søndag 23. februar 2014

Langrenn og pulk på Strandafjellet ca455moh


Mor og lillemann er ikkje i form for tiden, omgangssjuka :-( først lillemann onsdag etter skituren, og mor fredagen. Men lillemann vil ut allikavel han. Fredag så vart det kun ut i hagen, men lørdagen så tenkte mor at lillemann kunne få sitte i pulken, om mor makta det.... Nærmest mor er Fjellsetra, men så lite snø at der er ikkje kjørt noke langrennsløyper. Strandafjellet er 10min lengre å kjøre, og der er det kjørt opp en del av løypene. Pulk, ski og diverse låg fremdeles i bilen etter turen på onsdag, så her var det berre å pakke sekken, og dra når lillemann ville.Første stopp på turen, vart innom lokale Sport1 her i Sykkylven. Mor har bestilt ei heil kasse med fotvarmere til lillemann! No skal mor ikkje gå tom for fotvarmere, og lillemann skal ikkje fryse på føttene når han sitt still :))


På Strandafjellet er det i det minste snø! Parkere på parkeringsplassen mot betaling, og så fekk mor på seg ski og utstyr, og fått lillemann i pulken. Går retning Roaldtrekket, og over brua. Langrennsløypa mor skal gå, går til venstre rett etter brua her.Lillemann er klar i pulken, er sovetid, og da er pulk perfekt! Lillemann har no sikkert sagt ordet "Heis!" 100 gonger no! Fra vi kom til parkeringsplassen og til no, så er lillemann mest fokusert på skiheisa, og vil opp!Dit opp vil lillemann.... han har vært opp Roaldtrekket, som har gondol, og elska det! men der er for lite snø, og er stengt. Men trekket på Fursetsiden går for fullt, og det er dit lillemann no vil.
Men å ta heisa for lillemann no, er ikkje så lurt. Sovetid. Så framfor mor og lillemann ligg no Langlofonnsløypa klar :)
På ski.no står det at ruta er 5,5km tur/retur, så blir det for kort, så kan mor surre litt andre veien etterpå, eller opp i feltet til hyttene, der skal være trakka litt løyper.Klar! Tenk mor som en gang misslikte sterkt ski! :-/ og her oppsøke mor snø for å kunne gå på ski! Heldigvis lov å ombestemme seg her i livet ;))


Er en del hytter på Hevsdalsstølen. Mor har trakka opp der på ski ifjor. Kanskje mor får ei anledning idag også? Roaldsshorn 1230moh heilt bak der.

Er ikkje berre nye hytter her, en del gamle står her også. Blanding mellom nytt og gammelt, men er vel mest av den eldre orten akkurat her, og innover Langlofonna.

Løypa følger hovedveien tilbake til Sykkylven, den veien mor kom ifra. Litt kjedelig å høre biler heile tiden, mister litt skogsfølelsen, men løypa her er veldig flat og fin å gå, og du får litt lengde på turen.

Mor og lillemann, litt av et team vi har blitt! :-D

Ikkje så veldig masse snø nei, men nok til å få fine løyper. Synd at det ikkje er meir snø på Fjellsetra, men til den tid så får mor stikke av hit ;)

Vindfull dag, men ikkje kaldt. Deilig å være ute, til tross for fremdeles litt uggen mage. Kjenne at det blir bedre etter kvart, så risk luft hjelper! Og mor tar det med ro også, er jo på tur! ;)
Til venstre for mor er Langedalsegga 974moh, trekket går opp dit.Mor sjekker med jevne mellomrom bak til lillemann, sjkker om han har sovnet, og alt står bra til. Stille i pulken, lillemann berre nyter det :)


Mor nyter også turen, på en annen måte. Men er så varm at lue og hansker forsvinner, og opp med glidelåsen. Lett rød i toppen, men lykkelig! :))
Det er vindkast no og da, og oppå toppene er det virkelig vind! Toppen av Tuvegga 1181moh virker ganske så forblåst!
Når mor kjem litt nærmere, og zoomer inn på det som blir Holetindane 1288moh og Ytstevasshornet 1330moh, så er mor glad ho er her nede i løypa, og ikkje oppå der.Mor berre elsker skistavane sine! Kjappe å klipse av for å gjere andre ting enn å stake. Ta bilde, bak for å sjekke lillemann, ta av lue osv. Godt grep og tett til staven. Ingen lang løkke som gir lite støtte.


Løypa bruker å stoppe ved oppoverbakken tilbake til Sykkylven, men no, til mors glede, gikk løypa videre! :))
Mor traff på 2 hyggelige karer i løypa, en bestefar og barnebarnet. Holdt følge ei stund, og møttes igjen.

Oppoverbakker er greitt etter så lang flate. Kupert terreng, der ei og anna hytte dukker opp.


Ikkje berre mor som fekk klabbing under skia, til tross for mor har Montana kortfeller på. Andre sleit også. Overhørte en trener også, som sa at forholda var vanskelige.

Er så flott å gå her med sånne fjell å kikke på!
Oooh! Ei hytte til! Den har ikkje mor sett før, til tross for alle hunrevis av gongane mor har kjørt over fjellet her med bil eller buss. Kjekt å gå sjøl i landskapet, og sjå det fra en annen synsvinkel enn bil :)


Her enda løypa, med en stor sving. Er ikkje så langt unna kommunegrensa til Sykkylven no, og har blitt et stykke no, ca 3,45km. Blir en ok tur med pulk idag :)
Hytta som sporet snudde ved. Koselig rød hytte, litt for seg sjøl.


Mor tar av skiene, kikke til lillemann og drikke litt. han søv godt i dunposen sin og med koseputa.
Da er det berre å komme seg tilbake. Nedoverbakker! :))

Her og der på den forlenga løyper er snøen litt tynn. Litt grastuster stikker gjennom. men pytt pytt, mor er berre glad for at her er løyper.Når mor ser nedover dalen, så er mor glad for at ho bor akkurat her, midt mellom fjell, fjord og daler :-D

Spesiell topp der bak, trur det er Grøtet 1519moh i Eidsdalen, og mor har ikkje vært på den. Dregetua 693moh som ligg forran som en ås derimot, der har mor vært. Ved siden av Grøtet er Litlegrøtet. Og ved siden av Dregetua ser mor Vardenakken 878moh.

Mor har komt tilbake til krysset opp til hyttene, Hevsdalsstølen. Hmmm... lillemann søv enda, så mor rekk en avstikker opp hit. Finn alltid en vei ned, om så gå tilbake.

Sjarmerende :)


Bratt bakke opp hit, men koselig plass. Er trakka bort til hyttene oppi bakken der, men da stopper det. En hyggelig kar fortalte at tok mor ned til høgre her, så kom mor til å treffe på et spor.

Så da bærer det ned her :))

Nede ved sporet igjen, og parkeringsplassen er veldig synlig. Berre parkeringsplassen er en liten gåtur i seg sjøl, over 300m lang ;)
Mor stopper opp, noen har laga en stor snømann! Mor skulle ta et bilde, og da hører mor ifra pulken: "Snømann!!" Jepp, lillemann er våken :))
Mor finner en egna plass for å ta matpause. Et håp om at en lillemann kanskje vil spise litt. Lillemann vil ikkje akkurat opp, gjemmer seg ned i posen sin. Heilt til mor nevner at mor ser heisa....


Fint plassert med utsikt til heisa, og lillemann er i gang igjen med at han vil dit...

Matpause!! :))
Mor leiter fram matboksen. 3 skiver med forskjellig pålegg, i et håp om at noke skal friste. Og det gjor det! Alle 3 frista :-S så mor lot lillemann beholde heile matboksen med alle 3 skivene.


Mor lager heller til kakaoen, litt kalorier på både mor og lillemann skader ikkje.
Mor og lillemann sitt rett ved skiløypa, og lillemann har nok å følge med på når både barn, hunder og voksne passerer.Mor koser seg med kakaoen, snakker med lillemann om heisa, hunder, bilen vår og alt anna som faller lillemann inn.

En bit av leverposteiskiva, ei av den med skinke på, nei forresten 2 av den, så en bit av den med ost på.


Lillemann har fått nok skive, vil opp i heisa no! Mor har sagt til lillemann at mor skal høre med mannen om det er mulig å ta en singeltur, men først spise litt og putte alt utstyret tilbake i bilen. Mor bad lillemann vente litt, en knekk Kvikk Lunsj skader ikkje ;)

Tilbake i pulken med sjokolade i handa, klar for en heisatur!


Da er det berre for mor å få på seg skia, og komme seg avgårde. Sjå om mor kunne få ordnet en heisatur til lillemann :))


Ved brua hadde det komt opp en snømann til! Lillemann er veldig glad for å sjå den. Burde vel komme noke fast snø snart så lillemann får bygd en også. Akkurat no er han meir fokusert på heisa.

Og heistur vart det! Singelbillett for mor og lillemann opp på paviljongen :-D Mor ler etter et gledeutbrudd ifra lillemann! Han ser alvorlig ut no, men han er opptatt med å studere alt rundt seg her i høyden.
Masse folk under oss som renner, og lillemann kikker på alle tomme stolane som kjem ned. Mor forklarer at dei renner på skia sine ned, derfor dei tar heisa opp. Men vi skal ta heisa ned også, for mor har ikkje ski på beina lengre. Forklaring såg ut til å være godtatt.Spennende å ta heis for en liten kar, være høgt oppe og det rister i heisa. Mor koser seg heller over det fine lyset ute ;)


Is!!! Lillemann vil smake! Mor rister på hodet, berre is ifra fryseren lillemann...


Da ser vi paviljongen nærme seg. Den er sikkert full av folk no, for der er matservering. Ikkje verste plassen å sitte og spise, oppi fjellsiden ;)


Jepp, her var det fullt med ski! Mor og lillemann går ned for å kikke.Fantastisk utsikt ifra paviljongen! Tenk om alle toppane hadde vært skikkelig kvite no da, og sol! Ser Roaldtrekket på andre siden, og toppen Roaldshorn. Der har lillemann vært!


Det går et trekk til, lengre opp til toppen der.


Går tilbake til trekket, og litt bak mot Langedalen for å sjå Litt snøfattig enda, ikkje den beste vinteren dette her, men her er fint å renne :)Mor fekk lyst på en trugetur! Det hadde vært noke inn bak dalen her :)) Flott landskap dette her, og er ei flott plassering av et skitrekk!
Der nede ser lillemann rødekors hytta! "Ånny!" Lillemann husker at vi har vært her 2 gonger før, besøkt Ronny når han har vært der. Lillemann er svak for hytter, og husker godt alle hyttene han har vært på.Det blåser litt, og sånn delvis snør og hagler, så lillemann vil ned att. Den er grei lillemann.Ned att og juhuuu!!!! Lillemann sitter spent i fanget til mor og ser ned. "Dæææ!" Altså, vi skal dit ned ;)


Litt guffent vær i stolheisa nedover. Lillemann myser i vinden og snøfallet, men må få med seg alt. Strålende fornøgd med å ha vært på pulktur, vært ute, og fått en tur i heisa :)) Med jamne mellomrom i bilen på vei heim i, så minner lillemann mor på at "heisa", der har han vært! Og vel heime ville han ringe mormor og tante for å fortelle om heis! Så det har vært det man kaller en vellykka tur på alle måter ;))4 kommentarer:

 1. Ikkje verst å leggje ut på skitur med pulk dagen etter omgangssjuke! Men sikkert desto deiligare å vere ute igjen :) Her har ikkje skia vore i bruk, og no pøsregnar det igjen, så ikkje så mykje som minner om vinter, nei.

  SvarSlett
  Svar
  1. Var litt tungt til å begynne med ja, men vart fort bedre! Men som hos dokke, så regner det skikkelig her også no, og vinden rister i heile huset :(( vinter, det hadde vi i ei knapp uke.

   Slett
 2. Ja dere er litt av et fint team på tur, så koselig å lese om. Heldige Lillemann som får så mange fine opplevelser sammen med flinke og spreke mamman sin :-) Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har blitt litt av et team ja, prøvd diverse dei to åra på tur. Masse nytt vi har hoppa i. Og har merka at der er ting han fremdeles husker vi har gjordt, og at der er ting han er ekstra glad i. Så prøver å finne ting han er glad i å gjere :) og mange ting som sitt att i hjertet mitt som eg alltid vil huske av fine opplevelser <3

   Slett