tirsdag 29. april 2014

Drømmen om telting på Alnes, Alnesfyret og Giskesandbading


Mor var med lillemann på Alnes og gikk opp på Storhornet, og gikk rundt den turen der. En plass mor virkelig elsker! Mor har vært der 3 gonger no på tur, men mor har drømt om å telte på Alnesstranda lenge. Ikkje berre berre når et er et godt stykke unna, og at det er ute ved havet og dermed en del meir vind. Heller ikkje enkelt å sitte heime og tippe kva vind som er der ute. Og stole på yr.no, er berre å glemme! Men har vært en periode med strålende vær no, og lite vind. Så fredag vart det planlagt med søstern og mor, at lørdag ettermiddag skulle vi dra ut og telte der! Jippi!!! Endelig såg det ut til at mor skulle få telte der ute!! :-D
Kjempe bonus er at syste på 13år ville være med, pluss frøkenH, søsterns datter også ville. Med litt planlegging så fekk vi mormor til å komme etter også! Og mor har lovt å oppfylle syste sin drøm, bade på Alnes sandstranda igjen.
Og for ei overnatting det vart! Telt, bål, grilling, leik, Alnesfyret for kake og is, pluss opp i fyrtårnet. Avslutta en solfyllt dag med tur på Giske og sandstranda der. Syste fekk bade og heile gjengen var uti vatnet, inkludert lillemann som var mest uti og kvitra og strålte om kapp med sola :)
Framme ved Alnes, og stranda der. Kikker ned etter egnet teltplass. Unngå dyrka mark osv. Men berre tanken på å være her, etter å hatt så lyst til å telte her lenge, den var berre himla god!! :-D


Lillemann er raskt ute, og sjekker graset for blomster og andre spennende ting.levende liv på vei opp mellom vissent og dødt liv. Livets sirkel .Og tenk 2 dager tidligere var mor der oppe på tur med lillemann i meisa på vei til Storhornet!


Første stopp på lillemann, er posen med sandleiker og finne seg en fin sandflekk :)Blir noen turer opp og ned ifra bilane, for så å sette opp telta. Lillemann er veldig klar for å komme seg inn i teltet!


Med sånn nydelig sol uti havgapet, så kan en ikkje anna enn å smile over å være her :)

Sette opp siste teltet, der jentene skal ligge. Lite billigtelt som er syste sitt, sånn sommertelt.
Etter soveposer og underlag er på plass, var lillemann veldig rask inn, med et stort smil om munnen, og heiv seg på soveposen sin :-D


Tittei! Jentene innlosjerer seg, og snart er alt vi ser av dei, 2 par sko utenfor teltet.

Sånn! Da er alle telt oppe, berre å få inn siste tingene. Nattens soveplass <3


Og lillemann? Han har virkelig funnet plassen sin og berre koser seg :)


Alnes er en plass som mor har virkelig falt for. Noe her ute som har fanget mitt hjerte på en måte. Klarer ikkje beskrive det...
Halloooooo! Et hode stikker inn til jentene, og gledesrop høres....Mormor kom!!! :-D :-D ho fekk beskjed at her var plass til ho i et telt, mat har vi nok av, trengte berre seg sjøl og sovepose om ho ville. Etter sjukehusbesøk for å hilse på sitt nyfødde barnebarn (jepp, mor har blitt tante igjen!!!) så kom mormor ut for å være ilag med oss. Så glad for å være her, og vi andre glade for å ha ho her <3Og med første ledig anledning, så er mor og mormor ned til berga for å sjå nærmere på bølgene, høre på bølgebruset, og berre nyte sola ute i horisonten. Er berre heilt fantastisk her....


Lillemann følger enten etter noen, eller er i sanden og leiker. Opptatt liten kar!Mens mormor innkvarterer seg, er jentene så greie at dei tar med seg en lykkelig lillemann på tur bortover stranda, mens mor starter opp bålet og gjer klar for mat. Er fleire med tomme mager her :-S
Mor har med 2 nett med ved, og inni ei sprekke mellom to store steiner, lager mor til bålet. I le for vinden for sikkerhets skyld.

Kremt... tydelig at bak den sprekka der bålet er, er ei lita flygemaurtue. I det røyken kjem, kravler det opp utallige flygemaur som stikker avgårde, lett røykforgifta... beklager den der flygemaur!Og når bålet er i god fyr, da er det mat! Alle samles, temmelig sultne heile gjengen. Bortsett fra lillemann, spiser lite for tiden, og mor sliter med å få opp matlysten hans.


Lillemann vil heller leike i sanden han, meir kjekt det enn mat. Sanden her er ikkje heilt finkorna, men meir fin skjelsand. I alle fall akkurat her vi har slått leir. men perfekt leikesand for gravetraktoren!Noe vi er flinke på, grille pølser! :-D


Og så er vi flinke til å spise dei også ;-)

Lillemann? Har du tid til å spise litt? Lillemann er meir opptatt av å klatre på berga og steinane, enn å grille ei pølse. Det er tydelig at han også liker seg her ute.

Vel, han tok seg en pust i bakken og satte seg i stolen sin. Kor mange sekund vil han sitte der tru??
Trur det tok under minuttet, så var han på beina igjen, med mor i helane i et forsøk på å få i han litt meir mat.

Sola blir veldig nøye fulgt med på der den sakte siger ned for å legge seg. Mor har tenkt tanken utallige ganger om korleis det vil være å ligge her og faktisk ikkje måtte dra heim idet sola tar natta, men overvære heile seansen. Og no skal mor faktisk bli! Rart mor smiler? Nei! ;-)En tur inn i teltet, titter ut, og Ta da!! Sola myser inn i teltet til meg, akkurat slik som mor håpte å få sett den en dag her ute.


Er mormor fornøgd eller?? Nytt barnebarn og telttur ilag med sine døtrer og barnebarn, mormor som er så glad i å sove ute :)

Jentene funnet seg sin plass på steinen, med all slags mat til rådighet.

Søstern fornøgd med å tilbringe helga ute, telte og grille ute i havgapet.Kakaotid!! Mor finner fram kjelen sin, og setter på vatn...


Syste og frøkenH er rundt om på berga, hopper, klatrer og nyter å sjå på havet. Lillemann følger etter så godt han kan, og berre elsker syste si! Vil følge ho overalt! <3

Sola er på vei i seng, og syste kysser den lett god natt.


Litt god natt øvelse på syste gjer ingen skade ;)Mor sitter og berre ser på jentene som hopper rundt og leiker i solens skygge, tar seg et pølsebrød med meksikanske kjøttboller, og puster ut i 3 min, før lillemann må hankes inn, igjen.

Mors 2 vakre jenter <3 <3 så godt å være mor og tante til desse 2 her.


Og at mi kjære vil være med på telttur, og faktisk tilbringe tid ilag, er noe som alltid vil ligge i hjertet til mor.
Glad i deg jenta mi <3


Kremt... lillemann han følger som sagt etter dei to jentene over alt! Og så må han løftes ned, løftes opp, leikest med. Kan sjå litt tule ut, så mor snur seg vekk iblant.

"Fly! Dæææ!" Lillemann følger med alle flyene som kjem inn for landing, for dei er så nært! Og så blir dei så store at lillemann faktisk se fargene og vinduene! Har sine fordeler for en liten å være så nært flyplassen :)
Av og til så drar jentene heilt ned til vannkanten, til bølgene, og dit kan ikkje lillemann dra etter, samme kor lyst han har. Små føtter kjem seg ikkje fort nok etter, og for store berg og steiner. men jentene må få ha litt tid for seg sjøl også, om enn en 2 åring ikkje heilt skjønner det.

Virkelig flott <3 sukk...............Solnedgang over teltplassen er i emning.


Og så fekk vi veldig koselig besøk i fjøra! FrøkenH sin pappa og gravide hyggelige stemor, kom for å hilse på. Vedlig hyggelig og møte dei her, og siden stemora er herifra, så fekk vi mange gode tips :)

Seint på kveld og en lillemann begynner å bli veldig trøtt. Henter voksiposen for litt kos <3Mors hjerteknuser <3
Trekke oss litt vekk for å nyte bølgene og solnedgangen. Syste dett på en måte vekk når ho sitt sånn aleine.

Til og med lillemann stopper opp for å kikke....
Ooops! Inni mellom så kjem der noen større bølger, og kjem litt brått på syste. På tide å hoppe tilbake på berga ;)


Lillemann!! Ikkje hopp i den dammen der! Den er litt for djup for støvlane dine..... for seint......

Trøtt liten? Bad om å få legge seg faktisk. Men ikkje meir enn at han ligg og syng ei stund for seg sjøl :)

Mor tilbake ei lita stund til dei besøkende, før både dei og vi skal ta natta. Jentene har faktisk gått og tatt kvelden dei og, men praten gikk livlig den, for det kom jamn lyd ut fra det teltet der ;)


Natten er over oss, sola er borte, stilt rundt oss og den freden mor håpte på å oppleve, den ligg no her. Magisk!!Inni teltet ligg lillemann og søv godt. Har laga seg reir over halve teltet, så mor rett og slett måtte prøve å samle sammen kosedyner, bamser og soveposer og få lagt han godt til rette.

God natt lillemann <3

Lillemann våkna kun en gong denne natta, heilt fantastisk! Hører mormor og søstern ligg og prater i naboteltet, klokka er faktisk 8 om morgonen! Lillemann da! Og du søv enda?? :-D


Lillemann kikker bort på mor, knip att øynene, og vil liksom ikkje ta morgen.

Kva er det mor les på tru? Lillemann rapper mors sudokublad og legg seg godt til rette. Trur det er en liten kar som kunne blitt godt vant med teltlivet ;)
"En sniel mamma!" mor viser lillemann en liten gjest som er på yttersiden av innerteltet. Mor har lagt og sett på den komme krypende ganske så fort opp. "Stili!!" roper lillemann (ord lært av syste). Så kjem lillemann på at den er klissete under. "Ta på? Æsj...." Lillemann husker at mor har fortalt lillemann at snielen er klissete under.


Mor tar på undersiden av snielen og forklarer at det er telt mellom, så ikkje klissete. Og da vil selvfølgelig lillemann også ta på! 3. forsøk på å ta på snielen, endte litt vel hardt, så snielen flaug som et prosjektil mellom teltdukane :)
Mor kikker ut av teltet sånn bitte litt. Heilt greitt å våkne opp til en sånn herlig morgen! :-DOg med det samme mor har kikka ut, kom syste inn! Lillemann er så glad kvar gong syste kjem, for ho er så gøy!
Etter litt morgenstell, så er lillemann i full fart på vei ut, med leikenettet sitt på slep. Sanden, her kjem lillemann!!


For en gang skyld er været bedre enn yr.no har meldt, og det er en perfekt da for strandhogg. Syste og lillemann på vei til stranda.


Og syste forsvinn ned til bølgene.... skjønner ho godt, bølger har en egen magi, nesten hypnotiserende.


God morgen frøkenH <3


Planen for dagen er å fyre opp frokost bål, og ta en tur opp i Anes fyrtårn, is, kake og kaffi. Men der åpner det ikkje før kl 12, så da tar vi en tur langs berga for å sjekke ut ruinane etter tyskerane. Syste vil lage frokost bålet, og selvfølgelig skal ho få lov til det!En vakker dag som er perfekt til å tilbringe på Alnes :-DRetning Lesten der oppe. En dag vil mor gå rundt heile oppå der, en dag....
Og med morgensola, så får våte telt litt etterlengta tørke. Tralla la la, mor er på telttur på Alnes! :-D

Syste har fått fyr i bålet, og det er berre å få samla toppene til frokost :) Lillemann passer på, skal vel bli en båltenner han også med tiden.
Lillemann er rask til å forsvinne på berga "sine" som har blitt hans klatreplass.
Frokost!! :-D Pølse og mors kjele med vatn, klar for morgenkaffi-toddy-kakao.
Beste kjøkkenkroken som finst! Uten vegger ;)
Mor fekk sansen for dei spanske kjøttbollane, mens syste syns dei vart for sterke. Starte morgonen med god smak, er en god start!Lillemann, den store lille utegutten til mor! Veit å kose seg i stolen sin :)


Kakao eller toddy? Lillemann er ikkje rask å bestemme seg, tar evigheter før mor får halt ut et svar. Nesten som å prøve å få et svar ifra en kommuneetat :-S

Valget vart vunnet av: Kakao!! :)

Jentene forsvant igjen ned til bølgene, litt aleinetid. Lillemann står att litt trist, men han kan ikkje henge på dei heile tiden heller, dei må få være litt aleine også. Ellers blir dei jo lei, og da har dei det ikkje så kjekt, og kanskje ikkje vil være med neste gong.

Men lillemann fann seg en annen turvenn, tanta si! Ho tok han med en tur bortover stranda for å leite etter skjell og sånt spennende som stranda kunne by på. Fornøgd lillemann som kom tilbake i alle fall :)
Søstern verngte lommer og tømte hender. Vart masse i bøtta! Lillemann stolt over å ha funnet så masse skjell og kukkeurer! Og han hadde imponert tanta si med å vite navn på både blåskjell, kukkelur og vanlige skjell. Liten luring som veit å imponere damene med kunnskap ;) Sjarmtrollet <3Så finner mor noe i bøtta som mor drar kjensel på! Dette har mor sett en gang før! Da mor og lillemann var på Farstad og møtte en familie mor hadde blitt kjent med via blogg. De fann oss en akkurat sånn som desse to, men masse større. Mor fann ikkje ut kva det var, anna enn at far i familien meinte det kunne være fra en blekksprut. Mor gjorde det enkelt: tok bilde, skreiv mail, og sendte den til Atlanterhavsparken, akvariet her i Ålesund. Og der fekk mor faktisk svar! :-D
For den som ikkje kan noe om dette skallet, her er litt fakta :-D
Er et innvendig skall til en sepia blekksprut. Skallet fungere som oppdriftsmekanisme slik at blekkspruten held seg flytende på samme nivå uten å bruke for masse energi på det. Den dør, synk, blir fortært, og skallet flyter opp. Så tar strømmene den og fører den iland en plass. Den har en sørligere utbredelse enn Norge, men kan av og til forekomme heilt lengst sør i Norge. Skallet vart/blir brukt i fuglebur som fuglene kan kvesse nebbet sitt på.
Mor elsker å lære noke nytt!! Derfor mor syns det er så spennende å leit i fjøra også, nye ting kan dukke opp! Og i skogen og studere småting. Du veit aldri kva du kan oppdage ;)

Lillemann ville no heller tegne i sanden, og prater i vei om kva han tegner. Ikkje at mor skjønner heilt tolkningen, men fri kunst, er fri kunst.
Mors kjele.... ser litt herja ut :-S fått seg litt hard medfart i bålene. Lite flink til å lage stativ, men heller sette kjelen halvveis inn i bålet. Hadde plastikkhandtak på, smalta vekk første bruk og der var en rund knott på lokket. Høgt elsket på tur, og masse brukt.


Lillemann har funnet ut at den stolen sin er ganske så mobil. Drar den etter seg dit han vil. Først liten matbit hos søstern.

Så drar han den til bålet, for så å dra den til mormor. Kjekt å være mobil sånn! Får med seg litt over alt ;)Kremt, når lillemann er borte fra stolen.......den stolen passer også til mor. Henslengt i stolen med søstern på knærna i sanden. Store barn leker best!! :-D
Ok, kvalme alarm!! Syste griller seg marsmellows og dynker dei i sjokoladesaus! Virkelig søtbombe.... 1 er meir enn nok for mor, men syste griller og griller. Ok, mor snur seg vekk.
Lillemann er sliten. Tar på å være en aktiv utegutt som dette her. Mor henter posen, og lillemann tar seg en liten rast i posen for kos <3


Det er pakketid av telt. Og mens vi pakker og bærer i bilene, så kjem to karer med fleire sauer inn i gjerdet rett ovenfor telta. Mor er raskt opp med lillemann så han får kikke på dei, og mor slår av en hyggelig prat med to litt eldre karer. Dei hadde sett lille leiren vår, og fortalte om da noen hadde slått leir inn mellom trærna midt inne i gjerdet. Etter dei låg det att mange tomflasker. Mor forklarte kven vi er, 3 generasjoner på tur, og lovte at vi ikkje legg att et lite rusk engang. Og at mor faktisk i samarbeid med lillemann har plukka masse glasskår, og tatt med for å kaste. Vi låg dessuten ned i elveleiet når det regner, så litt vått var der, så låg ikkje på noe mark sånn egentlig. Karene var hyggelige og ønsket oss på gjensyn :)

Mor har fått fleire spørsmål om kva mor pakker med seg på telttur. Og da må mor berre få tilføye at mor er nybegynner med teltturer, lillemann har no 14 utenetter, men mor har ei kladdliste liggende, som endrer seg litt etter årstidene. Men etter spørsmål på den lista, her er den. Ser glemt å føre opp at en ekstrasmokk ligg alltid i meisa, krise om mister smokken og natta kjem :-S

Alt er pakka ned, og Alnes fyr er ikkje åpent enda. Så vi tar oss en tur denne retninga her, som er en god sti som mange går. Syste har ikkje lyst på noen tur, og er dessuten trøtt. Tar på å være skravlete utover natta ;) så ho blir att i bilen.
Lillemann er også meget trøtt, og mor får han etter litt om og men, oppi meisa. Han treng en kvil. Men da mor fortel vi skal sjå om vi finn sporet til toget, da våkner han til. FrøkenH fortel her skal være rester etter togskinner, og det vil lillemann finne!Passerer grinda, og der ligg en masse stein og murrester etter at tyskerene har vært her.
Ikkje masse att her nede, vanskelig å forestille seg kva som egentlig har stått her. Ser oppi siden at der er meir. ;en dit skal ikkje vi.FrøkenH har vært litt uheldig og vrikka foten litt. Halter, men vil være med. Setter litt ned tempoet, for ho har vært her ilag med sin far og stemor, og ville vise oss plassen. men et godt stykke inn stien, gir ho seg og rusler tilbake til bilen for å kvile kneet. Ikkje berre berre å ha et laust ledd heller, svikter fort og får vondt :(


Mor veit at her skal være ei Huldrehole her, lest om den, så vi er på utkikk. Er det der oppe tru? Såg meir lovende nede ifra, men ved nærmere sjekk så var det ingen hule. Bomtur.

Så vi vandrer videre i et håp om å finne hula og meir togskinner til lillemann. Han jakter no på hula også, for der bor toget!


Men et godt stykke inn, der dukka dukka dette skiltet opp. Så det er her den er! Kikker oss rundt, men ser den ikkje. Et meir lokalkjent par dukker opp og peiker ut retninga, omtrent rett fram bak skiltet.Og bak en steinkant, dukker Huldrehola opp! :-) "Toget sitt!" roper lillemann, og er ganske så sikker på at der inne kjem toget!


Mormor først opp til hula. Spennende med nye plasser og nye ting!
Mens mor og mormor står ved kanten inn, kjem søstern også opp.

Spesielt her oppe. Store steiner som ser ut som dei berre så vidt henger der oppe. Svære kjemper som mor virkelig håper henger stille mens vi er her.... men for en tøff plass! :)
En kikk rett opp der mor står på forrige bildet. ganske så rått parti dette her!Vi skal ned den nederste hula der. Den skal visstnok gå ned mot sjøen. Den øverste skal visstnok gå ganske så langt inn fjellet.

ngen plass til bæremeis her, så ut med lillemann og bære og leie han ned. Vi stopper ved kanten, og har alt for dårlig lykt. Mor ser berre at det er gjørmete å gå lengre ned enn oss er no, og har for dårlig lykt med. Lyktene ligg att  bilen :( Ingen plass for lillemann dette her, og ikkje rette klær når det er så vått som no.

Lillemann syns det er spennende! Ikkje tenkt tanken skummelt enda, og er berre nysgjerrig, sånn som resten av oss. Berre å gå ut igjen.
Trollsk å sjå ut av hula og taggene fjellet har her. Har ikkje særlig sånt i innlandet der mor bor :( mor syns huler er spennende!Utsikta ut av hula. Rett mot Runde og Lenøy uti havgapet.
Mormor, lillemann og søstern på vei ut. Snart få lillemann oppi meisa igjen og komme oss tilbake til bilane og stikke på Alnes fyret :)
Og ja. lillemann fann ingen tog, han er sikker på dei var lengre inne og på tur! Tunneler er lange veit han.


Rett nedenfor hula er det laga til en plass, slags grillplass og teltplass. Heilt sikkert veldig fint å sitte en kveld med familie og venner en matttur. Og så rekner mor med at det var her Lene telta en gang ;) Hei Lene! :-D

Litt spesiell steinart her, litt meir hylleaktig ennn heime. Reine kunstparken!Er ikkje så langt unna fyret og stranda. Stien her går rundt heile fjellet, og ender opp på Gjuv. Ifølge frøkenH si stemor, så er det en tur som skulen går når elevene går i 8. klasse.
Er du her ute på tur, så er kan mor anbefale å ta med barna her på gåtur. veldig lett terreng, omtrent flatt og barnevennlig. Traff fleire familier på tur her idag. Både på stien for tur, og i fjøra for tur.

Mormor koser seg på tur. Er glad ho heiv seg med oss i siste liten og berre kom. Ho er den som virkelig kser seg over å være ute!


Nesten tilbake, og mor ser på det som en gang var en kanonstilling. Fint lite att her på Alnes, i forhold til på Molnes. De står heile bunkerse att. Her er berre småtteri som flater, steinete og stålrester.

Tilbake til bilane kjører vi til Alnes fyr, og parkere på tillaga parkeringsplassen der. Dette er en turistplass, men en veldig fin plass. Samla går vi opp, jentene også, for dei og vil opp i toppen av fyret, og ha kake og is :)


Inne er det koselig med bord og stoler, og en gammel stil.Så selger dei si spesialkake her, den rosa har hemmelig oppskrift også, spesielt for fyret. Du får is, kaffi, brus, sjokoladekake, spesialkaka og veksler mellom svele og vaffler. 1 stykke av kvar kake takk :-P
Benker ute, og far og stemor til frøkenH kom idag også for å tilbringe litt tid ilag med oss. Kjempe hyggelig at dei ville komme idag og! :-D Ikkje akkurat vanlig på telttur å sitte sånn, men så er ikkje Alnes en heilt vanlig plass heller ;)Fornøgd no lillemann?? ;)


Fra der mor sitt, ser mor rett opp til Storehornet. Ser kor går opp, bort til Johan Skytt steinen, heilt til venstre og så så gå opp første topp, så siste topp som er Storehornet på 497moh. Alnesvatnet 245moh ligg på flat midt på fjellet.

Ferdig å spise, og heile gjengen innkludert besøket vårt, skal opp i tårnet. betalte samtidig med maten, 10kr barn, 20kr for voksne. Døra opp til toppen er låst, så hente ei betjening for å slippe oss inn etter avtale.Bratte trapper venter oss. Endelig skulle vi opp! Mor har vært på Alnes fleire gonger, men aldri vært opp pga ikkje rekt åpningstidene. Klar, ferdig, gå!! Jentene forsvinn entusiastisk opp trappene.Mellom etasjene finner du utstillinger om Alnes fyr si historie, litt glimt fra lokale fisker og landbrukhistorie, pluss kunstutstiling av Ørnulf Opdahl.

Søstern på vei opp!
Mor og lillemann på vei opp.... mange trappetrinn! Lillemann ga opp å telle dei, kom til 10, 12 og stoppa opp.

Oppe! FrøkenH bar lillemann siste stykket, og lillemann er henrykt over å være så høgt opp i lufta! Med altan også! Ser rett ned til stranda, heilt til venstre der låg vi.Pluss se ut dit vi gikk tur, heilt ytterst.
Virkelig havutsikt!

Heile fjellet på Godøya ,ed husa på Alnes i forgrunn


Fyrlykta som mor kikka på i natt :)Inni gangen en plass i tårnet, hang dette skiltet om sjølve fyret.


Nedtur fra en opptur, som egentlig fremdeles er en opptur om du skjønner? ;)
Vil du lese litt meir om fyret, eller vi hit, så er desse 2 siene greie:
http://www.alnesfyr.no/
http://www.alnes.net/no/fyr.shtmlUte igjen var det å ta farvel med besøket vårt, og lillemann fekk plukka noen tusenfryd denne gongen også. Og så fekk vi tips om den snadstranda på Giske som kunne passe best no for oss å stoppe på, på vei heim. Kjekt med lokale hyggelige folk som kan fortelle oss et og anna, med gode tips. Tusen takk du stemor for flott tips! :-D Håper å teffe deg en annen gong også ;)

Sanden på Giske... en av dei i alle fall! Der er mange! Men denne virka lunere idag enn andre, og tipset pga vindretninga var fullstendig korrekt :)


Ok det er fremdeles april, men vindstille og er varmt ute. Vatnet ikkje så sommervarmt enda, men det store smilet på lillemann da mor tok av strømpebuksa, og han kjente sand mellom tærna for første gong, det var ubetalelig!! Et smil og et gledeshyl, og ei springing i full fart på tå, var verdt gull! <3 og et smil som liksom sa, "får eg virkelig lov til å gå uti vatnet? Tuller du no?"
"Kaldt!!" roper lillemann etter å ha tatt sine første steg uti havet. Smilende om kapp med sola, springe inn på land overlykkelig, snur og spring ut igjen.
Og ei lykkelig syste som lenge har ønska seg ut her for å bade, syns det er kjekt med lillemann som viser seg å være like glad i å bade som ho :-DSyste har på badeklær, det har ikkje lillemann, så her må mor passe på at lillemann ikkje stuper etter syste! og dei to springer rundt og plasker, roper og koser seg masse!
Lillemann er så lykkelig at alle berre smiler og ler etter kvart som han hopper rundt, plasker og hyler. Han er som en latterboks på bærtur med verdens største smil! Mor ser han har det kjempe gøy, men mor går heile tiden og tenker på den falske kruppen han er ferdig med for denne gong, redd for den skal komme tilbake. Men i dag hadde det nesten vært barnemisshandling å nekta han å springe sånn.


Mormor som er badenymfe nr1, er litt fortvila over at ho ikkje har med badedrakta si! Ho er så badesjuk at det er rett før ho berre stuper i det fullt påkledd. Men uten skifte... langt heim, og sitte i berre ulla på ferga kan vel bli litt rart. Men ho sverga på at den badedrakta skulle ligge fast i bilen heretter.Lillemann i svevet!!! han er faktisk ikkje ned  bakken i enkelte gledeshopp! FrøkenH følge pent etter og passer på, vasser ilag med han og er så kjekk å ha med.


Samtlige 6 er uti vatnet og vasser, her mor, søstern og lillemann uti for litt plasking. Mor bader for en gang skuld ikkje! :-S mor som er vintebaderen overlater bading til syste denne dagen.
Dagens lykkeligste <3 <3
Når mormor etterlate seg sine crocs, ja da må ho rekne med at dei tar seg en tur ;)

Søstern fått på seg klær igjen, og har laga klart 2 fat med frukt for litt snadder spising :)

Og når det gjelder frukt, så spiser faktisk lillemann litt! Matlysten er fremdeles på ferie, men frukt går absolutt inn. Så da er valget lillemann, spise frukt, elle bade meir?


Litt frukt, litt klatring, meir frukt og så meir springing og bading. Et lite problem med å være så liten og gjerne vil, for når andre spring i full fart ut i  sjøen og roper og hyler, så vil han og! Og på han rekker vatnet fort opp til bleien og bodyen hans, og vi skifter på å stoppe han ifra å bli fullstendig våt. Men uti ilag med søstern, kikka han på vatnet: "Svømme??" hvorpå søstern svarte "Ja" og han tolka at an fekk lov, og hoppa opp for å ta et mageplask! Søstern fekk tatt han lettere sjokkert i lufta, før han tok heile plasket. Søstern trudde han meinte at syste skule svømme, for det var det ho gjor, men lillemann ville svømme sjøl! Best å få han inn på land...


Lillemann? Skal du ikkje varme deg litt no? 2 minutt i handduken, så spretter han opp fra fanget, hyler springende og er uti igjen. Sukk... det vokser vel svømmehud mellom tærna snart....

Mor og lillemann i sanden <3Og det syste gjer, det gjer lillemann også. Sand på hendene lille gull?? Fullstendig grå i sand. Skal bli noe å få av dette her med vatnet på flaska, og så inn i nystøvsuga bil :-S
Men kva gjer man ikkje for lykkelige barn??Lillemann, no må du komme, vi skal heim. Lillemann???  Selektiv hørsel. Ikkje før ei motvillig syste som kunne vært her heile dagen gikk, da kom han og. Veldig sliten, veldig klar for kosedyna og bilsetet sitt. Ikkje populært å kle av alt, var vått og skylle i vatnet ifra teltturen. Men det har vært litt av en tur dette her! Mest fantastiske telttur om tenkes kan! Ligge ved ei sandstrand og sove og våkne til, bølgesus, solnedgang, grilling 2 gonger, leik, morro, tur, Alnes fyr og kake og is, besøk og tur på sandstranda og bade. Lillemann har vært sånn en sprudle at mor ikkje har opplevd maken noensinne! Han har virkelig kosa seg masse, men det har vi andre osgå. Alle var glade og fornøgde, enige om at en sånn tur kunne vi virkelig gjere oppatt en dag, men da med lengre tid på stranda. Selvfølgelig så kjenner mor at man blir sliten av et sånt aktivitetsnivå, men du store kor kjekt, og det er verdt kvart et sekund! Tusen tak alle sammen for ei virkelig fantastisk helg! Vært heilt supert <3
6 kommentarer:

 1. Det var et herlig innlegg!! Lillemann er så heldig som har ei slik mamma:)) Og det var fantastisk å se Alnes og omegn fra dine øyne! Den Huldrehulen viste jeg faktisk ikke om:)))

  Turklem:)))

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Jill ♥ kjekt å høre :)) for deg som er der så ofte så må det være litt rart fra en annen vinkel. Men kjekt å kunne gi deg nye ting med plassen også, berre ha på deg klær til å bli skitten i, og ei god lykt. Spennende den Huldrehola! Lilleman har ei mot som er uteglad, og heldigvis så trivst han og ute, og håpe at han ser tilbake med gode minner denne tiden :)
   Håper å treffe deg neste gong eg er i området ;))

   Slett
 2. For en fantastisk tur, heeeeeldige lillemann og resten av følget :) Godt selskap, god mat, solnedgang, teltliv, strandlek, huleutforskning, vassing m.m - ja dere vet å kose dere. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi begynner å få litt dreisen på det med å telte no og finne på ting i området. Men Alnes er en plass vi hadde mange muligheter også, og visste om en del vi kunne gjere. Lillemann prater enda om turen! Telt, bade, fyrtårnet, is og bål. Han hadde virkelig ei max helg! :))
   Håper dokke får ei fin uke der nede :)) Klem <3

   Slett
 3. Så bra at de fekk ein slik flott kveld og dag på Alnes! Du hadde heilt rett med tanke på teltplass ja.. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. :-D Tenkte på deg Lene, så absolutt! Og Alnes, vart ikkje mindre glad i plassen etter denne opplevelsen ;-)

   Slett