torsdag 5. juni 2014

Helgetur til Hoemsbu DNT hytte, Eikesdalen del 2


Mor, lillemann og sambo er på Hoemsbu DNT hytte, ilag med søstern og MrJ. Hoemsbu viser seg å være ei perle med dramatisk natur og rolige omgivelser. Lillemann har komt til paradis med 2 hunder, nye folk, vatnet, marker å springe på, fiskemuligheter, store steiner og trær, osv osv. Og så elsker lillemann hytter! Igår ankom vi med båtskyss over vatnet ifra Vike, søstern og MrJ padla delvis inn med kajakk.
Om du lurer på noen om Hoemsbu, DNT link her: http://www.mrtur.no/cabin.php?ca_id=335&fo_id=2502
Lillemann har tatt natta i en deilige senga på Hoemsbu, lykkelig etter en innholdsrik dag. Forhåpentlig en like innholdsrik dag som venter også ;)


Mogonen starte med morgenbesøk fra søstern! Lillemann er så glad i tanta si, og e like glad kvar gong ho dukker opp! Sovesveis lillemann?? :-D

Været er kanskje ikkje av det beste dessverre. Tåka ligg langt nede, dyste og kald. Her er det berre å kle godt på seg, og håpe at tåka letter som lovt.

Etter frokost ilag på kjøkkenet alle sammen, skal MrJ og kompisen opp på Gjuratinden 1712moh, berre sånn en kjapp tur. Dei karane der nesten jogger opp. Det gjer ikkje vi, og vi hadde håpt på opp kanten til elva og tar det med ro, og starter turen litt seinere enn dei. MrJ kjem tilbake, men kompisen skal over via skaret og heim, og har sekken sin med seg.


Tjukk tåke, tviler dei får noe som helst av utsikt ifra Gjuratinden. Å ja, den røde hytta til venstre her, det var der Molde og Romsdal Turistforening starta her i 1954, på den hytta før dei også tok over sjølvaste huset.


Fjellet her dominerer litt utsikta på Hoemsbu. Der raset kom ifra en gang med alle kjempe steinane. Det ruver liksom terrenget, og øynene blir berre dratt automatisk dit. Toppen er uten navn på kartet desserre, men mor er fasinert av den og skulle virkelig hatt et dramatisk navn.Lillemann er virkelig betatt! Lille Leo har bergtatt lillemann, og hunden er akkurat passelig til lillemann så han ikkje blir redd. Leo er en flott chiuaua, og tilhører MrJ, og er ofte med på fjellturer.
Hyggelige folk som er her for å stelle hytta, noen av dei tilhører hyttestyret også, og kunne fortelle diverse om plassen. Alle vinduene i hovedetasjen har no fått strøk når 2 med maling, og står til lufting.


Paret hadde også med seg en hund, og lillemann hadde dermed nok å engasjere seg i. Denne hunden her stod alltid i band pga sauene som går fritt her.

Da skal mr, lillemann, sambo og søstern også ta oss en tur. Ikkje til Gjuratinden, men samme stien og håper på kanten av elva. Får sjå kor langt vi går. Og ja, Leo er med oss, for han er for liten for sjølvaste Gjuratinden.


God sti opp marka :)


Beklkager, men mor er virkelig dradd mot dette fjellet her, og spesielt i tåka så er den berre så, så, så.... (korleis forklare det) magisk??Lillemann ville starte oppi meisa. Gikk nokre få steg sjøl berre. Men rekner med at han nok skal ned når vi kjem inn i skogen ;)

Ut på tur, alltid spennende med ny plass! :-D
Innmari god sti gjennom hasselskogen. Visste du at denne hasselskogen på Hoemsbu faktisk er den største sammenhengende hasselskogen i Nord-Europa? Men faktisk sant! Dei hadde som attåtnæring med salg av nøtter og laga tønneband til blant anna sildetønner.Store gigant steiner eller??! Søstern blir ganske så lita i forhold til steinen. Fine å klatre på og øve på rappellering.

Sambo undra heile tiden på nøttene i trea, og kor var emnet? Han såg aldri ei nøtt i et tre, alle falt av. Til slutt fann mor ei grein med nøtteemner på :)
Skulle vel komt tilbake når nøttene er modne, det hadde vært litt stilig. Men dei er modne i oktober, og sesongen til hytta slutter 1 oktober :(
Lillemann og Leo <3
Lillemann ville ned av meisa for å kose med Leo.
Gå sjøl faktoren har slått inn med lillemann, og det er jo positivt her på fin sti, verre når det slår inn på litt skumle plasser.

Stien er godt T-merka, så sjøl om sauene lager sine egne stier, så er det berre å kikke etter merket. No som vi er ute av den flotte skogen, så ser mor faktisk kanten der elva kjem ned. Mål, komme oss dit opp. Overkommelig? Mor og sambo skal dele på å bære lillemann, så mulig er det ;)


Søstern kjenne ikkje Leo så veldig godt, og vet ikkje korleis den er ang sauer og elver. Vi skal gå langs elva, så for sikkerhetsskyld så har ho på han sele med band. Veldig fornøgd lillemann får leie litt :)


Flott natur her, frodig og massive fjell. Toppen som stikk ut av tåka er deler av Vikehaugen 1169moh.
Lillemann leier Leo, sambo leier lillemann. Lang lang rekke vandrer vi oppover Hoemsdalen.Da skal vi ta til på skråninga av elva opp dalen. Stien går inn i skogen litt opp i siden.

En saltstein blir grundig undersøkt, og ville helst smake på, men den var sauene sin, og lillemann er slettes ingen sau!Er en del vatn i elva no, smelter fort snøen i høgda, pluss der ligg noen breer der oppe.
Lillemann fortsetter jakten på sauene, i et håp om en dag å få klappa en. Men mor er sikker, hadde han en dag nådd tak i en sau, så hadde nok lillemann stukket fort av!Lillemann veksler litt mellom mor og sambo, alt etter som. Stien går på en måte så langt oppe fra elva, at den knapt er synlig gjennom trea. Men veldig smal sti, så passer ekstra på lillemann, for her er det fort å dette ned skråninga for en liten.Glimt av elva.

Liten bit ur også, så sambo bærer lillemann, søstern bærer Leo.

Mor snur seg og ser ned. Komt oss et stykke opp allerede.Opp ura mor trakker i. Og en sau!
Stien går i botnen av dalen opp, følger tett på elva heile veien. Lillemann er litt opp og ned med å gå sjøl, men no begynner han å bli litt sliten.En sånn halvdupp i meisa gjer seg. Berre kvile seg på mors rygg og lukke øynene litt. Slitsomt å være på tur, og etter ei natt til med hoste. Lillemann blir rett og slett ikkje kvitt hosten samme kva vi pøver på. Søv i 2-3 timer, så begynner han å hoste. Høge puter og senga på skrå. Men nei. I natt intet unntak. Mor ser fram til denne sjuka der gir slipp på lillemann og både lillemann og mor får ei samanhengendes natt.


Må være behagelig å halvsove i meisa og høre bruset ifra elva. Mor hadde nok sovna på stedet!Men lillemann nekter å sovne heilt, og snart er han våken igjen. Må no få med seg alt som skjer :)


Mor går bak søstern og berre nyter landskapet her inne, og skulle virkelig ønske tåka letta litt berre. Kjempe vær å gå tur i, for det er tungt med meis og berre opp, og hadde det vært full sol hadde mor smelta vekk :-S
Er det rart mor elsker stedet her?? Tåke og det dramatiske landskapet?Søstern med Leo, mor med lillemann. Leo veg 2kg, som to pakker sukker, men han føles lettere enn 2 pakker sukker! Sikkert pga forma på hunden i forhold til kompakte pakker. Mor kunne hatt ekstrameis for hunden på siden ;)
Mor ser opp mot kanten. Siste kneika ser tung ut. Mor lurer på kor stien går opp der borte.


Lillemann beordrer en pause. "Sitte hæ" og så sett han seg ned. "slitn". Ingenting er da bedre enn litt kos? ;)Det er ikkje så stor fart på oss oppover, men han er flink å gå, og turglede først for liten, så får oss voksne tilpasse oss deretter. Presser man på for masse, så dreper man turgleden. Tur med tårer husker en liten med gru.

Snø!! Lillemann oppdager snøen, og det er stas å sjå når alt er grønt ute. Bak kanten der elva kjem ned, der ligg det et vatn, og ned til vatnet ligg en bre. Hadde no vært stilig å komt seg opp dit og sett den breen :)
Søstern tar bilde av mor, lillemann og sambo i det vi kjem tuslandes etter. Lillemann vil absolutt gå sjøl her i bratta, så mor held ekstra godt fast i handa hans.Her deler elva seg, og mor lurer på kor stien skal ta veien no. Kva side av elva skal vi opp tru? Lillemann tenker ikkje på sånt han, er meir opptatt av Leo og kose med den.

Liten tur opp på skuldrane til sambo. Greitt å ha 2 å dele på å bære også ;)
Så kanskje sambo kan få bære meisa også på tur. Lillemann er ganske så bestemt på at det er mor som skal bære meisa, ingen andre. Syste fekk lov da vi gikk til Melsetvatnet, for da savna han syste sånn!

Til sides låg det er havarert bru. Den har nok fått seg en knekk av ei snøfonn, tenker mor. Det viser seg at den brua skulle ligge der stien går over elva. Da vart det litt verre her. Elva er stor, og med meis blir mor garantert gjennomvåt på beina, til tross for høge fjellsko. Søstern har lave ikkje vanntette sko, glatte også, og med hund. Så der stoppa det for oss, og vi alle kikka langt etter den T-en på andre siden av elva :(

Vi bestente oss for å prøve å gå lengre opp på denne siden av elva, kor vi havna da.Flott elv, men bratt terreng med kratt. Ikkje så godt å gå her, og mor må faktisk holde seg fast i krattet og på kne et par plasser. Mor stopper opp ved elva og kikker på terrenget bakover.
Full diskusjon om kor gå no, kva gjere no. Her er det for bratt å gå, ser ut til å gå masse lengre bak enn dit vi skulle, og kan risikere å havne ingen plass. Krysse elva andre plasser kanskje? Kjem fram til vi prøver å legge brua over, og ser om vi tør oss på den.
Sambo og søstern tar tak i oppgaven, mens mor ser på, litt hjelpeslaus. Lillemann sovna akkurat i bratta her, og mor står og gynger på han. Her er absolutt ingen plass å sette ifra seg meisa for å ta i et tak. Mor missliker sterkt å føle seg hjelpeslaus!Prøver over der, prøver å legge den over en plass til. Men brua er vridd og dermed vanskelig å få lagt skikkelig. Så ser vi at fleire av skjøtene er sprukne. Og sprukne aliminiumsskjøter er slettes ikkje bra, og lange steg å trakke over og balansere på.

Lillemann søv godt han, aner lite om elvevandringa vi vurderer. Gir opp brua, og går nedover for å sjå andre plasser å krysse.
Ser nedover ela. Lite muligheter der og dessverre, så vi bestemme oss for å gi oss :(Søstern observere en som kjem i full fart ned fjellsiden! MrJ er på vei ned att fra Gjuratinden allerede! Så vi venter på han, og ser kor han krysser elva. Notat bak øra til mor, den derre spurteren der, ligg unna å gå tur ilag med, han er oppe på toppen før mor rekk å snu seg! :-SEtter en liten pause ilag med MrJ, så år mor først, med han bakerst. Noe som heiter den treigeste først og den meget raske sist?? Lillemann bryr seg ikkje, han søv. Mor sjekker til han med jamne mellomrom, ser til at han ligg godt og får luft.Full fart nedover!! Mor må slippe lille Leo fram av og til, for han svinser mellom beina til mor.
Krysse steinpartiet og grus. Og kor vart den lille Leo av no da? Bak hælane mine, eller lengre bak? Den søte lille tassen svinser så fort at mor er redd for å trakke på den, men er meget søt å ha med på tur da ;)Tilbake i hasselskogen får MrJ lange ut og strekke på beina. Tålmodig har han vært bak mor med meis, et anna tempo enn det han er vant med på tur. Mor kunne godt fått litt av den raske kondisen der!

Mor må berre legge til noe. Altså, har du med barn hit til Hoemsbu en gang, treng ikkje å gå heilt opp i dalen her for tur. Er nok opp her i skogen med alle dei store steinane, flotte trea og spennende plassane her som innbyr til både gjemsel og klatring. Skogen her er så flott beita og åpen, at leik her er perfekt!Finne nøtter på bakken, sprekker rundt steinane, en piknikktur foreksempel.Og dermed er vi tilbake til hytta, og den ønsker oss velkommen med menneskestemmer, malingslukt og aktivitet. Lillemann har dessverre våkna og nekta å sovne igjen. men han krøller seg sammen oppi meisa med mors jakke på føttene, og dressen sin i halsen. Så han satt godt og varmt.
Kart over kor vi gikk. 440 høgdemeter på ca 2km opp.På benken igjen, og er ikkje heilt lysten på å gå ut av meisa enda. Mor sitter og stryker på han, og koser. Mor hadde tenkt seg en tur uti vatnet for et bad mens ho er varm, men å forlate en trøtt lillemann er ikkje aktuelt.


Eter litt så tok berre mor med seg lillemann opp på rommet, og la han i si seng. Så la mor seg i si, og dermed låg mor og lillemann hode mot hode. Mor holdt lillemann i handa i over 20min, og så sovna han igjen. Tydelig trøtt etter en sein kveld, dårlig søvn om natta, og en slitsom tur.

Vil ikkje forlate lillemann på rommet. han kjem seg ut døra, og den trappa ned er bratt og direkte farlig for lillemann. Og mor trur lillemann klarer å få opp vinduet også. Mor er litt sulten, og åpner en godteripose. Kaster ned noen til gjengen som sitter 2 etasjer, rett under vinduet til mor også. Dele på godene ;)


Mor tenke å ta et bilde av lillemann der han låg og sov, og kanskje spele et brett av  Farm hero saga, til tross for lite batteri på mobilen. For det er strøm på hytta, men 12 volt og får ikkje lada mobilen. For å få opp mobilen, knytter mor på godteri på lillemann si fiskestang, og firer ned i bytte mot mobilen :-D
Har ikkje meir morro en det man lager sjøl!


Sambo bytter på å sitte med lillemann, og dermed tar mor seg en runde i hytta. Bilde av Dronning Sonja på stua, og kopi av der ho skreiv seg inn her i 1982.
Oppe på loftet er det virkelig trekkfullt ut! Sunt med luftig hus i det minste ;) Ligg masse madrasser her for mulighet til å ta dei i kjelleren og ligge der om nødvendig.

Mor snik seg til rommet til søstern og MrJ. Skulle snike til et bilde, men en liten vakthund bjeffa og vekte folket i senga. Liten, men effektiv den hunden der :)Lillemann burde våkne no, men vil ikkje. Vekke han med Leo, burde kanskje hjelpe! :)
Og dermed våkna lillemann med et smil.


2 gode venner som berre henger på hjørnet....
Lillemann hadde også en utforskertur i huset, og ville opp på loftet. Der fann mor et stort gervir! Større enn lillemann. Tenk at den lille reinen kan ha et så stort gevir :-S
Andre enden av loftet finst det et rom til. Spennende senger med slags stålgitter som bunn, perfekt til å hoppe på! 4 dobbeltkøyer fann lillemann der inne.


På tide med middag, 3 mager skrik etter mat etter turen. Mor og sambo berre venta på at lillemann skulle våkne. Gassgrillen som står her er heilt superb!
Lillemann er en liten luring. Sniker seg på mors fat, og spiser der! Alltid meir spennende det som er på mors fat, enn sitt eget. Men så liker han å tulle også ;)Det har blitt kveld, og søstern og MrJ skal til å padle tilbake til bilen. Lillemann låner åra til søstern og plaske i vannet. Liker jo båt han og!Farvel søstern og MrJ! God tur! :-)


Lillemann skal også på båttur for å fiske. En liten robåt står der til disposisjon. Litt vinglete, men herlig spennende for lillemann.
Sambo får jobben med å ro, han er 100 gonger bedre på det enn mor.


Store steiner med sinte måser. Der gikk mor, lillemann og sambo tur igår, stien til Hoemsetra.
Lillemann er rask med å kaste ut. Sveier like raskt inn att, og kaster ut igjen. Hoemsbu i bakgrunn.

Bedre fiskelykke på andre siden av båten??

Etter masse masing, så fekk lillemann lov til å prøve å ro! :-D stor stas, men litt vanskelig med korte armer.Tåkelandskap er faktisk vakkert :) tåka ligg i skaret opp til Hoemsstinden 1736moh.
Ikkje kvar dag du ser noe som likner en fiskebåt på ferskvatn ;)

Prøve å sveive inn på sambos fiskestang er viktig. Dessverre ingen fisk eller napp, men det hadde vært stilig med fisk på når lillemann som sveiver.
Ingen fisk, og ror til land. Var meir for turen sin del, enn sjølve fiskinga. 2 fedre med 2 gutter var innom Hoemsbu, og dei hadde fiska og prøvd nesten alt men fått lite. Kjentfolk sei at sesongen ikkje er enda, fisken kjem inn snart.
Bøya til båten som ligg her er spennende! Lillemann sett på den siden vi kom, og no fekk han tatt på den :)


Da sambo knytte fast båten, så oppdaga han skallene til vannymfene, og ropte oss ned for å vise oss. Her har tydligvis vært en fin plass for vannymfene å skifte skall, kun det tynne gjennomsiktige skallet henger att.Blir sulten av å være på vannet å fiske! Litt mat på det koselige kjøkkenet gjer seg. Litt rart å være heilt aleine på heile hytta. Alle har dratt, kun i private nabohytta der er att 2.Fyre opp i den koselige ovnen. Mor fekk en kjapp undervisning ifra mannen i nabohytta som har meget god kjennskap til hytta og dens historie. Om ikkje mor tar feil så er han med på å styre hytta. Alle redskapene her er knytt til gården. Enten til tønneband laging, fiske av laks og oppheng. Hassel og inntekt ifra det, var viktig for Hoemsbu.
Før var her leirskule, 8 uker ør fellesferien, og 8 uker etter. Nye regler ifra kommunen gjor at det fallt ut i budsjettet.

No som hytta er rydda, og har lukka vinduene delvis, så er det mulig å oppholde seg på stua. Lillemann koser ser i senga som står på stua mens det knitrer i ovnen.Ikkje akkurat noen kortspiller, men liker å leike seg med kortene og late som. Og en søt krakk lillemann fann på stua, var frakta inn på kjøkkenet. Lillemann har en liten hang for krakker ;)Mor og sambo hadde ikkje kikka inn i kjelleren, for dei har drevet å vaska og styrt der nede. Fin kjellerstue med bord og benker, kjekk for samlingsstunder.


Mor likte veldig godt 2 identiske skap som hang der :)


Siden ikkje fisk på vatnet, tenkte vi å gå å teste i elveosen. Gode tips ifra hytteeigeren, men vi mangler markkrok. Får berre bruke dei slukane vi har. Lillemann fekk plutselig fart på seg, og sprang avgårde! Lillemann har jo vært der før jo, i vogn med mor springende for å sjekke stien.Den private hytta, og en heil haug med stein. Vært hus her før tru?Mor hadde med meisa, og lillemann vart sliten og ville opp. Sambo fortsetter på stien mens mor laster opp lillemann.Hoppende mor og lillemann på vei til elva for å fiske :)Granskog?? Mor har knapt sett noe granskog her, kun løvtrær, så mor stussa litt.

Elva og ei bru. Og da vil lillemann selvfølgelig ned og gå sjøl.

Elva vi fulgte opp Hoemsdalen på tur igår :-DNed dit for å fiske da. men først kikke litt på et bygg som skimtes lengre borte.
Lillemann endte på sauejakt, igjen. Han gir virkelig ikkje opp han der. Håper enda på å få klappa en sau. Nesten så mor må oppsøke en sauegård snart så han får klappa en.
Flott syn opp Hoemsdalen <3 og fjellet mor heile oppholdet blir dratt mot. Hoemstinden ligg fremdeles i tåke bak den igjen.

Snegler! Og to sorter på en gang! Lillemann sett seg rett ned, for dette må forskes på.

Ikkje denne sneglen heller ville ut av huset sitt. Lillemann lokker, roper hei, og banker på, men nei.
Mor starter med å fiske, lillemann kjem raskt etter. 1-2-3 og kast!! Synkronkasting :-D Men lillemann står litt nært mor, og det hender både 1,2 og 8 gonger at lillemann rapper til mor med stanga eller sluken.  Sambo som står bak får god underholdning der han sitt og iaktar lett pisking av mor. Bra lillemann ikkje har fått ekte krok på enda....

Måtte en del kast til, og treffe i strømmen akkurat, så fekk mor en bitte liten fisk!! :-D :-D sambo lett frustrert over at det var mor som fekk først, og skulle no ta over. Men mor bekymre seg ikkje for størrelsen på fisken, for lillemann sin del speler det ingen rolle.


Veldig spennende med en levene fisk! Tok litt tid, men til slutt turde lillemann å ta på fisken, til et påfølgende stort smil :)


Mor står og kikker bort til Vike. Fått fortalt og sett på kart at de er sti opp skråninga. Opp på kanten er det flatt bak, og inn den dalen ligg Reinsvassbu DNT hytte. 2 timer å gå dit. For bratt med meis? Mor tenke alltid på korleis ser det ut der? Korleis er det å gå der? Kva ligg bak der? Synd det er så langt hit, eller så skulle mor tatt seg ei natt på den hytta.

Fornøgd lillemann på fisketur og tatt på fisk! :)


Litt kjedelig når vatnet knapt beveger seg inn ved land, så mor tar han med til sjølve elva for å få fart på sluken hans. Sambo står att og fisker, mens mor og lillemann koser seg i elva. Lillemann kaster, ser sluker fare raskt avgårde ned elva, og hyler i fryd!


Mor ser opp elva, ser Sigdridtind 996moh. Hmmm... var det ikkje et rom på hytta som heitte det tru? Mor trur det.
Ikkje masse til kveldssol i kveld, kun en liten flekk på Ågottind 1526moh. Der var navnet på den toppen igjen! Rommet mor, lillemann og sambo ligg på ;-)


Lillemann sin sluk sitt fast igjen, og denne gongen må mor vasse for å få den laus.


Sambo fekk fisk! Litt større enn mor sin. Heilt greitt, for mor fekk først ;-) Lillemann er henrykt!Ikkje fullt så farlig å ta på fisken denne gongen, meir gøy enn skummelt. Plopp! så var den også tilbake i vatnet.


Kveldsmat! Lillemann i strålende humør, til tross for langt over normal leggetid. Er man på tur, så er man på tur ;)

Litt trøtt er no lillemann da. Kosehumør og mens mor koser og nynner på Dovregubben Hall ( takk for den syste som øver på pianoet 10 gonger for dagen så mor har den på hjerna enda!!) så danser mor med lillemann på stuegulvet i lyset fra ovnen. Lillemann glipper med øynene, og mor legg han i kosedyna. Han sovner i armane til mor, og sambo henter store dyna, og mor legg han i senga på stua.Mor og sambo fekk seg ei stund på stua mens lillemann sov godt. Men til slutt natta på alle, og mor bar lillemann opp i senga på Ågottind. God natt lillemann <3Dagen etter våkner mor av strålende sol inn vinduet! :-D Mor kikker ut. Jo, knall blå himmel, tåkefritt og alle fjella omtrent lyser mot mor! Glede!!! :-D :-DSola skein til og med på utedoen! Fin utedo forresten. Koselig og pent der inne. Egen vask, såpedispenser, desinfeksjonsdispenser, tørkepapir osv osv. Eineste du merker forskjell på et virkelig do, er at det er tredo. Ellers heilt flott!

Ikkje kvar dag mor har selskap på do, anna enn lillemann da som absolutt må være med over alt. Hoppa fram for mors nase, så mor nesten hoppa av do. Ikkje fordi mor er redd edderkopper, men at den sneia mors ansikt så nært at mor kjente det kilte.

På vei inn att stopper mor på plenen framfor hytta. Virkelig storslagen utsikt!! Å våkne til noe sånt er nesten ubetalelig!

Sånn ser Hoemsbu ut i full morgen sol :) Berre så synd at sola forsvinn så fort her, kl 16. veldig dumt, men likevel så kunne mor godt komt tilbake hit en gang.
Da har lillemann også våkna. Mor har kosta trappa, laga seg en kopp te (som mor sjelden gjer, men no var liksom en god kopp virkelig fristende i sommersola en stille morgen.)


Morgen kos med lillemann <3 sånne morgoner er dei beste som finst!Vil no ikkje sitte inne når sola endelig kom! Så her tar vi frokosten ute. Lillemann er virkelig hard på dei småboksane med leverpostei som mor har med. favoritt nr1.
Mor og sambo skifter på å pakke og passe lillemann. Båten kjem mellom kl12 og 13 etter avtale. Lillemann har en forkjærlighet for sko, spesielt med lisser på. Og så gjere et forsøk på å gå rundt i dei, med varierende hell...


Sola varmer så godt at mor tar av lillemann strømpebuksa også. Han springer rundt og hyler som en lykkelig liten og er en fryd å sjå på! :-)
Vi har god tid, og pakker etter kvart. Koster gulv, rister litt tepper og matter, rydder opp og vasker opp. Skal no sjå fint ut etter oss også. Vogna er no full, så berre å pipe på båtfører at vi er klar.

30 min etterpå ser vi at båten er på vei, og triller ned på kaia. Lillemann berre må kaste noen kast. Veldig spennende er det at vannet er så klart at han ser småyngelen som svøm der nede. prøver fortvilt å fiske en, men nei. Hiver stanga over til mor i et håp om at mor klarer å få en på kroken. Men ikkje mor heller.Det er sønnen med sin datter som kjem denne gongen for å kjøre båten. Dattera lærer seg å føre båten, og klarer jobben strålende. Lillemann sitt spent på sambo sitt fang, gler seg til båtturen over. Han ser alltid så alvorlig ut når det er noe spennende, men han går og snakker om båtturen enda og smiler.Vind i håret!! Litt for masse vind for liten, så ekker han til. men er så spennende med båttur at lillemann nesten glemmer å blunke!Farvel Hoemsbu! Nesten trist å dra no når sola skein så fint. Er en nydelig plass, perfekt for småbarnsfamilier. Trappa er eineste minus inne. Ute, brennenesle. Men dei sei at dei bruker å rive den vekk med gummihansker som er der. Det store området rundt som innbyder til leik og diverse spill som badminton. Hasselskogen som er reine eventyrskogen med åpne marker under, og store gigantsteiner. Bålplasser, kaia, lille fjøra som kan bades på (no ekstra høgt vannivå), robåten, elva, lette turstier, turen bak i Hoemsdalen, Gjuratinden for meir krevende, fiske mulgheter..... osv osv.
Hytta i seg sjøl er berre så innmari koselig, at du kan nesten ikkje la være å like den. Så gjennomført koselig, og du har alt der. Fullt kjøkken, stor stue, spisesal, kjelleren for ungdommen på kvelden, spill er der også i et skap. Innlagt vatn, om enn berre kaldt vatn. Strøm på 12 volt. Ingen internettdekning, men får ringt. Går du tom for strøm på mobilen, er der tlf på huset. Å ja, gassgrill er der også.
Okei, okei, mor gir seg. Plassen er å annbefales, punktum ;-)

Frister det en tur hit? ;-)

2 kommentarer: