søndag 23. mars 2014

Kor lenge varer vinterbading?


Mor skal på det ukentlige vinterbadinga. Men mens mor kjører, så undres mor på når avslutter man vinterbadinga? Det er vel snart teknisk vår, og da skal temperaturane (forhåpentligvis) stige. Mor må spørre sjefen Wal om dette når mor kjem fram.
Mindre snø idag enn forrige bad, ikkje er det sludd og snøbyger heller. Akkurat sludd og snøbygene kan mor klare seg uten, At snøen ligg, gjer ingenting. Det er flo, vatnet er ca 5 grader, og det ligg der og er klar til å kjøle ned 4 vinterbadere i dag :)

Om mor er klar?? Hmmmm..... held på å forberede seg mentalt enda.... idag er heldigvis fruen til Wal også med, så mor er ikkje aleine hokjønn idag :)
Dagens oppvarming, jogging opp og ned bakken til fjøra! Kom igjen mor, få fart i deg no da!Etter litt ekstra tøy og bøy, armhevinger for dei som klarer det (ikkje mor), så er det berre å kle av.Kaldt! Mor og fruen smiler, men man smiler automatisk når man kjem ut i det kalde vatnet. Veit ikkje kvifor, men sånn er det berre. Mor tenke på andre ting for å fokusere vekk kulden: gulvvask, klesvaks, brette klær, matlaging, rydde hus osv. Fruen ser på mor og berre ler av mors uttalelser. Men det hjelper! Tenke på noke anna tar vekk fokuset. Slawek snakker om sol, varmt og syden. Hmmm det kan mor være med på!

Første runde bestått! Og som du ser, vi er meget fornøgde med å være halvveis også ;) Ca 3minutter er vi ute i vatnet, så er det på land.


Er ingen andre med oss idag heller. Så som sist, så bruker vi mors mobil med 10 sekunders timer. Og ops, den fallt ned! Svarte. Tilbake og prøve en gang til.... mors jakke er ikkje det ønska motivet.

Så er vi klar for runde nr2. Og denne gongen er det ikkje så kaldt. Kroppen har fått sendt ut endorfiner og fått vendt seg til det kalde vatnet.

Mors 3 veldig hyggelige med-badere :)) Ferdig for denne helga!

Da er det opp til sjefen og fruen, skifte og få i litt varme. Mor spør om når slutter vinterbadinga. Wal sier når vatnet er 10 grader +, da blir effekten borte. Så han sier at uti mai en gang, da bruker temperaturen å bikke 10. Jaha, så litt over en måned igjen altså. Om da våren blir noe varm da, nordvestlandet kunne sikkert ha vært vinterbading året rundt snart :-S
Og typisk, ferdige, og da kom sola!! Men en ting positivt med vinterbading, vinterbadere produserer brunt fett, ikkje kvitt, og det brune gjer at man overlever lengre i kaldt vatn! Og jevnlige vinterbadere har lavere puls enn andre ;) Så tenk på det folkens, og start vinterbading dere også! :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar