torsdag 3. april 2014

Endelig overnatting på Løvollsetra!!


No har det tatt sin tid fra mor fekk løyve til å bruke selet, til mor no endelig skal overnatte der. Frost, sterk vind, gjenfrossen bekk, uttørka bekk, regn osv osv. Etter å ha vært der og rydda ut, halvveis vaska ned, tur opp med ting, så kom endelig dagen der mor og lillemann skulle faktisk teste ei overnatting der :)))) Onsdag er fridag (ja da pensjon bla bla bla) men livet skal nytes, og mor tar ri for å nyte utelivet og være ilag med lillemann. No skulle selet nytes ilag med lillemann, mens andre er på jobb. Ha!! Ingen hadde anledning til å bli med, der er vel plass til 3stk der, men søstern ville bli med opp til selet, for ho har ikkje vært de før, trur ho.
så meisa pakka, soveposa klar, inn til Løvoll og parkere bilane.
Søstern i crocs for anledningen, etter for mykje skigåing og riktig flotte gnagesår :-S


Veien opp er fremdeles snølagt, har smelta i mors og sambo sine gamle spor, men mor er litt i tvil om søstern kjem seg heilt opp i crocs da, eventuelt må snu.... vil vise seg. Men mor er glad ho er med, alltid kjekt med selskap. Bak ser du Høgenakken på 334moh, og bak der ligg også Klokksætra.Ei lita stund til men så forsvinn utsikta til et av mors landemerke på tur, Trolltinden 1170moh og Ytstetinden 1162moh på Ørskogfjellet, som ilag danner et bitt etter et troll.
Med mor og lillemann sine soveposer dinglande, trakker søstern i vei, prøver å unngå å bli våt på beina. Heldigvis er snøen så fast og sporet hardtrakka, så sig ikkje gjennom.

Kveld no, ca kl18.30 og sola er på vei ned dei høge fjella her. Nydelig når snøen skinner sånn i solskinnet :)

Mor merker lillemann er større og veks, så tempo er ikkje all verden. Så glad mor slepp dei kiloane ekstra med soveposane oppover. Heim att er det ikkje noe problem.Siste bit før ta av til sætra. Store grana rett fram, der stopper veien. Remerhornet/Rømerhornet 866moh rett fram.


Søstern har en piercing i øyenbrynet, og lillemann peiker på den: "Au au..." Søstern drar i den og tuller med lillemann.
Skeptisk lillemann over den au-au til tanta, men til slutt så prater han non stop om den piercingen og vil sjå at ho drar i den :) Mor følger med han og må smile litt også, for han kjem til slutt med "Tante au-au, sjukebil doktor."

Komt til enden av veien, og ser skjulet. Da er vi nesten framme! :)

Søstern trudde ho kanskje hadde vært her før, men det selet der har ho ikkje sett før, så ny plass for henne i bygda vår! Løvollsætra, kryss av! :)Inne på selet, mor fyrer opp, og søstern tar fram toddyen sin, og lillemann får smake :) Ho har med seg kjeks og litt seigemanner også.
Mens søstern og lillemann styrer på inne, går mor ut for å vaske steikepanna, og hente vatn i bekken. Treng vatn til toddy, kakao og tannpuss. Steikepanna er til frokosten i morgen ;)

Og når mor går forbi selet, med panner på slep, så kan mor ikkje anna enn å smile heller! :-D og vil du sjå kva mor såg i det no skitne vinduet?? Jo................
............... Tada!! 2 stk flatklemde naser i vinduet, og 2 store smil!! :-D Rart mor stoppa opp og ler?! Vinduet er no full i nase-merker og trutmunn merker full i seigemann kliss. No bærer i alle fall selet preg av å være i bruk! ;)Alle ute en tur, og røyk i pipa gir klart signal om at, no er vi her!


Nesten slokna i ovenen, og søstern leiker fyrbøter i den lille, men kjekke ovnen.

I en kaffiboks, har mor laga til som lillemanns leikeboks. Litt spennende å åpne den og finne ut kva som er inni :) Biler! :-)
Alle er ute en tur. Sola har gått ned på setra, men er lyst ute enda. Snøen er så pass hard, at lillemann kan gå oppå. Litt verre med oss voksne, som dett gjennom litt her og der. Bak lillemann titter Tua 510moh fram.Rett ved selet står et ok stort tre, men under treet er der noe. Rester av plank og stor spiker, og en tynn kjetting. Flott huleplass for lillemann dette her, berre mor får vekk spikeren.
Søstern smiler, og mor må le. Fyrbøteren er ikkje klar over at ho har en svart bart under nasen! :-D

Søstern har gått ned att, og ute er det skymt. Lillemann kikker spent ut om hjorten har komt fram, og tegner på vinduet. Dugger pga varmen inne og kulden ute. Får ikkje lov til å tegne på vinduet heime, men her fekk han lov.

Inne på stua, så er der mus siden sist. Disneyplakaten har blitt revet av ei mus som har komt ned i fra hjørnet der oppe, og der låg 3 glava dotter på hylla og gulvet. Inen muselort eller noe som er spist på. Mat er det ikkje å finne anna enn i det lukka skapet på kjøkkenveggen. Dit inn kjem ikkje musa seg.
Tegnetid, og tid for kveldsmat. Lillemann ville spise leverposteiboksen tidligere, men får den no på skiva si.

Lillemann er trøtt, vil heim att.... så mor drar ut sovesofaen for første gong, brer ut teppet, og legger til soveposane. Lillemann glemme alt om heim att, og forsvinn ned i posen til mor :) Utslått er senga ca 180x105cm. Er stort nok for mor og lillemann.
Mor har kokt opp vatnet, og da blir det toddy og kakao!


Koselig å sitte her med lillemann, prøver å få inn skivebitane og tegner og tuller. Så fredfullt og godt, med berre stearinlys og knitring i ovnen...

Skeptisk lillemann som helst ikkje ville ut å pusse tenner pga hjorten ute. Har blitt litt redd skogen, begynner å bli stor og tenke over omgivelsane sine og kva som kan være der. Men som mor sa, må pusse tenner, og mor berre MÅ på do! :-S men kompromiss, han fekk pusse mest sjøl.
Inne var det berre å få på lillemann ny bleie og legge han i soveposen. Kose litt på han, og sitte ved kjøkkenbordet og løyse barnekryssord, og synge 3-4 nattasanger. Så sov han <3
En som ser ut til å virkelig ha tatt natta..... våkna kun en gong, forvirra over å være i en sovepose, men falt fort til ro igjen.
Mor våkna 3-4 gonger, 2 gonger hadde mor hodelykta på for å sjekke at lillemann låg godt og ikkje vart kald. Og så var mor opp nokre gonger, før mor var heilt vekk i drømmeland, og kverka nokre meget våkne ganske så store fluer.Vært våken litt, men kl8, erklærer lillemann at no er det morgen. Bort til vinduet for å kikke ut. Nei, ingen hjort. Må måtte berre fortelle lillemann at siden han flekka tenner igår kveld og sa Grrrr! til hjorten, har den ikkje turt å komme hit. Ingen hjortespor i snøen.....
Ut på kjøkkenet for å fyre opp, og tar ned handukane som mor bukte som gardin. Du skjønner, mor skulle vaske stue og kjøkken gardinene. Hmmmm... stuegardinene gikk greitt. Men dei flortynne gamle på kjøkkenet, dei rivna i bitte små biter når dei vart lagt i vatn :-S Mor må finne nye her. Men men, greitt å stå opp og kikke på Søvikhornet 706moh uansett, gardin eller ikkje ;)

God morgen verden!!!! :-D :-D 2 stk blide morgenfugler!


Mor viser lillemann en kopp med vaskeklut oppi, og lillemann kikker ned i, Egg!! :-D Frokost overraskelse!


Og med egg og blekksprutpølse til frokost, da hjelper lillemann gjerne til med å kokkelere ;)


Frokosttid på det lille kjøkkenet <3

Lillemann i full konsentrasjon med å røre i toddyen til både mor og sin. Koselig morgenstund med lillemann er gull verdt <3 da får penger være penger og fridag, dette er noe man ikkje får att seinere.

Og så må mor på do.... og da må lillemann være med. Skal grave til et utedo ned i skjulet når telen blir borte, men til da ha mor en fast plass oppi skogen.

Ikkje så kaldt ute, og vi er godt oppvarma av fyringa inne. Lillemann finn ut at han vil på skogstur han. Ok, det er vel greitt det.


Surre oss rundt om i skogen, oppover, innover, sidelengs, rundt busker og trær. Og finner musehull både her og der :)


"Dæææ!" roper lillemann når vi nærmer oss selet igjen. Det er ikkje store krypinnet, er vel ca 14kvm minus delingsvegg.


Stua er vel 2m x 3,5m sånn ca. Sovesofaen får akkurat plass der. Men no er den rydda opp som seng for denne gongen, og mor tar en siste kikk etter smokken til lillemann som vart borte. Men nei, den er og blir borte. Takk og pris for krise smokk i meisa!Lillemann er ute allerede, kikker etter mor, "Komme mamma!"  "Kjem gullet, skal berre sjå over om alt er rydda og lysa blåst ut." Lillemann forsvinn rundt hjørnet og aker på den harde snøen.
Lillemann vil gå sjøl, heilt greitt. Mor trakker i spora, mens lillemann går på skaren og held mor i handa i bakker. "Hjott!" roper lillemann. Lillemann ser spora etter hjorten i snøen. Mor fortel at hjorten har gått til bekken, og lillemann kikker etter om den er der. Nei, borte.
Blitt en litt sjølstendig gut no lillemann, litt rart, men også godt. Sta er han også, og veit kva han vil, og så har lillemann stedsans! Yess! Og veit kvar han skal, og visst han skal en plass, så bruker han stier.
Mor og lillemann synger og koser seg, prater om helikopteret og helikopterbasen, lurer på om det er der no eller har dratt på jobb. Så lillemann har strake kursen ned for å finne helikopteret ;)
Men stor gut kan bli sliten, og da kjekt med meisa og kosedyna. Har gått 1/3 av veien ned, og det er ikkje så ille snøen tatt i betrakting. Lillemann vil tilbake til hytta en anna dag og ligge der en gong til. Og veldig viktig, spise mat der, og det kjem vi garantert til å gjere! Selet er lite, 14-15kvm, men er så koselig og fredelig. Ingen naboer og heilt i fred. Selet er rett og slett kortreist kos <3


4 kommentarer:

 1. Kjempekoselig:)) synes jeg kjenner atmosfæren helt hit:)))

  SvarSlett
  Svar
  1. Atmosfæren er heilt spesiell her Jill, en ro eg ikkje har funnet maken til :))

   Slett
 2. For en perle av et sted, så så utrolig koselig ut og kjente stemningen helt hit :) Herlige lillemann da, ser han begynner å bli stor og flink gutt og imponerende at han gikk såpass mye hjemover selv :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bortgjemt og glemt perle som berre trengtes å vaskes og ryddes litt ;) Visst dokke kjente stemninga, så har eg gjordt noe riktig! Lillemann kan når han vil, aller helst nedover bakker :-D

   Slett