søndag 16. mars 2014

Et opphold i sludd været


Lørdag og mor og lillemann kikker ut vinduet. Det sludder store, veldig våte flak ned fra himmelen, ispedd med vind. Flaka smelter i det dei treffer bakken. Altså, guffent vær med andre ord. Morgen trøtte og helgesløve, og den berømte dørstokkmila vart veldig tung. Ikkje for lillemann da, han snakka om ut, det var helst mor idag som ikkje kom over den dørstokkmila. Ikkje ville mormor ut i dette været heller, og ikkje søstern. Dermed vart det shoppingtur på Europris med syste for å handle inn diverse til selet. Må gjerast det også ;)
Men etter middagen, da letta det opp ute. Pakka meis, marsmellows, grillpinner og ved. Alt man klare å stappe bak i det lille rommet på meisa :-P Lillemann klar, og syste klar, og opp til Sessvatnet bar det!

Lillemann veldig fornøgd, endelig ute! Labber lykkelig i vei, han er på tur!! :-DEkstra kjekt å ha med syste på tur! Syste er så morsom!Lillemann har med den nye traktoren sin, og må kjøre litt på snøflekkane.

Søledam!! Her var det for syste og mor å trekke seg godt unna for her hagla det søle i alle retninger.Traff en syklist også som var på tur i snøen. Han fortalte mor om ei lita lafta hytte oppi her som mor kunne bruke. Prosjekt, finne den en dag! ;)En tur opp i meisa, hopper så mor rister!!
Hallo Herr Vinter! Kor har du vært?? Vi har tatt vår vi, kva meiner du med å komme no? Kunne du ikkje komt i januar heller?
Når vi nesten hadde komt opp til vatnet, kom søstern kjørende opp. Ville ha seg en tur ut ho også allikavel.


Fleire på tur, meir gøy! :-DIkkje mykje til is på Sessvatnet her nei.... har vært vårstemning i fleire uker no, og så kom plutselig vinteren. Merkelig vinter...

Den surpete isen har fartsstriper over seg etter den kraftige vinden den siste tiden. Siste tiden? La oss forandre det til heile starten på året.


Søstern og lillemann hive seg ned på bakken i snøkrig og bryting. Lillemann som er så søt og sjarmernade overfor tanta, vinner selvfølgelig <3
"Får eg lov, få eg lov??" Syste ville så gjerne tenne opp bålet, greitt frøken, og mor sender over stormlighteren.
Lillemann vil disse! Og søstern tar han med en runde i slenga. Lillemann er en liten tantegut når tanta er i leikehumør :)
Men mest vil lillemann slenge rundt med slenga sjøl ;)


Siden syste hadde laga middag og vi akkurat hadde spist, så hadde vi desserten ute over bålet, marsmellows!Og med snø er det tid for snøballer! Og siden det ikkje har vært snø i det siste, så er snøen ekstra velkommen for lillemann :)


Marsmellows er noke alle liker, og enda bedre er dei over et bål. Og berre den kosen med bål også, så blir marsmellowsen en unnskyldning for å fyre opp ;)


Er no koselig å sitte sånn ved vannkanten også en nesten stille kveld. Hører vinden som kjem med brøl oppi fjellsiden på Skopphornet, men held seg heldigvis der oppe.
Au da! Syste litt uheldig med sin grilling her, heile marsmellowsen tok fyr!

Mor sin vart perfekt, med dobbel bli-kvalm-effekt, sjokoladesaus på.... ugh...... godt, men du orker kun 2 så er det stopp.
Ved bålet har der komt en som kanskje ikkje liker varmen.....

En mini snømann som søstern og lillemann styrer med. Søstern er så mett fra før, at ho orke ikkje noke marsmellows, men har begynt på snømenn produsksjon.
Ønsker velkommen til Snømannen Kalle, med hatt :)Syste har no fått grilla seg et par, og har da dandert sine med sjokoladesaus. Mor lurer virkelig på kor mange ho klarer av den sukkerdosa der.

Lillemann har som vanlig hurtig grilla sine, og vil heler kaste snø på den så kalla isen på vatnet. Litt sånn fortvila over at han ikkje får gå utpå isen og hente snøballane etterpå! Dei ligg der ute, rett framfor nasen, men  får ikkje lov :( av og til er mor litt dum, men han skjønner også.

Lille Snømannen Kalle har fått ei Amasone til fru! Fru Mose dukka plutselig opp. Kanskje derfor Snømannen Kalle har hatt? han føler seg liten ved siden av sin fru? Burde investere i platåsko!
Mor hadde med en liten boks med smågodt også, som lillemann syns var meget interessant, og aller helst vil ta med seg og gjemme seg vekk. Det er tross alt lørdagsgodteriet.Må berre sei en ting, marsmellows med sjokoladesaus, godt, men du store kor kvalmandes! :-S

Ved bålet auker det på med kalde og forfrosne snømenn. Noken burde virkelig fortelle dei at varme er skadelig for dei. At livsforsikringa dekker heilt sikkert ikkje snøsmelting, og at unnskyldning forfrosne tær ikkje blir godtatt.Lillemann ville disse meir, og mor tok seg en runde ho også. Lillemann elsker å ligge tilbakelent i fanget til mor, kikke opp i treet og himmelen og berre slappe heilt av.


Mens mor og lillemann står der og disser, og leiker, så hører mor ugla som uler. Hysj lillemann, hør.... og dermed drar heile gjengen på uglejakt. Opp i skogen bærer det, det snør, men ugla er oppi siden der en plass.
Lillemann er heilt med! Blir nesten skummelt å leite etter den ugla, sjøl om han ikkje er redd ugler. Blir bere så spennande at han blir nesten for oppspilt!Mor tar over lillemann, og mor og lillemann speider og peiker mot skogen der lyden er. Der en plass er den, og sitter oppi et tre og kikker etter mus for å spise.

Men lyden kan komme langt ifra den, og syste har ikkje vanntette sko, og sjansen for å finne ugla er ganske liten. Så vi står litt og lytter, før vi snur ned att. Det er seint no, og syste er litt kald.Siden det er temmelig vått ut i myra og snø, så tar søstern syste på ryggen og bærer ho ned til tørrere grunn. Med knis og fnis ;)
Og sånn har denne turen vært også, litt sånn knis og fnis og godt humør. Leike med snø, kos med bål, snømenn, godteri og uglejakt. Leik i veikanten og disse. Tur i bedagelig  tempo med masse leik for lillemann, rett og slett en kosetur :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar