mandag 24. mars 2014

På skogstur med lillemann.Mor har gjordt unna helgas vinterbad mens lillemann sov. Lillemann har mast litt på tur med trehjulssykkelen sin, så det vart dagens plan. Mor pakka med matboks, drikke, litt papir og 2 sitteunderlag i en liten sekk, så bar de avsted ifra huset til mor.
Fornøgd lillemann på trehjulssykkelen, peiker ut kursen, og klar for eventyr!

Lillemann kikker på mor. Skal vi bort i skogen der? Skummelt! Lillemann stopper. Skummelt? Mor har aldri opplevd at lillemann har vært redd skogen før. Kva er det som skjer? Mor må spørre lillemann kva han er redd for. "Skogen" svarer han. Mor forklarer at det er ingenting farlig i skogen "Tjoll!" svarer han med skummel stemme. Aha! Dei er i skogen kvar torsdag på barnehagen, og har leita etter troll.
Mor forklarte lillemann at i skogen her er berre mus, hjort, kanin og fugel. men for å skremme vekk alt som er der, og gi beskjed at no kjem farlige lillemann, roper mor og lillemann BØ!!! mange gonger. Så da var det faktisk greitt :))
Mor fann et fint klatretre for lillemann, og oppi bar det. Og dermed var han i gang med å plukke bark.

Ferdig å plukke bark no? Vil du ned no? Lillemann berre rister på hodet, fullt opptatt med å plukke bark og mose ifra treet.
Siden lillemann ikkje ville ned, så var det berre for mor å finne seg ei grein ho også, er berre joine treavslapninga :)
Lillemann! Du treng ikkje spise treet, mor har med mat!


Hull i tre er også spennande, stikker pinnen inn for å sjekke om musa er heime. Og streng ordre fra mor, aldri stikke fingrane inn i hull.
Mor finner en sti, sikkert hjortetrakk, og lillemann trakker ivrig i vei. Glemt er alt om at skog er skummelt.Oppi lufta mellom trea, flyger det fugler som synger, og der er fly! Like spennande oppi lufta som på bakken når man er i skogen.Om mor får hjelpe? Kun når det blir vanskelig, for skal-sjøl-faktoren er høg hos lillemann.

Fy vinden, tre dette ned! Lillemann tar synd i det stakkars treet som ligger nede. Lillemannn blæs hardt, som om han var vinden.


Treet hadde mange kongler som er mat til ekornet Nøtteliten, og mor løfter opp lillemann så han får plukke ned et par kongler.
Lillemann har heilt dilla på bark for tiden, plukker bark på trær overalt! Og et dødt tre har enda bedre bark å plukke av!

Og barken er super flott å kaste på mor! Festlig.....
Og treet hadde merkelig hull! Kven som har laga dei tru? Lillemann lurer sjølvsagt på om musa har vært der,  for ho lager jo hull over alt!
Men når mor fortell at det er fuglen med nebbet sitt som har leita etter mat, ja da måtte lillemann sjekke sjøl.


Fleire store trær lager fin leikeplass med balansering for en liten. Mamma klatre! Lillemann vil ha med mor også, kjekt å være to i leiken, og mor er ikkje vanskelig å be ;)Dei 3 store trea var veldig spennande for en liten kar, og krype under vart det fin gjemmeplass for å sei Bø! til mor :)Men så skimter lillemann noke anna spennande inni skogen, ei hytte! Full fart forover!


Noken unger har laga seg en plass for lenge siden, og no var et ganske så blåst i stykker. Men det var akkurat nok plass til lillemann under der. Telt, meinte lillemann at det ligner.


Og her meinte lillemann at mor og han kunne spise nistematen. I alle fall så satte han seg ned og proklamerte : "Iste her" altså, sitte her. Så dermed hadde mor fjellprins talt, og der vart plassen. Heilt geitt, for mor kom seg under ho også! :)Men så måtte mor og lillemann brøle litt, for her var vi sjefen, og hjorten skulle ikkje komme og ta maten vår. Mest så trur mor at lillemann ville brøle, kun fordi det var gøy ;)


Plassen var reine hinderbana, og for en liten var dette himmelriket!

I trea rett opp bor det ekorn, fugler, edderkopper og andre insekt. Det var det mor og lillemann meinte at det gjor. Og så bor månen i himmelen bak trea.Demontere en råtten mosegrodd stubbe kan være spennende nok i seg sjøl, for tenk om det bor noken inni der?Finne sykkelen igjen, den kan være ensom der den står og lei seg. Så dermed tok vi fatt på veien tilbake, og gikk en litt anna vei. Oppdage mest mulig når man er på tur, og gå samme veien kan være kjedelig, og kan gå glipp av noke spennende!

Et stort dødt tre med mange hull i, kan man lage mange historier ut av. Mor lager ei historie om en sulten hakkespett som jakter på ei bille som gjemmer seg, og lillemann prøver å finne hullet der billa gjemte seg for hakkespetten. Det var masse masse hull!

Lillemann vil gå sjøl, bestemme sjøl, men mor får lov å fortelle kva retning, heldigvis. Men han leiter etter en sti, for det er veien tilbake til sykkelen. Så pass husker han.

Mange mosegrodder greiner som før gjorde skogen skummel, for det var troll der da, var no ikkje så skummel lengre. No var greinene meir til leik og klappe på enn skummelt. Han har jo lært seg å brøle, og rope Bø! og dermed er ikkje skogen skummel lengre.Full fart på vei heim, og til leikeplassen. Ikkje inn enda, hevder lillemann, og dermed var den saken avgjordt. 1 time til tok det før han ville inn på sofa og kvile. Men da var kosedyna veldig god, og armkroken til mor ekstra godt å sitte i :))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar