onsdag 25. juni 2014

Vellingsneset en kveldstur.


Altså, når dagen er en del att og fram, med unger i fleire retninger, så er det litt kjekt å avslutte med en rolig tur med lillemann. No skulle sambo fikse geværet, så da slo mor og lillemann følge for å gå en tur i mellomtiden. Mormor heiv seg med, Vellingsneset vart valgt, og dermed var vi på tur igjen :)Kjøre til Hundeidvik, tar av til høgre ved butikken mot Kurset, kjøre til endes der veien snur i en hårnålssving, der går en grusvei videre. en parkeringsplass dukker opp, parker. Så går du videre forbi dei siste ca 4 husa. Grusveien går over til å bli en traktorvei.

Lillemann er glad i blomster, og er rask med å forsvinne i grøftekanten for å plukke til mor :)En kjempe tistel!! Lillemann blir virkelig lillemann i forhold til denne tistelen her. Berre MÅ ta på den for å sjekke stikke mulighetene...


Sliten? Mormor sine skuldrer er kjekke å sitte på!


Lillemann sitter og fantaserer og peiker ut i skogen, for han ser etter hjorten som bor i skogen, rev, troll, fugler osv.Veien går over til å bli meir en grasvei enn grusvei.
Ca 700m av veien kjem et skilt der stien går ned til Vellingsneset. 2 hodeskaller markerer nedgangen.
Lillemann syns hodeskallen var temmelig spennende, og ville klappe :-SLillemann sitt på med mormor litt til, skravla går om alt mulig, så glad for å være på tur :)
Så er lillemann nede for å gå sjøl. Traktorvei er kjedelig, men så fort han kjem i skog og sti, så er det masse meir spennende og kjekt å gå sjøl.
Et stort tre som er blåst over ende er veldig spennende. Hule under, men tør ikkje å gå inn pga edderkopper....
Lillemann tok litt feil sti her, tilbake!
Idyllisk skog å gå her, kjempe koselig :)Uten tvil, vi er framme! Det lyser opp, og dermed setter lillemann opp farta litt til :)

Og det er heilt folketomt!! Er det mulig? Trudde virkelig at det kom til å være folk her i dag. Men er heilt greitt å ha plassen heilt for oss sjøl ;)

Herlig!! Lillemann er rask med å stikke på utforskningstur :)

Mormor i blomsterhavet på Vellingsneset <3


Et lite skittent vatn oppå berga fanger oppmerksomheten til lillemann! Kaste stein og bli våt er gøy :)
Og selvfølgelig fiske!

Og så ned, for å fiske kor??Og fiske i fjorden. Fiskegal? Jepp....Mor rusler på stranda, mens lillemann fisker.Lillemann ga seg fort på fiskinga idag, sjokkerende nok. Opp i blomsterhavet og studere humler som surrer. Spennende med sånne flygende insekt som egentlig ikkje er lov til å ta på, men har lyst.

Det er veldig flott her på Vellingsneset, akkurat i krysset der Storfjorden går videre innover, og går til Hjørundfjorden og Sykkylvsfjorden.
Stor steinstrand også, men som plass for å leite etter kabber og anna morro under steiner, er det ikkje her. Lite skjell å finne også. Men kjempefint for å bade, brenne bål og fiske ifra berga :)

Lillemann har i alle fall ingen problemer med å finne på noe å gjere på her!


Mormor hadde med rester av ei prinsessekake, og det falt i god smak men både lillemann og mor :-P

Flott her ytterst på berga på Vellingsneset :) Festøykollen 911moh til venstre


Kaste litt Plopp! med mor er koselig det også <3Mange fine farger i blomster her. Og uten om å være flotte, så er dei brukendes til andre ting enn berre å sjå på....

.......... nemmelig lage mat! Lillemann har tatt med mange panner i meisa, og fått vatn oppi. Og med blomster  i mange farger så er det spennende å lage suppe også ;)Ei kjempe stor fjør! Lillemann meiner det er fra ei ørn, for den er så stor.


Heim att no lillemann?? Nei, skjære mat først! Mat ikke ferdi...
Det tok litt tid pluss overtalelse på å få med lillemann. Men til slutt så er panner tømt, steiner lagt i meisa, og tilbake til den spennendes skogen :)
Eineste litt ekle partet for små barn. Men med hjelp så kjem lillemann seg opp.

Mormor la seg over et tre som hadde falt ned, dermed må jo lillemann og! Kan ikkje være at andre gjer noke, og ikkje han.
Heilt utrulig kva lillemann orker å gå sjøl så lenge det er en sti i skog?? Vei er kjedelig har mor skjønt. (Der er mor enig med lillemann også, full forståelse lillemann)

Litt hjelp he og der er kjekt, men så fort flatt nok, så trekker han til seg handa.

Vart brått så sliten.... og tilbake til mormor. "Mommo beje mej???" 2 stk brune bedende øyner kikker på mormor, og mormor klarer ikkje å sei nei, sjøl om mor sei ho kan ta han. Snakk om å surre et mormor hjerte rundt lillefingeren ;)

Men mot slutten av veien, så ville lillemann i meisa. Hopp og sprett og tjo og hei!! Lillemann har det kjekt og synger og spreller. Tydelig at dette er en som trivst på tur! Mor liker seg også ute, mormor og. Og dermed så blir det ofte en kjapp tur, berre sånn fort innfall med 3 generasjoner på tur, igjen..... hive seg rundt er vi gode på! :-D


4 kommentarer:

 1. Synes nesten lillemann har vokst litt siden sist jeg var her:) altfor lenge siden. Ser dere har vært på mange spennende eventyr siden det:) Men nå skal jeg oppdatere meg på turene deres:))

  Blogges:)))

  SvarSlett
 2. Du er tilbake Jill! :-D Da må eg ha meg en tur på bloggen din og sjå igjen ;)
  Joda, lillemann veks veldig fort, og er en skikkelig skravlebøtte som elsker å utforske ting :))

  Kjekt å ha deg tilbake!! :-D

  SvarSlett
 3. Ja jeg synes også lillemann ser ut til å ha vokst masse siste tiden. Og så flink til å gå selv han har blitt :) Going altså, og det så ut som en kjempe fin tur for en liten tass :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Han har nok vokst siden natta på Farstadstranda ja ;) har blitt flinkere til å gå, men er også flink til å ta seg pauser i meisa, så blir litt opp og ned til tider. Lillemann har hatt en del turer som har vært veldig tilpassa hans leik, og veldig ofte må han bestikkes for å få heim....

   Slett