lørdag 3. mai 2014

Badeutfordring mottatt og redningsaksjon kosepute.


Mor har som skrevet før, tatt utfordringa om å vinterbade i januar. Det heile endte med at mor vart med den gruppa fast om å bade kvar helg.  Men no er en ny farsott over det sosiale mediet, bade innen 24t i sjøen etter mottatt utfordring, eller "betale" ei gitt bot, som kan være 5 garnnøste, vinflaske, sjokolade osv som utfordrer sjøl bestemme. Søstern fekk ei utfordring fra vårt søskenbarn i nord, og den smerta søstern. Ho bade ute no? Skjer ikkje, ikkje om sommeren her heller. Men mor sa ho kunne bli med, evnt bade ilag med ho, sånn frivillig. Men så datt det inn ei utfordring til mor også fra et annet søskenbarn av oss, og dermed måtte mor også til pers. Og det skal filmes og legges ut, ikkje berre bilde.
Lillemann måtte være med, for mor og lillemann er aleine heilt til tirsdag, ergo ingen syste eller bror til å passe. Så badinga får lillemann overvære denne gongen. Berre håper han ikkje spring etter! :-S Litt skeptisk lillemann...Badeplass, oddane på Aursneset, ved fergekaia. Passer bra pga frøkenH skal ta ferga etterpå til sin far, og ho ville holde et øye med lillemann mens mor vart litt våt.


Søstern i sine tvil, men vi varmer opp litt og søstern er klar ganske så fort. Trur ho berre vil ha det overstått :-)Søstern tar seg til, hodet, slepper ut noen fine gloser i fortvilelse, og jobber med badeviljen. Mor kler av seg, og en lillemann ser på mor og ytrer overraska: "Bade??" Han og vil bade!
Mor tar søstern i handa, og dermed springer vi avgårde!
Søstern hiver etter pusten, mens mor kjenner at kroppen har gjordt dette før. Kroppen til mor har vendt seg litt til dette, så mor er rolig og puster normalt.


Pust søstern pust! Ikkje lett å holde seg rolig når vatnet er kaldt! Og ja, det er kaldt!
Så var det å dukke.... mor tok tak i handa til søstern, telte ned, og omtrent dro ho med ned.


Mor tok noen svømmetak mens søstern spratt opp som ei kork! Pene ord som ikkje er barnevennlige...Men utfordringa tatt, innatt på land, og legge video ut på face for å unngå "bota".

Mor syns ikkje det var så ille, og tar noen skikkelige hoppeplask!


Og søstern er med på leiken, og plasker tilbake. Noen som sa noe om alder her? Den glemmer vi akkurat no ;)
Trur bildene egentlig snakke for seg sjøl. Lenge leve galskapen mellom sluddbygene!! :-DNoen stil har mor og søstern ikkje, men glede har vi masse av!Vel utført utfordring!! :-D Og trur nok heller at det å grue seg i forkant er masse verre enn faktisk det å ta badet!FrøkenH var klar med handduk til min mor <3 mens søstern kjem med dei godt plasserte ord for dagen, Aldri igjen!

Mor berre smiler, ikkje så ille dette. Og en lillemann kjem med bøtta og spada på slep, ville bade han også.
Og tusen takk til han som stilte opp som filmer idag, og frøkenR som mors fotograf :)
Ingen bading på lillemann. Han fekk heller nøye seg med mor, bøtta og spada, og kaste skjell og stein ut i vatnet denne dagen.
Og som den fjørevante han er, så kan han navna på fleire ting og skjell i fjøra. Plukker, setter på navn, og så hive dei som Plopp! på sjøen. Men lillemann nevner noen gonger den der koseputa si som er att oppå Hovdeåsen fra turen opp igår, og han husker at mor har sagt at vi skal opp og hente den idag. Han vil heimatt no, og så hente koseputa.
Vært her før, ganske så nylig eller?? Søstern blir med en gong til opp på Hovdeåsen, må jo redde den koseputa jo!Var ikkje meir enn 5 min i meisa denne gongen, så hevder lillemann at no skal han gå sjøl. Ja ha, når det bratt kjem, da skal du gå sjøl? Den er grei.

Hjelpe deg lillemann? Både mor og søstern vil låne lillemann ei hand, men han nekter og slår vekk hendene.kryper på alle 4 og klatrer opp sjøl. Idag var lillemann virkelig på hugget og skulle klare seg sjøl. Sta som et esel klatra han seg oppover.

No som mor er klar over denne soppen her som mor oppdaga igår her, så ser mor den over alt! Einerustsopp. Og visst alt dette mor ser idag dør, da er det en god del einer som forsvinn snart.
En hagleskur svinger over oss, dusjer alle i bittesmå kuler av snø. På med hetta på lillemanns innerdress og lue over, for hagl i nakken er ikkje akkurat hyggelig. Lillemann prøver seg mange gonger, vil så gjerne spise hagel! Mor rister på hodet, gjørmete sti gir skitne hagl.Super flink lillemann! Idag er han heilt utrulig på å gå sjøl :-D

Slit seg opp, nekter å ta handa til søstern. Veldig fast bestemt på å klare seg sjøl.Og belønninga? Lillemann ser stille utover. "Høgt" triumferer han og smiler. Lillemann er på topptur! :-D


No har lillemann prøvd å få løyve til å spise hagl ifra bakken , og fått nei. Men meisa den var kvit i hagl! Og der var det reint, og vips, reint for hagl også. Nam nam! :-S

Sliten no, og sjekke sauen. Sauen var også kvit i hagl! Her fjerner lillemann hagl på beste måten, spise det opp....

Oppe i hytta, var der tomt. Kor er koseputa???

Inni kroken, der var den! :-D Lillemann var snar med å nappe til seg koseputa si, og komme seg på benken. Skulle ikkje sleppe den med det første nei ;)Ingen tur opp på hytta uten noe kos. Lillemann hadde bestilt kakao idag også, og med koseputa på fanget, så venter han utålmodig på at mor skal lage ferdig den kakaoen.


"Mamma ha rosa kjeks?" Lillemann passer på at alle skal få, og roper ut: "Tante, komme spise!!!" søstern er ute og tar bilder enda, ho har ikkje med mat denne gongen. Lillemann er ikkje sulten han heller, men det er den kosen oppå her han liker så godt.


Bedre utsikt ut døra idag, enn igår....


Ut vinduet så ser mor kvifor søstern fremdeles er ute og tar bilder, sollys i fjorden!

Ut lillemann også for å få med seg sola og utsikta.Akkurat sollys der på Solavågen, et eget solhull!

Lillemann er ferdig med å kikke han, vil sjekke kosedyna si, tenk om den vart borte igjen!Søstern? Kjem du? Søstern står der enda, venter på det fineste englelyset ifra skyene :)Ned att, og gå sjøl. heilt greitt lille venn, du kan veien ned sjøl no. Enda meir sta idag enn igår på å ikkje ha hjelp. Ja ja.... men enkelte plasser får han rett og slett ikkje å uten ei hand.

Virkelig ekle skyer er på vei mot oss. En hagleskur er i anmasj!! Ser kvar en meter hagleskuren nærmer seg :-( Lillemann, vil du i meisa no før uværet kjem? Lillemann er enig, og gjemmer seg i meisa uner tak, med hendene inni i koseputa. Og i det samme meisa kom på ryggen til mor, kom uværet! snakk om beregning :-P

Nok en gang går vi her med bakken dekt i hagl, og det trommer på hettene. Søstern setter opp farten, og lillemann flirer, for han gjemmer seg for haglen! :-D

Mor kikker bak i meisa. Jo han har det bra han. Kikker på hagl, hopper i meisa og skravler i vei. Vær? Det har vi i fleng her for tiden, så lange turer blir dessverre vanskelig å få til. Men sånne korte koseturer er ikkje å forakte det heller. Søstern og mor har tatt utfordringa og bada idag, vært å redda koseputa ,og no heim for en velfortjent sofakrok og høre det trommer på hustaket :-D
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar