søndag 16. mars 2014

Bade i sludd og snø


Mor har ikkje vinterbada dei siste 2 helgene no, sjuk lillemann og sjuk mor. Mor er ikkje frisk enda, men tar en sjanse og skal prøve å bade denne helga. Det viser seg at Wal, sjefen, heller ikkje er heilt i form, men han vil bade, snart operasjon igjen, og får da ikkje bade på ei stund. Så vi blir berre 3 som bader idag, mor, Wal og Slawek.
Ute så er det en blanding mellom sludd og snø. Vinteren som hadde glimra med sitt fravær i år, kom no, litt forsinka. Snøen som daler ned er i alle fall kliss våt!

Er ved den vanlige plassen vår, og mor jogger langs vannkanten, fullstendig klar over at idag kjem det til å føles kaldere enn gongane før.


Er mor klar? Egentlig ikkje..... men skal no hoppe i det denne helga her også :-SLekkert vær, og 1+ grad ute ifølge bilen til mor. .Har ikkje termostat til vatnet idag.Sjefen varmer opp, med barske armhevinger. Sånne som det der får mor absolutt ikkje til! Mor stinker når det gjelder armhevinger, er som fiskeboller i slapp saus :(Etter at Slawek har sprunget etter den lille søte hunden, så manner, og kvinner, vi oss opp! 1. runde!
Vi 3 er ensomme idag, og har ingen fotograf med oss. Sjølutløser på mobilen funger sånn tålelig...

Uti i 3 minutt, inn på land, hoppe litt, jogge lett, så uti for runde nr2. Og runde nr 2 føles ikkje så kald som den første! Endorfinane har nok slått seg på no.

3stk fornøgde og kalde vinterbadere! :))

Til og med hunden var uti på runde 2 og bada ;) Tøff hund du, virkelig <3

Mens vi labber oss opp att i fra stranda, så kikker mor ned. Hadde noen fortalt mor for 6mnd siden, at mor kom til å bade i fjorden vinterstid, så hadde mor ledd rått!! Og komt med kommentaren "Ikkje om du betalte meg!"Mor bader knapt om sommeren, fordi mor syns det er kaldt her. Men det er noe med at du er varm i kroppen før du går uti, og at temperaturforskjellen mellom luft og vatn ikkje er så stor.
Så går det ei lita stund, og da er du kald, og da er det inn å varme seg. Kaffi eller te er supert!

Mor varmer seg opp på en annen måte idag. På med uteklær, tåvarmere i skoen, og ut og ake med lilemann! Og kven treng å dra på et kjedelig bildekk for trim, når det er så masse bedre å dra lillemann opp den lange akebakken på snowracer? ;))
Da aker vi! Juhuuuuuu!!2 kommentarer:

  1. Om du får same efekten som eg har med vinterrullinga mi, vil det kalde vatnet verke mindre kaldt til neste vinter- eg lovar! Hjernea vert på ein måte omprogramert. Men eg foretrekk no å vinterbade med tørrdrakt eg då…….

    SvarSlett
    Svar
    1. Skjønner absolutt kva du meinet Sygni! Du ser vatnet og du veit kva som skjer, men så føles det ikkje så ille som forenta. Men visst det blir bedre neste år? Da kan jo dette gå riktig bra ;))

      Slett