mandag 21. april 2014

Roaldshornet 1230moh, Stranda


Det er strålende påskevær ute! Og da meiner mor virkelig strålende også :-D Knall sol, nesten vindstille og bra temperatur. Sambo skal vekk, så mor og lillemann er aleine. Mor hadde lyst til å gå langrenn på Strandafjellet, bakover Langedalen, men da blitt et styr med pulk, ski, sekk og lillemann i stolheisa. Alternativ 2 var å ta gondolen opp til Roald paviljongen, og gå med truger opp til Roaldshornet 1230moh. Og der er snø! Må no få litt påskestemning med sol, blå himmel og snø? Mor skulle pakke, så ringe søstern. Kva mor skal idag? Jo på Roaldshornet. Bli med! kom det kjapt ifra søstern. Selvfølgelig så skal ho få bli med! Berre enda meir kjekt med koselig selskap ;-)Parkert på Strandafjellet, og søstern på veit mot Roaldtrekket. Gondolen går kun for folk på tur eller som vil opp på paviljongen for utsikt og mat. Står på skiltet også, ps ingen skikjøring. Lite snø :-( men å ta gondolen opp, og så gå videre til Roaldshorn, er heilt supert!

Lillemann har venta i fleire timer på å ta heis! Og han elsker gondolen! :-DFra gondolen ser mor en liten del av hyttefeltet. Det har virkelig eksplodert med hytter her oppe! Nesten som en landsby.


Nesten oppe og lillemann gjer seg klar for å bli satt i meisa og gå ut. Han har venta på kvar en stolpe, for da rister vogna!


Grei utsikt ifra gondolen ;) Strandadalen til venstre.

Ut av gondolen, og får ei nydelig utsikt ned over Stranda, og innover Norddalsfjorden.Kan no ikkje klage på utsikta vel?! :-D

Mor og lillemann klare for å komme oss opp på toppen, for meir fantastisk utsikt.
Ser rett bort på paviljongen som selger både mat, drikke, is og middag. Men vi er her for tur vi ;)

Og mor kjenner at det blir færre og færre turer med meis, og blitt en del korte turer i det siste, og lillemann går meir sjøl. Mors kondis har også tatt ferie :-S
Mor har en stav, eine staven til søstern. Men lillemann vil også hjelpe til, og staker i vei!Fantastisk trugeføre egentlig! Søstern labber rolig i vei, og vi kjenner det er varmt i sola :-D så her er det å brette opp buksa, og singletvær <3
Og kven kan klage på turen her, med sånn utsikt?? Ikkje mor i alle fall ;)

Opp bakken til gamle trekket, eineste bratta egentlig. Og ei lita kneik mot slutten.


Ensom t-krok over sunnmørsalpane. Ikkje så masse snø heller, bare flekker her oppe. Toppen ved her er også bar i solsiden.


Søstern skulle ha seg en avslappendes tur idag, etter noen lange dager på skitur, og skal en tur i morgen også. Da passa det utmerket å ta en kortere tur ilag med mor og lillemann idag :) Og mor er berre glad for at søstern vil være med på tur, alltid kjekkere med godt selskap :)
Mor med Roaldshonet i sikte. En trakka sti heile veien opp. Og mor er varm! Virkelig strålende solskinnsdag dette her, og mor trakker tungt med lillemann i meisa og truger. Meir trening må til her altså!


Ser retning Sykkylven. Egga bortgjennom der, er der man går ifra Svartevatnet og følger heile veien bort til Roaldshornet. Og mor ser folk der borte på ski også.


Rett ned her er hovedveien ifra Sykkylven over til Stranda, Hevsdalen. Men det mor og søstern går og diskuterer, er Ytstevasshornet 1330moh, der søstern var på skitur dagen før. Søstern meine på å dra med mor dit på ski. Veeeeldig skeptisk mor til akkurat det :-S
Idag var der en heil haug med biler til folk som skulle opp dit, for folksomt faktisk. Folk gikk i kø nesten.


Toppen bak trekket, ca 1185moh, bar topp. Sein påske iår med lite snø, men generelt sett lite snø denne vinteren.
Heilt fantastisk å gå her på en solskinnsdag!
Vi er ikkje aleine på toppen, en familie er på vei opp også. Men er overraskande lite folk på en så flott dag.


Mor på siste kneika. Utsikta innover Norddalsfjorden åpenbarer seg igjen.

Toppvardane! :)) og lillemann ser med ein gong postkassa!
Lillemann vil raskt ned, og rett bort for å klatre opp varden. Vart fort stoppa av mor, der var ingen egna klatreplass. Heller finne posten?

Aller helst skrive sjøl, og fekk så vidt lage 2-3 streker i boka før mor raskt tok over. men da var han fornøgd også, fått skrevet seg sjøl inn ;)Sjølve toppskiltvarden var lettere å klatre på. Mor stabla til noen lause steiner. Fått medfart denne varden her.
Lillemann ville gjerne klatre opp skiltet også han, men da sa mor raskt stopp! Måte på til galskap lillemann...
Skal vi no sjå.... hmmm... heilt til venstre som mørk stripe, er enden av Strandadalen, så ser mor Fursetsiden av skitrekket. Dalen rett ned er hovedveien mellom Stranda og Sykkylven (Hevsdalen), med Ytstevassen, Dalmannshorn som fjelltopper osv. Så har du meir av Sykkylvsfjella, før ser antydning av havet der ute.


Tar vi no fra venstre igjen (mor liker den retninga å beskrive) så er første fjellet Auskjeret 1203moh, dalen der etter er Fasteindalen. kulen rett nedenfor trur mor er Blåfjellet 1142moh, litt lavere til høgre der igjen, Skurdahornet 849moh. Fjorden her er Storfjorden, som har avstikkeren Norddalsfjorden til høgre, inn da mot Liabydga,Valldal, Tafjord, og Eidsdal skimtes til høgre.
Men det er akkurat Norddalsfjorden som du ofte ser folk tar mest bilde av her oppe, og så er det jo et nydelig skue også ;)
Mor ser til venstre for ser, og ruta/ryggen folk går ifra Svartevatnet. Der kjem noen gående! Og fleire er på vei også.

Mor tar med den den kanten der på bildet her, og videre over Fjellsetra, Sykkylven sitt skitrekk. Rett ned her skal Blådalsvatna ligg under snøen, før ned til smelta Nysetervatnet ca 330moh alt etter som kraftverket tapper ned. Bakover er Fasteindalen igjen. Toppane rett fra er Auskjeret, Revsdalhrnet, Sætrefjellet, Lafjellet og Langfjellet. Havet der ute, og Storfjorden til høgre, som går videre inn til kjente Geiranger.

Søstern og lillemann ser mot Strandadalen, og er fornøgde med å være på tur. Søstern har vært opp he før med ski, men aldri fått utsikta før. Sånn er det å berre vært her 2 gonger før i dårlig vær. Så på tide ho fekk utsikta også no :)
Og utsikt er her virkelig også! Og når det er sånn halvsnø som no, så stikk toppane seg meir ut. Men det er like fint å ta turen opp med gondolen opp sommerstid også. Den går ifra 21 juni til uti oktober en gang. Og da skal mor tilbake! Markablogg/fruM, tenke på deg her <3 du skulle vært her! Med heile familien din.

Ops!!! Mor må stikke! Lillemann har begynt å kaste snøballer! Mor kjenner snø i både nakken og ansiktet. Best å stikke!!


Søstern prøver å ta 360 graders film ifra varden for å unngå å få med folka som etter kvart har komt opp. Og må ikkje tru at noen får klatre opp uten lillemann! Sukk... på`n igjen.
Bakiden av varden hadde en litt bratt akebakke. Den ville lillemann absolutt ned! Mor litt skeptisk, men han skulle få prøve seg. Der er ingen stein han kan slå seg på, og snøen er ikkje hard. Greitt lillemann, du skal få lov. Lillemann i farta!


"En gong til!" kjem det raskt ifra lillemann, og er på beina fort! Det gikk bra et par gonger til, men så traff han skavlen og trilla rundt. Litt missfornøgd, men ville meir. Neste tur traff han skavlen igjen, og omtrent stod i bakken, og hoppa nedover og tryna. Da fekk han nok. Sliten lillemann orka ikkje løfte beina når han aker, er sovetid for lengst.


Så da tok vi heller matpause. Lillemann heilt enig! Ikkje akkurat sulten, litt kjeks var greitt. Han fekk att falsk krupp, etter fått for masse trekk på halsen fra fisketuren :( :( så lillemann hoster sånn stygg hoste. Ifølge leger og nettsider, så er frisk luft best, men passe på ikkje blir kald, eller trekk. Her på toppen er det faktisk nesten vindstille, og lillemann har godt med klær, og Aklima hals på seg.Med skive i handa, lillemann som prater i vei, søstern med si skive, sitter vi henslengt og nyter livet og utsikta..... mor er så glad for at ho tok turen hit idag! :-D


En meget bereist matboks ;)


Lillemann med sin høgt elska tante <3 passer på at ho også skal få kjeks.

"Færdi" lillemann har lite matlyst, og kjeks nr3 ir han ifra seg, med et lite musebitt på.Tante skulle berre..... og dermed fulgte lillemann etter. Kaste snøball forsøkte dei seg på, men treffe fjorden der nede vart for vanskelig.
Mor gjemte en liten påskekylling sjokolade til lillemann igjen. Skattejakt! Lillemann har fått sansen for skattejakt etter turen ilag med storebror på Nordneset fyr på Farstad.

Opptatt finner med å åpne skatten....

Mor hadde en til i lomma, mor sin! :-)

Lillemann!!! Ikkje lov å plukke steiner ifra varder og kaste! Greitt nok dette er berre en minivarde noen har laga på gøy, men lillemann er litt vel ivrig på å plukke stein ifra varder for å kaste. Mor stopper lillemann stadig, som å snakke til en vegg med døve ører.Fjellfie, selfie, mor og lillemannfie! :-D


Å nei! Søstern er på varden igjen, og lillemann i full fart etter.

Vi skulle til å pakke og dra, da kom en arbeidskollega av mor og søstern opp, og ho hadde med seg sønnen sin. Så dermed bytta vi, vi tok bilde av dei, og dei av oss :) alltid kjekt å møte kjentfolk på tur!Da er det på med trugene igjen, få en trøtt lillemann i meisa, og begi oss ned til gondolen.Ruta ned er lett synlig, og blir en glede å traske i vei :)Lillemann er på plass med kosedyna si, og gler seg til heisa! Mor håper han sovner på vei ned...Smilende søstern, fornøgd med turen og glad ho vart med oss hit. Perfekt liten tur mellom dei lange skiturane, og en perfekt tur for mor og lillemann. Snøen er litt slush ned, så en stav er greitt i bratte partier."Ødelagt, heis, vikka ikke" lillemann er like opptatt av den gamle heisa no, som på vei opp. Alltid spennende med heiser i fjellet.Gondolen i sikte, og lillemann er lys våken. Ser så vidt paviljongens taktopp helt nede til høgre. Snakk om plassering med utsikt av en paviljong!
Tilbake i gondolen, og lillemann koser seg. Spennende med heis! Og fremdeles så har han ikkje sovet. Blir en sein middagslur dette på han, men han har hatt en herlig tur og ikkje vært gretten en eineste gong. Perfekt tur for en liten kar! Lillemann er fornøgd, mor er fornøgd, og søstern er fornøgd. Da må vi berre konkludere med en ting, en perfekt dag på tur! :))

Og vil du opp med gondolen, så går den ifra kl12-17, eller sjekk sidene til Strandafjellet. Gondolen starter på 430moh, og går til 1067moh på 7min. Derifra er det 163 høgdemeter til toppen av Roalshornet. Fin tur både vinter og sommer :)
God tur!!

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Var heilt supert Anders! Nesten så det frista å gjenta dagen etter ;)

   Slett
 2. Flotte bilder :) ønsker dokker en fin uke

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Ellen :))
   Måtte du og få ei fin fin uke.

   Slett
 3. For en flott tur, og for en fantastisk utsikt:) en må vel ha truger om en vil prøve seg hit nå kanskje? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Camilla, der var noen som gikk til fots også, så du må ikkje ha truger. Men er lettere da. Folk kom med ski, truger og til fots. Følger en stien som er laga, så er det fint å gå med berre sko også, litt slush i solsteika berre. Så berre kom deg opp! :-D Gi meg et pip om du var opp da og korleis det gikk ;)

   Slett
 4. Åååå skulle så gjerne vært med. For en fantastisk utsikt dere hadde der oppe. Vakre Sunnmøre! Og så ut som en overkommelig tur vi kunne klart også, så ganske misunnelig her jeg sitter :) Og herlige lillemann som har fått sansen for skattejakt da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er en overkommelig tur for dokke også, derfor eg gikk og tenkte på dokke ;) storebror hadde nok blitt sliten og ville på fars skuldre inni mellom, men han hadde nok likt seg der. Og gondolen! :-) er dokke i området der sommeren, så stikk opp, om så berre for utsikta og is på paviljongen :))
   Skattjakt har nok komt for å bli hos oss også no ;)

   Slett