mandag 14. april 2014

Traktor pulling til Sessvatnet 168moh


Regnet høljer ned, utenfor vinduet er det trist, veldig trist. Like trist som mors julestjerne som står i vinduet og mangler vatn. Skulle nok berre satt julestjerna ut, men da hadde den sikkert nok drukna. Mor har vært ute og tatt helgebadet i fjorden, mor var gjennomvåt og det rann av håret før mor kom seg ut i vatnet! Så mor har vært ute, men har en lillemann som også vil ut iløpet av dagen. Er det mulig å finne et hull i regnbygene?? Ut på kvelden kom muligheten, og mens mor skal til å kle på lillemann, så ringe mormor. Mormor skulle rydde heime, men mor meine at å gå tur er mykje meir gøy! Etter litt lirking, vart mormor med. Ha! Du er billig å få med på tur du mormor! :)))Målet for kvelden er andejakt i fra traktoren! Mor hadde med traktoren til lillemann, for han insisterte å ha den på tur idag. Og så vil lillemann finne endene han mata sist. Mor tatt traktor ut av bilen sin, og lillemann sjekker at hengeren er ordentlig på.

Mor er dagens motor! Traktor pulling til Sessvatnet, det kan bli interessant.


Lillemann tilbydde mormor å sitte på i hengeren, men spørs om den 1 kvinnelige motorkrafta, det vil sei mor, hadde makta å dratt! :-S
Mormor fekk dratt noen meter ho også.
Dagens motivasjon, sølepytter!! Ekte barneglede i kvar en dråpe skittent vatn :-D
Æsj, makk!! Lillemann bremser opp, peiker på bakken. Mormor må vise lillemann at det ikkje er makk, men lange tynne kongler ifra trea.Men etter litt, så dukka faktisk en makk opp! Den virka død, skvist, men den viste til slutt tegn til liv.


Og siden det var litt liv i makken, så fekk den være med. Lillemann, litt skeptisk, men bestemt på at den skulle være med. Den havna i hengeren som last.
Mor peiker framover, en heil masse sølepytter til lillemann. Mor aner en del vannsprut og store smil :-D


"Full fart mamma!" og mor ho springer så vannspruten står i  sølepyttane.


Fornøgd eller??! ;-)
I dei aller dypeste pyttane, så løfter lillemann opp føttene og gliser bredt!


Det er sølepytter over alt! Vanskelig å velge kva side av veien man skal kjøre på, men når det dukker opp en ekstra stor og fristene pytt, så svinger lillemann berre av.


Siste døgnet har det drysset kvitt tynt lag på toppene rundt her. Ikkje noe rart når vi har hatt hagleskurer i lavlandet.Og alt det fossande regnet, har fått bekker til å virkelig flomme over. Lillemann har funnet opp sitt eget bremsesystem, sette føttene i bakken, så stopper mor, no ville han sjå på bekken som fossa avgårde. Og som lillemann er fasinert over, masse kvitt skum med bobler! 

Lillemann setter ned føttene, "Mannen mamma!" og peiker på tegninga på den avsagde grana. Lillemann må stoppe der kvar gong vi er her på tur.Mor kikker på mannen, og vi snakker om han. Men lillemann nekter å ta opp føttene som bremser. "Bilde mamma, bilde!" Mor sier nei, mor har tatt bilde av mannen før. Lillemann er like sta, med beina godt planta i bakken, og peiker. "Bilde mamma." Sukk.... mor tar bilde av mannen, og viser lillemann. Fornøgd løfter han føttene på trøen, og er klar for å dra videre. Så folkens, bilde av lillemann sin "mann".Glemt er no sølepytter, mann på stammen osv. No er det all fokus på Sessvatnet, og om endene er der! Lillemann er så spent! For mor har med 2 skiver til dei, som lillemann skulle få gi.

Mormor er nede ved brua for å ta bilde av vannstrømmen. vatnet er så høgt at det har problemer med å komme under brua.Oi!! Masse vatn i Sessvatna! Har komt massevis av regn i det siste.


Men kor er endene??? Lillemann virker litt oppgitt. Borte!
Mor løfter opp lillemann, og speider utover vatnet. Jo! Langt der ute svømmer 2 stk ender! Dei er ikkje enkle å få øye på, men skarpsynte lillemann har allerede sett dei.
Mor og lillemann som speider og roper på endene. Vakre Skopphornet 1226moh, et massiv.
Laaangt ut på vatnet, der ligg 2 ender og dupper. Er berre 2 små prikker der ute i bølgene, men lillemann ser dei.
Lillemann roper på endene, men nei, dei kom ikkje. Endene er ganske så menneskevande, her oppe er det stadig folk på tur. Og endene veit at folk betyr mat. Mormor og lillemann skjønner at dei ikkje kjem.Så var det lasten i hengeren til traktoren. 1 stk stor kongle, plask uti vatnet, og den skade makken som skulle bli mat til anda.

Mor prøvde å få lillemann til å legge makken på en stein ved vatnet, men nei. Makken skulle ligge på benken. Mor tenkte stille for seg sjøl, håper ingen kjem og sett seg på den..... for makken er så skadd og drukna at den ikkje makter å krype sin vei.Hengeren tømt, og skulle til å gå ned att. "Neeeeei!!" roper lillemann. ?? mor lurer på kva no?? Lillemann stikker motsatt retning. "Disse" erklærer han og går. Ja ha, tenker mor, en bestemt liten kar som ikkje har tenkt å snu heim enda.


Hoppe sjøl i noen pytter er gøy!! Så mor og lillemann hopper i vei i pytter til slenga.


Mormor var først fram til slenga, og lillemann er rask med å ville skubbe mormor i full fart!
Mor og lillemann på slenga. Juhuuuuu!!Og så mor aleine. Lillemann undersøke en båt. Mor blir aldri for gammel for slenga!


Så mormor igjen! Mormor har gått tilbake til barndommen, eller ho aldri har forlatt den trur mor meir på ;-)Tilbake til traktoren for å gå heim. Lillemann klarer ikkje heilt å etterlate den makken. Hmmmm.... "Ta med heimatt" sei lillemann, plukker opp makken og bærer den med seg.Lillemann måtte først skrive seg inn i posten, og så ville han bli opp, ikkje sitte traktor. Og da sitte på skuldrane til mormor litt, er gøy! Mormor og lillemann hopper seg gjennom noen pytter :-)Tilbake på traktoren, og etter et stykke så savner lillemann mormor. Kor er mormor?? Der kjem ho! Mor har sett at mormor forsvant nedi grøfta med kamera, og kom no små smilande etter :)Lillemann ville sjå kva mormor hadde funnet og smila av. En dinosaur!! :-D ei trerot såg akkurat som hodet til en dinosaur. Til og med lillemann såg den der.

Lykkeliten satt på traktoren resten av veien ned. Skikkelig regn er tilbake, og med mor springende "Full fart" med lillemann i pytter, så hyler lillemann i glede på vei heim. For et syn! Mormor og mor  lett joggande i sine gule sydvester, en traktor på slep med en gledeshylende lillemann i pytter så vatnet spruter! Siste biten ville lillemann også springe, for det såg ut som mor og mormor hadde det så gøy :) Dra traktor sjøl var ikkje så enkelt, traktoren hadde en tendens til å styre sin egen vei. Men lillemann var så fornøgd med turen, at han var et eineste stort smil <3 Og med et sånt smil, så kan ikkje mor anna enn å smile ho også :-D
Og mormor, dette var vel meir gøy enn å rydde, ikkje sant? Og rotet sprang ikkje ifra deg heller? Og mor er sikker på at du smilte meir no når du rydda, enn om du ikkje hadde utsatt det ;-)

4 kommentarer:

 1. Herleg turrapport! Regnversturar kan vere ganske deilig! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. E faktisk dei turane med dårlig vær som ofte ender mykje bedre enn man trudde! Regnværstur vart reine gledesturen Ingebjørg :-)

   Slett
 2. Smilte her eg satt og las- kan sjå for meg kor vassprøyten stod etter dokke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he he Sygni! Jo den vasspruten, den stod etter oss! Og meir den stod, til meir fornøgd var lillemann. Mormor filma oss i smyu, med traktor i pyttene og eg hoppande fra pytt til pytt så vatnet spruta :))

   Slett