onsdag 14. mai 2014

Kveldstur til Kaldalen 392moh, Fjøre til fjells tur.


Mor og søstern tenke på en kveldstur etter arbeid og middag. Kor gå? Etter litt så kom vi fram til at vi henter en kort Fjøre til fjells kode i Kaldalen! En kort tur, heilt grei sånn på kvelden. Og så viser det seg at frøkenH og syste vil bli med også! Glede!!! :-D Jentene vil være med på teltturer og sånt, men er ikkje så glade i gåturer, så gleden vart stor da dei ville være med <3Starter med å kjøre opp byggefeltet på Ikornnes, nesten heilt til toppen men tar av siste stikkvei til venstre, Helleskjerva (98-100 et el anna) Enden av veien går over i en grusvei opp til høgre. Kjør opp til du kjem til en vei som tar til venstre, står skilt på et tre der. Parker på parkeringsplassen ved avstikkerveien, og du skal opp den veien. Her har vi begynt å gå opp den veien og ser ned på parkeringsplassen.


Skilta som står ved begynnelsen av veien.
Syste, frøkenH og søstern, med mor etter med meisa. Veien her var en gjengrodd vei før, nesten blitt en sti. No er autostrada av en vei etter opprustninga til monstermast bygginga.

Lillemann ville ned og gå ilag med dei andre, da ekstra kjekt med ei storesyste <3

Etter masse tulling, småspringing, motivering, så var føttene til lillemann slitne..... "Sliten mamma, pust pes pust pes og drar føttene etter seg. Da greitt at søstern tok litt hopp med lillemann, som endte med at han ville meir hopping enn søstern hadde krefter til. Kunne sikkert hoppa heile veien opp han om søstern hadde orka ;)

Monstermast i sikte! Vi skal opp til den der.
"Moiste mass!" Og peiker på masta. Lillemann har tydeligvis fått med seg et ord her når han tidligere har hørt våre diskusjoner om desse monstermastene. Små ører får med seg mangt :-/
Litt opp er det her... Jentene ligg fremst og prater seg i mellom. Best å ha dei fremst også, så dei får bestemme tempo, og lillemann har kontroll over kor dei er. heng dei bak oss, snur han seg berre og er bekymra over kor dei er, om dei kjem.


Mor snur seg. Grei utsikt dette mot Aure, med Aurenakken 404moh midt i siktet.
Stooor! Oi da! Masta ruver godt i terrenget, men er heldigvis mørk av farge så den ikkje syner så godt som dei blanke. Men en god del høgre enn dei gamle er dei så absolutt!
Merkelig å sjå opp til tåkekledde Kaldalen med ei mast framfor :-(

Og rekka av master fortsetter ned fjellsiden her ved siden av byggefeltet.

Ved masta slutter også veien. Litt rask står her, så er det tilbake til den vanlige koselige stien.
Da skal vi runde her og komme oss opp i dalen. Jentene fremst, så lillemann har noe å sjå på ;)Utsikt ut mot Ålesund og havet der ute. Ser også Sessvatna der nede.


FrøkenH <3

Rart å sjå Sessvatna sånn. Første vatnet ser mor ikkje når mor går tur på motsatt side av dalen der mor bruker å gå. Er vatnet til venstre mor bruker å komme opp til. Lillemann kikker, og mor peiker og forteller at der nede er endene lillemann bruker å mate :)Stien no er svaberg og stein et godt stykke, og vått. Vær obs her, for berga kan være ganske så glatte.


Eineste hytta før Kaldalen. Og selvfølgelig vil lillemann inn, men mor må fortelle som med alle andre hytter vi ser, at den er låst. Lillemann er virkelig glad i hytter :) Trur vi må ta oss en kveldstur opp til selet igjen! Finne oss noen å gå tur med og stikke opp.


Syste med Kaldalen i sikte :-D Litt lavt skydekke, men ikkje ned i dalbotnen heldigvis.Flott natur her oppe.


Lillemann vil ned og gå sjøl, men mor ber han om å vente til det ikkje er så vått. Da skal han få springe så masse han vil!
Da slutter den steinete og våte stien, og lillemann skal få komme ned og gå sjøl.  Søstern går med lange blikk opp mot Stavekollen, som du kan gå videre til ifra Kaldalen.Lillemann er løs!! :-)
Full fart etter jentene! I alle fall et lite stykke...


Så kom trøttheten tilbake, men ei flink syste fekk opp motivasjonen på lillemann. Ho er ganske så dyktig på det området der.
En ting som er merkelig med lillemann, er at jo meir steinete stien er, jo kjekkere er den å gå! Og få holde handa hans, er berre å glemme. "Sjøl!"
Flott elv ned fra Kaldalen. Faktisk fisk i den, og folk fisker i her.

Mor må bære lillemann litt, sliten. Og kven ser vi i innerspeilet?? Linselusa søstern! :-D litt humor har vi da.

Syste er virkelig en raser når ho starter å gå! Lillemann sliter med å holde følge.


Da er vi oppe! Står kun denne hytta her i Kaldalen. Mor har aldri sett folk i den dei gongane mor har vært her. Skikkelig murbygg er det i alle fall.
Lillemann må selvfølgelig sjekke om døra er låst.

Kaldalsvatnet. Klart vatn fra isbre og snø, og er faktisk drikkevatnet til mor. Fantastisk godt vatn!

Heilt på kanten til vatnet ligg att noen ruiner. Det som en gang var. Syste og søstern også på vei ned til vatnet.

Så stille og rolig her ved vatnet i kveld. Du kan faktisk sjå fisken svømme forbi deg.
Klart vatn? ;) Lillemann kaster "båt" ut i vatnet.

Fekk sånn lyst til å fiske.....
Lillemann fann en dam, og leiter etter froskeegg! Er det noe ned i her tru?Ja visst! Her er masse froskeegg og nyklekte rompetroll :) FrøkenH held lillemann så han får stikke handa si ned og ta på.

Mor plukker forsiktig opp noen så lillemann skal få holde. men mor ser dei er merkelig livlause.

Ser nøyere etter, og ser at alt liv ned i dammen er dødt. Egg og rompetroll er faktisk døde :-( så synd! Sikkert frosset i hel.
I en anna dam rett ved, er samler dei seg for å kikke på funnet der, meir døde rompetroll, egg ,og mamma og pappa som dei kom fram til.Liten naturtragedie dette her :-(Vi går heller til ruinane der trimpostkassa er, og tar en liten rast. Tenke på noe anna enn død, sjøl om det er en del av livets gang det også og skal lærest.

 Åpne mamma! Lillemann funnet sitt ønske i meisa ;) Han var flink å spise masse middag, så da er kjeks lov.
Kakao under brygging! Ingen hula drinker med paraplyer, men norsk fjelldrikk med frisk pinne ;)

Og så denne farlige saken.... Oreo melkesjokolade. farlig god! Syste ønska seg kakao og sjokolade til turen, og i rein glede over at ho ville være med, så fekk ho ønsket oppfylt.
Liten bit sjokolade havner hos lillemann. Syste bruker sin sjokolade til å dyppe i kakaoen sin, og lillemann vil gjere akkurat sånn som syste!

Mor og datter, dei er så absolutt i slekt!! Dette bildet er det eineste som vart brukendes uten morrtryne og grimasjer. Sukk...


Kaldalen er ei lita perle i seg sjøl. Ligg som i ei grop inntil Skopphornet, litt bortgjemt.


Lillemann klatremus!
Ruinen sett fra andre enden. Mor har faktisk et bilde av selet her, halvveis nedfallt.


Mor går midt i selet, prøver å forestille seg korleis det må ha vært her. Lillemann følger nøye med ifra pausehjørnet.

På tide å komme seg heim! Lillemann skal i seng i rimelig tid også. Han som var så sliten i føttene, spring så fort at vi må sette opp farta sjøl. Og han babler og skratter i vei! Trur det er noen som er veldig høg på sukker!! Søstern berre ler og rister på hodet over lillemann som er i hundre og ti!


Få hjelpe lillemann? Nope! Ikkje aktuelt på noen måte. Han omtrent suser ned stien over alle steiner og hindringer. Mor sjøl er himmelfallen over plutselig energi og munterhet.
Lillemann er i ferd med å gå inn i ei felle! Bak steinen der ser mor en ryggsekk som stikk opp. Syste har gjemt seg, og er klar til å tulle med lillemann :-D

Etter litt leik med syste, så spurter syste avgårde igjen. Sikkert for å gjemme seg igjen. Og alt vart så spennende at lillemann ikkje turde gå sjøl! Så demed søkte han trygghet hos frøkenH, og ilag leiter dei etter syste.
Fann syste til slutt, oppi et tre! Så typisk syste, ho elsker jo å klatre i tre :-D
Lillemann vil også klatre! Han ser opp til syste i treet, vil gjerne han også. Berre vent til han blir større, mor kjem til å finne han att i trea alle plasser :-S

Mor ser at det er flott solnedgang i emning! Den som kunne vært ute ved kysten no....Lille gule prikken der, søstern. Vi andre har hatt stopp ved treet vi ;)


Lillemann ville ikkje i meisa, men ville opp til syste. Dermed tok syste han et stykke. Men når vi kom til det våte og berga, da var et opp i meisa. Og på et blunk var heile gjengen nesten nede.Et stopp ved masta, berre for å skikkelig fått sett kor stor den er. Søstern står tilbakelent til masta, mens jentene er på vei bort. Snakk om maur størrelse!Å gå ned veien gikk raskt. med musikk, dansing og tulling, så var turen fort over. Lillemann var også ned mot slutten, for han også ville danse! Og når søstern og frøkenH gikk hand i hand, da ville lillemann også. Syste var så snill at ho holdt lillemann i handa mens han satt i meisa, og  han var så fornøgd!
Mor og søstern var også veldig fornøgd med turen. For vi to går en del tur, men når jentene vil være med på en og anna tur, da blir vi veldig glade. For dei tilfører turen det lille ekstra, pluss at vi får tilbragt meir tid ilag med døtrene våre. Og er det en ting mor er glad i, så er det sine 3 barn <3
Så tusen takk jenter for at dokke ville være med! :-D Smask!2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tusen takk for det Ellen :-D Kaldalen ligg litt for seg sjøl som ei grop inn i fjellet, litt bortgjemt perle ;-)

      Slett