mandag 17. mars 2014

Har mors lavvo overlevd stormane?


Nordvestlandet har hatt en meget rar vinter, meir vind og storm enn en høst :( Lavvoen har stått gjennom en storm før, men mor var litt engstelig, og skulle ha seg en tur opp for å sjekke. Tanken var å ta ei natt der no. Først jobb, middag og pakke litt godt i meisa. Mor, lillemann og syste på en liten skogstur. Mormor ville også være med opp.
Det første som møter mor når ho kjem til gården, er en hjort midt på veien. Heeeilt vanlig her. Det auler av hjort her!

Etter litt så går hjorten opp i bakken, men tviler litt. for den får mors bil ene siden, og oppi skogen står mormor og venter. Hjorten passerer mormor med få meter.

Ut av bilen, opp bakken, og roper: "Mormor!!" Jo hoooo! høres det opp på haugen.
Syste bestemmer seg for å ta den vanskelige veien opp, nemmlig opp berget og klatre.

Kjem du deg opp syste?? ;)Mormor venter ho, og vinker til lillemann i meisa :)Hjorten stod oppi skogen og kikka på oss. Den hadde sikkert planer om å komme seg ned til markene, heilt til vi kom og forstyrra den. Den kikka på oss, og forsvant ned kanten.


Mormor peiker til lillemann, der hadde hjorten tissa. Tissa i skrekk over oss tru?Syste springer fremst, så mormor, bakerst mor med lillemann. Mor er litt nervøs for lavvoen, for det har vært utrulig sterk vind i det siste. I natt var det storm, og mor hadde ingen anledning til å dra for å plukke den ned :(Der var spora etter hjorten vår!
Det første mor roper når mor kjem på kanten "Ser ikkje lavvoen min!!" Og korrekt... den typiske spissen av lavvoen var ikkje i sikte som før :-(  Lavvoen var redusert til en lite topp på bakken :( nei, nei, nei.....

Har ikkje med spade, så grave den fram er ikkje mulig no. Mor lurer veldig på kor galt det har gått. Stanga? Duken? Hull? Mor er irritert, temmelig irritert på seg sjøl. Forbaska idiot! At mor ikkje hadde gått opp og plukka den ned! Trudd at den har stått lunt nok, det har vi vært mange om å tru. Stått i storm før. men no kom vel stormen i feil retning :(
Mor klarer ikkje å forklare irritasjonen i seg sjøl akkurat no, skulle ha sparka seg sjøl bak! Ikkje at mor får råd til å kjøpe en ny heller med det første om lavvoen er ubrukelig. #¤%&#!! Sånn, det hjalp.... Mormor prøver å krype inn for å finne lampa og varmelampa.Lillemann skjønner ikkje kva som har skjedd med den store lavvoen! Den var så liten! Og han som skulle inni den og drikke kakao.

Mor kryper inn for å finne stanga. Det renner noe kvitt slimete ned fra stubben, renner fort ned. Mormor og mor lurer på kva i alle dager det er?
En stang del her, og så den stang delen der... totalt bøyd! Ja ha, denne stanga her er ikkje brukandes lengre :(
Mor får prøve å få kjøpt ny stang...... kanskje resten er brukandes. Men her kan det ikkje drikkest noke kakao.Så heile gjengen går ned til den gamle bålplassen, litt meir le der å sitte. Lillemann er veldig klar for kakao!


Mors trøstedrikk <3


Koselig å sitte på den gamle bålplassen også. Om enn mor litt trist akkurat no, så hjelper det på med en kosestund ilag med sine kjære.Syste har blitt lovt Freia melkesjokolade med Kvikklunsj til å dyppe i kakaoen sin, og ho nyter sjokoladen i det fulle :)
Sitat syste: "Eg berre eeeeeeelsker sjokolade!"
Oppholdet i været varte ikkje lengre enn dette, og snart så snør det på oss.
Lillemann er midt i kjeksa si, og bryr seg ikkje om at det snør.Han er opptatt med å kose seg, og han er jo ute! Mors utegutt :))
Nokre få kjeks er lov som dessert på tur. Mor liker at vi tar desserten ute for tiden, en trend vi godt kan fortsette med ;)
Meir snø... ja ja, hadde det vært litt meir tørr snø enn hagel og den våte sluddet som er da.


Å gå ned att klarer lillemann fint, berre litt meir slit oppover her. "Gå søl!" og så labber han avgårde etter syste og mormor.

Mor spør om å få holde lillemann i handa, men nei. Sjøl. Mormor bærer varmelampa og lampa, som heldigvis er heile.Plutselig flyger en snøball gjennom lufta! Oppi bakken oppå ei rot hadde syste gjemt seg! Og gjennom et hull hadde ho utskytningshull :) "Syste komme" roper lillemann.
Lillemann nekter hjelp, og kaver seg ned.Et stort grantre som tok kveld i en storm, har fått syste klatrande oppi seg.
"Syste!!! Komme ned! Dette ned!" en bekymra lillemann er redd for at syste skulle dette ned fra treet. Han ser tydelig bekymra ut der han står.

Et anna meir passande tre å klatre i! Syste prøver fleire gonger å komme seg opp med beina, men nei.


Mor setter ned meis, og gjer et forsøk ho også. Vips så er ho oppe!


Lavt henger dei, og blide er dei ;) Mor eeelsker å klatre i trær!!Syste kunne no ikkje være verre en mor, og prøver fleire gonger. Og til slutt, seier! :))


 Men da syste skulle henge opp ned som mor, da gikk det galt. Svusj!! og syste hang opp ned litt for fort, og ikkje heilt godt. Men ho lo og ropte om kvarandre, og mor må trå til som redning! Typisk syste..... men mor kunne mobbe syste litt da, mor slår deg i treklatring! :-D enn så lenge...

Nesten nede og lillemann vil kun ha hjelp når han ser det er "vanskelig" som han sier. Han syns det er så kos med sånne turer med fleire på tur og liten kosestund. Og det å få gå sjøl ned, er heilt i hans bane også. Han har blitt riktig så flink til å gå i ulendt terreng, og ser ut til å elske å gå "vanskelig".
Mor skulle nok ha visst bedre og tatt ned den lavvoen sånn som været her har vært. Men mor har tenkt mang en gong at no må vel været gi seg? Så ris til egen bak dette. No på nett og finne ny stang, og håpe at duken er heil. For det var veldig koselig å ha lavvoen stående for en kjapp grilltur eller overnatting. Krysser fingrane for at det ordner seg ;)4 kommentarer:

 1. Så kjedeleg med knekt stang. Den er heldigvis lett å bytte ut eller fikse, så håpar de får lavvoen opp å stå att! Vi opplevde og knekt lavvostang for nokre år sidan, medan vi låg og sov... http://lenesintur.blogspot.no/2010/08/lavvoliv.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjedelig med knekt stang ja, berre håper duken er heil! Skal snakke med en som sveiser aliminium om mulig fixe den. Ellers blir det å kontakte Helsport og bestille ny. Knekt stang mens dokke sov, for en opplevelse!! :-S lite kjekt..... det der håpe eg at eg slepp å oppleve!

   Slett
 2. Å så kjedelig da, får håpe det lar seg fikse lett uten at det blir alt for dyrt...

  SvarSlett
  Svar
  1. Krysser fingrane for at det ikkje er stanga som gjer lavvoen dyr :-S venter spent på svar ifra Helsport! Lillemann vart litt lei seg og snakker enda om at den var ødelagt....

   Slett