lørdag 22. mars 2014

Tilbake til selet, Løvollsetra


Det har komt en del snø, og så kom det dager med masse regn..... og vind, som vanlig. Dermed ikkje vært så kjekt å gå opp til selet, for med regntrekk på meisa, så får ikkje mor med noke særlig. Og før første overnatting, er det lurt å sjekke om vedovnen ikkje lek inn røyk. Mormor er borte, og dermed var mor på sambo for å få han til å bli med som sherpa. Etter litt om og men, så vart han med. Mor pakka meisa, sekken til sambo og fekk på lillemann klær. Klart! :-D no skal det opp med nødvendige ting på selet, pluss litt koselige ting.
For å komme til Løvllsetra, kjøre forbi heile Andestadvatnet, og ta så inn til høgre til Løvoll midt mellom dei to vatna. Bak gård nr2 til høgre, der går ei bru, eller du tar heilt til gard nr3 og følger veien. Tur på 1,35km og 180 høgdemeter.Den vakre gamle kvelvingsbrua som ligger gjemt bak gården.

Lillemann hadde plukka nokre steiner som han ville kaste i elva. Pga dyp snø for liten, bar sambo lillemann bort.Lillemann ville gå sjøl, om enn litt trøtt. Vanskelig med all snøen...Null framdrift, men full drift i kvist knekking! Mor fekk overtalt lillemann til å sitte i meisa og knekke kvister, vart litt tungt å gå for han.
Hoppa over gjerdet ved viltkameraet (hallo i kameraet der!) og skar til venstre for å ta kanten opp til høgre.Hjortespor over alt! Og som lillemann ropa ifra meisa, MASSE bæsj!!
Sikte inn på masta som står ved veikanten.


Var litt meir snø her enn hos mor, så vassa i 20cm snø, og prøver å huske kor stien gikk.


Eineste spor på veien, er hjorten... tydelig en lite brukt plass å gå tur her. Men det skal mor gjere noke med! Vi skal bruke plassen <3Lillemann fått mors kriselager i meisa med Smurfedrops. Litt dumt at han ikkje får gå sjøl, men ei dropseske er god trøst ;)

Trøst er det også at sola kikker fram! Ikkje mykje av den i det siste, så godt å sjå den blinke i snøen.
Etter at mor har gått fremst og trakka spor ei stund, gikk sambo fremst resten. Stor sekk på ryggen, men ikkje så tung. Mor har med både teppe, papptallerkner, beger, lys, gardiner osv.
Sambo plukka ned en stor "knute" ifra et tre. Merkelig alt naturen klarer å skape?Lillemann syns også at det var et merkelig fenomen og studerer nøye.


Siste strekninga før setra, rett mot Remerhornet 866moh.Mor skulle nok tatt truger idag, vasse i 30cm snø er jaggu bra trening!

Da ser vi skjulet som hører til selet!
Sambo krysser bekken, første gong han er her, så han veit ikkje kva som venter han. Ikkje les han bloggen til mor heller, kun sett et bilde av selet.


Et stykke opp fra skjulet til sjølve selet. Og tanken på at utedoen var inne i skjulet, så er det et godt stykke seine natta å springe. Lurer på kor mor skal få laga til utedo her....

Lurer også på om eigeren av det der er her inni mellom.


Lillemann er glad for å sjå "Hytta!!!!!" og er veldig klar for å komme inn :-D
Mens sambo prøver å få opp låsen, roper og peiker lillemann opp "Hjott hjott hjott!" Hjortehorna på veggen har fått mose, så her er det neste 7. far i huset som råder i alder.


Inne på nyvaska gulv og av med snøvåte skoa. Og koselig utsikt fra kjøkkenvinduet.
Sambo og lillemann tenner lys på stua. Ikkje fordi det er mørkt, men fordi det er koselig. Og blåse fyrstikka mange gonger er like kjekt kvar gong!Og mor berre elsker det gamle flotte skapet på stua  <3 <3 fantastisk nydelig!Mens lillemann styrer rundt, tømmer mor sekken til sambo. Her er det diverse...

Men først fyre opp, og få vaske ei panne og koke opp vatn til pølsene. Mor tar turen til bekken, for mor har dei beste skoa, som også er  vanntette.Mor ser røyken ut av pipa, og tenker stille for seg sjøl, tru sist det kom røyk ut av den pipa?Mor syns ho ser et lite ansikt i vinduet! Lillemann som står og peiker og roper på mor :)


Lillemann vart brått opptatt av det hullet i karmen... ser rett ut der, og lillemann prøver å putte alle bittesmå ting ned i det hullet. Er litt trekk inn der, så mor skal stappe ei fille inn i det.


Og så er det litt spennande med den luka på kjøkkenet! Kva er der tru??


Støpt under selet, og fungere som kjøle, men tela opp gjennom åra har skubba det litt opp. Kanskje meisle det litt ned en dag? Får sjå ;) men mor ser at der har mor og mormor glemt å rydde. Neste gong.God fyr i ovnen, og lillemann hjelper til med å få pølsene i panna.

Men en siste pølsa havna ikkje i panna, den beholdt lillemann sjøl og stakk.Med hekleduk på kjøkkenbordet, (joda mor hekler), norgesglas med kubbelys og kaffibønner på bordet, så vart det ganske så koselig :))
Mor har med seg litt arvegods sjøl ifra sine kjære oldeforeldre fra Vevang. Det passer liksom her. Og så er det geitt å ha salt og pepper her oppe.

Mor fann en hekleduk til stuebordet heime også. Litt anna preg med en gong enn den store rødlige duken.


Og kva fann mor i skapet! En skikkelig visp! Dei der er så tøffe! :-DLillemann liker også vispen, som om mor kunne tru noke anna?Spennande med den Disney plakaten og alle figurane som er på. Og spennande med bokser på hylla.

Med hekleduker, lys, pynt, fat, bestikk, beger og litt pålegg, mor har herved flytta halvveis inn! :-) Selet har fått nytt liv!Og liv kjem det nok inn dette hullet i vinduskarmen også, lillemann sitt spennende hull. En bit av ei fille duger.I kjøkkenvinduet har det blitt varmt no etter fyringa. Store fluer har våkna! Og lillemann er raskt på plass for å undersøke.
En lamslått lillemann var perpleks  av at flua satte seg på "øksa" hans. Kva skal han gjere no?? Litt skummelt :-S
Etter pølse med brød, var det å varme vatn til kakao og toddy.
Med toddy i koppen koser lillemann seg. Skal vi heim no? spør mor. "Nei takk"  kjem det hoderistandes ifra lillemann.
Og med varme våkner småkrypa også, edderkoppen stikker ifra den varme ovnen.

Kanskje mor skal få tak i parafin til stuelampa? Fått litt taklys til mørke kvelder.På hylla står no ei flaske og kaffiboks som hører til her, og ei flaske og kaffiboks ifra mormor. Så no har mor litt fra seg sjøl, litt ifra sine oldeforeldre, og litt mormor. Føles som litt heime :)
Med sambo litt kald på føttene og lillemann skal sitte still i meisa, er mors innkjøpte tåvarmere ifra den lokale Sport1 forretninga her, gode å ha. Alt kjekt mor har for krise i meisa! :-) Da klare for heimtur.

Takk for idag du koselige sel, vi kjem snart tilbake :)
Med utsikt mot snødekte Søvikhornet  706moh, er det berre å traske ned att.


Vakker mørk himmel med knallkvite skyer lover ikkje bra vær, men er no pent å sjå på.Følge spora ned att og lage dei litt bedre, i tilfelle opp att før snøen forsvinn.


Ikkje alltid finest himmel på solrike dager. Sandvikhornet 876moh er flott i kvitt med sånn mørk himmel.
Lillemann roper og peiker, for han ser faktisk helikopteret på plassen sin! Godt syn på lillemann som ser basen nede på Løvoll de bilen til sambo står.Tidsfordriv i meisa, knekker pinner! Og som mor må plukke ifra nakken etterpå....
Meir pinner, meir pinner!


Sambo har fullstendig tom sekk ned att, alt er på plass i selet. Mor hadde mat, pølse og drikke i meisa, og obligatoriske pakken med kjeks. Med diverse på plass på selet, og ovnen er testa, da er det klart for å overnatte der! Skal bli spennande å faktisk være der ei natt, om alt fungee, og om lillemann sover godt der. Det gjenstår å finne ut ;))
2 kommentarer:

  1. Takk for turen, ser at dere har det koselig :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Velbekomne! Og takk for at du leser bloggen, vi har det veldig koselig på tur ;) Og det selet der, er berre innmari sjarmerandes <3

      Slett