onsdag 19. mars 2014

Endelig skitur på Fjellsetra!!


Det har blitt godt kommentert i mors blogger at snø og skiforholda i år har vært elendige. Og mors yndlingsplass å gå på langrenn er på Fjellsetra. Men der har ikkje vært snø nok til å kjøre opp løyper, inntil no! :-D Mor satt kvelden før og fulgte med på skisporet.no at løypemaskina var ute. Dessverre ikkje løype rundt heile Sætrevtanet 347moh, men på eine siden, og derifra videre langt Nysætervatnet. Jippi!!! Ikkje verdens beste værmeldinger, men det er meldt regn torsdagen, så dermed var det onsdagen som var aktuell, og mor er fri onsdager! :-D Dobbelt jippi!! Mormor skulle egentlig være med, men frøkenA kom den morgonen. Sambo kom ifra sjøen 2 dager siden, og mor fekk lokka han med til slutt :)
Mor henta opp ski, pulk, sekk og pakka klart. Lillemann hopper i glede over synet av pulken, og forsvinn nedi.

Kjører til Sunnmørsalpane skiarena Fjellseter, og skal stoppe før vi kjem til trekket.
Parkere bilen langs veien som er standardplassen for dei som skal gå langrenn her. Lillemann har fått tak i smabo sin skistav, og forsvinner lykkelig :) er no så kjekt å leike med lange ting, og snø!Mor hadde pakka med lillemann sine Biler-ski som han fekk til jul. Siden han skulle gå sjøl, så fekk han skia på. Og det var ingen problem overhode!! Han stabba pent avgårde som om han hadde gjordt dette mange gonger før :))Og når lillemann dro avgårde på ski, så måtte jo mor også få på seg sine ski og pulken, og følge etter.


Lillemann har mor sine skistaver fra da mor var liten <3 dei i skisettet var litt korte, og lillemann har full kontroll på stavane sine. Her var det ingen peiving i alle retninger med stavane, men staker fint framover ;) kommande skiløper?


Opphold i snøværet akkurat no, men det har snødd nokre centimeter siden løypene vart kjørt opp igår kveld.
Trøtt lillemann legg ned stavane og erklærer seg ferdig. Trur det er en liten som er leggeklar....

Retning Strandafjellet er det dårlig vær. Håper det holder seg der!

Rett fram retning Nysetervatnet, og mor har prata vekk en litt trøtt og sutrete lillemann. No sitt han godt i pulken og dunposen sin, og er heilt still. Koser seg :)

Litt tungt å dra pulken i nysnø og nedsnødde spor, men mor er berre så glad for at det kom en mulighet til å få gå på langrenn her, at mor bryr seg ikkje! Mor har Montana kortfeller på skia enda, for mor er en riktig elendig skismører! Mor trudde ikkje at det kom til å bli meir langrenn i år enn dei 2 turane mor har hatt, og dermed ikkje kjøpt smørefrie ski som planlagt. Men det skal mor virkelig gjere no! Så det blir av med fellene :)Mor som i alle dei år har nesten hata ski og vinter, går no her og berre smiler! :)) Kven i alle dager skulle tru det??? Ikkje mor i alle fall!

Mor ser litt trist opp mot et mål som gikk skeis.... Lafjellet 1161moh der borte, gå opp til høgre for toppen, opp på Langfjellet med randoneeski, og renne ned uten å brekke noke :( men det ser ut til at mor berre må skrinlegge denne vinteren. Først må mor et par turer i trekket, og så må mor leige seg et par randoneeski :( Mor irritere seg grønn over mål ho setter seg og ikkje klarer!

Men mor rister dei tankane vekk, for no nærmer mor seg favorittsetra på turen, Dravlausstølen! Berre synet av setra får mor til å smile :)


Sambo trakker bak mor og sliter litt. Superklister som smørning, ender berre med klabbing under skia. Lett frustrert sambo som skulle ønske det var nytrakka så det ikkje klabba.
Mor drømmer om denne hytta her, rød og søt med et sjarmerende utsjående som får mor til å tenke på gammel sjarme, Emil på Lønneberget og Pippi. Heldige dei som eiger noe sånt!


En anelse sollys kjem fram, har akkurat snødd igjen, og får mor til å smile ekstra! Litt rød i toppen og varm, men herlig!

Løypa går tvers gjennom setra og dei gamle koselige sela her.


Toppen av haugen og får utsikt ned til Nysetervatnet, og over en stor del av hyttefeltet her. Ser Revsdalshornet 949moh forsvinner i skylaget.


Ikkje mykje mor ser gjennom den grønne skjermen, men ser såpass at lillemann søv enda. Sambo er forsvunnet i gjengen med skuleklassene med tenåringer ifra Ulsteinvik. Klabbing pågår...Mor rusler videre i påvente av at sambo dukker opp att. Han tar treige mor fort att når han blir kvitt klabb og babb under skia. I mens så nyter mor omgivelsane og det svake sollyset :)Det er ikkje kjørt opp løyper rundt heile Nysetervatnet no, bruker å være det. Ser enden av vatnet langt der borte! Runden er oppgitt til 10,4km, og mor gikk den faktisk ifjor, med pulk! Mor kjøpte seg langrennski for første gong på 25år ifjor, og dro pulken heile veien rundt, men da grein grevinnearmane til mor siste 100meterane :-S
Revsdalshornet 949moh til venstre, og Auskjert 1203moh til høgre. Auskjeret er gått av mange på både truge, randonee og fjellski. Visstnok en veldig fin tur. Mor har ikkje gått den på ski, men til fots, og starter ifra parkeringsplassen i veikrysset til Fasteindalen og Fausa/Orreneset.


Er litt spennende sol når den sliter med å bryte gjennom skylaget, skaper litt halvsol inni mellom.


Sambo hadde dukka opp, men vart borte igjen, fekk en telefon. Så mor er på tur aleine igjen, med sovende lillemann i pulken. Ja ja, mor syns det er heilt greitt å tusle rundt og kikke seg rundt ;)
Harespor! Mor syns harespor er så søte! Er noke med den stillinga  på bakbeina langt ifra, og framlabbane tett ilag. Litt umisskjennelige spor :)Mor og sambo snudde, i tilfelle lillemann skulle våkne. Og så er det ikkje så kjekt å klabbe under skia heller. Sambo fekk ta sekken, så litt lettere pulk å dra for mor i litt høge spor. Er ikkje sånn at sambo ikkje har tilbydd seg å dra pulken, men mor vil sjøl, treng trim! Og så er mor vant med å dra på lillemann sjøl, og blir rart uten om du skjønner?

Været er ustabilt, litt snø no, litt snø da. Men for all del, mykje bedre enn å være inne!! Litt snø skader ikkje, og lillemann sitte godt.


Tilbake til haugen med Dravlausstølen, og mor kjenner ho smiler igjen. Det berre er noke med denne setra! Og så kjenner mor at magen er litt tom.... pause!Men det er no koselig her også da, og mor og sambo begynner å kikke etter en plass å stoppe.


Rett ved sporet, ved en steingard, plassert under nokre trær, står lillemann godt. Han kikka opp, begynte å klage, og erklærte enkelt, sove meir. Og sovna....

Mor har laga pølse på termos, med buljong så sambo drikk, og  kokt vatn til toddy/kakao. Passelig lunsj ved skisporet :) det snør mens vi tar pause, og mor drar trekket godt over lillemann. Han har det så godt og lunt at han merker ikkje snøen som daler ned på han engang!Det snør, det snør tiddeli bom! Og snøen den er meir som sludd, tiddeli bom! På en måte så håper mor at det regnet som er meldt, ikkje fjerne snøen. Mor har litt lyst på en tur til på ski. Så yr.no, satser på dokke har meldt feil denne gongen her også!
På vei tilbake til bilen, og sambo hører godt kor skuleklassa er. Ganske så høglydte, og har det ganske så gøy høres det ut til :)


Etter å ha pløgd oss forbi og mellom x-antall tenåringer som herja på sporet og rulla i snøen, så er vi ved bilen igjen. Lillemann søv enda! Sukk... her er det berre å vekke sovedyret, for han har sovet meir enn lenge nok no. Søv han meir no, blir det en meget sein kveld på han. Men det er godt at han trivst oppi pulken også da, han lider ingen nød. Godt påkledd, tåvarmer ned i skoen, dunpose, ullskinn under og koseputa si. Litt klaging for at han blir vekt, men snart er han strålande blid og koser seg i bilen. Mor er også strålende fornøgd, over e n d e l i g ha fått snøforhold til langrenn på Fjellsetra :))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar