onsdag 16. april 2014

Bloggtrefftur til Nordneset fyr på Farstad, Fræna


Mor og lillemann ligg i telt på Farstadstranda. Har avtalt å møte fruM ifra Markablogg som er på heimtraktene sine med mann og barn på påskeferie. Ho har en på snart 4, og ei lita på 7mnd. Mor og fruM har fulgt kvarandres blogger siden vi begge starta å blogge, ca 1,5år siden. Og med ei reisestrekning på over 11mil, innkludert 2 ferger, så har mor og lillemann reist opp dagen i forveien, og lagt oss i telt. En virkelig forblåst natt mor ALDRI vil glemme! Sjekk forrige blogg... :-S FruM var innom teltet seine kvelden for å hilse på, og dama er like herlig som i bloggen :-D så dette kan ikkje anna enn å bli en koselig tur!

Frokost og lunsj er inntatt, bleie er skifta, berre å få på en villbasse uteklær... lettere sagt enn gjordt når han er i full aktivitet.Du kan starte ved parkeringsplassen ved Farstadstranda, og derifra går stien langs heile sandstranda, og videre grus anlagt bred sti heilt til Nordnes fyr. Du kan også trille dit. Ganske så flatt terreng som er fantastisk for små barn!

Da kom fruM med lille frøken på magen i Ergoselen for å møte oss :) mann og storebror er på stranda og venter. Ho måtte smile litt over turen ho hadde hit igår kveld i uværet, og overraska over kor fint et vart idag.


Og der kom storebror også! Og mor som kun har sett dei via blogg, så var det litt rart å faktisk treffe dei i levende. Men føler litt at du allerede kjenner dei, for har fulgt med og skrevet i mellom så lenge.


Lillemann er sliten, var en tidlig morgen, og meget sein kveld på han. Han kikker nysgjerrig på storebror som leiker i sanden. Vil ikkje ned enda, skal berre gjere seg litt kjent først.


Ganske så bra drønninger idag, ikkje noe rart at surferane liker seg her :)

Måtte nesten ta bilde av den eineste steinen på heile stranda, og den er dertil kjempe stor! Rundt 2m høg.
Stien ifra stranda er veldig fin og flat. Oppgrusa og ganske så hard etter alle som går her.Familien på tur :-) og no ser mor dei ikkje kun via blogg, men her går vi faktisk ilag :))Rådyr! Trudde først det var hjort, men en kvit bakende avslørte at dette ikkje var hjort. Kjekt for guttane å sjå på.
Stien går langs strandkanten, så får sett masse sjøfugler. Tjeld er et nytt ord denne turen.


Full fuglesturdie :-)
Storebror på fars skuldre, og lille frøken på mors mage.Lillemann ville ha en blomst! Og selvfølgelig skal lillemann få en blomst <3

Er noen informasjonsskilt langs stien om både området, naturen og historie. Tang kan brukes til mangt!
Storebror har det så godt på fars skuldre, at han ikkje vil ned.Flatt landskap her ute, barnevennlig og trillevennlig. Fyret bak i det fjerne. Og langs heile stien ser mor gult på atter gult med blomster.

Flotte hestehov står over alt og lillemann vil stadig ha fleire. Når hendene hans var fulle, skulle mor ha dei. Men ville ikkje ned og plukke sjøl.


Oi da! Den der såg ikkje mor før heilt innpå! Går i ett med landskapet her.
Dette er det man virkelig kan kalles kystvei ;-)
nærmere får du det ikkje.Litt småstygge skyer ut i horisonten. Ser på sjøen at her er vindfullt idag. Men ikkje verre enn at det er mulig å gå tur.FruM passer godt på lille frøkna i vinden. Lille frøkna liker seg bedre i ergoselen enn i vogna, og ho har det veldig godt på mors mage.

Søt lita frøken som følger med på absolutt alt. Og ho har det godt ho!

Et skilt fortel om en stor gravhaug der borte. Vurderte om vi skulle gå bort, men får bli en anna dag.
Kjekk info med et råflott og dramatisk bilde om korleis en gravferd kunne foregått.
Litt motivasjon til storebror med å få han til å gå litt sjøl. Tau ifra skuta til kaptein Sabeltann. Stooort tau, og kjempe tungt!


Far sjøl såg en ting som låg ved posten for å skrive seg inn. Kva er dette tru? En ide var det indre skallet på en bleksprut. Trur mor skal få sendt et bilde til akvariet i Ålesund. Mor putta den nesten 20cm lange "tingen" i bæremeisa for å ta den med heim. Ja da, veit det, mor er litt rar :-S
Som om noen skrudde på en bryter, så fra å være tung i føttene, til å plutselig ta fatt og springe! FruM i full fart med å hanke inn storebror, som dessverre sprang i feil retning ;-)

Innhanka storebror, på rett vei.Nordneset fyr i sikte. Eineste bakke er faktisk opp til fyret.
Friskusmamma, alltid like smilende :-) Den dama elsker å være ute!Fleire små dammer før vi kjem til fyret. Lurer på kva som er oppi dei?Far sjøl fann froskeegg! Og dermed fekk mor lokka lillemann ut av meisa. For froskeegg ville han og sjå!

Akkurat denne klynga med egg, har nok dessverre fått seg et nederlag. Meste av egga har blitt kvite og livlause, frosten hadde kanskje gjordt sitt? :-(
Så mor tok dei opp og viste guttane egga, og dei fekk ta på dei. Bitte små egg!Motivasjon til å gå, finne neste dam, og sjå om der også er froskeegg ;-)
Lillemann i strålende humør! Fått kvilt seg litt i meisa, og hopper no energisk! Legg merke til at føttene faktisk ikkje er i bakken.


Mor går berre og koser seg på tur, denne familien her er en glede å være på tur med. Akkurat møtt dei, men er så lette å komme overens med og er i samme situasjon, små barn og tur :-)

Ved Nordnes fyret går stien videre til Julshamna. Vi tar stopp her, men turen videre skal være like flott som hit.


Er så flott med sånn energi og bølger her på kysten! Mor berre elsker bølgesprut og røff kystlinje.


Fra fyret ser mor og lillemann på bølgene som slår inn, lett fasinerte begge 2.2 gutter som lurer på kor nøkkelen er. Lillemann er glad i hytter, storebror er glad i å finne skatter. Så kvar sin agenda, men begge enige om at det er dumt det er låst ;-)
Far hadde sneket seg unna litt, og gjemt en skatt i området. Lillemann har ikkje vært med på skattejakt før, og var litt nølende. Storebror har gjordt det før, og var så ivrig at han sprang fort avgårde! Litt for fort, og endte forbi skatten.
Men etter litt rettleiing, så fann storebror skatten ned i en kant. Lillemann etter for å sjå kva dette er? Vart spent han også.

Skatten funnet, en boks med seigemenn og marsmellows. Det var berre å finne en plass å spise den. Lillemann surrer rundt, og vil aller helst ake ned. En eldre kar sitter og ser bekymringsfullt på lillemann som er over alt, redd han skal falle ned en plass.

Å stoppe her oppe ved fyret blir for vindfullt. Far stikker for å finne en bedre plass, og det gjor han. Og snart for vi alle etter han.


Far fann en plass som var heilt vindstille. Mor tenker, er det virkelig mulig på denne plassen? Men mor såg ned ifra toppen at vatnet var heilt stille her, men at så vindstille trudde mor ikkje. Perfekt! :-D
Lillemann benytter sjansen til å studere den skatten meir nøye. Ser han tenker og funderer. Skal sjå at han snart er så stor at mor kan lage skattejakt til han og.FruM åpner skatten, og en fornøgd lillemann fekk seg seigemenn! Tok ikkje lange stunden før mor fekk overrekt en smokk, for her skulle seigemannen spises!


Storebror er veldig glad i å klatre! Og han er meget god også! Meget god... far følger med og passer på. Lillemann er også glad i å klatre, men er ikkje så flink som storebror enda. Far tar i et tak med lillemann så han og får være med opp.


Mor kjem etter, og lillemann tar eine enden av steinen, og storebror tar andre. Lillemann sitter stille, opptatt av lyngen som er der.Nede på bakken finner lillemann en ny plante igjen. Botaniker i emning?

Storebror klatrer heile tiden, og er over alt. Lillemann slipper plantene og vil opp igjen.
Denne gongen klatrer storebror heilt opp på toppen uten hjelp! Mor er virkelig imponert over klatreferdighettene til den snart 4 år gamle gutten :)

Lillemann likte fruM veldig godt, og viser henne lyngen han har funnet, og at den har fleire farger.
Inn der forsvant storebror!! Lillemann kikker inn, storebror har krøpet tvers gjennom et hull og over til andre siden. Lillemann er litt for usikker til å krype etter enda. Men gi han et år til, så skal nok sjå lillemann også forsvinne opp berg og inn huler ;-)

Lillemann forsvant over en stein. Meir planter! Og dermed vart han sittande still ei lita stund.

Storebror var meir interessert i å klatre, og far fulgte hakk i hel og passa på. Storebror nåde faktisk toppen, og far lukka han opp så han og fekk plass på toppen. 2 stk meget tøffe karer på toppen! Mor sa det da, og mor sei det igjen: storebror er en super-klatrer!! :-D

Mor er meir glad for lillemann klatrere i litt lavere strøk enda. Han prøver seg på små berg og større stein. Men mor må passe på, for vips så er han og borte!
Mor og lillemann klatrer opp et lite "berg" og sitter og ser utover. Lillemann plukker mose, mor nyter utsikten. Grei fordeling det ;-)


Lille frøkna har no komt ut av ergoselen, og fått seg et teppe på bakken. Ei nydelig lita som fulgte spent med på alt som foregikk.


Lillemann, han var veldig nysgjerrig på den lille babyen på teppet. Turde nesten ikkje ta på anna med et strå. FruM sa at han kunne stryke på kinnet med fingeren, men det turde han ikkje med det samme.
Trur det er en lillemann som er mehet fasinert her! "Mamma, ta med heim?" Nei du lillemann, det er nok ikkje vår baby, og ikkje aktuelt å få baby heller. Du får kose deg med baby no, og når du snart får deg nytt søskenbarn, da får vi heller låne :-)

Lillemann klarer ikkje heilt å gå ifra lille frøkna, forsvinn litt for så å komme tilbake. Forsiktig så tar han fingeren på kinnet.... mor er klar for å ta handa. Lillemann kan være hardhent som vanlige 2 åringer, men det gjelder tydeligvis ikkje for babyer :-)


Stor stas var det at lille frøkna prøvde stadig å rulle seg mot lillemann, og prøvde å ta handa hans. Lillemann sitt hjerte smelta fullstendig for denne frøkna <3Lunsjtid! Dei hadde med pølse på termos og lompe, og lillemann fekk seg ei. Mo måtte faktisk mate lillemann, for han var heilt bortevekk i lille frøkna. Storebror hadde knapt nok tid til å sette seg ned, alt for opptatt med å klatre!
Storebror fant endelig et hull i klatreskjemaet sitt til å komme og spise :-)
Men så var det på og til med klatring igjen. Masse å undersøke enda! Og mor rett bak for å passe på.

Lillemann plukker lyng og mose, vise mor og vi diskuterer farger og om dei stikk eller ikkje. Og så får mor kikka meir på havdønningane som kjem inn også. Ikkje sånt mor ser heime akkurat, så det gjelder å nyte det mens mor kan.
"Ake??" lillemann skal ned. "Neeei!" mor er raskt ute for å ta lillemann før han aker hull i dressen. Så skal mor telle til 3 og lillemann hoppe. Før mor rekk å sei 3, så er lillemann i lufta. Guten har jo ingen hemninger og berre ler!

No må du komme lillemann, vi skal gå, har begynt å regne litt. Lillemann ser berre på mor, og rister på hodet. "Nei takk" svarer han pent og snur seg vekk. Ikkje interessert i å dra enda.


Men omsider så innser lillemann at alle skal dra, og da kjem han og. Heile gjengen samla, klar for heimturen. Er vindfullt her, så mor rekner med lillemann vil opp i meisa om ei stund.


Lillemann har fått øynene opp for all den fine kvite steinen som er på veien. Og en stor kvit satt fast i veien! Krise! Så far hjalp lillemann med å sparke den laus :-) Så fornøgd! Og den måtte mor putte i meisa, ta med heim var beskjeden. Og her heime er den også ;-)Plukke stein..... plukke stein.
Lillemann er så opptatt med å plukke stein, at alle er langt forran! Dermed så spring han, og dett. Litt ba-bu, men så er det å plukke meir stein, og springe igjen, meir ba-bu. Like smilende kvar gong, men å sleppe steinene? Ikkje aktuelt!


Så for at lillemann skal få med seg noen, så viser mor han lomma på dressen. Så dermed vart der noen fulle lommer.


Storebror opp på en kjempe stein! Og far løfter opp lillemann også. Knoll og tott på toppen! Tittit mamma, roper en fornøgd lillemann.
Mor kikker raskt på noen ruiner. Ikkje store greiene, men det er ikkje noe særlig med ruiner her heller.

Da er det berre å runde vikane tilbake til stranda. Storebror synger, og virker fornøgd. Vil helst sitte på skuldrane til far, men går litt inni mellom. Behagelig å sitte der oppe ;-)
Langt der borte ser mor så vidt fyret. Er en veldig fin og barnevennlig tur, så absolutt. Og vært koselig også. Nesten synd at det nesten er over. Litt dumt med den kalde vinden, men den la ikkje noen demper på turgleden :)

Men bak i meisa var det en lillemann som var fullstendig utslitt. Han holdt ikkje ut heile veien tilbake. Lunt og godt inni regntrekket, ingen vind og gyngene meis. Var en tidlig morgen for lillemann, og hatt masse å gjordt på og full leik heile tiden. Ikkje rart han er sliten...


Tilbake på den flotte stranda, men mor har teltet heilt på andre enden. Det blir å pakke siste rest med en sovende lillemann. Kan bli ei utfordring, men går vel det også ;-)
Masse fotspor i sanden fra mennesker, men dei mest interresante er spora ifra fuglane.

Mens storebror graver med spade i sanden, tar far seg en liten surretur på stranda.Det har blitt en del meir fjøre siden vi var her istad, og far fann seg en stein å steig oppå. Det som da skjedde, var vel ikkje akkurat planlagt.... men plutselig så steig vannivået, og far vart stranda utpå steinen. Kva no far?? :-D bølgene slo inn, mannen vart stående på steinen. Så sank vatnet litt, og han tok smilende sats og kom seg tilbake til stranda.

Mor får komme seg bort til teltet og pakke sammen. Kan bli ei utfordring med en sovende lillemann, om han fortsetter å sove om eg setter han ned?Berre å pakke sammen leiren vår. Er en drømmeplass å ha teltplass her, hadde berre den vinden ikkje vært. Men vi fekk no en fin dag idag da, og fekk sett oss litt rundt på denne flotte plassen. Og lillemann har fått gravd masse i sanden også. FruM er med oss for å hjelpe å pakke og bære. Snill dame ho der, ei mor virkelig liker og kjem godt overns med. Praten på oss to gikk jamnt heile turen ;)
Etter å ha bært underlag, poser, sekk, så var det teltet til slutt. Lillemann våkna, meisa stod jo still sånn plutselig. For å spare tid og det blåste litt, klappa mor berre sammen teltet, og fruM bar det som en drage et stykke.


Greitt med stor bil og alle setene lagt ned, berre å stappe heile teltet med stengene fremdeles inni. Og en lillemann som var blid og klar for noen timers lang heimtur. Litt vemodig å sei farvel til familien, en tur gikk så fort! Men mor er sikker på at det ikkje er siste gong vi møtes, så ikkje en farvel, men på gjensyn ;))
2 kommentarer:

  1. Så koselig å lese din versjon av turen også, sååå mange fine bilder og du er så flink til å skrive! Det var super koselig treffe dere, lillemann er en skikkelig sjarmør av en turgutt og du tøff supermamma som tar han med på så mange fine turer. Veldig smigret over at dere tok turen til Farstad for å treffe oss, og tilogmed sov i teltpå den forblåste stranden i sludd, regn og snøvær. Hehe, det vil jeg nok aldri glemme nei :) Vi kommer helt sikkert til å treffes på tur igjen, og vil gleder oss. Stor klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for den da <3 veit du, å treffe dokke var verdt alle mila og fergene, og den uforglemmelige natta :-D hadde gjordt det igjen! Glatt! Og man får ikkje meir eventyr og utforske nye ting enn om man ikkje hopper i det ukjente av og til. Pluss at du har gjordt inntrykk på meg via bloggen din, så når du spurte om vi kom opp for å hilse på, så var eg ikkje i tvil <3 gla det klaffa så vi fekk gått ss en tur igjen. Og kjem dokke opp over igjen og det passer sånn, så kjem vi en gong til vi :)) Kjempe stor klem til deg og dine

      Slett