lørdag 29. mars 2014

Mor med 11 jenter på båltur i skogen.


Syste har blitt 13 år!! Mors jente er herved tenåring.... ugh... meininga var at syste skulle ha nokre venninner heime og feire med pizza, godteri og film, sånn som er vanlig i den alderen. Men så kom det til at syste ville ta dei med å grille i skogen. Joda, mor sa at det kunne ho gjere. Mor litt skeptisk, for syste er litt lei bursdagsrillinger, så mor måtte dobbeltsjekke. Vil du virkelig? Du får feire akkurat sånn som du vil? Men joda, syste ville feire det uti skogen. Venninnene ville grille også, så da så. Mor tok syste med til skogen i nabolaget, der mor og lillemann har vært nokre gonger i det siste. her ville syste ha det!
Å berre en ting til mor, syste bestemte seg for å ha med alle jentene i klassa! 11 stk blir det! :-S mor skal herved ha 11 jenter med seg på skogstur? Dette kunne bli interessant....
Første bud på sjølve dagen, var å dra til skogen å bære opp ting og mat, og lage til plassen. Sambo har akkurat komt att etter å ha henta dattera si, så vi tok henne også med bort i skogen med alt som skal bort for feiringa. Lillemann også! Han og ville jo på tur :)

Syste, frøkenC og Angel er litt raskere enn lillemann, og dei forsvinn fort inn i skogen.Treng du hjelp lillemann? "Nei ska søl!" Ok, berre sei hjelp når du treng vennen.

Lys! Lillemann studerer ei av lyktene mor satte ut for å sjå om dei virka, og få lyst opp stien. Men dårlig med lys i dei dessverre, så mor setter ikkje opp resten.Sitteplass til 11 blir litt å få til. Nedfalne grantrær blir kjekke som sitteplasser, og syste ville sage sjøl ,og jobba hardt med fleire stokker.
Mor pakka heller ut av sekken og handlenetta all maten og sakene.

Syste varm av jobbinga, og må kle av seg. Ser no bra ut no rundt bålplassen :)
Lillemann oppdager brusflaskene mor pakker ut, og siden han ikkje får være med på grillinga, får han smake brus fra både den eine og andre flaska. Fornøgd eller? ;)


I tilfelle et eller anna så har mor med ei flaske brannslukking. Kan være kjekt å ha, for her er ingen bekk i nærheten. Og 11 jenter på båltur i skogen, så vil mor være litt på den sikre siden.
Mens mor henger opp lykter i glass i trea, så sender mor dei 3 jentene avgårde for å finne greiner til å lage grillpinner av.

Lillemann har no funnet den gule brusa, og vil smake litt av den og. Han storkoser seg over å få brus!Lillemann snakker om bål og pølse, og mor viser han en pølsepakke. Og så får han ei pølse også. Fornøgd no ;) Alt er no klart, berre å dra heim, lage ferdig pinnane og vente på leikeplassen på jentene.

Mens syste venter på dei siste jentene, så går mor litt i forveien for å tenne lys, og få fyr i bålet. Opp skogen til høgre og over haugen.Mor har hengt opp ca 8 lykter i grantrea og tent telys i dei. Lyser koselig opp her og der.


Bålet brenner godt, lysa er tent. Berre å sette opp "matstasjoner" igjen.


Ser greitt ut for å få plass til alle her ;)

Gjennom trea ser mor jentene komme gående, og ikkje minst, hører dei!Matstasjon pølser, kjøttboller, pølsebrød og ketschup: Klar.

Mor hører jentene leeenge før dei er framme. Og utbrudd om lysene som henger i trea og bålplassen, høres i det dei titter fram. Bra plassen fallt i smak!
Og snart er heile gjengen samla rundt det brennende bålet :)Pølsene vart ikkje det mest populære, det var faktisk pinnebrødet! Mor stod ved bakebrettet og klappa ut deig, hadde inni kanel og sukkerblanding, og surra rundt en av dei 6-7 pinnane som stakk fram ganske så trutt.


Legg merke til en ting, ingen mobiler i bruk, men en glad gjeng med kjekke jenter som var ganske så høglydte og lo! Mor skulle kanskje ha sendt ut nabovarsel først?? :-S

Ei frøken på bakebenken og prøver å klappe pinnebrød sjøl ;)

Etter litt var det marsmellows tid! Og dei fekk virkelig bein å gå på! Og som forventa, så tok både den eine og andre fyr, og mor stod der som en flammeslukker og blåste ut etter kvart :-D og til stor jubel, dro mor fram ei flaske sjokoladesaus.... kvalmande??? Jepp!
Stor brownies boks gikk også på rundgang, og ny pakke med marsmellows. Sukker ingen manko idag ;)
Og så var mor bort på bakeplassen og henta siste sukkerdose...... vingummi. men først så måtte mor også testsmake! Det er mørkt, så ingen ser ;)No er det så mørkt ute at lyktene i farger lyser fint opp i trea også. Mor har nesten full jobb med å dele ut diverse mat, slukke marsmellows, dele ut våtservietter til sjokoladesausfingrer , klappe ut pinnebrød, eller leite etter noe. Men det var så koselig at det var berre kjekt!Og så det som er typisk på filmer, allsang rundt bålet! :-D jentene har da vært på leirskule, og sang no på Høvringsangen :) koselig å være med og høre kor dei koser seg ilag.
Og alt dei finn på! Dei griller praktisk talt alt dei kjem over! (også drikkekoppane som virkelig lyste opp) Her 3stk smelta seigemenn... og roping, og latteutbrudd, hyling og fjasing. Alt som hører en tenårings jentegjeng til. Ta det med ro naboer, vi skal ikkje være så seine heim att ;)


Mor tester litt og klapper en deigklatt og la på en stein, og passa på å snu den så den ikkje brann seg fast, som forrige gang mor prøvde. Mor grilla seg vel 3-4 pinnebrød, men gav vekk vel 2 til jentene som mest hadde lett svidde eller lett rå inni. Ingen som klagde på det, men er en tålmodighets prøve å grille et pinnebrød godt. Og det lukta som nystekte kanlsnurrer rundt bålet! MMmmmmm....

Avslappendes å sitte eller ligge ved bålet og være sosial på denne måten. Ja litt mobil vart det, men da meir med å ta bilder og tulle, spille litt musikk og synge. Spillinga og anna vart ikkje akkurat prioriteten i kveld. Så mor begynner å pakke sammen og pakke sekken og handlenett for heimturen.

Klokka er der, og foreldre skal hente sine bålluktende håpefulle med barnåler i klærna. Og da må bålet slukkes. Da kom brannslukkingsboksen til sin rette. Mor hadde ikkje med vatn, har kun brus. Ikkje alt mor rakk å ta med. Men den boksen vart så populær og alle ville prøve den, så en liten sprut på alle. Dermed vart vi liiiitt sein ned, så beklager til dokke foreldre som måtte vente litt...


Mor hadde med 3 hodelykter, og syste gikk fremst, så ei lang rekke med blide jenter. Mor bakerst og lyste opp med si sterke lykt. Hjorten har nok rømt milevis avgårde der gjengen kom skrålende gjennom skogen! Mor gikk berre og smila for seg sjøl.I 2 rekker som dekte heile veien, gikk jentene og sang  faktisk veldig vakkert, på en julesang som lyder som "På vei". Veldig rolig og stemningsfull sang, som dei sang et hakk høgere og høgere i tone. Og for mor som gikk bak og hørte på, så fekk mor nesten frysninger av stemninga. jentene kikka på den stjerneklare himmelen, sang og gikk samla. Må berre sei en ting, denne gjengen her har vært heilt fantastiske! Og stemninga her var heilt magisk..... en virkelig fin kveld ilag med  veldig fine og gode jenter <3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar