tirsdag 6. mai 2014

Etter jobb og Vassetra 485moh med lillemann.


Siden mor og lillemann fremdeles er heime aleine, kan vi gå turer uten å ta hensyn til anna enn været og seg sjølve. Mens var på Aurenakken igår med MrR, så kom det fram at han ikkje hadde vært på Vassetra! Det måtte gjere noe med. Hallo, opp dit med den utsikta rett bak? Så avtalte med MrR og søstern å gå den etter arbeidstid dagen etter. Mor var litt i tvil om mor makta dei bratte bakkane opp med lillemann på ryggen, mors kondis er ikkje som den var.
Men etter jobb var det å hente lillemann i barnehagen, pakke meis og vente på MrR. Så svippe over for å møte søstern. Mens østern fekk telefon, og måtte snu. Så da vart det oss 3 i dag også.

Starter på Hjellane, heilt øverst, og på parkeringsplassen der. Det er ca 3,2km til utsiktsplassen, og det er ca 275 høgdemeter opp. Om du ikkje har vært der: Hovedveien og tar av opp Ullavika ved Maxbo. 2. vei opp til venstre, kjøre forbi skulen, ta til høgre, og så kjøre alle svingane heilt opp til toppen og en laaaang parkeringsplass. Deretter går du berre veien videre gjennom et gradstun, og kjem til dette skiltet "Sandvikhornet". For å komme til Sandvikhornet, må du gjennom Vassetra ;)

Kart bilde tatt fra pc, men viser turen :)Starter med bakker, så denne eine fine flata her som mor nyter til det fulle, før resten av bakkene. Vassetra er kjent for sine oppover bakker. Har du gått Gamlemsveten, så har du like bakker.

En positiv tin er kvitveisen her. Den er ikkje trist som den på Aurenakken, men står så fint over alt, kjempe store og vakre <3


Lillemann er litt sliten etter en dag på barnehagen, men en tur i meisa kan gjere underverker :-)


Ikkje så verst utsikt heller mellom tretopper her og der.


Og må alltid sjekke ut den faste maurtua her som en gang var rasert av grå eller grønspetten i vinter. Ful action i tua idag :)


Da er det å begynne på dei bratteste bakkene. Trekk pusten mor, du vil trenge den :-S


Bilda lyg ganske så bra, siste brattebakken og mor kjenner godt tyngda av lillemann. MrR spør lillemann om han får bære meisa, men blankt nei ifra lillemann. Kun mor som får lov. Sukk... så her er det berre å la det rødsprengte ansiktet bli litt rødt til.....Pausebenken rett etter siste brattbakken, og lillemann ville sitte litt. Absolutt heilt greitt for mor!

Dagens dillemma, tutten eller kjeksen? Tutten eller kjeksen? Hmmm... ikkje lett valg her.


MrR prøvde igjen om han fekk bære, men da starta tåkeluren på lillemann. Kun mor, basta. Så da fortsetter vi lillemann, på mors rygg :)
Tidligere på dagen var det skyfritt og sol! No er det knapt med sol og ganske så tett skydekke. Men det er supert turvær!Lillemann ville gå sjøl, og det er no greitt. men kom ned på bakken, å er det tydelig han er sliten. Fra å henge med leppa i 3 sekunder, til å ta høge blide toner over synet av en maur! Svinger for humøret på små barn, en liten ting og dei er like blide igjen ;)
Veldig opptatt med med å prøve å få fram den mauren... men med advarende ord ifra mor om å ikkje røre mauren, for når den blir redd, så tisser den og det svir!

Noen få steg videre, så dukker opp ei mini maurtue. Den måtte studeres meget nøye.Og kven er det som dukker opp?? Jo samme dama som dukka opp da mor skulle overleve den randonee skituren på Langfjella! Mona! :-) Mor visste ho skulle hit, hanke inn 3 koder til Fjøre til fjells tiltaket. Men flaks å akkurat treffe ho her.
Storevarden der bak. Mor og lillemann vært for ikkje så lenge siden. Kode oppå der, men den får hentes en annen dag ;)Det var ikkje lange biten lillemann gikk, før han skulle tilbake i meisa. Rosa kjeks, altså Ballerina jordbær, får opp humøret.

I et lite tre ved veien hang en kikkert! Noen har mista kikkerten sin. Den viser seg å være knut her og der, og vatn har trengt inn på glassene. Ubrukelig altså.


Men for lillemann er den heilt super!! :-D


Lillemann speider utover alle dei fine fjell, på jakt etter ei lita fjellrype i ei anna meis en plass <3
Er det er lita rype der ute, kontakt lillemann på...... ;-)
Første vatnet, Litlevatnet på 474moh. Mor har aldri gått kulene bortover ryggen der, får prøve på det en dag.


Lillemann vil ned igjen. Avstigning stasjon, leike snø!

Sånn liten økt med å være fremst og kikke etter frosk :)

Sætrevatnet 462moh der borte, med Sandvikshornet 876moh i bakgrunn.


Er det frosk her da? lillemann kikker godt etter og spør mor for å være sikker på at der ikkje er frosk. For å være dobbelt sikker, så avkrefter MrR det også. Ingen frosk her heller.

Isen har smelta på Sætrevatnet, og det er en flott kveld og nesten vindstille. Ikkje ofte mor er fjella speile seg i vatnet på denne måten.

Lillemann hadde noen mål for turen, finne and, og finne tollet på hytta! And fann vi ikkje her, det glemte lillemann i jakten på frosker. Men porten til hytta er stengt, så lillemann får ikkje klappa på tollet før vi snur. Får berre sett det på avstand, litt skummelt med øks! :-O
Lykkelig over å ha funnet trollet! :-D

Mange snur ved postkassa, men men mor og MrR er ute etter utsikta også. Går til veien slutter, og følger stien bak på kanten. Og da får du sett fjorden! :)) Her mot Glomset osv.Og når lillemann fekk sjå at her var det utsikt, og flatt, da skulle han ut av meisa, og det veldig fort også! Lillemann, ikkje hopp i den søled.... ammen..... sukk.. for seint. Spruten står, og lillemann fortsetter fram til kanten.Lillemann vart heilt still, berre kikker. Tydelig at han nyter utsikten :) Så oppdager han fergene! Juhuu!! 4 ferger til sammen. Mor hjelper lillemann å telle.


Flott utsikt utover Storfjorden med 2 ferger midt i soltrålene. Vassetra og Sætrevatnet til venstre, Skopphornet stikk opp som et massiv. Så Sulafjellet med kvit topp  midt i bildet på høgre siden av fjorden. heilt til høgre lange Emblemsfjellet.

Hoppende glad lillemann springer rundt oppå her og sprudler! Glemt er at han er sliten, og opp og ned av meisa 4 gonger på vei opp."Sjå mamma! Snø på skoen!" Koster av snøen, og tilbake å finne meir snø å trakke på.Hallo mamma!! :-D

Meir snø!! :-D lillemann er lykkeliten der han springer rundt. At snø oppå en "topp" kal være så gøy!
Problemer lillemann? Fått snø i skoen? Vise seg at han sitter litt fast, vart litt ubehagelig høg snø for lave sko ;) Mor hente, var et sterkt ønske fra en smilende lillemann ;)
Fjellfie!
Tid til kosestund også <3 "spise" lillemann og kose er det alltid tid til. Mors aller beste turvenn! Turlivet forandra seg når mor vart gravid, og tur med baby var heilt nytt. Men barn er absolutt ingen hindring, det har faktisk beriket mors turliv <3 tur med barn er utrulig herlig! Kan være slitsomt ja, men er absolutt verdt det :-DKva som låg gjemt ned i botnen på meisa? Denne blir kortlivet no :-PLillemann på raid i meisa.....
MrR med kaffi på termosen sin. Setter seg godt til rette, ser utover utsikta og berre smiler av mor og lillemann som herjer og koser :)

Når sola ikkje skinner stor og rund, så får appelsinen skinne ;) veldig godt med appelsin på tur, men noe kliss å renske. Da kjekt med kniv i meisa og våtservietter ;)

Dele med lillemann som fornøgd tusler rundt oppå her. Nam nam!Lillemann viser fram funnet sitt, et bein! Etter litt om og men, blir vi enige om at det er fra en hjort.


Med beinet i eine handa, og appelsinen i andre handa, utforsker lillemann området og pirker borti alt med beinet. Veldig fin å slå snø med ;)


Fremdeles driv i lillemann som springer avgårde i nedoverbakken på setra! Lurer på kor lenge det tar før han kjem på at han er sliten?


Stille vatn er berre utrulig vakkert!Og lillemann sine føtter vart stille, igjen. Opp att i meisa. Men aktiv med dansing! :-D
Sunnmøralpene <3

Og lillemann er nede, igjen. Mor føle seg som en trikk, på og avstigning ganske så ofte.


Men det er fint for små føtter med nedoverbakke da ;)Og gå baklengs er også en måte å komme seg framover på :-D


Gå sånn baklengs og sjå verden opp ned var ganske så morsomt! Gikk sånn lenge og vart litt svimmel. Tok seg inn att, og å fortsette. Går ikkje så fort da men, er no en form for morsom framdrift ;-)


Nesten ved pausebenken var lillemann trøtt igjen, og ville at mor skulle bære. MrR prøvde seg på om sitte skuldrane? Tok litt tid for mor nekta å bære, da meisa. Så skuldrane vann!


Karane leika traktor veien ned, jumpa og småsprang. Lillemann et par gonger til mor for litt kos, så tilbake for å leike traktor. Lillemann flira å han rista, ropte Full fart! Full fart! og MrR måtte pent småspringe litt til. Den kvelden spiste lillemann masse kveldsmat, og slokna som et lys i senga. Ingenting er som en tur ut for matlyst og god nattesøvn ;-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar