torsdag 10. april 2014

Søstrene sisters, solnytere på Vassetra 485mohDet er krise!! Yr.no melder regn heile påskeferien!! :-( :-( nei, nei, nei..... trist påskeferie på sunnmøre iår. Og dette var siste dagen uten regn ifølge yr, og da må man berre nyte den blå himmelen og sol, om så for berre en trimtur. Søstern har allerede vært opp på Vassetra før idag, men droppa gjerne å sette brøddeig for å være ute, og gå en gang til.  Alt for å ikkje være inne og sjå sola ute...
Så mor tar med syste for å besøke frøkenH, dattera til søstern, mens vi to damene spring oss en tur. Og nei, vi spring ikkje, for all del, men går fort.
Starter på Hjellane på den vanlige parkeringsplassen, og sjekker: vannflaske, mobil, jakke og bilnøkler. Klar! :))
Søstern finner skiltet merka Sandvkhornet, og dermed er vi igang! :-DOg mor i joggesko! Mor har no bodd i sine Viking hunter jaktstøvler siden mor kjøpte dei, så dette her var litt annerledes. Og ulla under buksa er ikkje på. Folkens, dette her kan ikkje være anna enn vår! :))

Snøen her oppe har forsvunnet så fort! Poff! så var den borte. Og turen starter på 200moh også, og null snø og singlet vær!Massevis av kvitveis langs veien opp som koser seg i kveldssola.
Og maurtuene som vart ganske så brutalt laga store hull i av grå og grønspetten, viser ingen tegn til å ha vært ødelagte engang. Mauren er virkelig effektiv.

Og det er no lett å sjå i fjella også at det er en vår måned. Ikkje heilt kvite toppane lengre, og mor og søstern diskutere kva topper som blir først tilgjengelig for tur :)

Når det er trimtur, så er det ingenting som heiter pausebenk! Så hei og hade til deg, kanskje på vei ned.Akkurat no så er det å få litt oppover pust som er prioriteten, og det får man i bakkane opp her. Til akkurat det er Vassetra genial!


Og ikkje noe minus at utsikta er fin på vei opp heller.
Død kan også være vakkert, spesielt trær.
Søstern i kveldssola over Litlevatnet 474moh.Poff og et smell og oppe på Vassetra! Utrulig kor fort mor kjem seg opp hit uten meis. Dette her er noe heilt anna enn med lillemann på ryggen opp bakkane.Dei fleste går til trimkassa midt i hyttefeltet, skriv seg inn og snur. Men går du veien til endes, og går stien bak...........................da får du rosinen i pølsa! Ta da!! :-D Storfjorden og ut mot Sula midt i bildet.


Så går Storfjorden innover her, forbi Glomset og inn til Sjøholt.


Sjølve Vassetra ligg litt ned i ei dump, så her er snø enda, men det forsvinner fort no når regnet kjem.
Sånne kvelder som dette er berre heilt vanvittig nydelig også <3


Og så er det spennende å ta bilder med sånn sol i bakgrunn også.Søstern i balanse test! Og vart noen artige bilder i forsøk på rare krumspring framfor sola :-D får ta en yoga time eller to til neste solnedgang, og sjå kva vi får til ;-)


Etter krumspring, og sitte på kanten og nyte sola, så er det berre heimveien igjen. Og med sol på fjella enda, er ikkje heimveien så ille :-)
Søstern nyter at det er akkurat snøfritt å gå til Vassetra no, smelta ei stripe  sånn passelig til å gå tørrskodd.

Søstrene sisters!! <3


Sunnmørsalpene i panorama! Folkens, ikkje den verste utsikta å ha på tur, eller? ;-)


Og mens sola begynner å gå ned, er søstrene sisters på joggetur. Og tru meg,  mor er ikkje skapt for å jogge! Så dette kjem ikkje til å skje ofte.... kanskje mor berre vart inspirert og glad av å gå her?
Pausebenken, men da berre for å nyte utsikta, og komme over sjokket av det å jogge :-S

Sola trenger seg gjennom skogen, lager et varmt skjær i skogbunnen. Mor tenke for seg sjøl at det er meldt ei uke med regn, om dette er siste dagen på lenge med full sol på tur. Så her skal alt nytes til det fulle. I godt selskap, full sol, blå himmel og kveldssola. Kan man be om meir? Nei ;-)
2 kommentarer:

  1. Friskus bilder som vanlig:)) Ønsker dere en riktig god påske:))

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Jill :) Riktig god påske til deg og! :))

      Slett