fredag 2. mai 2014

Hagleskur ingen hindring.


No har vi hatt noen dager med så strålende sol at det kunne forveksles med sommer, så kom snøen :( inni granskauen, måtte den derre snøen komme no? Hallo!? Våkner opp 1. mai til 3cm snø på altanen, og mor og lillemann skulle møte ei dame som også går tur med sin 2 åring i bæremeis. Mor har ikkje møtt ho før, kunn via instagram. Men med dette flotte været, og ho ikkje har trekk til meisa, så utsatte vi turen. Ikkje noe vær å rusle tur i på ny plass heller og bli kjent med noen nye. Og mor vil gjerne ha utsikta dit vi skal også. Men en tur mellom snø og haglebygene hadde vært ønskelig. Og lillemann vil opp på hytta og vil ha med tanta. Vil søstern bli med da? Jo!! :-D Så etter sovestund på lillemann, så venta vi 3 på et passende hull i snøbygene......Snøen har smelta vekk i løpet av dagen, snøbygene har tatt en liten pause. Søstern sjekker ut skyene i horisonten. Hmmm... kan komme meir ja!Lillemann ville ikkje gå sjøl, mor prøvde, men ville sitte i meisa og kose seg. Ja ja, får slappe av han da og trimme mor i oppoverbakkene.

I starten av stien er bakkene dekt i kusymre. Og lillemann ville absolutt plukke! Så kva gjer man da? Jo, ned på kne, lene seg inntil bakken så godt man kan, så lillemann når bakken ifra meisa! :-S Bak mor hører mor at søstern ler. Kvifor? Jo........................... sånn ser denne blomsterplukkinga ut bakfra!Men så er kusymra fin også ;)


Skogsfiolen har også komt opp mellom kusymre og kvitveis.Er no godt med at det har blitt ganske grønt ute. Litt trist med det brune visne som har vært lenge no. Snøfattig vinter har gitt kjedelig bakke å sjå på.

Og akkurat idag er været så merkelig også. Vært heilt kvitt med snø og haglbyger, så bryt sola gjennom og alt skinner i det våte landskapet så det svir i øynene. Men vakkert er det!

Ei ørn!!! Lillemann roper og peiker! Mor ser ei ørn, og lillemann er heilt oppglødd. "Tante!!! Ørn!!" og er ellevill i meisa. Ser lenge etter ørna, før den forsvinner.
Fornøgd liten over ei ørn, og minner mor på at hytta er der oppe. Han veit absolutt kvar vi er, og kor vi skal. Kan veien han her ;)
"Hull?" Lillemann peiker under en stein. Mor bøyer seg ned, og vi forsøker å kikke inn. Ingen som bor der, og lillemann rister på hodet.


Kom mai du skjønne milde............

En mistet tupe fra en munk??Må stoppe og studere mauren litt, sjå om den er våken. var ikkje mange som var våkne, kaldt ute meinte lillemann.


Merkelig farge inni einebuskene. Mor kikker etter. En oransje sopp! Denne her er litt ny for mor. Må google litt.... er einerustsopp! Hørtes ikkje bra ut etter kvart som mor les, for etter noen år så dør greina/treet overfor utbruddet av soppen. Og at den var så stor no, er pga fuktig vær, for da dannes det geleaktig masse som dette. Og det er om våren den sprer seg. Finnes denne soppen i parker eller hager, sag av der utbruddet er og brenn det. Sprer seg til andre mellomverter som einer, haggtorn, eple, pære, rogn og trær i rosefamilien :(

Lillemann ville ta på den spennende soppen!Og så var det den store steinen... lillemann ville opp og Jahuuuu! Så dermed klatra mor opp, og en fornøgd lillemann ropte Jahuuuu!!! og dermed var han fornøgd. Trur lillemann kjenner heile stien opp her no....


"Hytta, hytta!" Lillemann ser taket av hytta, og søstern står og venter på mor og lillemann som tar på einerustsoppen.

Merkelig vær dette her. Til venstre, sol og skyer. Til høgre, skyer og skyer med innhold. Hytta er værskillet ser det ut som.


Så var det å få av meisa. Greit å berre dumpe ned over dørstokken ;)


Lillemann? Skal du ikkje være ute litt? Lillemann?? Nei, han har no komt seg inn på hytta han har prata om i noen timer, så ut er ikkje aktuelt. Da får berre resten også trekke inn, noe vær til å kose seg ute i er det ikkje. Og haglrester ligg det her også. Brrr...Søsterns banan, Carpe diem! Og jafs, så var den borte.Lillemann er meir opptatt av det andre ønsket for dagen, nemmelig kakao! Konsentrasjon, konsentrasjon...


Fornøgd lillemann :-D

Ikkje verste å sitte her med varm kakao, kjeks og godt selskap.

Litt påske godteri er fremdeles lov, i alle fall når dei er så søte som dette ;)Leike litt med maten er lov! "Hallo, kven er du? Skal vi leike ilag?" og så er rollespelet i full gang i hodet på  lillemann :-D


Plutselig ser vi en vegg som kjem opp til døra! Tåka kom veldig fort, og du såg faktisk tåka som ei skyvedør forbi døra.

Ut å sjå på været som kom kastande over oss. Men mor lurer på.... kva er det dei 2 der pønsker på?

Dei laga en snømann!! :-D stolt lillemann med snømannen av hagl. Og den snømannen vart snart en flygende snømann med superkrefter! Lillemann lot den flyge litt... "Kaste mamma??" og dermed så fekk snømannen seg en flygetur.Prøvde å få lillemann i meisa pga været, men bestemte seg i haglskuret at han skulle gå sjøl. Og da var det å ta han ut av meisa igjen, og la han gå sjøl.Kjekt å ha ei tantehand å halde i <3

Tenk at merkelig vær skal være så pent??

Lillemann syns i alle fall at det er spennende med all den haglen som dett ned fra himmelen og lager prikker på bakken.Lillemann er egentlig veldig flink til å følge stier, men han fann en sti som var en avstikker, og forsvant! Så da var det berre å følge etter. Og her endte vi og kikker ned fra berget.Sjå litt andre plasser enn stien? Og så skal han sjøl. Bestemt på å gå sjøl, og du får kun holde han i handa der det er vanskelig å gå, ellers, glem det, "Sjøl!"
Å ja, kvite prikker på bilda? Er ikkje feil med skjermen din, er snø....

Nydelig utsikt ifra lillemann sin avstikker :-D


Ledet tilbake til den rette sti, med søstern bak som hjelp, og mor fremst som hjelp.


Meir einerustsopp! Lillemann viser mor. Enda en døende einebusk. Mor har sett fleire einer med sånn sopp på dennne turen no, for oransjefargen skiller seg lett ut i landskapet.
Spennende å ta på :)
Studering av einerustsopp pågår!

<3 just love it!

Lillemann er no sliten. Gått halve ned no, og her stopper det opp også. Null ned drift.Sliten, lillemann hevder at han er sliten. "Meisa" sukka lillemann, og med sånn utsikt mens mor jobber med å komme seg opp ifra bakken, er motivasjon i seg sjøl ;)
Klatre oppå en stein, og mor og lillemann berre nyte utsikten. Er kort ifra skikkelig elendig vær, til heilt magisk som no. "Hoppe!" Lillemann vil ha mor til å hoppe ned ifra steinen. Lite lurt lillemann.
Lillemann sutrer litt. "Au au..." og etter at både mor og søstern iherdig jobber med å få lokalisert kor han har det au, så kjem søstern fram til skoene. Lillemann er varm på føttene! Så av med sko. Lillemann vifter med føttene, smiler og kniser "Kaldt, kaldt" og er en luring. Søstern er herved oppgradert til Skobærer av Lord Lillemann.3 glade vandrere i supert humør! :-D Kan no ikkje klage på turglede på denne gjengen!

Vakre skogen her.....
Fint no som løvet er så smått enda, lar sollyset trenge gjennom.

Kjekt å ha ei tulle tante <3
"Gå sjøl" og dermed var lillemann nede på bakkenivå igjen. Springer avgårde etter å fått kvilt seg litt i meisa. Greitt sånn med meis på tur, plass å kvile slitne føtter. Jada lillemann, vi kjem!

Unna vei, her kjem eg! Lillemann i full fart!! :-D Liten tvil om at han har turglede! Han gikk 3/4 av turen ned sjøl. Klager ikkje over dårlig vær, og er storfornøgd med å ha vært på hytta. Været her er innmari merkelig for tiden, sludd, hagl og glimt av sol om kvarandre. Nesten så at du kler på deg, og før du kjem deg ut av døra, er en haglskur der. Vi var egentlig heldige med været tatt dagen i betrakning. Haglskuren var meir fasinerndes enn ubehagelig, heldigvis og lillemann lot seg ikkje affisere av den. Men vel heime så var krisen et faktum, koseputa ligg att oppe i hytta! :-( Da en gjeng også kom inn på hytta før vi skulle gå, så satte den ene seg på puta, og dermed glemte mor den. Her lukter det en ny tur i morgo for å hente den. Hovdeåsen, her kjem mor og lillemann!!! Igjen........

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar