lørdag 1. februar 2014

Skøytedag med jentene mine!Lørdags ettermiddag, og kva finne på? En forkjøla lillemann søv endelig, hosta heile natta og holdt mor våken. Morgen trøtte syste og stedatter lager seg frokost. Kva dei ville finne på? Mor lurer på en tur på Borgundkollen, men om dei vil på skøyter, så kunne mor heller bli med dei. Og joda, stemning for skøyter, kakao og sjokolade! Etter litt prøving av skøyter og få på klær, bar det avgårde til Tuvatnet i Tusvika, mors heimbygd :))Etter litt om og men, så kom no skøytene på beina på jentene også. Vaklende, men det er jo lenge siden sist. Stedatter er det 3 gong ho har på skøyter, så her kan det bli interessant!

Komme seg framover var ikkje like greitt nei! Mor ikkje stødig ho heller, så mor og stedatter stille ganske likt ;)Masse folk utpå vatnet idag! Enda meir som ikkje er på bildet, pluss mange som sitt på benkane på land.

Er ganske fint på Tuvatnet, ligg fint til i terrenget, og været er supert! Vind heime, men her var det ganske så stilt.

Syste ser ut til å være ganske så stabil på skøytene, og snurrer rund. Mor og stedatter kikker på kvarandre, rynker på nasen, ja ja vi to får være dårlig ilag.


Mor såg revespor sist ho var her også. No legg mor merke til at den har svinsa over fleire plasser på isen, kryssa både her og der.

2 vaklende, og 1 stødig, men vi har det gøy vi :))

Mor tar med sekken. Planen er å nesten krysse vatnet og finne en plass for oss sjøl for kakao og sjokolade.Noken som har kjørt ut av bana??? Sjekke litt graset også.Etter å ha vakla som bambi inn til kanten og over litt gras, fann vi en fin plass å sitte i skogkanten.Kakao og sjokolade er jo ikkje så verst med jentene sine :))
Kjekt å sitte der med varm kakao og prate med jentene. Siden dei begynner å bli så store, så er dei meir for seg sjøl, finn på ting med andre på sin alder. Så når dei først vil være ilag med mor, så er mor glad! Å kjenne kakaoen varme, prate med jentene og ha dei flotte fjella som utsikt, da er livet ganske så greitt :)Utsikta til høgre, retning mors heimplass. Mor var aldri på skøyter som lita, så mor tar det att som ustø voksen :-S


Jentene satt å duppa sjokoladen i kakaoen. Ikkje sett før, må prøves!

Streng instruksjon, holde i 3 sekund sjokoladen rekk å smelte. Nesten som sjokoladefondu!
Syste forsvant ut på isen igjen, ville gå litt meir. Mor kjem, berre vent litt!


Vi kom oss utpå isen igjen, og der kom brudern, dama og hennes to barn på sko over isen! Kjekt å sjå dei og komme :))


Mor og brudern :) Ikkje den første mor trudde ho kom til å møte utpå en is!


Gjenfrosset fiskehull? Var senkning i midten. Var noken her på isfiske forrige helg, er allerede frosset att. Vært litt minusgrader denne uka, så isen er bedre enn sist vi var her. Råka er også att frosset, så isen er ganske så tygg no.Isfotball! Brudern ikkje like elegant på sko etter isklumpen :)Veldig morsomt å skubbe fart på ustøe mor, og her stedattera mi.....

Ho holdt seg på beina, til tross for hennes 3. gong på skøyter, og til tross for fart fra brudern. Mor ikkje like heldig, en tur på baken vart det :-S


Sjøl om dei ikkje hadde skøyter, så var det gøy på isen allikavel :) Som nederlender er dama god på skøyter, så ho fekk låne mine etterpå da mor og jentene ga seg.


Ikkje berre berre å holde seg på beina med sko når farta øker... hjelpende hånd er kjekt å få :)
Leike seg med isbiter kan være spennende, som ball eller knuse dei :)Mine 2 bonus-nieser <3

En bestefar med barnebarnet på akebrett! Fekk bra fart, og et barnebarn som virkelig kosa seg :))

Jentene ville gi seg, og mor tok en kjapp runde aleine. Stil? Absolutt ikkje!!


Stil eller ikkje, mor har hatt det koselig ilag med jentene sine, og er meget fornøgd med dagen :)
Mine to jenter <3 Takk for at dokke ville være med idag! Kjekt å være ilag med dokke :))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar