mandag 23. juni 2014

Lykken er et lite sel ei regnnatt.


Da mor, lillemann og mormor var opp på Løvollselet for lunsjtur på onsdag, hadde mormor med to gamle soveposer for å ha liggendes der. Dermed så ville lillemann ligge over. Det kunne vi jo ikkje, men lovte at skulle forsøke til helga. Lørdagen kom med enda meir regn, og dermed vart regnklær og sydvesten pakka igjen. Men denne gongen så var det skikkelig regn også. Men hallo, det tåler vi jo, og selet er jo tørt og fint. Fiskestanga til lillemann er også med, så her skulle vi kose oss i regnet :)

Første stopp på veien vart selvfølgelig på den første elva som dukka opp. Lillemann kasta uti med perfekt sikte, og dermed var det nesten umulig å snakke til han, for da var han tapt i fiskeverden :)
Klar, ferdig, kast!! Regn absolutt ingen hindring for en ekte fisker ;)
Og neste stopp, neste elv! Endte som ofte gjer med fiskere, at kroken sitt fast. Dermed måtte mor på redningsaksjon uti elva. Kva gjer ikkje en mor for sine barn??


Etter litt overtalelser, så fekk mor lillemann til å forlate elva. Lovte fiske i bekken ved hytta også. Og der var porten! Lillemann spring for å hjelpe mormor å åpne.
Fast stopp og innslag på turen er møkkavogna som alltid står der rein og ensom. "Venta på mej" nikker lillemann.3 stk uværskråker i sine lekre sydvester som dei ekte Vestlendingene vi er :-D


Tok ei lita stund, men så hevder lillemann at han er sliten. Veldig praktisk å kunne sitte i ei meis å slappe av på tur også.


Masse å sjå på og prate om på tur, berre man ser seg rundt. Mange stier som krysser veien, for hjorten gidd ikkje gå sikk sakk.
Mormor studerer også naturen rundt seg, gleder seg over synet av nyutspunget løv :)
Midt i veien der veks det en tistel! Lillemann såg den ifra sin utkikksplass i meisa, og mor måtte rygge. Kikke på alle skarpe piggane, og ramse opp alle sine kjære som hadde sagt Au! om dei hadde stukket seg.
Kva ulekre saker trur du lillemann kikker langt etter?

Joda, kubæsj sopp!! Altså, mor aner ikkje kva soppen heiter, men ser den veks som juling på alle kuruer som er på veien, derfor er soppen herved døpt for kubæsj soppen :)
Å ja, heile veien opp telte vi 9 ruer med kubæsj sopp!
Lillemann kjenner att siste strekninga, snart oppe! Og Remerhornet 866moh er inntylla i regnværsskyer. Trist, trist, trist, men det blir no koselig inni selet og fyr i ovnen ;)
Mor og lillemann på tur, regn ingen hindring :-D


Noen som ikkje er så glad i regnet og henger med hodet, er "q-tipsen". Våt og trist myrull i striregnet. Lillemann vil ha våt q-tips, og mor plukker en så han får i meisa. Stakkars q-tips, våt og lei seg...


Hei igjen selet! <3

Og siden vi allerede er våte og påkledde, hente vatn i bekken. Humørfylte gule mormor er vannbærer og lillemann held trofast fast fiskestanga.
Godt å holde mormor i handa i myrete terreng :)

Altså, blir ikkje dette en sportsfisker, så aner ikkje mor altså! For her fiskes det så fort det er mulig :-/ Fekk ikkje napp, så da flytta lengre opp i bekken. Måtte faktisk overtales litt for å gå inn att.

Første lillemann gjor inne, var å sjekke ut meisa før mor rakk å pakke ut alt, og gjemme unna for lillemann. En strålende fornøgd lillemann som oppdager at mor har tatt med 3 biter av krydderkaka mor baka før vi dro :-DMed meis har mor begrensa plass, så alle hulrom blir utnytta. Nye crocs som skal være på selet fungerte som eggekartong og reir :) Frokosten sikra!


Fyrbøteren passer på ovnen for å tørke diverse, mens en ytterst fortvila lillemann ser kosedyna som heng våt til tørk på snora. Så her må mormor fyre masse så den tørker fort!!
Lillemann husker leikeboksen sin, og viser mormor. Han stortrivst på selet, for alt er så intimt og lite, og heile tiden får full oppmerksomhet. Mange barn ønsker seg meir tid ilag med sine foreldre, det får lillemann masse av i alle fall! Her er det verken tv, internett eller noe form for digitalt spill, kun 2 små rom og det er kun mulig å sende ei melding på mobilen uten bilde.

Mor har spikra opp nok en ting etter oldeforeldre, ei oljelampe på veggen. No må mor få kjøpt seg lampeolje her!


Mat.... fram med den lille stolen og krakken igjen. Lillemann klar med små påleggsbokser og skiva si. Selet er som ei stor leikestue, faktisk, der til og med døra mellom romma og inngangsdøra er lav. Er du en mann på over 1,80m så slit du nok litt ;)
Synge sange og danse litt mens man spis er ikkje kvardagskost, men på tur er det meste lov! Og lillemann har fått et sånt energinivå og glede, at han nesten spinner i ring! :-D
Vatnet har kokt opp, og dermed er det kaffi på mormor, og toddy og kakao på mor og lillemann.
Lillemann lukter på alle 3 koppene for å lære å gjenkjenne lukt på kva som er oppi ;)

Og som alle foreldre frykter og maser om, så skjer det uunngåelige.... kakaokoppen til lillemann utover fatet, bordet og på teppet. Så dei siste 4 skivebitane med leverpostei, var marinerte i kakao. Sukk.... mor visste det kom til å skje når du ikkje har innlagt vatn og skikkelige vaskemuligheter!Fram med vispen og lage mat. Bråker så fint oppi kaffiboksen, og ifølge lillemann så skal det bli kake.

Og kva er vel en hyttetur uten en masse kos?? ;-)
Kosestund i sovepose og teppe med mor, og en pose potetskruer :-D Snart er det leggetid. Og det betyr at...................
............... mormor blir forvist! Jepp, herved blir mormor forvist ut på kjøkkenet mens mor lager til sengene. Ut med stuebord, lenestol, mormor og kaffikoppen ;)
Ta da!!! Ei dobbelt seng, og ei gjesteseng til mormor. Lillemann må teste alle sengene, før kveldsstellet kan begynnes på. Mormor si er fin å hoppe på.


Mor gir opp.... vil fiske, igjen, og knip fast på fiskestanga under tannpussen. I det mor får tannkosten tilbake, så stikker han av, så mor må kleppe tak i guten og hale han inn att. Litt hyling for han skal fiske, men roer seg fort. Skulle få fiske i morgo, lover.
Ikkje lett for en liten å sovne i kveld. 2t over leggetid sovner han, men da med mor tett inntil mens mor skravler med mormor som ligg i si seng og skravler. Og når mor skal reise seg, bom fast! Lillemann har fletta fingrene i mors hår, så her vart det litt styr med å komme løs :-SMor og mormor ligg og venter på et mulig opphold i regnet. Treng ikkje stoppe heilt, berre dempe seg litt før springe ut i skogen for et aldri så lite dobesøk. Regnet trommer på taket og lager musikk. Lillemann og mor prater masse om at lyden regnet lager er musikk, og vi har lytta til lyden i heile kveld, og sunget masse sanger og dansa. Med regnet som trommer, mor og mormor som berre må stikke ut i regnet, så tar vi natta på selet :)Goooood morgen!!! Klar for å FISKE!!! :-D Gjeeeesp... for en morgenfugl! Mor kunne godt sovet i 1-2 timer til, men 7.30 er ei fin tid syns lillemann.

Og ute, fremdeles regn, meget tett regn, så et dobesøk blir utsatt på uventa tid :-/

Men kaffi, det må mormor ha :-D og ikkje så varmt her heller. Fyre opp for varmt å drikke or alle sammen, og en frokost.

Rydde opp sengene, og litt mormor kos <3

Etter litt meir fyring, så vart det omsider egg og bacon til frokost. Lillemann er ivrig i å lage mat, og får hjelpe til.

Rydde opp, kose oss og pakke sammen. Tid for avreise, og lillemann vil starte i meisa. Den er grei lillemann, du sitt i det minste tørt (nesten) der inne.Tusen takk for oss selet, det var like koselig som alltid å ligge her :-D

Mormor i full regnhyre, og er fiskestangbærer. En viss lillemann oppdaga fiskestanga si, og hevda etter 15 steg ifra selet at han skulle gå sjøl. Aha! Her er en som skal stikke avgårde på fisketur! Mor forklarer at han kan få fiske ifra brua nede ved veien, her blir det litt vått i det tette regnet. Mor lover på tru og ære han skal få fiske nede ved elva. Gå sjøl fremdeles? "Nei, sitte meisa" kjem det da. Det var det mor trudde ;)


På vei ned kikker vi etter kubæsj og hjortebæsj, hører på fugler og kikker etter sopp. men når komt ned til der fossen er, så hører mor at det er en del meir vassføring idag enn både igår og onsdag da vi var her sist. Stikke bort å kikke mormor? Mormor er med på det meste, så dermed tar vi en avstikker :)


Og det der var virkelig  noe til vassføring! Det er tydelig at det virkelig har regna tett i både igår, natt og idag, for elva er stor!Og fossen? Der er det ikkje mulig å gå over engang lengre. Og der vi stod og kasta stein, den plassen er borte. Drivet er så ille at mobilen blir våt når mor skal ta bilde. Og nesten umulig å prate i bråket.


Mor tar med seg lillemann lengre opp for å sjå på fossen.Mor og lillemann blir som små prikker ved fossen! Ser du oss? ;)
Naturens under.


Mormor tar en siste kikk på elva før vi gir oss.
Nede på veien så stopper mor ved brua for å la lillemann fiske, som lovt. Han er veldig rask med å kaste ut!Det virkelig regner, plaskregner, men det hindrer ikkje lillemann i å være en ivrig fisker. Mor prøver å få han me heim, men til ingen nytte. Kaste meir, får mor berre beskjed om. Ja men lillemann, heim også? Mor lurer på kven ho prøver å snakke til, for mor blir heilt ignorert!Til slutt så gir lillemann seg, etter et magiskt ord, sjokolade.... Lillemann spring med kroken sin etter seg, syngende og fornøgd. Livet er deilig for en liten kar idag, tross regn. For kva gjer vel litt vatn så lenge man kler seg godt, og tar livet med godt humør? ;-)
2 kommentarer:

  1. Det selet ser bare såååå koselig ut, så kjekt det må være å ha muligheten til å overnatte på et slikt sted. Primitivt, men likevel slik luksus spør du meg ;) Så ut som en skikkelig innholdsrik tur. Heldige lillemann!

    SvarSlett
  2. Selet er virkelig koselig, og både eg og lillemann er innmari glade i plassen. Et fristed, som er luksus egentlig, men og primitivt og intimt. Lillemann spør av og til om å dra hit, så er garantert ikkje siste gongen vi er her :-D

    SvarSlett