torsdag 3. juli 2014

Valldal klatrepark


1 juli åpna Klatreparken i Valldal, og mor fekk vite at aldersgrensa er 2 år! Og dermed vart planen klar i løpet av 15 minutter. En telefon til parken om at lillemann var høg nok (han er ikkje akkurat en stor 2 åring), kva det koster og om fullt. Så en telefon til mormor, være med? Mormor har litt spesielle finger, og dette var ypperlig anledning til å finne ut om ho klarer å bruke carabinkrokene osv. Så ringte mor til klatreglade syste, være med i morgo?? Et rungene JA!!! i andre enden. Ho var med frøkenH denne natta, så mor fekk en ide: Kva om frøkenH også var med? Mor er jo tante, og dermed har spesialtillatelse til å skjemme bort uten samtykke ifra mora. Så mor ringte frøkenH, som allerede visste at syste skulle avgårde, og var litt misunnelig. Dermed fekk mor nok et rungende JA!!!! i andre enden :-D Men så kom mor med en ide til frøkenH, ikkje sei noke til mora om at ho skulle noen plass, men bli kidnappa av mor, dra til klatreparken, og så sende et bilde av frøkenH oppi et tre? FrøkenH var veldig enig med den planen ;)

Klokka 10 om morgonen, hoppa mormor i mors bil ilag med lillemann, så over og henta to trøtte, men veldig klare jenter. Ferge ifra Stranda, kjøre inn til Valldal, fra sentrum så i retning Trollstigen i ca 8km. Hold deg heile tiden på høgre siden av elva, ikkje over altså. Så kan du umulig unngå klatreparken til venstre siden av veien.
Det første lillemann sjekker ut, er faktisk toaletta. Han som fremdeles er i bleier :-S heilt nytt doanlegg. Ikkje vask der, men står våtservietter til å vaske seg med.Heilt ny bod i inngangspartiet også. Trekvitt, og viser at det faktisk var i går at dei åpna her. Håper bere at det ikkje er for fullt allerede, for her var det masse folk igår på åpningsdagen.


Prisene for dagen. Og så er der mulig å kjøpe årskort også. Så har du muligheten til å dra hit ofte, så vurder et årskort ;)
Litt praktiske ting som mor har fått spørsmål om ifra arbeidskolleger, venner og via face:
Familie inngår 2 voksne (foreldre el besteforeldre)  og 4 barn under 18år.
Der er kioskvarer, pluss baguetter. Og barn under 12år må klatre med en voksen.
Åpningstider 11-17 kvar dag unntatt mandager. Sjekk siden til parken her: http://www.valldalaktivitetspark.no
Og en kjekk ting til, vi hadde på oss sykkel/padlehansker, veldig kjekt med tanke på vaier og tau ;)Første møte med parken, og dette her ser lovende ut! :-D Parken har 600m med klatreløyper, med 6 zip-lines der den eine faktisk er i barneløypa for barn ned til 80cm. Lillemann skal faktisk flyge! :) For dei som er aller minst, så har dei ei egen løype, så ei for dei over 110cm og voksne, pluss litt ekstra for dei over 140cm som ønsker ei litt meir krevende. Mor rekner med at både syste og frøkenH kjem til å rase gjennom heile parken i alle løypene ;)

Hadde ikkje vært mange minutta i parken før 3 troll dukka opp!! :-O Lillemann som er glad i troll, syns dette var veldig spennende, og litt skummelt. Godt å ha syste og frøkenH der.


I parken i opplæringssona står også reglene for parken. Fornuftige regler :)


Vi fann fram til sona der dei deler ut seler, hjelmer og gir opplæring, men til tross for at dei har en haug med utstyr, så var det opptatt. Heile ÅFK fotballag var her for teambuilding og var uti løypene. Så mens vi venta, var det koselig med å sjå på kaninen. Det lillemann ikkje la merke til, var trollet som stod ved siden av han ;)


Så innmari søt liten kanin! <3Det var ikkje så mange rundt oss akkurat no, og eigeren var der, så vi fekk holde det lille nøstet.
Lillemann vil gjerne han en kanin han og. Og denne lille her kom til parken igår, og er berre 3 mnd gammel. Mor gikk neeesten med på å skaffe oss en kanin. Berre nesten.Bak kaninburet på bakken, satt eine trollet og slappa av. Må berre sei at dei var utrulig bra utkledde, med skikkelige masker, som om dei var ekte troll. Lillemann var absolutt med på at dei var ekte troll :)
Så var ÅFK spillerene ferdig med sin klatrerunde, og klar for vår gruppe å klatre. Lillemann stod heilt stille og andektig mens instruktøren hadde på han selen.


Altså, ikkje ofte at lillemann stille opp til å bli tatt bilde av, men no følte han seg så stor og tøff, at han vokste 10 cm på sekundet. 2,5år og ekte klatrer! Mor sin tøffaste fjellprins <3


Troll kan tillate seg mangt dei, drar ÅFK spiller Leke James i ørene ;)Og så var mormor også komt i uniforma, og mor er så spent på om mormor også kan klatre! For tenk da mulighetene mor kan dra med seg mormor på :-P
Passende tskjorte for dagen også: Just do it!

Står som gruppe og venter på instruktøren, og lillemann begynne på det han kan i ventetiden.
Dei 3 sjarmerendes trolla går rundt i parken og hilser på folk. Trollet vinker til lillemann, som sjenert gjemmer seg litt. Trolla er et koselig innslag der dei ruller rundt i graset, tusler, og tuller med voksne, barn og unge.


Lillemann vil så gjerne opp med en gang, og aller helst opp her, men dette er løype for dei over 110cm. Mor hopper over instuksjonen og prøver å minne seg sjøl på instruksjonene ifra Hunderfossen ifjor, og tar med lillemann til barneløypa. Lillemann er litt utålmodig, og får ikkje prøvd seg her.I barneløypa som er ifra 2 år, 80-110cm, er lillemann veldig rask med å klatre opp på platået. "Klatje!!" roper lillemann og gjer seg klar."Flyge..." som lillemann kaller det, er ei zip-line på 35m og er akkurat passelig for han :) Frydeshyl :-D


Festa, og spennende med netting.


Lillemann fann fort ut at dette var veldig gøy, og ansiktet vart et stort smil, igjen ;)
Laaaang netting og kjekt at mor venter i andre enden og lillemann får et mål.Neste del var litt vanskeligere, men lillemann forsøker etter beste evne. Liten kar og små føtter, men prøver etter beste evne. Etter halvveis så "flyg" lillemann siste rest.Siste innspurt hadde trinn, og dermed lettere.
Enden av løypa står det en del benker,og der sitt no heile fotballaget ÅFK og har grillstund, mat og Valldal jordbær. Nrk Møre og Romsdal er der også for å lage reportasje.

Lillemann bryr seg ikkje om fotballspillere, ikkje mor heller, men lillemann tar en vill jubel, og en solid Juhuuu!! i seiersrus over fullført løype! En gang til!


Først sjekke ut dei andre, og dei øver. Lillemann er lykkeliten og føler seg så stor, at no syns han at han og skal få prøve denne løypa. Han flink, påstår han veldig overbevisende ;)Mor og lillemann går gjennom trea og tilbake til start for barneløypa, og lillemann kikker langt etter trea der oppe og meir spennende ting.Romslig park dette, fin og koselig med klatremuligheter i alle retninger. Og benker å sitte på er veldig kjekt :)
Lillemann veit kva han skal gjere no, og tar fatt på runde nr 2.


Juhuuuuu!!! og smilet er stort! Zip-linen er virkelig stor stas, og går ikkje for fort heller for en liten.

"Klæsj!" sei lillemann når han når endeputa. Samme puta er det på alle zip-linene i parken. For at lillemann skal få noke særlig fart, må mor faktisk skubbe på han, men heilt greitt, for at små barn ikkje skal få for stor fart.Nettingen gikk som en lek denne gongen.


Og trinnene vart ekstra kjekke når mor og lillemann teller dei etter kvart som han går.
En kikkerunde på kor syste og frøkenH vart av. Fann dei att høgt oppi trea, leende og i full aksjon i løypa :)

Det er plass til 2-3 personer på kvar plattform, og der står skilt kor mange som kan utpå løypa samtidig. Og så er det max 2-3 som kan stå på plattformen samtidig.Det er snart tid for Troll showet, og lillemann rekk runde nr3 i løypa først. Syste og frøkenH rekk det ikkje, for dei er oppi trea. Mormor står i enden og følger med lillemann, og lillemann smiler fra øre til øre der han "suser" avgårde :)

Linene syns lillemann er kjekkest å berre flyge på, og mor drar han halve linja.


Tunga skjevt i munnen, og full fart!!!
På tide med troll show, og noen samler seg på sittebenkene som er laga til. Snekkerene tar seg en pause der bak (skal bli en slags gapahuk for dager med dårlig vær) og musikk settes på. Trollene danser etter følelsen i musikken.
Akrobatikk! :)

Lillemann nekta å ta av seg klatreselen, og sitter på benken og følger spent med. Han har jo kikka masse på trolla i parken, og hatt nært bekjentskap med fleire av dei, og spennende er dei ;)

Trollene er veldig sjarmerende, men for dei litt eldre ungene så vart det litt for lenge dans. Noen gikk, og andre var opptatt med å klatre.Lillemann sitt spent enda han, gomler smågodt og koser seg.

Dansen var over, og folk gikk. Mor stussa litt, for dei dreiv å flytta høgtalere, og laga til mikrofon. Men lillemann var allerede avgårde han, og var fornøgd han. Det viser seg at eine trollet hadde litt historie på gang, og prata med noen av jentene som fremdeles satt att. Litt syns at folk var meir opptatt med å klatre, for var litt venting idag pga nyåpna og ÅFK som var her. Dermed var folk litt meir motvillige til å forlate løypene. Det skal visst være meir med trollene utover dagen, men det får mor finne ut av neste gong mor er her ;)

Liten oversikt over parken. Fra område til område går zip-linene, som du faktisk ser på bildet. Parken går heilt bak til enden av marka, der går det zip-line langs heile elva. Spennende løype dette, spredt over et større område.

Parken til høgre for mor, inngangen heilt til høgre på bildet.


Syste og frøkenH er no over der lillemann si løype starter. Dei skal over i zip-line, og lillemann står klar, for nok ei runde i barneløypa. Klar!!!
Syste i farta!! :)

FrøkenH er også klar, venter berre på klarsignal ifra syste at ho er over og fjerna sine kroker fra lina.


Lillemann med ny versjon av forsering av nettingen: legge seg ned så han nesten svever, så sparke seg bakover med føttene ;)
Siste delen, og er litt sliten no. Mor bære han og gå for å kikke etter dei andre.
FrøkenH i det mor kaller Undulat-dissene :) ser veldig kjekt ut ifra bakken! Mor kom på noe, mor til denne herlige jenta! Shit! Mor tar bildet, sender det til søstern og skriver: "gjett 3 gonger kor dattera di er?? ;) ho er kidnappa av mej! :-D" Folkens, svaret mor fekk, egna seg ikkje på trykk, og er dermed sensurert, men mora som satt på jobb og ante ingenting, satt og gapte og hadde innmari lyst hit ho også ;-)
Lillemann er ferdig som poppsanger idag, mor spør om å hente vogna, og lillemann er veldig enig. Ikkje en lyd på lillemann, berre ligger der og er heilt ferdig.Mor går heilt til endes av marka der mormor er med lillemann i vogna (mor sneik seg på sårt trengt dotur). Jentene har komt til siste del av løypa.

Siste del er den lengste zip-linen også, 125 meter! Syste i svevet! :)


Endestasjon i ei gran, og løypa er over.

Mormor med våken lillemann, men er så sliten at han berre ligg der og slapper av, ikkje en lyd ifra han. Bak lurer trollet, men mormor ser han ikkje ;)

Og der kom Jon Blund på besøk i vogna til lillemann. Jentene ville en runde til, og mor meinte at mormor skulle prøve seg ilag med dei. Men nei.
Det endte med at mor henta seg ny sele, og vart med jentene opp for å ta den røde meir utfordrende løypa. Jada, her hopper mor rett på rødt med en gong.


Høgt henger mor, og veldig blid er ho :-D

Mine 2 herlige jenter <3 <3 så kjekt å klatre ilag med dei, å ha tid ilag med jentene på denne måten, blir minner for livet.


Mor sin tur til å sei Juhuuuuu!! :)


Dette her er virkelig gøy!! Fy søren altså! Mor husker trikse instruktøren viste noen og mor fulgte med på, om styring av talja så du ikkje snurrer og kjem med ryggen i puta og får tak i handtaket for å komme deg opp. Dyktig insturktør med gode tips.Og trur du ikkje der kom kjentfolk også? Svoger med dame og barn kom, og mor tok imot yngstemann som kom i zip-lina. Greitt å være en å ta imot litt yngre. Det er faktisk påbudt at voksne følger barn som er under 14 år i løypene.Så kom far sjøl, og etter han kom dattera.

Syste i det litt kjekke nettet, og mor tenker automatisk på finalen i 71 grader Nord :)

Visst ikkje dette er gøy kvalitetstid ilag, så veit mor rett og slett ikkje. Dette her er veldig kjekt! :-D
Ohoi! Undulat-dissene ;) teknikk og balanse får prøvd seg her.
Runden nesten over dessverre, og frøkenH svever inn til stoppet.3 kjempe fornøgde på siste stopp! Vært ei kjempe kjekk runde ilag med jentene, og hatt det innmari gøy oppi tretoppane. Vi har brukt nesten heile dagen her i klatreparken vi, og hatt en utrulig flott dag. Jentene er enstemmig i at hit må vi berre tilbake, og da med søstern på slep, for frøkenH er heilt sikker på at dette hadde mora elsket!

Lillemann sov tungt, utslitt, men har hatt det så gøy og hatt så mange opplevelser, at han snakker om det fremdeles. Han vil også tilbake.I ekte Valldal stil, så avslutter vi med ei korg Valldal jordbær. Søte og røde, deilig forfriskende i bilen på vei heim. Klatreparken i Valldal har no blitt testa av forskjellig alder: mormor, 2 tenåringer, mor og en på 2 år. Alle 5 setter herved stempelet ABSOLUTT godkjent!! Og alle vil tilbake. Har du anledning til å ta en tur, så hopp i det og prøv! Vi alle gliser enda, og ny tur inn er under planlegging. Klatreparken Valldal, we will be back ;-)4 kommentarer:

 1. Så utrolig gøy det så ut!! Tøffeste lillemann, og dere andre også da :) Er jeg i området engang skal jeg virkelig ta turen dit, så bare så kjekt ut at jeg ble helt misunnelig her jeg sitter ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var like gøy som det såg ut til også ;) Stor kosa oss alle sammen, og berre må tilbake igjen :-P Så får sjå om dokke kjem opp i sommer, så får dokke prøve å stikke innom en dag, er virkelig verdt et stopp der :)
   Og lillemann følte seg som den tøffeste i heile verden når han fekk på selen <3

   Slett
 2. Å, skulle ønske vi hadde noe sånt her oppe i nord!!
  Ser SÅ kult ut!
  Tøffe Lillemann :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tja Hege, lov å håpe. No fekk vi her på Nordvestlandet endelig en, etter Hunderfossen har, så kanskje noen oppe i nord kan sjå retninga dette tar og bygger en? Er heilt supert for heile familien, og for trening og samhold. Tøffe lillemann vil absolutt tilbake, og snakker enda om både klatringa, trolla og at syste og frøkenH var med. Så her må nok eg pent tilbake... synd på meg? Nope! ;)

   Slett