lørdag 5. april 2014

Lavvonatt på en torsdag! Skule, jobb og barnehage, går fint!


Lavvoen er no klar for overnatting igjen, og så var det når vi skulle ligge der da. Mor klør i turfoten etter å ligge i lavvoen igjen, og været var meldt ok og ikkje så kaldt om natta, og det var på en torsdag. Passer torsdag for alle? Det gjor det, så da blir det overnatting i lavvoen, og rett på jobb og barnehage fra lavvoen fredags morgen. Det skal vel gå bra, med litt planlegging? Mor hørte med barnehagen om det var greitt om mor kom med lillemann rett fra lavvo uten å skifte bleie på han først. Slepp å kle av i kulden, så på og det berre blir et stress for han. Smilande svarte barnehagetanta, selvfølgelig var det berre å komme med han sånn! :) Men så er det ganske så kjekke folk på lillemann sin barnehage også. Og så hadde mor planlagt å ta en grillkveld med ei venninne med barn oppe ved lavvoen også en kveld, minste går på barnehagen med lillemann og dei er kompiser. Kjekt for lillemann med en liten venn også. Så her berre samla vi alle toppane sammen torsdags kvelden for sosialt samvær, og overnatting for dei som kan :))
Å ja, midt oppi alt torsdagen, så vil syste på 13år også være med, og dra direkte på skulen. Ja ja, det skal vel gå det også.
Etter å ha laga middag, lekser på syste, pakke og litt stress, så bærer det avgårde ti lavvoen. Mor har pakka jobbklær, matboks i en pose til mor i bilen, og det samme til lillemann. Syste har også gjordt det samme. Så no er det berre å komme seg opp i skogen og kose seg :)
Gutta i samme dress dilter etter syste. Er kun 3 dager som skiller gutta i alder, og skal gå i samme klasse.


Simon hadde funnet det velta treet, og syns det var spennende med alle hulla :)Litt hjelp fra Marita er ikkje så dumt :)

Lillemann har tatt fullstendig av med den motorsaga! Marita hadde tatt med ei leikemotorsag og et gevær som var Simon sitt og lillemann fekk låne. Lillemann skulle sage ned kvart et tre på vei opp, og framdrift vart et problem og overtalelseskunst...Simon og Marita på tur! Marita har gleda seg lenge til å bli med, for ho har fulgt med på mor sine turer og har hatt lyst til å bli med. Og selvfølgelig så får ho og Simon være med! :))


fullasta mor..... Mor fann ut at beste måten å få lillemann opp idag på, var å bære han, og sei at motorsaga treng bensin for å virke, og bensin er oppe i lavvoen. Du skjønner, motorsaga kan også lage lyd, og når vi kjem opp til lavvoen, skal Marita skru den på ;)

Med 2 gutter på oppdagelsestur, så år det ikkje fort, og syste satt på den gammle grillplassen og venta. Mormor og søstern hadde ikkje komt opp, men mor såg bilen til søstern, så dei kjem nok snart :)


Nesten framme! Og sånn er det mor helst vil sjå lavvoen, stå fint oppi skogen, og ikkje ligge paddeflat. Godt å sjå det synet der igjen.
Marita starta motorsaga, og gutta vart opptatt med å lage lyd og fundere. Simon var meir opptatt av lavvoen han.

For Simon hadde funnet all sevja i fra stammen inni lavvoen! Kliss klass!

Mormor og syste kom også no, og praten går livlig mens motorsaglyden durer, og syste hogger med øksa.

Mor hadde fyrt opp bålet til dei andre kom, så no er det vedsanking så vi får grilla!

Ekte skogsarbeidere! :-D Lillemann må nok få seg ei sånn sag trur mor, var noke han virkelig likte. Og syste, mor trur ho må få si ega øks snart, for så fort vi kjem uti skogen, så er ho i gang med øksa ;)

Simon er ikkje så vant med bål, så han vart veldig fasinert av bålet, og syns det var så kjekt å hive pinner på bålet, at alt anna var glemt.


Søstern med geværet, prøver å lokke med seg gutta på jakt, men Simon er hekta på bålet, og lillemann på motorsag :) Sorry søstern, men ser ut til du må gå på hjortejakt aleine.


Syste fann seg et tre (ikkje overraskande) og forsvant oppi. Tur det må ligge i genane ;)
En ting er sikkert, det er liv i leiren! Og det er så kjekt!!
Bål!!! :-D og mors kanne med vatn for toddy og kakao <3Da er klart for å grille. Simon har ikkje vært med på grilling, så han er litt forvirra. Syste har fått ansvaret for steiking av karbonader til hamburgere. Noke anna enn berre pølse.

Kompisane på tur :)

Simon grille pølse! Ikkje heilt vant med dette her, og stusser litt på kva det er som skjer egentlig.Sjefskokken syste med karbonadene. Lillemann ville ikkje ha karbonade, kom med et høflig "Nei takk" og spurte på pølse.

Kakao! Lillemann var rask med koppen sin for å få kakao idag, noke han er valdig glad i på tur. Har ikkje mor med enten kakao eller toddy på tur, så kjem lei-seg-ansiktet til lillemann med en gong...Ikkje akkurat mat å forakte på tur! :-D


Simon har visstnok ikkje prøvd kakao før, så her er det mykje nytt for han idag :))
Mormor glemte gaffel att heime, så da er det å spikke seg ei provisorisk skei. Funker fint det!Første pølsa havna i bålet. Litt teknikk med grillpinne, så nytt forsøk :)

Du lillemann? Litt rart dette her, byttet som har fått våpenet? Farlig utvikling!Kvldssola har komt, og et varmt gult lys sprer seg over Tuvatnet.Vi har det ganske så koselig her i leiren. Bål, pølse, kakao, kaffi, unger som leiker seg og kvelden siger på.Lillemann begynner med "heim att..." er litt sliten og trøtt. I 18-19 tiden bruker han å sige sammen i sofaen heime for å slappe av. Fanget til syste, kosedyna og litt kos, hjelper på.
Søstern har inntatt horisontalen og griller seg ei pølse. Ho har det ytterst behagelig akkurat no, uten tvil! ;)


Litt mammakos <3
Lillemann er en kosegutt, og han treng ei kosestund på kvelden. Og det har ikkje mor noke imot!

Etter litt kos, oppdager lillemann at syste er på vei opp i et tre!! Og det uten  han! Det går ikkje an!


Gjelder å begynne med litt lavere mål, før dei litt større.


Simon har oppdaga at det foregår noke borti skogen og klatring, så han kjem i rask gange for å være med han også!


Lillemann i samme tre som syste! Da er han fornøgd :)


Så kjekt å klatre ilag med en kompis! Og være ute! To stk fornøgde gutter på klatretur.


Fornøgd eller?? ;) Simon syns dette her er kjekt! :)

Mor viser Simon et hul inni treet, og fortell at det er huset til musa. Simon ser på mor, dette her var nytt for han. Så her er det berre å lære han om skogen og alle ting som kan oppdages her ;) Og han var raskt med på leiken!


Og så løfta mor lillemann høøøgt opp til syste! 2m opp i lufta dingler dei ei lita stund, før mor plukker ned lillemann.


Siden lillemann er så trøtt, så er det berre å lage klar soveposane. Etter litt om og men, så fekk mor til en behagelig plass til syste, så her testligger plassen. Ale 3 posane er Helsport poser. Lillemann har Alta Jr med en voksipose i dun inni pga minusgrader ute. Mor har Huldreheimen, og syste har mors Austfjord vinterpose.


Vakker solnedgang som er i emning <3
Mens mor laga til soveposane, hadde Simon blitt trøtt, og Marita og Simon dro heim. Resten av oss skal overnatte her. Lillemann har no oppdaga leiken "få pinnen til å brenne"Brann! Brann! Brann!! Sånn holdt han på lenge, heilt til han veiva litt vel mykje med den brennende pinnen, og sa at no er det nok.
Mens resten sitter rundt bålet og koser seg, er lillemann fullt opptatt med motorsaga, enda....
Syste vil lage seg en kopp kakao, og koker seg vatn.


Lillemann sager meir ved til bålet, og lyden av motorsaga kan virkelig høres i den stille skogen. Ikkje mykje stille he nei!

Syste var litt uheldig med den første omgangen med vatn, og no prøver ho igjen. Ser ikkje ut til at den koppen med kakao skal bli så lett å få til :-S

Kvelds kos <3Leggetid for en liten kar. Pusse tenner kjem han ikkje utenom, men får gjere litt sjøl på tur, før mor fikse resten etterpå. Må ha skarpe fine og kvite tenner når han skal være skummel og skremme hjorten i skogen ;-)
Lillemann ligg i soveposen, mor har sunget nattasanger, og sola er snart heilt borte. Er snart natta for alle sammen, for tidlig opp på jobb, skule og barnehage. Kun mormor kan ligge att i morgen, og nyte morgensola.Lillemann sover mens resten legger seg. Sliten etter en innholdsrik dag, men koselig.  Og vart dessverre ingen rolig natt heller. Lillemann våkna en del gonger, hoster. Og så fekk vi nattegjest også! Du skjønner..... mormor og søstern våkna vel først, en veldig nysgjerrig hjort stod utenfor lavvoen og snøfta/hosta/bjeffa! Og dermed våkna lillemann også og grein! Han var absolutt ikkje glad for å bli vekt! Ikkje skjønte han kva det var som lagde lyd heller. Men til meir lillemann grein, til meir svarte hjorten. Og det var når lillemann begynte å grine, at hjorten vart meget nærgåande! Så der låg vi, 4 stk som prata og små flira, og en liten som grein, men allikavel så stakk den ikkje av! Den var rett og slett meeeeget nysgjerrig! Og den var grov i målet, og høglydt, og temmelig nær... mor prøvde å sjå om ho kunne sjå skyggen i lavvo duken, så nær var den. Døra på lavvoen var åpen, og både mor og søstern fulgte med om den plutselig gikk rundt lavvoen og dukka opp i døra. Lillemann vart still, og da stilna hjorten også. Vi låg lenge og lytta, men den kom ikkje tilbake.


Morgen....
Mor har vokst opp med hjort utenfor soverommsvinduet, at den er over alt på gården, markene og skogen. Gått til skulen med hjorten kryssande veien til mor i mørkret. Men aldri har mor hørt hjorten lage en sånn lyd. Mormor har heller ikkje hørt den lyden før. Nesten som den skal til å brøle? I allefall, lillemann er fullstendig utslått, etter å ha fått hostesaft i 4 tiden. Mor var ut og kikka på stjernehimmelen da. Store skinnende stjerner og sjerneklart ute. Kaldt, men ingen hjort å sjå. Mor har knapt sovet i natt, passa lillemann som en gang krøp ut av soveposen. Men no så nekter leillemann å våkne.....
Klokka er 7. Mot Ålesund. Ute skal sola til å stå opp til en ny fin morgen.

Andre veien mot Sykkylven sentrum og sola kryper opp fjellsiden.Mormor titter ut døra, skal ligge att og kose seg når vi har dratt. Søstern begynner tidligere på jobb, og har allerede sneket seg avgårde.


Mor har ikkje lyst til å vekke lillemann, men syste hadde en fin ide, for ho veit kva lillemann liker :) på med musikk på mobilen, og snart satt lillemann med et smil i soveposen og rocka! :-D
Pakka kun syste sin pose og underlag, og tok med sekken. Resten er berre å hente etter jobb. Lillemann er no klar oppi meisa med kosepute, og veldig viktig, motorsaga! Da er vi klare for å komme oss på skulen, barnehage og jobb :))


Sola ønsker oss God morgen mellom trea mens vi trasker oss ned skogen.
Sånne morgoner kan mor virkelig like! Solstråler mellom trea, varmer opp og får bakken til å skinne <3
Mor spør syste om ho vil ha fleire sånne morgoner, til tross for det blir litt stress og uventa nattesgjest. Svaret vart "Ja!" Så da så... Syns det er heilt greitt å stå opp og dra på jobb sånn. Litt planlegging og tilrettelegging, så går dette bra! :-) Lillemann vart levert i berre body og strømpebukse, og fekk ny bleie der. Han hadde maaaasse å fortelle på barnehagen! Syste og mor droppa innom heime i 7min og skifta og vaska ansikt. Og dermed satt mor på jobb, lillemann i barnehage, og syste på skulen. Mor litt trøtt, men med et smil etter å ha fått en koselig kveld med grilling og gjester som Marita og Simon, og fått ei natt i lavvoen igjen :-)
Så satser vi på at den nattlige gjesten ikkje dukker opp neste gong...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar