onsdag 19. mars 2014

Tur fordi syste vil


Igår var vi å sjekka lavvo med kakao, sjokolade og kjeks, og syste var med. Samme på lørdag da vi tok desserten over bål. Og så kom syste idag også og spurte om tur med kakao! :-D Litt seint å pakke når klokka er over 18 og mørkt snart? Neida, meinte syste. Ho hadde lyst på kakao og sjokolade til å dyppe i kakaoen! Den unnskyldninga til tur tar mor på strak arm, sjokoman som mor er, så skjønner mor den. Er no en plass ifra syste har arva den lysta..... ifra mor! Så koke opp vatn, pakke meis, lillemann skulle gå sjøl hevder han, så den er grei. Men mor tar den med om du blir sliten? "Okei" svarer lillemann og nikker.

No har mor gått opp til Sessvatna mange gonger ifra den siden mor bor på, så no foreslo mor kva med å gå den andre siden?? Og dermed kjørte mor opp til byggefeltet på Ikornnes, heilt opp til siste vei inn til venstre skilta Hjellane 98-108. Siden der kjører arbeidere som jobber med mastene, er veien brøyta lengre opp enn vanlig. Og siden vi berre skulle en kort tur, så kjørte mor opp der man parkere or å gå til Kaldalen.

Og det første syste gjer, er å hoppe uti snøen.... og da må jo selvfølgelig lillemann følge etter! Men hans korte bein kan ikkje matche syste sine en del lengre bein, og han ender med å krype i snøen. Da kjekt med ei snill syste som kjem og hjelper han <3
Balansere på store stokker dekt med snø, er en utfordring i seg sjøl, men med støtte så går det veldig bra! Mo spør om vi ikkje skal gå videre, men da får mor til svar fra syste: "Vi er jo på tur, ikkje sant?" Jo syste har heilt rett, vi er på tur, og egentlig uten mål anna enn finne en plass å sitte å ta kakao. Og den kan vi ta kor som helst, for vi bestemmer jo sjøl! Så mor berre smiler, og lar dei to berre herje uti snøen :)


Kom opp fra grøfta fra eine siden, rett over til grøfta på andre siden, med lillemann hakk i hæl ;)I et temmelig lite buskas, så henger der en nøkkel i ei blå snor. Savner du den, så henger en der enda.


Fleire stokker, uti snøen igjen :) Men til slutt kaller landeveien på dei, og grøfter får være grøfter.Det er endelig vinter her på nordvestlandet, så det er vel berre å nyte det kvite som er, for meldt pluss grader igjen meget snart.
Sjøl på landeveien er det mulig å ha det morro! Dra lillemann er en morsom aktivitet... yns i alle fall lillemann som skrattler :)Men litt sliten lillemann ville at syte skulle bære han. Og opp på skuldrane fekk han også. 

Kvitt landskap, og mor tenker på langrennski. Er det oppkjørte løyper en plass i morgen tru?
Mor ser no det første Sessvatnet. Det vi kaller Sessvatna, er faktisk 2 vatn, men når mor går på andre siden, så ser man ikkje det første vatnet overhode. På denne siden så ser mor det, men veien går ikkje ned til det.Mor ser no store deler av Skopphornet 1226moh, men ser kor Kaldalen ligg.Veien her oppe er ikkje brøyta til vanlig, mor og syste skulle ha vassa i snø. Men siden arbeiderane bruker veien, så er det supre forhold for fottur her.

Kom til den nyoppsatte hytta, og vurderte fram og tilbake kor langt vi skulle gå. Pause her? Liker ikkje å gå til andre sine hytter, men men...
En platt ved et lite anneks, og vi lånte et bitte lite hjørne, og syste og lillemann heiv seg ned i snøen!
Dei som eig hytta her, har ei utrulig fin kveldsutsikt! Her får dei nemmelig solnedgangen! 


Kakao og toddy står på menyen for drikke. Lillemann brukte 5 minutt berre på å bestemme seg for enten kakao eller toddy. Sorry lillemann, kan ikkje få to ;)Eventyrkoppen med kakao på skogseventyr :)

Vår kjappe pauseplass på et hjørne av trappa. Ikkje rota vi, og mor passa på at alt rusk vart plukka med.

Skulle ønske det var skikkelig is på vatnet, fått gått litt til på skøyter.
Syste ønska seg kakao og sjokolade til å dyppe i kakaoen, og det har ho fått og sitt og koser seg. 
Og det syste gjer, det må lillemann også prøve på. Og siden han ikkje har kakao sjøl, så sniklåner han mors bitte lille rest.

Syste sitt ønske om Kvikk Lunsj, pluss litt av det andre i meisa. Ikkje så mykje vi spis av det, varer for mange turer, men litt kos på tur er lov :)

Spise kjeks med store votter, er vanskelig. Men når viljen er der, så får lillemann det til.

På vei heim, så prater mor og syste om alt mulig. Kikker rundt om i skogen på ting, og snakker om det å være mørkeredd. Det å gå i mørkret og ikkje vite kva som er bak seg, og dyrene i skogen. Kom fram til en enighet, er faktisk meir redd for 2beinte enn 4beinte!


Så koselig å gå her ilag med syste og lillemann, prate, tulle og synge litt. Vart en kjapt bestemt tur dette, litt seint også, men ikkje alle turer treng å være så planlagte eller lange. Poenget er berre å komme seg ut, og være ilag! Tusen takk for turen syste, skal prøve å alltid ha kakao og sjokolade klar i tilfelle du finn ut at du vil på tur igjen ;))  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar