torsdag 24. april 2014

Kajakktur i solnedgangen.


Været er strålende for tiden her i Sykkylven, og når søstern kjem med forslaget om å padle etter jobb, ja da har mor veldig lyst!! Men mor kan ikkje rett etter jobb, og det blæs litt på Sykkylvsfjorden. Søstern øyner et håp om å få systetid, og utsetter padlinga til kvelden. Mor skal sjå om mulig å få til heime.

Sambo skal legge lillemann, så mor pakker sammen på 5min og hopper ut døra! Søstern har allerede dratt ut kajakkane, og er omtrent klar når mor kjem fram. Mor låner kajakken til en venn som også ligger i naustet der. Mor skal padle!! :-D :-D
Ute på vatnet, og mor føler seg heilt avslappa. Ingen ustødighet, ingen redsel for å bikke rundt eller noe. Mors 4. eller 5. gong dette her, og første i år. Mor føler seg fram med roret, og sliter litt. Hmmm... høgre, venstre. Svarte!Bilde av en padle dummie.... Dagens bekjennelse.... mor fekk et "Kremt kremt!" ifra søstern. "Roret?" kjem det smilendes. Nei svarte altså! Selvfølgelig, mor må jo ha ned roret! Padlekurs for dummies ønskes, takk.


Mor hører en "Yess!!" ifra søstern. Rein glede over å være på vatnet ;-)Og snart fekk mor meir styring på den kajakken, og så ligge vi side om side og berre nyter sola litt. Og er ganske så overraska over kor stilt fjorden faktisk er idag, blikkstille! Og at det føles så fredelig, sjølv om bebyggelse på begge sider. Dette her skal virkelig nytes! :-D

Søstrene sister! :-D
Neida, vi er ikkje så like, men søstre er vi, og trivst veldig godt i kvarandres selskap på tur!
Så var det balansen med det å snu seg, og ta bilde bak seg..... vart skjev horisont ja! .-SGynga litt første forsøk, balanse, balanse... nytt forsøk! Vart litt bedre ;)
Altså, Sykkylvsbrua med Tynesfjellet til venstre, og så Straumshornet. Til høgre, der sola skinner, finner du Blåbretind, Trollkirketindane og Ljøsabreen.
Veldig kjekt å padle når heile bygda di ligg og bader i sol! Aurenakken 404moh er heilt snøfri også.


Med sola i sikte, padler mor i vei. Ikkje inne teknikken, og mors redningsvest driver å sige oppover, og presse mors ører opp gjennom hårfestet. Men likevel, kjenner freden og roen av å være utpå vatnet i sånne forhold.


Og i horisonten kjem søstern padlende. Hallo! Du padler på gult lys! Mor får ta med et lyskryss neste gong ;)

Mor ser ikkje smilet, men mor veit at søstern sitt der med et bredt glis, godt tilbakelent og berre puster ut i nytelse <3Mor passere huset sitt. Ser tettere bebygd ut herifra enn det faktisk er og mor føler. Men mor kjenner også et lite stikk av dårlig samvittighet for at mor er her, og ikkje der oppe og legger lillemann som ho bruker. Og for at sambo drar ut på sjøen igjen i morgo på jobb.

Mor vender nasen mot sola, og veit med seg sjøl at det blir ikkje så lett med sånne padleturer når sambo drar, og at mor er heime før kl22. Får nyte den nydelige sola og kvelden mens mor kan, for om et øyeblikk er den over.

Mens mor sitt der til venstre og tenker, så kjem søstern snikende innpå bakfra. Mor er borte vekk i sola som er som en glødeball på himmelen.


Søstern med nesten perfekt gjenspeiling i fjorden, sååå stille er det virkelig sjelden fjorden her inne er :-PNyte solnedgangen som er i emning ilag. Trengst ikkje så mange ord når himmelen er som dette, samhold og felles nytelse er meir enn nok.Perfekt kveld på fjorden!!!!


Sola har nesten nådd vannkanten, og det ligger an til å bli en mega flott solnedgang!
Søstern sitter og venter på den fantastiske solnedgangen.

Men kan ikkje sitte her så lenge, så søstern snur for å begynne på heimveien, og heller snu oss når himmelen virkelig brenner.


Søstern snur, mens mor ikkje har flytta seg en centimeter. Jada, mor veit ho må snu, men snart! ;)

Er no pent å sjå bygda vår ifra sjøen også, dei vakre fjella her som snart er snøfrie og klare for fjellsko. Aurdalsnibba nr2 ifra venstre , har litt snø enda, men det er en topp mor liker godt.

Fergekaia heilt ytterst til venstre her. En solfylt plass, som får sett noen fantastiske solnedganger, anna enn mor som ikkje år sett det ifra sitt hus :-(Home sweet home! Tenk om mor hadde hatt en kajakk sjøl, og et av nausta her nede. Da hadde det vært lett å tatt seg en padletur. Lov å drømme, det er heilt gratis.
Heile tiden mens mor padler, så driver mor å snur seg og kikker på solhimmelen bak seg. Mor snur seg så ofte at søstern til slutt berre ler av mor, og nakken har en begynnelse av wiplash! Men når himmelen egentlig skulle stå i brann, så snudde mor og søstern kajakken, og såg at solkula berre forsvann uten den håpte himmelen. Men mor klager ikkje, fekk no en fantastisk himmel uansett :-D

Men der var et anna fenomen som fanga vår nysgjerrighet. I store områder rundt kajakkene, så ser det ut som regnet høljer ned! Men uten vatn! Et eller anna lager ringer i vatnet, som vannlopper som springer på vatnet. Men der er ingen synlige dyr. Mor tipper på at det er noe som springer under vannflata, for ser sporet der "dyret" svinger og vatnet samler seg i spor. men kva det er? Det aner ikkje noen av oss 2.


Desse regndyrene varer lenge, men til slutt er fjorden blikkstille igjen.


Mor kjenner vinden som er på vei, solgangsbris. Kjenner det er kjøligere, som om morder natur vennlig minner mor og søstern på om det å komme seg heim. Greitt nok, fått en flott tur med flott sol, så heim til mann og barn er heilt greitt. Minste er i seng no, men dei 2 eldste er nok oppe enda.
Og så med ekstra fart, er mor på land igjen. Og ja, mor huska å ta opp roret først ;)Fornøgd søstern?? Ser ikkje verre ut der ho danser med padleskjørtet sitt :-D


Mor er ganske så fornøgd ho også! Men padleferdighetene er ganske så elendige. Mor har blitt invitert på kajakkweekend kurs på Flø, et nystarta firma. Men der ute er det nok ikkje stille sjø, og mor begynner no å innsjå at det nok blir for ambisiøst for mor. Men hadde vært kjekt da.


Mor låner en samme kajakk som søstern har. Og mor ønsker seg en sånn som dette, Hasle Excursion 500. Mor føler seg trygg i den, og etter det mor har lest, så er det en smeise god kajakk også. Men kva er et liv uten drømmer? Og mor får drømme om neste kajakktur. Neste uke, neste måned? Veit ikkje, når det passer seg. Men heilt sikkert er en ting, er ikkje siste gong mor er på kajakktur! :-D


4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tusen takk Ellen! :-) var en nydelig kveld som vart nytt i det fulle ;)

   Slett
 2. Kjekt med padling i solnedgang!! Men ta kurs før du kjøper deg kajakk. Då fer du høve til å prøve fleire ulike typar- kanskje finst det nokon spm passar deg endå betre enn Haslen? Og så vert du så drilla på balanseøvingar at du vert i stand til å padle på ei flis. Nesten då... :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Fått tilbud om ei padlehelg på Flø, men der er det meir værhardt enn her, og mine ferdigheter er nok minst av alle andre på kurset :-S er ikkje før i slutten av august, så kanskje eg får øvd meg litt. Kajakk blir det nok ikkje kjøpt før neste år og bedre råd, og som du ikkje så dumt sei, prøve andre også ;-)

   Slett