tirsdag 8. april 2014

Kveldstur til Løvollsætra og selet.


Skal berre ut  gå en tur ilag med mormor, kor gå? Selet på Løvollsetra er en grei plass, og så får mor fyllt på litt mat osv, for lillemann skal ikkje bli med. Det er for seint, og han er trøtt. Da hadde det kun endt opp med at han hadde sovna i meisa. Og så vil mor opp på selet for å finne den smokken til lillemann, for den kan berre ikkje forsvinne på rundt 14kvm heller? Eller?
Tilbake på Løvoll, under ei uke siden mor og lillemann var her sist, da også med søstern. Da var her en god del meir snø! No er det betraktelig mindre :)Det var i utgangspunktet mor og mormor som skulle på tur, men søstern slang seg med i siste sekund, så mormor plukka ho opp på veien, mens mor handla hyttemat :)


Klokka er snart 19, og sola smyger seg så vidt fram mellom skyene.Veien er vel snart snøfri, og da blir det litt lettere å ta seg opp på selet med meis også. Og lettere for lillemann å gå sjøl.


Siste langstrekka er snølagt, men det varer vel ikkje så lenge det heller med regnværet som har vært litt av dei siste dagane.Dessverre ikkje noe solnedgang i kveld, men vi nyter dei strålene av sol som er att.
3 kløveret på tur! :-DEnden av veien, og snøen avdekker no meir av dei mange steinmurane som er her. Du finn sånne murer som dette i metervis i området her, også rundt heile selet.

Mor er tørst, og vatnet i bekken her smaker godt! Vi er heldige som bor så reint til, at vi faktisk kan drikke vatnet her.Fornøgd mormor med selet i bakgrunn. Mor er heilt sikker på at mormor har med seg koppen sin med sau på, og termos med kaffi!
Det røde selet har mor vært så heldig å få leige, et lite krypinn uten strøm, vatn eller do. Og mor elsker det! :-D det grøne ensomme, aner mor ikkje noe om, og aldri sett noen der. Så dette er en fredelig liten plass, der mor finner roen. Lillemann trivst også her, så glad som han er i hytter, så syns han det er litt stas å kalle det litt vårt.Velkommen inn <3 mor smiler når ho åpner døra, like kjekt å komme opp kvar gong!

Tung sekk med hermetikk og diverse som kan være kjekt å ha stående klart for overnatting eller en dagstur opp. Og så endevender mor selet etter den smokken, mens mormor og søstern står ute og prater.Og så får mor rydda opp i kjøleboksen som er støpt ned i kjøkkengulvet. Telen opp gjennom åra har fått den til å stige opp til venstre her, og luka stikker godt opp ifra gulvet.Mor lurer på kva som er innholdet i midtre flaske, for det var utvilsomt uggent no, og kunne sikkert gå sjøl snart :-SEn kosepause ved stuebordet ilag med mormor og søstern har mor god tid til å gjere.

Pakke ut av sekken.... vart litt hermetikk! men kan være kjekt å ha en dag man ligg over her, og slepp å bære så masse med seg opp. Og litt potetmos med kun vatn, pannekakerøre, sylte, meir stearinlys, pasta som lillemann er så glad i, og litt leiker for å fylle opp leikeboksen til lillemann :)Selets kjøleboks er no rydda, kosta og maten satt ned. Pga faren for mus, så setter mor alt anna enn hermetikk i ei panne med lokk. For når hytta blir varm i solsteiken, så har ikkje maten det så bra. Så sånn sette er kjellerboksen super. Kanskje fått meisla ned kanten litt, sålokket blir plant med gulvet, og folk slutter å snuble i det.
Og så koster mor rundt om ellers, mens praten mellom oss 3 går. Er faktisk koselig å ha selskap mens man gjer litt husarbeid :)) og ja, kva trur du mor fann att? Smokken! Mor visste den ikkje berre kunne forsvinne av seg sjøl! Ingen tusser og troll som har stukket av med den nei.Ute pause :) Ikkje største krypinnet dette, men det er så perfekt for mor og lillemann, intimt og koselig. Rett og slett perfekt! Mor elsker det! <3

Mor ser at det titter fram litt isolasjon under bygget, og kikker under. Joda, her er det fritt fram for mus å finne seg husmateriale. Men så har selet blitt flytta hit også, og er berre plassert på oppbygde steiner.
Mor kjem på ruinane som var det første mor og mormor såg da vi oppdaga Løvollsætra. Ruinane ligg et lite stykke ifra bekken der mor henter vatn. Hopper over bekken, og stikker bort. Ruinane er ganske så store i forhold til selet. Er der noen der ute som har bilder av Løvollsætra da bygningane stod? Hadde vært kjekt å sett ;)2 meter ifra den store ruinen, står det ei stor trapp og rester etter noe som en gang var. Var dette hovedbygget, eller en fjøs?

Mor snur seg på trappa og ser tilbake på den store ruinen. Ganske så store trær som veks midt inni her.


Fra ruinane ser mor rett bort til nabohytta til selet, så er ikkje så langt unna.


Det begynner å bli lovlig seint no, på tide å komme seg heim. Får ikkje akkurat noe solnedgang her inneklemt mellom fjella, men litt farger får vi ;)


2stk staute damer i vanntette sko, trakkande i bekken.

No som mor har gått her noen gonger, så virker veien kortere, og kortere. Og så plutselig er gjengen nesten nede. Men tar oss tid til å vise søstern er nydelig perle rett ved veien. Var tettere før, for da stod fleire store grantrær oppe og skjulte naturskatten. No skimtes den bak der. Søstern er klar for litt elvesus!
En bortgjemt foss i ei flott elv! Og når det er sommer og fantastisk grønt.... sukk....

Mor sprang fort opp til fossen, og så videre opp midt i. Ser du mor som en blå flekk oppi der? Og så ser du søstern som grøn til høgre. Mor gleder seg til fleire turer hit, sjå at trærna blir grøne, markene blir grøne, blomstrene spretter ut, og fuglane flyg rundt og skit, mens dei jakter på mat til fugleungane sine. Ja det er vår, og mor er klar!! :-D


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar