torsdag 29. mai 2014

Mamma, hytta..... Hovdeåsen, nok en gang.


Lillemann har fått øyebetennelse pluss litt feber og mor er heime ifra jobb. Igår var lillemann og mor med en heil god gjeng på Liavarden på Stranda. Lillemann så glad for å være på fjelltur igjen! Men han ville ha hytte også, så mor halvveis lovte lillemann at etter frokost dagen etter, da kanskje hytta på Hoveåsen som han er så glad i. Morgenen etter, litt feber og fekk febernedsettende og øyedråper. Men så var det den hytta da. Lillemann var i storform og ville opp! Ringte mormor som avtalt, og dro avgårde.Starter på Hovden igjen, og mor lurer virkelig på kor mange gonger lillemann har passet det skiltet der i sitt 2,5 år lange liv?? Det er ikkje få! Men det har blitt en plass lillemann virkelig elsker også, mest pga hytta på toppen som er åpen, matkosen vi har der, og for at det er en kort og grei tur med massevis av flott utsikt. Ja, og så er der masse å utforske på vei opp også ;)En bille på veien, og lillemann er litt skeptisk til å være for nær sjøl, så den tøffe hunden Tinkabell, tar seg av saken med å undersøke nærmere.
Får lillemann til å starte sjøl, og heile turen blir lagt opp til å ha god tid, og la lillemann bestemme absolutt alt.Dagens leksjon er blomster. Og begynne med markjordbær, og kva som blir av den blomsten til slutt. Så om lillemann plukker den blomsten, da blir det ingen jordbær. Merkelig, syns lillemann.Oi! "Poppe!!" Helikopterene som svirrer rundt på himmelen her pga bygginga av monstermastene. Lillemann har fulgt med dei  lenge no, til og med fått satt inni et da vi var på tur. Han er da meget interessert i helikopter!Lillemann med mormor på slep, og selvfølgelig den kjære hunden sin under armen.Lillemann finn ei død bille som han viser fram. Mor tar en pinne, og så undersøker vi litt. Siden den lenge døde billa går i småbiter veldig fort, så konkludere lillemann med at den "Vikke ikke".Etter studert fleire blomster, og mormor fotografere dei fleste, så sett mor seg ned midt i stien og vente på lillemann. Lillemann plukka et langt strå, og mor kiler lillemann! :-D

Og dermed må lillemann få kile mor! :-S
Å hjelp!!! Lillemann har det rasende morsomt der han flirer like masse som mor, og da blir han ikkje kilt en gang! ;-)

Må kile mormor litt også, sjekke om han får samme reaksjonen hos mormor som hos mor. Det virker på  mormor også!Mor klatrer på et tre rett ved, og dermed vil lillemann og. Det andre gjer, det skal han og gjere. Og nåde mor eller mormor om vi prøver å holde han! Grrr..... Skal sitte sjøl, dermed basta.Morsomt er det når mor også klatrer opp til lillemann.
2stk treklatrere som ikkje henger så høgt, men fornøgde er dei :-)
Litt lengre opp er et bedre egna tre for lillemann å klatre i. Dermed så får mor lokka lillemann ned fra treet han satt i, for nytt tre betyr nye muligheter.Fantastisk flott skogbunn dekt av irrgrønne bregner.
Liten kommende treklatrer!! Det er mor sin gutt det <3


Mor og lillemann i samme tre, igjen. Mor henger litt opp ned, svinger litt rundt og en lillemann vil så gjerne han også.


Men så var det å komme seg til den hytta da.... kan ikkje bli sittende i skogen heile dagen.Lillemann er veldig flink å gå sjøl idag, og er virkelig i undersøkelses humør. Alt skal studeres, og det har vi tid til også mens mormor stikker rundt etter blomster alle plasser.Dette er en blomst mor var opptatt av som barn. Den var så annerledes enn dei andre søte, og mor døpte den "Humleblomsten" for mor alltid fann humler på den. men den heiter egentlig enghumleblom.


Lillemann fann noe som skinte på stien, en vingedel av ei bille! Vart studert nøye og vel, for forma var så artig, og at det var en bit av billen.
Opp det litt steinete partiet der mor holdt lillemann i hendene, energien begynner å bli litt tom, og lillemann presser ut litt til.

Halvveis opp, og pause. Godt å ha meisa når føttene er slitene.


Da er det å trimme mor opp dei bratte partia av turen. Men han har vært veldig flink å gå sjøl hittil da.

Etter å ha sett mange døde biller, så endelig fann lillemann ei levende ei! :)Tåkekledde Sunnmøre........
Hmmm... kva blomst er dette, og kor mange blad er det på den tru? Og dermed plukker lillemann av et og et blad.
"Stoje stein!!" Lillemann kan snart veien opp hit utenatt, og no skulle han opp på steinen. Dermed var det ut av meisa igjen, og klatre sjøl. Studering av lyng pågår ;)
Går litt sjøl igjen, og maur dukker opp. Maur dukker opp, lillemann dukker ned ;)


Mor bærer lillemann siste stykket opp til hytta. Lillemanns elskede hytte <3


Rett inn, og kikke ut vinduet. Tittitt verden!
Siden lillemann har spist frokost, så har mor med en boks med eple og appelsinbiter.


Mormor har med frokost nr2 siden ho står så innmari tidlig opp.

Lillemann på raid i meisa, og fann småleiker som har lagt att etter turen til Reindalsetra. Hint til mor, rydde ut av meisa oftere....Noen nesten tomme malingsbøtter fungerer utmerket som trommer!! Og dermed så synger vi på diverse mens lillemann trommer.
2 fletta kranser i tre fungerer fint som lavthengende glorier ;)


Skjønner godt at lillemann er veldig glad i denne hytta. Den er liten og koselig, og det er sånne kosestunder som dette som skaper gode minner om plassen også.Etter kakao, frukt og kos, stikker mor hodet ut. Kva i alle dager?! Tåka kjem inn Storfjorden veldig fort. Mor ser den svever nærmere. Tåke kjem fort, så absolutt.

Lillemann kjem også ut for å sjekke kva mor gjer på. Mor forsøker igjen å forklare at det er skya som kjem ned for å sei hei, det er ikkje røyk.

Lavt skydekke over Skopphornet 1226moh også. Og mor skimter Sessvatna 168moh der borte.Kva er det mor ser oppå hyttetaket? Mor henter langkosten som lillemann koster tunet med. Ei stor vase med teip og en teipdispenser med teip i. At folk berre kaster sånt og ikkje tar det med heim? Har du hatt plass til det opp, har du plass til det ned att også. Mor tar det i alle fall med ned.Litt seint å henge seg med på moten no, men var ikkje stor nok da. Planking på en stein!Mormor sprang litt i forveien (mor og lillemann surra vel med planking) og gjemte seg. Spennende! Og litt skummelt også...

Sliten lillemann skal heim og ha ei sovestund. Mesteparten av nedturen satt han i meisa og slappa av. Lillemann har vært i storform og kosa seg. Brukte enormt lang tid på oppturen, men så var vi på virkelig kosetur også. 1km opp, 200 høgdemeter er akkurat passe for oss idag :-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar