh!! Skeivt ja, men vakkert er det.


Veien var ikkje så ille fra før av, men no er den virkelig flott! Perfekt for sykling og barnevogn, lite risting.Lillemann såg postkassa, og dermed vart bror sendt bort for å sjekke kassa.


Lillemann meinte bror skulle skrive også, så innskriving pågår! Sjelden vi skriv oss inn noken plass, men når lillemann bestemmer at det skal skrivast inn, så skal det skrivast inn. Dermed basta!


Vi har runda enden av vatnet, og den oppgraderte veien har slutta. Er på gamleveien no, som ikkje er av særlig standard. Telen har gjordt at veien har heva seg enkelte plasser, og no når telen tiner, så gir veien brått etter enkelte plasser, og du dett nokre cm ned. Litt ekkelt å gå sånn, for du veit aldri når du dett litt, og evnt skjevt.
Veien som ikkje er opprusta...Mor og lillemann kikker ned skogen, ser etter hjort! Sikker på at det ikkje er en bak et tre?? Lillemann kikker nøye etter. Hmmmm... nei, ingen hjort.


"Boooooo!" Lillemann roper på bror, mor må få opp litt farta no og ta at bror!
"Tytte!" Lillemann ser hytta først, og er glad! Han er så glad i hytter. Mor fortel at hytta er låst, men vi låner et hjørne et lite kvarter, har spurt fruen en gang (hei Torill!)  om lov i enkelte tilfeller, no er et sånt tilfelle. Sette lillemann i le for vinden som er ute no.
Kjeks! O glede! Lillemann har liten, meget liten matlyst for tiden, så han får nesten alt han vil, berre han spis noke.
Heilt inni kroken, der var det vindstille. Lillemann koser seg med kjeks og juice, få i seg litt kalorier.

Bror fann seg en stubbestole ved hytteveggen, og tar sine kjeks der.

Ballerinakjeks, kremet jordbær og blåbær <3

Med kjeks i handa, er det berre å sette lillemann i meisa igjen. Komme oss ned til rimelig tid.
Hodelykt tur treng ikkje å være kjedelig, det er kva man legg opp til sjøl ;) Mor og lillemann har mange hoelykt turer bak seg, men ekstra kjekt no som bror ville være med :))Veien går heilt ned til vatnet, ei isrose rett ved måtte kikkast på.
Klarer akkurat å lyse rett over vatnet med lykta. Sjøl om mor er ofte her oppe, så syns mor at et er like vakkert her, og da meiner mor i dagslys altså!

Mor og lillemann måtte no vise bror kunsten som noken hadde laga på det nedfalne treet :)) God tur, og en "vakker" karikatur.
Obligatoisk, stoppe på "garasje" nr 2 og sjå på traktoren som står der. Lage ei historie om traktoren, mannen, tilhengeren og veden som ligg der. Lillemann kan snakke lenge han på ei historie ;)


Bror roper ut: "Rev!!" Kor?? Mor kikker retninga bror peiker, men nei. Mor var for sein :( en rev kikka på oss, og øynene lyste i lyset fra hodelyktene våre. Vi er nesten ved bilen også, og bebyggelse. En rev på jakt etter mat tru? Synd lillemann ikkje såg den da, men vi har hatt en koselig tur uansett vi. Trur et gjor godt for en liten å komme seg litt ut, om enn litt hote. Ekstra kjekt er det at bror ville være med også! Ikkje ofte han vil være med lengre, tross alt så pass stor at han styre med andre ting. Men mr blir like glad kvar gong han sei ja!! :))

Kart over Ikornnes, og turen vår. Ca 5km med barnevennlig vei. God tur!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar