tirsdag 25. mars 2014

Pulk og pølse på termos på Fjellsetra.


Ute er det strålende sol! Synd å sitte inne på jobb... men etter jobb, så skal mor, lillemann og sambo pakke med ski, pulk og pølse på termos, og finne skisporet på Fjellsetra! Glede!! Parkert langs veien der skispor etter andre leder inn på den trakka løypa. Ikkje heile løypenettet som bruker å være her på Fjellsetra er kjørt opp. Så lurer du på kva løyper som er kjørt opp, og når kjørt sist, så søk på skisporet.no, så Møre og Romsdal, eller på siden Sunnmørsalpene skiarena Fjellsetra som har link dit. 


Hadde på lillemann sine søte små ski, og prøvde et stykke mens mor holdt lillemann mellom mors bein. Men han gav fort opp idag, der var andre som kikka på og han vart forlegen. Så pulken vart løsninga.


Dessverre så var sola vekk ifra løypene, men hadde no fremdeles sol på fjella rundt. Her mot Velledalen og Holetindane 1288moh.
Det er kaldere enn mor trudde, så på med hansker og lue, for det blir ingen sol på mor idag.Blåfjellet 1144moh har sol enda. Men flotte forhold, det ligg framfor oss no :)
Dette sporet her bruker å gå rundt Sætrevatnet 347moh snødekt til venstre her, men sporet går kun på høgresiden av vatnet. Men det er meir enn nok for mor, for sporet går tvers gjennom den sjarmerendes Dravlausstølen.


Sjøl om sola ikkje skin på sporet, så er det vakkert med sola på dei kvite fjella. Refsdalshornet 949moh er ensom majestet i skinet av sola.
Lillemann driv og tuller i pulken, og sambo må bak for å sjekke lille "tullballen" som driv og gjemmer seg.


Ikkje så djupe spor i løypa idag, men er litt harde her og der i sporet og hører småisete under skia.
Fjella fra venstre er Sætrefjellet 877moh, Revsdalshornet 949moh og Auskjeret 1203moh.
I et tre henger det ei lue som er ganske lik lillemann si! Kaller den for morfar-lue, pga lillemann fekk den av morfar. En eller anna stakkars går no rundt og frys på hodet sitt, og lue er ensom og trist uten eigeren sin :(
Mor må stoppe av og til for å høre kva det er lillemann prøver å sei, ikje så enkelt med kommunikasjon med draget mellom og skaper distanse. Mor og lillemann er vant med bæremeis vi og prate om alt mulig, ikkje sånn avstand som dette. Men mor tør ikkje gå på ski med meis, for more r så edd for å dette og skade lillemann. Tross alt, dette er sesong 2 at mor overhode har langrennski på beina på 25år, så noke flink er mor slettes ikkje :-S


Langstrekke og mor prøver å få litt fart. Sambo traff med smøringa denne gongen, og glir fint av gårde. Mor må jobbe litt på. Herved er smørefrie langrennski på mors ønskeliste!Veldig greitt å ha med noken på pulktur som kan ordne opp baki der, og i kveld er lillemann virkelig makkete og roter litt med vottene sine.Løypa fortsetter langs Nysetervatnet, men vi går den ikkje til endes, vil ikkje at lillemann skal bli lei. Og en matpause setter i alle fall fart på humøret og er koselig :)


Pølse på termos, toddy, kakao og litt sprøstekt løk gjer susen! :)

Fjellpulken og mors kakao. Mor har blitt glad i den fjellpulken der, nesten så mor blir glad når ho kan dra den fram og dra på tur. Lillemann blir like glad når han ser den blir henta opp :)

Pulken fungere ypperlig som pauseplass også for lillemann. God å sitte på, og ikkje noke kald og vår snø. "Min" hevder lillemann, og klapper på pulken sin ;)
Sambo foretrekk å stå. Mor trakker i snøen og synker gjennom. Lillemann syns det er heilt greitt å sitte mens mor styrer med maten, og berre dingler med beina.

Men ferdig å spise, og tar kakaokoppen og reiser seg. "Ferdi" proklamerer han, "No heim." Da er lillemann fornøgd han, og klar for heimtur. 
Og dermed så labber lillemann av gårde, retning heim. Er han ferdig, så er han ferdig. Korleis få lillemann til å snu? Rope sjokolade! :)) Og gjett kven som snudde og kom fort tilbake? 
Sambo er betraktelig meir fornøgd med turen idag, god glid og bedre vær.Men det er no umulig å ikkje smile med sånn utsikt heller <3 


Over hyttetaket lyser det ifra skitrekket oppi fjellsiden. Folk på kveldskjøring koser seg i snøen. Skulle virkelig ønske mor fekk til det der med å renne :( :( men mor er dessverre en idiot på ski :( :(Dravlausstølen i sikte!! :) mor er klar for litt sætre romantikk igjen og sukk følelse av sjarmerende bygg <3Kveldssol!! Og da er det berre å få med seg røde fjelltopper også før skituren er over :)
Velkommen hit, er følelsen mor får når ho begynner på sætra.
Emil på Lønneberget hopper opp i mors hode når ho ser den hytta der. Den hadde vært en døm å eigd!
Å gå gjennom sætra her er som å stige tilbake i tid. tenk den som kunne hoppet tilbake i tid ca 100år og sett korleis det var her?


Mor med lillemann på slep :) Herlige liv! (og for all del skieksperter der ute, ikkje sjekk teknikken!)
Mors lille fjellprins med smurfedrops i munnen, og meget fornøgd <3 vart litt urolig, og nødrasjon for rolighet vart tatt fram.

Det er lov å håpe på sånne forhold i påsken også, men om det skjer? Tvilsomt, så mor får nyte det ho kan, så lenge det varer.


Mor må stoppe. Kva du lurer på lillemann? Tatt av deg vottane, igjen? Du veit dei må være på jo! Jada, men da må du putte hendene ned i dyna di. Og begge hendene takk.

Lillemann, sjå der! Kaninspor! Jada, mor veit at det er harespor, men lillemann har ikkje skjønt forskjellen mellom hare og kanin enda, så derfor er alt kanin til den tid.
Mor ser opp mot Langfjella. Der var mors ønske om å komme seg opp på randoneeski i vinter som var, berre for å gjere noke mor absolutt ikkje kan, men drømmer om. Fjellet ligg der, motet til mor er noke anna :-S

Solen går ned, det begynner å bli skymt, og kjenner det er kaldt ute. Himmelen får fine farger, og er ei perfekt avslutning på en veldig fin tur. Lillemann var meir urolig enn ellers, men greitt at sambo var der og kunne gå ved siden av og prate med han. Men lillemann vil fremdeles på skitur, så da gjenstår det å sjå om muligeten dukker opp igjen :)

4 kommentarer:

 1. Herlige turbilder! Har ikke hatt med kakao på evigheter!

  Herlige turfriskusser dere to:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Jill :) du får prøve å bytte ut kaffien din med kakao en dag på tur, eller kanskje begge deler? Siden eg ikkje drikn kaffi, så er kakaoen god å ha ;)

   Slett