mandag 10. mars 2014

Uværskråker på tur!


Kjære vakre, ville Sunnmøre, med regn, vind og hagleskurer. Kaller du dette vinter? Snø i litt over 1 uke? Du har vært forblåst, nesten blåst oss bort, skremt bort teltturer, tørka fram bålforbud med din uvanlig tørrhet og vindfullhet. Lavvoen er trist og ensom der den står i stormkasta. Akebretta står ensomme, skia er triste, trugene rakk berre noen få lufteturer, og snart er påsken for tur, og null snø. Kan vi være så snill og få turvær? Please?? <3 Og da mor, lillemann, søstern og frøkenH skulle prøve oss på en liten luftetur mellom sludd og haglebygene, da skulle du virkelig leike med oss....
Dagen har vært dominert av det meste idag, alt fra solskinn, sluddbyger, kastevinder, hagleskur og regnbyger. Alt spredt utover dagen som en intevalltrening. Så sol, og pån igjen med ny runde. Mens mor og lillemann satt hos søstern og frøkenH, så vart lyset så fint, og vi berre heiv oss i bilen, plukka opp meisa i forbifarten og la i vei. Fint ut no da, vårstemning deluxe! Vind, ja, så lillemann søkte ly i meisa. Gå sjøl? lurte mor på. Høflige lillemann rista på hodet "Nei takk". Verdens søtaste nei-takk så kven kan da stå imot?
Mor ligg fremst, og marsjerer oppover fjellsiden. Her er det om å komme seg opp mens været er ok! Kose oss skal vi gjere, i hytta. Mor peiker opp på himmelen for lillemann. "Måne!!!" Lillemann er så glad i den månen, kikker alltid etter den.


Festøykollen 911moh til venstre, Sula til høgre. Uværsskyer, opp i himmelen. Men det virker lovande enda... vinden overlever vi fint.


Tenåringen frøkenH har vært sjuk i 2 uker no, så ut og lufte seg gjer godt!


Over halvveis opp! Mor, lillemann og frøkenH <3
Hjørundfjoden bak oss, mens vinden klemmer oss og vil være med på kosen ;)Lillemann hopper i meisa og roper "Hytta, hytta!!" når vi kom opp. Ikkje berre hytta som er her, men det er absolutt vinden også! Mor og datter, søstern og frøkenH med "bad hairday!"Men mor slår alle denne dagen. Frisør!! Treng akutt hjelp! Meisa fungere som et storseil i vinden, og omtrent skubber mor avgårde! Sette sjøbein nokre gonger så mor ikkje for sin vei....
Mor og søstern, 2 stk hårballer merke "Uværskråker a la Sunnmøre" Og ja, det er fronten fram, men lyset er av.

Inne i hytta var det snackstid, og selvfølgelig fekk lillemann sin kanin også komme fram ifra meisa. Den vart så redd på turen opp, at den søkte ly i oppbevaringsrommet. Kos med lillemann gjorde alt godt igjen ;)
Mor har godtefri uke, og hadde med peanøtter og sunn Bixitkjeks om tursnacks.Anna kjeks får dei andre ta seg av :-S
Mulig å stikke nasen ut?? Forblåste Ålesund....Like forblåste Sykkylven!
Mor prøver og prøver å ta bilde av lillemanns si høgt elska hytte, men nei. Mobilen er nesten umulig å holde stille nok i vinden.

Mor kjenner tærna knipe seg fast på steinen, og er sikker på at hadde mor hatt stoffvinger, så hadde mor letta!! Devoldulla er absolutt god å ha på sånne dager, men på att med jakka, for dette vart trekkfullt, tjukk ull eller ikkje.10 mars, og snø er det fint lite av på fjella her :( regna vekk det meste, og det lille kvite som kom no, er ganske så våt snø, og som forsvinn med det samme. Snørester oppå her og i stien opp etter siste hagleskur...


Lillemann holdt seg inne i hytta. Han er berre strålande fornøgd med å være på hytta han, at mor faktisk kunne få gå ut å kikke, uten han kom etter. Da heller kose seg med kjeks inne ilag med frøkenH :)


Akkurat passelig hytte til 2 benker og et bord. Vi trivest der i alle fall! Skulle virkelig ønske det var fleire sånne lett tilgjengelige hytter i Sykkylven. Mor veit berre om ei til, den i Straumgjerde, men det er så kort dit opp som trimtur, men perfekt for dei minste å gå sjøl.

Søstern væra nytt uvær på vei, og begynte å bli mørkt, så vi pakka sammen. Og vi havna midt i en hard hagleskur!! Med den vinden, så vart det som nåler i ansiktet, og lillemann likte seg ikkje. Dro ned meir trekket, og mor bøyde seg framover, og dermed satt han heilt lunt. Men for et uvær! Og som på bildet (når det vart mulig å kikke opp, så er uvær vakkert å sjå på.

Mor og frøkenH beundrer uværet....


FrøkenH prøver å sei noke til mor, men mor hører ikkje pga alt bråket, og må faktisk heilt inntil frøkenH for å høre kva ho sei. Ho vil ned att til bilen! Aha! Den er grei, mor støtter det ønsket der. Nok uvær for idag.

Nede i bilen er lillemann blid og fornøgd. Han likte ikkje hagleskuren med den sterke vinden, for da kom det faktisk inn til han til å begynne med. Det fekk vi stoppa. Men han har vært på rusketur, og det liker han når han får sitte i meisa, og vinden lager lyder ute. Faktisk dei gongane lillemann har sovet best i meisa, er på vindfulle turer! Trur det er ei uværskråke dette også :))4 kommentarer:

 1. Utrolig flotte bilder :) ønsker en fin uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Ellen :)) Håper på ei fin uke til deg og ;)

   Slett
 2. No kan no d berre vere d same med heile snøen- eg er klar for VÅREN! Men vinden- den kan pinadø slutte no! Sitt verfast heime i stova og vil UT!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Er heilt enig med deg Sygni! No har vi komt over tapet av den snøen, og ute blomstrer det! Vårfølelsen har virkelig satt inn, og vi vil no ha vår! Vinden ødelegg alt, turer og telt. Blæs no bort ifra toppane, så dit kan vi ikkje :-(

   Slett