lørdag 8. mars 2014

Tur mellom bygene, Fauskekambane 160moh, Sykkylven


Sjuk lillemann, sjuk mor.... etter lillemann begynte i barnehagen, så har sjukdom herja. Mor har vært meir sjuk på 3 måneder enn på 3 heile år! Hjelper lite når lillemann blir forkjøla, at mor vinterbader. For han nyser og hoster på mor, og sitt i fanget til mor og søv på det verste nattestid. Da blir mor også sjuk til slutt. Så når mor og lillemann er heime aleine helga, så er det host og nys som preger heimen. Mor var så tom, at mor orka ikkje tur på morgonen, så endte 2 timer på leikeplassen. Været? Sukk... sterke vindkast som får huset til å riste, regn og sluddbyger, og torden. Morgenturen var mellom 2 regnskyll, og no vart det et opphold til. Piper MissM, og stikker oppom. Joda, ho vart med, og 3 av kidsa, nr 4 var på besøk.. Mor og lillemann har selskap! :-D Kjøre opp Ullavika, opp forbi skulen, tar til høgre, og fortsetter opp svingane mot Hjellane til et stort eldre kvitt hus som står midt i svingen. Ved siden av det huset ser du stien som går inn til Kambane. Heiter Fauskekambane, men hører dei kun blir omtalt som Kambane.

Lillemann er klar i sin tale når mor parkerer, gå sjøl! Selvfølgelig skal du få gå sjøl lillemann! Mor berre tar med meisa i tilfelle du blir sliten, pluss at det ligger diverse i meisa som er kjekt å ha ;)

Stien er perfekt for små barn! Dagens samling av barn er frøkenA, frøkenS, lillemann og misterR.MissM og lillemann i farta! Prøver å ta att dei andre kidsa som berre raste avgårde.


Stien er så fin for små føtter som lillemann sine, og fin utsikt for voksne å kvile øynene på ;)


Kjem du lillemann? Han er en tur i kanten og plukker seg pinner. Pinner er viktig det!

Mor og MissM kikker på den sørgelige haugen som er att etter huset som falt sammen. Flott gammel dør som en gang slapp folk ut og inn av rom i mange trauste år. No ligg den der å berre råtner.
Kidsa setter kursen rett mot låven, som fremdeles er heil. Kva kan dei finne der tru?En etter en forsvinn dei inn på låven, nysgjerrige.Hmmm... ikkje så masse rart her allikavel, men pga litt tynt gulv så får kidsa beskjed om å gå ut att.


En gammel blåmalt kjelke med navn på. Tru denne kjelken har mange gode minner herifra vinterstid!
Kjelleren til låven var nesten sperra av et tre som har falt ned av vinden. Men til meir utilgjengelig det er, til meir spennende er det å undersøke også ;) Lillemann kryper etter dei andre som allerede ha komt seg under.


2 kids på rømmen!!

Lillemann fekk ikkje klatre ut etter dei andre, og måtte pent g tilbake den veien han kom... streng mor her altså.Jakthytta på hjørnet av låven, er ganske ny. 2 år gammel eller noe?

FrøkenS klatrer rundt og kikker spent inn sprekkene. Kan det være noe meir interessant her tru?
Kidsa spør etter rett vei, stien den vei, eller den vei? Og så fyker dei fort avgårde1
Litt trist å sjå haugen av restene av det som en gang var en heim. Til og med steikeovnen står att, med kakeskuffa i. Lurer på kva som vart sist laga i den skuffa?
Ensom sykkel som var vel einaste transportmiddel på hjul utenom traktor som kom seg hit opp.
Lang, lang rekke med turglade mennesker! Så mykje bedre plass å leike på her enn inne!


FrøkenS lurer på kva som står der, og kvifor....  mor forklarer.
Dei store er så mykje raskere enn lillemann, at sjøl om han går på, så blir han hengende etter. Men han ser ut til å ha det kjekt på tur uansett han, ilag med dei 2 damene ;) og så har han blitt så flink til å gå i ulendt terreng også, så det må nok blir fleire sånne turer som dette på mor og lillemann framover.


Utpå kanten ser mor rett ned på Stølane i Kambedalen. Rett idyllisk å sjå på her oppe ifra :)
Mor mangler stemme til å rope etter dei 3 store kidsa som raser avgårde. MissM prøver å både plystre og rope, men dei har visst nok selektiv hørsel :-S hører dei prater og leiker seg, så MissM går etter dei, mens mor og lillemann går tilbake, og til den plassen mor trur dei kjem opp att.


Og riktig, dei kom opp den stien mor trudde, og der kom MissM også, hakk i hel etter kidsa. Vi har hørt dei heile tiden, men trær stengte for. Dei har gått rundt haugen en sånn kjapp tur :)

Ligg et skjul her, og vi går ned for å ta en stopp der. Mor har med vatn i termos for toddy, til forkjøla mor og lillemann. Niste var ikkje nødvendig, for akkurat spist. Men greitt med en stopp og la kidsa springe litt rundt.
FrøkenA klatrer opp og ned berget, fleire gonger, og er en glad liten fjellklatrer!
Lillemann er meir opptatt av hytta, og om den er åpen....

Lillemann har fått toddyen sin, og forklarer til misterR at han har vondt i halsen, akkurat der.
Mor med sin turkopp og toddy, snart stemmelaus.....Dei andre hadde ikkje med seg noke, men mor finner diverse rester i meisa! Der ligg alltids noke spiselig inni den, som vi alle deler.Halv pakke Ballerina med blåbær, 1stk bixit med blåbær, en anna sjokolade kjeks, melkesjokoladerester osv. De vart no tømt for rester i meisa, og alle fekk litt av alt. Så det kom til nytte alt sammen. No er det berre å fylle oppatt med nytt :))Og så hadde mor akkurat vært på butikken, og stappa druene i meisa. Passer bra til tørste unger som har sprunget rundt og blitt varme ;)
På tide å dra heim, og det passer perfekt. For plutselig kom det ei vindkule som fekk ungene virkelig til å røre seg! Lillemann søkte ly i meisa, den var kjekk å ha allikavel ;)
Her ser mor ut Sykkylvsfjorden, og ender ut i Storfjorden. Skopphornet stikker fram til venstre, og er vel Sula til høgre.


Vind og barn er en egen greie. Barn elsker vind!! Dei springer på ekstra når det blæs, som om dei var vinden sjøl!

Innover Sykkylvsfjorden og sentrum her. Sykkylvsbrua midt i bildet, binder sammen sentrum og Ikornnes, der Ekornes fabrikken ligg. Til å være en barnevennlig tur, så er utsikta ikkje så ille ;)
Lillemann har det heller ikkje ille der han sitt. Toddy, kjeks, druer, sjokolade, tur, og ikkje minst turvenner med!! For han har det vært en super tur! Og det er en formidabel plass å sitte i meisa, for der får han full oversikt over alle sammen, og går ikkje glipp av noe som skjer. No er det rett tilbake til bilen, og heller være meir ute i morgen. Vi får håpe på at vi får med gjengen på tur en anna dag også, for dette vart veldig koselig. Takk for turen! :))


4 kommentarer:

 1. Artig turskildring og koselig blogg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Sygni, kjempekoselig å høre :)) Håper å formidle litt turglede, og inspirere andre til å komme seg ut ;)

   Slett
 2. Er nesten litt vårlig hos dere også ser jeg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikkje mykje som minner om vinter i alle fall ;) Vinterfølelse med snø hadde vi litt over 1 uke berre. Satser på en fin vå!

   Slett