lørdag 12. april 2014

Zzzzz...... i lavvoen.


Det er påskeferie!! Og søstern er omtrent kasta ut heime ifra av dattera si på 15år som skal ha overnattingsgjester av venner. Og kvar skal ho legge seg da? Jo lavvoen til mor! :) Mormor skal også joine søstern. Mor hadde vært sjåfør for sine 2 store barn, og transport heim var i orden. Så la mor lillemann. Og kva gjere da? Mor pakka sekk og sovepose veldig fort, og joina søstern og mormor i lavvoen!
God lykt gjer at skogen nesten får dagslys, og det er litt koselig med tunnelsyn i skogen som dette.
En kvitveis som har lukket seg i mangel på sol, og har tatt natten.


Gamlebrønnen. Bor Nøkken her tru? Det trudde i alle fall mor da ho var lita, at der nedi bodde nøkken, og at brønnen var farlig.


Et godt syn oppi skogen! Mors lavvo, åpen og med bagasje inni, og fyr i bålet <3 det er sånn en lavvoleir skal være.

Mor lager til soveplassen sin med en gong, midt mellom søstern og mormor. Det skal bli innmari godt å sove her i natt! og forhåpentligvis, sove lenge.Mor tar med seg stolen sin, og joiner inn med mormor og søstern på bålplassen. Lukta, flammene og varmen ifra bålet...


Sambo holdt på å lage kveldsmat til seg og dattera si mens mor pakka, og mor fekk med en som ho kunne spise ved bålet. Virkelig nam!!

Dei andre grilla seg pølser, mor hadde wraps :)Søstern tankefull ved bålet, og nyter pølsa si.

Mormor i røyken! Bildet får mor til å tenke på en eller anna dommedags opea, av en eller anna grunn :-SPølsegrilling er noe gjengen her har gjordt masse av! Og vi blir ikkje lei heller :)


Wrapsen spist opp, og det ender med mor griller ei pølse ho også. Voldsomt så tomt det mathullet i mors mage skulle være!

Ikkje mange dagane igjen no, så trer bålforbudet i kraft :-( her gjelder det å nyte max ut av dei båla vi rekker å lage. Og med vinden og regnet som er meldt no, så frykter mor dette er det siste på fleire måneder oppi lavvoleiren :-(


Lavvoleiren, en kortreist og fredfylt plass som er innmari god å ha <3


Toddyvatn! Og siden lokket til søstern låg inni lavvoen og ikkje oppå panna, så er der ekstra næring i form av aske og diverse i vatnet ;-)

Etter pirka ut diverse rart i vatnet, så var toddyen utmerket! Bål, toddy og mine nærmaste. Savner berre lillemann som ligg og søv.Månen slipper så vidt gjennom skyene idag. Lader vel opp til en regnfull morgen. Best å krype oppi soveposen og ta natta...

Kveldskos! Søstern har stappa diverse i sekken sin. Boka til søstern som har vært med på utallige turer, men ikkje blitt lest ut enda.

Søstern les og gumler, mormor trykker, mor løyse sudoku og trykker innpå mengder med sjokolade, som kunne hold energinivået til mor i et døgn!
Men til slutt så sovner vi alle sammen....Mor laaangt borte i drømmeland. Murmeldyr de luxe! God og varm i Helsport Austfjord soveposen som mor fekk til jul. Sist mor låg i lavvoen, hadde syste den, og mor hadde Huldreheimen. Da var mor litt kald, men i natt? Mor vært veldig varm :-)


Klokka er 9, og mormor søv faktisk! Er det mulig?? Morgenfuglen som bruker å våkne rundt kl5, er faktisk i koma enda! Skjer kun på hytta, i telt eller i lavvoen.


Mor kikker opp. Det er lyst ute, vinden blæs litt i lavvoduken. Ute synger våryre fugler i glede, og mor tenker at å våkne som dette, faktisk berre er heilt himmelsk!
Søstern med sin frokost, kaffi ifra termosen til mormor, og potetgull. Søstern les boka, mor løyse sudoku. Og mens mor ligg der, putter søstern sjoklade i munnen til mor. 1,2,3,4 biter..... Fy vi er sunne her vi ligg! :-o Morgen kos!! :-DEn lettere sjokkert mormor er også våken no. Har ho virkelig sovet så lenge?? Etter sovetrynet å bedømme, så har ho vært i koma! Men etter en stund så kjenner både den eine og andre at en tur på do er påkrevd. Litt ufrivillige, men må man, så må man. Søstern står opp først, rett i fra soveposen i ulla, oppi skoa, og gaper om kapp med fuglane ute.Mormor leiker askepott i ulla si :)

Mor har også berre trakka rett i skoa, og strekker seg i si ull. 3 damer uten krøller i ulla har no tatt morgen! :-D

Sånne morgoner er berre så innmari gode! Ut av soveposen ,rett ut i frisk luft og kjenne varmen ifra bålet.

Mor tusler litt rundt i skogen. Ikkje kvar dag mor overnatter uten lillemann sånn, og faktisk kan slappe av. Sjøl om det er innmari kos å ha med lillemann, så er det litt godt av og til å være mor aleine. Mor sov meir avslappa om natta, og ikkje våkna mange gonger for å sjå til lillemann. Hadde lillemann vært her no, hadde han garantert plukka mose! Gammel skog her ved leiren, gamle trær og døde gamle mosegrodde einer.Kvitveisen ønsker mor god morgen i sin ensomhet. Finner en kvitveis her, en kvitveis der. Om ikkje så lenge så er vel skogbunnen full i kvitveis :)

Koke opp vatn, denne gongen MED lokket på ;)

Mor kikker på søstern og mormor. Lurer på kor mange morgoner som dette vi får her i leiren. Når flåtten våkner for fullt, så blir det utrivelig å ligge her, midt i tjukke hjortetrakket. Og da flytte lavvoen. Men kor??

Etter en morgen kakao (mor drikk ikkje kaffi) så er det klart for mors favoritt av Rett i koppen, nudelsuppe i karri <3

Mor klatrer opp i den gamle bjørka. Løvet spretter ut allerede. Midt inn i skogen, der står lavvoen.

Til og med kjuken er mosegrodd i skogen her. Mosegrodd det meste.


Regnet kjem tilbake, så vi 3 trekker inn i lavvoen igjen. Kryper ned i dei varme soveposane, og fram med bok, sudoku og godteri. Godt det er å slappe av på denne måten! O herlige morgen.... Mor får telefon fra syste, jentene vil på Moa på shopping, skal kjøpe sykkel og treng mors store bil. Så dermed pakker mor sammen. Heim og passe lillemann. No som det er dagslys, så strammer mor opp lavvoen, og lukker topphatten. Så etterlater mor mormor og søstern i lavvoen. Dei skal pakke dei og snart, best før regnet og vinden kjem for fullt. Men vi 3 fekk i allefall ei natt ute før uværet er over oss, det kalles en god start på påskeferie ;-)

3 kommentarer:

 1. Det så skikkelig koselig ut og må være en fin start på påskeferien ja :-) Heldig som har en lavo stående, gjør det jo veldig enkelt å ta seg en natt ute ;)

  SvarSlett
 2. Lavvoen er gull å ha! Verdt kvar ei krone ♥ elsker sånne netter og det å ha muligheten på kort varsel. Blir litt kjedelig når bålforbudet snart inntrer berre :-(

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vil savne bålkos :) Hos oss ble det bålforbud allerede 1 april i år, kjedelig!

   Slett