onsdag 30. juli 2014

Tur mellom regnbygene


Sommerferie og hatt 2 uke med strålende vær. Så er det den uka med regn.... litt rastlaus, og lure på når mulig å snike seg ut med lillemann? Selvfølgelig, har jo regnklær, men tiltak på en sløv dag. Lillemann blir også litt gretten når han er inne for lenge. Nei her er det berre å dra seg ut!
Klar med meis, og sambo heng seg på i siste sekund, tar med 2 skiver til endene, og eple til lillemann. Klar! :-D

Parkert øvst ved Høgtun på parkeringsplassen der, og lillemann starter optimistisk med å gå sjøl. Litt redusert blir man etter ferie og laaang biltur ifra Danmark og heile veien opp til Sykkylven på 14 timer, så lillemann er ikkje heilt seg sjøl enda. Så starter forsiktig med Sessvatnet. Lillemann savner endene også.Er faktisk mulig å nesten kjøre heilt opp til vatnet om du legg i 20kr i bom, greitt om du skal telte ved vatnet ;)


Det er 2 plasser på vei opp som er obligatoriske stopp for lillemann, og begge plassene er traktor-plasser. Ingen traktor her idag, men hjorten heng fremdeles på veggen. Godt at alt er ved sitt gamle vante ;)
Midt i veikanten med berre gras, stopper lillemann og påstår han ser blomster. Mor aner ugler i mosen, og skjønner fort at han berre vil ha en stopp. "Vil ikke gå meir heller" rister lillemann på hodet, "meisa..."Sambo klarer så vidt å overtale lillemann til å sitte på skuldrene  hans. Måtte lure litt der med en mamma gutt.
Sniff, sniff! Lillemann trekker inn pusten. "Lukte godt!" Mor ser på lillemann, lukter ut i lufta, heilt enig. "Lukter skog lillemann," svarer mor. Lillemann sniffer meir ut i lufta, nikker og smiler, "Skog lukte godt".

På lang avstand så roper lillemann: "Mannen!!!" Sambo skjønner ingenting, men det gjer mor. Må alltid kikke etter mannen som noen har tegna på trestammen.
Lillemann påstod at han skulle gå sjøl ved bommen, og sambo satte han ned. Lese skilt er viktig, om han forstår skiltene eller ikkje.


Lillemann skynder seg til Sessvatnet, ser langt etter endene. Roper på dei, men ingen and dukker opp. Sist vi var her med mormor, da kom far med 5 unger, og mor holdt seg langt unna. Men kvar er dei no tru?


Heilt stille på vatnet, ikkje en krusning fra verken fugl eller fisk.
Fantastisk fint når det er sånn som dette også. Berre synd mor gikk glipp av vannlilje blomstringa :(


Lillemann kaster litt Plopp! for så  fortsette til dissa, for kanskje endene er der?Ingen ender her heller, men slenga er der :) "Disse mamma!" smiler lillemann. Mor setter ifra seg meisa, setter seg på slenga med lillemann på fanget. Sambo setter seg på en stubbe og venter.Full fart!!! :-D
Noen hadde hørt lillemann sine frydeshyl, og kom svømmende, endene! :-D


Mor og lillemann er raske av slenga, finn fram dei 2 skivene, og ut på den lille brygga. Mor lager biter, og lillemann kaster. Lykkelig lillemann!


Det er andemor med 2 unger som kom. Men da mor, mormor og lillemann var her, da var andefar her også, og 5 unge. Kor er dei 3 andre ungene? Og kor er far?
Lillemann passer på at alle sammen får, og dei er ikkje særlig redde lillemann heller. Dei er vant med at turfolk mater dei, og folk betyr mat.

Lillemann syns no at endene er morsomme, han blant mange andre unger her oppe. Endene her er på en måte freda for jakt på folkemunne. Trur mang en unge, ja og andre turgåere, hadde blitt lei seg om noen skaut dei.Sessvatnet er et fantastisk fint turområde, kjempefint for barn i alle aldrer. Barnevogn opp hit også. Skal du trille rundt, så er det kun 1 plass som er litt vanskelig, eller veldig fint her, til og med på sånne lave skydekte dager som idag :)Begge skivene er oppspiste, og lillemann vinker hade til endene. Tilbake til slenga!Mor og lillemann på slenga igjen, kikker opp i trekrona, ser på alle greinene, fantaserer om fugler og reir, og klatre laaangt opp.


Mens mette og fornøgde ener steller seg ved brygga, klatrer lillemann opp på nausttaket og ser på. Og utpå vatnet kjem en robåt på tur også. Noen er ute og fisker! :) Lillemann vinker, men dei ser han neppe.


Full fart tilbake til benken!Lillemann kikker etter frosk, for frosk kan hoppe fra blad til blad. Men når lillemann sei at han også kan hoppe som en frosk på vannliljebladene, da sei mor stopp.
Dei galne har det godt!! :-D :-D

Mor og lillemann kikker etter ender, tester benken, og selvfølgelig så må lillemann "sjekke" posten. Sambo han rusler avgårde mens mor og lillemann surrer rundt. Er ikkje så raske på tur ilag mor og lillemann skjønner du ;)
Sambo stod ved den lille elva og kikka etter fisk mens han venta. Lillemann ville oppi meisa med en gong, men sambo kviskrer på lillemann at han måtte komme og sjå.

Det er faktisk fisk i den lille elva! :) Sambo såg dei, men lillemann sleit litt med den mørke bunnen å få øye på dei.

Sambo klarte å snakke vekk lillemann til at han skulle bære han ca 20 meter, møtte en kar med hund, men da var det full stopp. Meisa.... så no synger mor og lillemann på Bæ bæ lille lam, Twinkle twinkle osv.Litt trist å sjå at løvet allerede har begynt å bli gult :( sommeren er snart over, jobb om 4 dager, og snart står høsten for tur.


Men humlene jobber like hardt, sjøl om mindre blomster ute no. Lillemann ville klappe, men da fekk han nok en gang forklaring på kvifor ikkje gjere det.

Lillemann heng ut av meisa når han og mor studerer ting :)Ups! Sambo rusler avgårde, her må mor og lillemann sette opp farta! :-P
Klappe en snegle er det siste stopp på denne turen. Lillemann veit at den er kliss-klass under, og mor viser kvifor kun klappe på ryggen.
Altså, vi er ikkje så raske på tur, ting må no studeres og ta på, tur er ofte en opplevelse. Av og til greitt med tur for trimmen sin del, men som oftest er mor og lillemann på tur for å utforske og oppleve. Så mange av turene blir lagt opp deretter også. Sessvatnet er så rett ved, at det er perfekt. Lillemann er glad i plassen, så den blir ofte en kjapp løsning, som no, mellom regnbygene før natta på lillemann :)
God natt lillemann <3
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar