torsdag 31. juli 2014

2,5år Lillemann sin første fisk på krok, heilt aleine!


Lillemann har no vært en habil fisker. Da med si lille stang, med falsk dupp som ser ut som en fisk. Han har hatt masse gøy med den gule trefisken sin, morsomt å fiske i elver, kaste ut i vatn, og gjere som dei voksne. Kaster som en erfaren fisker til tider, og tørrtrener på stuegulvet. Prøvde med barnedupp og makk på krok i Oppstrynsvatnet, men mangler tålmodighet. Sveiver inn, og dermed så blir kroken trekt inn i duppen. Men denne dagen her skulle det bli annerledes.... alle gode ting er 3 ;)Starter morgonen med å pakke fiskestenger og dra til Hundeidvik fergekai for å fiske. Dei 3 store ungene er som tenåringer flest, og ligg langt utpå dagen. Lovte dei å fiske og bade på berga seinere. Lillemann, han var veldig klar for fiske, og kasta ut nesten før mor fekk sukk for seg. Sprang så fort redningsvesten var på.

Viktig å få prøve mor si stang også.... tunga beint i munnen no lillemann! ;-)
Lillemann og mor stod side om side og fiska. Han gav opp noen ganger, og surra rundt til sambo litt, men kom fort tilbake for å kaste litt, eller sveive med mor.
Mor tok med lillemann og skifta plass. Etter et kast, så fekk mor napp! Mor fekk tak i lillemann fort, så han fekk sveive inn mens mor holdt stanga. Stor stang, liten gut. Men så fornøgd med å få sveive inn en fisk! :-) Litt skummelt var det å ta på den, men spennende ;)
Vart 2 små fisker som skulle brukes som krabbeåte i teiner. Skal fange noen krabber kun for gøy, ikkje spise. Lillemann hadde sovetid, og dro heim. Men fornøgd med at et vart fisk.
Etter å ha sovet litt, spist middag, og samla jentene, så bar det avsted til berga. Lillemann litt spent og glad. Spent på om han får fisk, og glad for at faktisk jentene er med. Både Angel, syste og FrøkenC er med, og det syns lillemann er så kjekt :)Syste og FrøkenC ville bade, så jentene er på brygga. Etter volumet å bedømme, så har dei det gøy!


Etter litt kom Angel for å fiske ho også, og lillemann hang på som erteris og ville sitte ilag med ho heile tiden. Han glemte nesten heilt av å  fiske sjøl :-/ Noen kast har han hatt, men ikkje fått kaste med krok på sjøl, litt rett for at han skal kaste stingsilda på seg sjøl. Og at andre skal kaste for han, fell ikkje i god jord for å sei det enkelt. Her skal det gjeres SJØL.Sveive litt med mor er viktig, men ingen fisk å få her no. Kanskje badende jenter har skremt vekk fisken? Lillemann gir opp han, og vil heller sjå på jentene.

Borte på brygga med jentene, så er der en stor stim av babyfisk! Er vel det nærmeste lillemann kjem fisk her.Så ville syste også fiske, og lillemann passer på fiskeposen.Og kven trur du får fisk med mor si stang på første kast?? Jo syste! Lillemann følger spent med på når syste skal ta av kroken.Plopp! ned i posen til dei 2 andre fiskene for dagen. Lillemann peiker stolt på den han sveiva inn med mor, hans fisk ;)


Syste får jaggu 3 små fisker, og dermed så har lillemann fått ny gnist. Stå ilag med syste og fiske er stor stas :-DMen det vart med dei 3 små, og 2 havna tilbake i sjøen. Berre å gi seg for denne gongen, og heller lage klart teinene. Farvel fiskeplass...
Lillemann hiv seg på traktoren sin, og mor drar han heimover.Tilbake i Hundeidvik for å sette ut 2 teiner, og lillemann er avsted og kaster nesten før snoren er knytt på redningsvesten. No får han kaste sjøl, med stingsilda på, og håpe han ikkje kaster på seg sjøl. Men sitter kroken fast tru?? Mor ser ned i vatnet, noe blankt! Lillemann har fått fisk!! :-D Sveiv lillemann!! Og han sveiver for harde livet, alt en 2 åring makte.

Lillemann smiler så smukken nesten faller ut, "Fisk mamma!! Sjå!!" Så stolt at han nesten danser. Endelig har lillemann fått sin første fisk heilt aleine, etter all fiskingen i alle elver, fjord og vatn, så fekk han sin etterlengta fisk , en liten lyr :-D
Fisken er alt for liten til å spises, og sambo har hatt ut dei 2 teinene, så treng ikkje meir agn. Så lillemann skal kaste den ut sjøl. Vil ikkje kaste ut andre fisker før, skummelt, men dette er hans fisk, og da må han berre, for det er hans sin og ingen andre får lov ;)

"Hade fisken!" Lillemann ser etter fisken der den ligg litt på overflata, før den forsvinner ned i vatnet.
Med slik fangst, så skulle lillemann absolutt fiske meir, og heiv seg over fiskestanga si igjen. Etter fleire kast, ser mor på lillemann: "Heim no?" Lillemann ser på mor med et blikk som om mor spøker.Han hadde absolutt ikkje tenkt seg heim no! Det vart mange kast, og en stor dose overtalelser for å få med lillemann heim. En stolt fisker er herved født <3
2 kommentarer:

  1. Stor stas og gratulerer med din første fisk lillebror!! Kan jo bare tenkte meg at det gav mersmak:)) Ja kanskje jeg må spør lillebror etter et par fisketips:)) Håper jeg også får fisk snart:)) Forsatt fin tursommer til dere sprekingene:))

    SvarSlett
    Svar
    1. Fremdeles stolt fisker, og har masa på fleire fisketurer. vart ikkje idag, men satse på i morgen. Har en viss aning om det blir mange fisketurer på meg framover.... og det blir berre kjekt! Eg er glad i å fiske sjøl :-D Rekner med å sjå en sjølfanga fisk på bloggen din også snart ;)) Skitt fiske Jill! :-D

      Slett