søndag 20. juli 2014

Strandhogg på Vellingsneset, Sykkylven.


Etter 5 dager med på og av med regn, så våkner mor opp til strålende sol! :-D Før mor g lillemann rekk å komme seg ut av senga, ringer mormor. Ho har avtalt tur med MissM og hennes 2 unger, Megardsdalen var målet. Joda, mor og lillemann kunne bli med. Men pga varme, så endra planene seg til å bli Vellingsneset, bade og kose oss på steinstranda. Møteplass: parkeringa ytterst ute på Kurset i Hundeidvik. Mor pakka meis, leiker og fiskestanga til lillemann.Mens mor og lillemann står på parkeringsplassen på Kurset, så plukker vi blomster, alle sortene vi finner :)

Alle klar, og første hinder, komme oss forbi den kosesjuke og nysgjerrige katten! Katten freser og reiser bust, men bakker ikkje unna! Hunden Fender er like ivrig.

Lillemann var ikkje heilt komfortabel med hunden Fender enda, ny hund og lillemann er skeptisk. Dermed opp i meisa.


Mormor, MissM, frøkenA og frøkenS på vei til Vellingsneset :) Veien er flat, innover så velidg grei for barn å gå. Under 1 km ned til berget, og over halve veien er sånn vei som dette, så resten sti ned. Ikkje akkurat barnevognvennlig her dessverre.

Stien ned ifra veien er godt skilta, vokta av to hodeskaller på kvar side. FrøkenA måtte undersøke litt den eine hodeskallen :) For kva dyr var dette??MissM med Fender gikk først. Stien er god å gå, og veldig tydelig. Merking er det ikkje behov for.


Jentene har med store legobøtter, klar for litt strandleik. Og det går fort unna, for no ser dei sjøen!! :)
Lillemann var raskt ned til sjøkanten med fiskestanga, og kasta ut!
Det låg en båt rett utenfor, fleire passerte. En flott dag for båttur.

Og stranda har mange flotte fargerike blomster. Knall gult, lila, blå, kvite, rosa og grønt over alt!

An apple a day, keeps the doctor away.... Håpe mor i alle fall ;)
Mor tar en tur på berga, og ser gjengen som er samla ved bålplassen her. Ingen bål på oss idag.


Stranda her består av litt stor stein, men den er ganske så stor og lang.


Andre veien ser mor ei lita strand til og meir berg. Du kan gå videre bortover her, og finne fleire strender som dette, og berg. Fine plasser videre også, også fine plasser å fiske ifra.Og utsikta? Slettes ikkje verst :-D Festøy 911moh til venstre, Sula, Vegsundet og Emblem.

Oppå berget finn mor rester etter en knust kråkebolle. Mor viser ungene restene, og fortell om kva måsen gjer for å spise innholdet.


Lillemann koser seg virkelig på tur :)


Lillemann lager mat i pannene sine, mens mormor plastrer jentene som har bada, og skåret seg på rur :( badesko er kjekt her, og no er her fjøre også, så rett å rur når dei bader.
Vart kråkebolle leiting på berga, og det viser seg å være fleire påspiste kråkeboller her. Ikkje så ofte mor finn kråkeboller i fjørene her lengre, så kjekt når endelig finn dei. Jentene har ikkje sett sånne før, så det var litt kjekt.
Mormor er født badenymfe, og selvfølgelig måtte ho uti! :-D Mor glemte å tenke på bading, så mor har ikkje badeklær med seg :( FrøkenS følger spent med der mormor svømmer og koser seg.Mormor i sitt rette element!

MissM slapper av på berga og tar en fullstendig feriedag :)
Lillemann litt engstelig for mormor si.... viktig å sjå til at ho svømmer iland snart ;)


Enda en kråkebolle! :) Finn også krabbeklør, spiste blåskjell og krabbeføtter. Mormor forklarer jenten at måsen slepper skjell osv ned på berga for å knuse det, for så å spise det.

Store sjøen rett ved, og for lilemann er dammene på berga mest interessant :)
Lillemann samla inn diverse blomster for å lage suppe. Dessverre så vise det seg at under bakken rundt heile bålplassen, så bor der utallige bittesmå maur! Så her vart det å flytte på ting... løfter på en liten stein, og dei auler fram!
Jordbær er godt i sommervarmen <3


Fender fekk også noe godt :) MissM og Brudern passer den for øyeblikket.

Mor og MissA var på utforsknigstur på berga, og da savna dei andre oss. Kjekt å leite etter ting og tang og utforske :)
Dette er ikkje særlig god strand for å leite etter krabber, for stranda er stein langt ned. Men da mor skulle kaste en stor stein ilag med lillemann, da var det jaggu meg en krabbe der! Stolt lillemann måtte vise MissM krabba si :-D

Dermed dro mormor og jentene på krabbejakt! Når mor fann en, så må der vel være fleire?


Fann ikkje så mange krabber, men en del sjøanemoner. Artig å vise ungene kva som skjer når du putter dei enten i bøtta med vatn, eller ned i ei grop med vatn. Åpner seg som en blomst!

Lillemann følger nøye med ned i vatnet på anemonen :)

Mor satt på strandmadrassa ilag med lillemann, og det kom en liten lite søt maur, og pissa mor midt på skinka!! Slettes ikkje godt, og dermed tok mor med seg lillemann og alle tingene, heilt ned til sjøkanten. Ikkje om dei små maurene skal få pisse på lillemann nei, og så gnir mor seg på den såre skinka si...
Mormor er ute i vatnet igjen, jentene også. Jentene viser seg å være virkelig badeglade begge to :) Og mor har verken handduk eller badebukse :(Men så ville lillemann ut også! Og av med klær, og uti til mormor.
Fender stakkars, fekk heile pelsen full i maur :( Så MissM måtte lokke og hale i Fender og få han ut i vatnet. Han var ikkje badeglad nei...
Mormor tar med lillemann litt ut, og han plasker og koser seg. Sånn som en sommer skal være, sol, stranda, godt selskap og bade!Har vært her fleire timer no. Kasta Plopp! alle sammen, og sett kven som kaster lengst, bada fleire gonger, leita etter kråkeboller, krabbe og anemoner, spist frukt og kjeks og laga leikesuppe. Det er dessverre på tide å dra heim og middagstid. Lillemann slapper av og ser utover vatnet, tankefull men tydelig fornøgd.


Lillemann klar for heimtur....

Hand i hand frøkenS og lillemann. Kjekt å ha noen eldre til å passe på seg på stien :)Eineste plassen der lillemann treng ei hand å holde i, og frøkenS passer på.Opp i meisa og sliten etter dagen. Med fjøra i handa og kiler mor, så er det godt å slappe litt av etter en aktiv dag i fjøra i kjekt selskap. Alle sammen er fornøgde med dagen, så dette er nok ikkje siste gongen denne gjengen er på Vellingsneset :)


Kart over turen :) Under 1 km å gå til sammen, barnevennlig og veldig fin plass for strandhugg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar