søndag 30. mars 2014

Ny stang til lavvoen, er den heil?


Lavvoen til mor fekk seg en knekk i forrige storm, og låg no nede. Stanga var benda i over 90 grader, og var ubrukelig :( Både mor og lillemann vart litt lei seg, mormor og syste også. Og siden lavvoen var full av snø. så fekk ikkje mor sjekke om duken var heil heller. Og lavvoen ligg midt i hjortetråkket.... lavvo og hover, ingen bra kombinasjon. Mor sendte mail til Helsport, og sendte med bloggen om at lavvoen låg nede. Spurte pent om mor kunne få kjøpe ei ny stang, så mor kunne få satt den opp i det minste. Ei hyggelig dame i Helsport skreiv ho vart litt sjarmert av den bloggen, og tilbydde å sende ei ny stang med 50% avslag, og dei dekte portoen. Selvfølgelig er det greitt!! Helsport er berre best!! :-D Mor bestilte dermed ei ny stang, og så var det berre å vente....Så en solfylt dag, kom tiden endelig for at stangen skulle på plass!! Lillemann er med, og mormor skulle være med for å hjelpe mor. Da var det berre for mor å krysse fingrer og tær, for at mors Kongsvold lavvo hadde heil duk....

Lillemann på mors skuldre. Dropper meisa idag, og satse på lillemann går litt sjøl.
Opp første bakken, og lillemann er nede på skogbunnen for å plukke kongler og kvister.

Mor elsker det når sollyset skinner gjennom trea som dette, og den grønne mosen lyser opp.


Lillemann funnet seg 2 turstokker, og er på vei.
Kjem mormor, eg kjem!


Furet, værbitt over vannet..... denne furua var så furet og værbitt at mor kom til å tenke på nasjonalsangen vår. Så furet at det var lett å plukke av store biter av barken.Med stor barkebit som pang-pang, satte lillemann seg ned ved neste furu og venta på hjorten. Og der hadde han tenkt å bli sittende også.

Da ser mor restane av lavvoen sin stikke opp... snøen er borte ser mor. Men er duken heil tru, her midt i hjortetrakket??

Sukk.... for et rot! Men der er system i rotet heldigvis, for alle stroppane er fast enda.


Mor åpner glidelåsen, får ut den ødelagte stanga. Fin vinkel på knekken :-S Den nye skinner blank og fin, klar til dyst!

Mor tar stanga, stikker den i midten og skal løfte opp....Et vell av mygg svermer opp! Flatliggande lavvo har vært et perfekt klekkeri for små myggen. Vått og full av rusk.
Mor går ut og kikker på lavvoen sin. Vårsola skinner på den, og den står!


Mor går en runde..... og den ser heil ut! Mormor står inni ilag med lillemann, og roper at ho ikkje finner noen hull i duken!Yess!! Letta mor over lavvoen sin faktisk er oppe og står igjen! Og igjen kan vi dra opp på småturer, og overnattingsturer :-D

Mor kikker inn. Mormor står og skraper vekk sevja ifra stubben som virkelig har fått safter! 2-3cm tjukt skumlag oppå stubben som rant nedover. Håper det stopper snart så det ikkje blir så klissete inni lavvoen. Og så stubben kan brukast som bord igjen ;)


Lillemann er tørst, og mor leiter fram koppen hans, og pakken med Safarikjeks ifra kvelden i forveien ,da vi liksom skulle rekke solnedgangen. Han plumpa rett ned, og kosa seg glugg i hel med drikke og telle kjeks :)Fornøgd mormor strammer opp, mens mor legger på plass alle stokkane.

Og så feirer vi heile greia med sjokolade! :-D En god grunn til å feire syns no lillemann.... fekk kapra seg en stor bit med mormor, og nesten sprang avgårde!
Helsport Kongsvold 8-10 bolig, klappet og klar for inntog av gjester igjen!Og en fornøgd beboer, lillemann :-D

På tide å gå heim, og lillemann leder ann i stien. "Komme mamma!" roper han. Jada lillemann, mor kjem!

Mor går etter lillemann, og snur seg. Sånn skal det faktisk sjå ut ja. Synet mor er vant med å sjå når ho kjem opp hit, nemmelig det grønne huset i den koselige skogen ;) Ikkje så lett å sjå, den hører liksom til inni skogen der.

På mormors skuldrer har lillemann god oversikt, og en god samtalepartner i mormor. Han er glad i å prate om alt han ser og har opplevd, og på ryggen til mor eller på skuldrene til noen, så får han den kontakten og nærheten til en kjapp samtale også.


Faren med å ha han på skuldrane, er at han er rask til å gripe tak i noe, og skal riste eller knekke kvister. Og vips, så bråstopper du og henger att! :-)Vi hørte en lyd, summelyd, og der kom ei humle! Mor lista seg innpå den, mens lillemann omtrent holdt pusten. Mormor må no faktisk begynne å ta med seg epo sprøyta si på tur, for no er våren her og humlene er våkne. Ser du godt etter, så ser du den.


Som i en tegnefilm, en hul stubbe! Ja den er ikkje heil som i tegnefilmer, der du har en stamme og hul tvers gjennom, men det er nesten. Med litt fantasi så er den perfekt! Bor der noen?

Mormor vipper den over, og mor roter rundt i det halvråtne treverket for å sjå om der er noen larver eller insekter. Alt mor fann var grasspirer, og en liten sniel.
Mor tok opp biten så lillemann kunne sjå. "Kliss klass!" kjem det ifra lillemann, som husker  biologitimen fra igår, og den store svarte snilen. Han husker at mor forklarte at den er klissete under. Men han husker at den er grei oppå, og tar forsiktig på den et par gonger.
Ikkje møtte vi hjorten idag heller oppe ved lavvoen, men vi har hørt på skogsduene, plukka bark, kongler, klappa sniel og fått opp att lavvoen. Og ja, feira med sjokolade at lavvoen var heil, til tross for sammenfallet og vinden, og overlev hjorten. Mor er strålende fornøgd med heile saken, som endte godt. Er berre å la lavvoen stå å tørke litt innvendig, ta med en liten kost, og koste over duken. Mor frykta at stanga kom til å bli dyr å erstatte, men det var den ikkje. Og ikkje minst så var det gledelig med hyggelige folk på Helsport! Mor vært i kontakt med dei før, og det er en gjeng med hyggelige folk :)
Så tusen takk for super service Helsport! :-D


2 kommentarer:

  1. Flott dokke fekk opp lavvoen att! Tenkjer at Lillemann er glad for d :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Lillemann er fornøgd han også ;-) vi snakka om soveposer på vei heim att,og rekner med at vi får til et par grillturer før bålsrsongen er over ;)

      Slett